IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 27.01.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Предполагам, че става въпрос за моя си, субективна и лична емоция, но дори само мисълта за стрелба срещу парашутисти (без оглед на националност) ме довежда до състояние да се задъхвам от ужас и гняв. Миг след това емоцията ме хвърля диво в друга картина - страната ми е нападната от диви варвари, които в момента правят парашутен десант, а в ръцете ми е моят любим казармен акмс.
    Усещам, че въздуха не ми стига!
    Не ми става по-добре, по-зле ми е!

Смейте се, ако искате.
    Ама по - добре не ми се мяркайте пред очите в такъв момент.

Мразя тези гниди, които направиха това.
    Странно, но при първо чуване на новината за самолета, по неведом начин мислех основно за материална щета и евентуални последици за региона, света, политиката, пазарите. Рекох си - твърде неприятно, но не е фатално, може да се отреагира. Без никаква налична информация, нещо ми даваше убеденост, че пилотите не са пострадали.
    Ясно ми е, че Ердоан е адреналинозависим и с маниакален страх да не г о помислят за слаб, а мераците му видимо се изпаряват и плановете се разпадат. Тази среда е лош съветник и помощник.
    Допълнително, целият мизансцен и мощното и фалшиво преиграване водят до натрапчива убеденост за планирано и подготвено действие, което е било изпълнено в условия на притискащо време заради изтичащ краен даден срок. Хубаво да си помислят, кой е дал краен срок за изпълнение на тази задача.

След новината за пилотите стана различно.

Дори не искам да засягам правния аспект, защото по силата на някаква международна конвенция стрелба срущу парашутисти е забранена, независимо че в момента не мога да приведа някакви доказателства за подобно твърдение.

Коментар

• Единствено знам, че от радарите не може да се разбере дали 2 броя бомбардировачи са се изпразнили или са заредени, когато тръгват да ги прехващат.

Също знам, че ги пресрещат и ги предупреждават ( пуснаха записи ), единият бомбардировач завива, другият въпреки това навлиза в чужда граница.

Знам също, че това не е първия случай, а има многократни предупреждения да се спре това гаменство да си мислиш, че си у вас, а па не си у вас.
      ----------------------------

П.П. Личното ми мнение е, че беше малко пресилено ( но аз гледам отстрани и нямам представа колко пъти досега са вдигани ВВС на Турция, за да прехващат и предупреждават едно жоже в северните пещери, че така не бива ).

Възможно е, вече да им е писнало и да се стигна до това. Не съм бил там и не знам. Според мен беше пресилено

Коментар

• Между другото, в потока информация малко незабелязано мина руското изказване знаели ли са американците че турците ще свалят самолета. В типовите договори за продажба на Ф16 имало клауза която задължавала купувача да информира Пентагона при използването на Ф16 за сваляне на чужди джетове. Американците отказаха коментар дали са били уведомени.
        Разбираемо. Ако са знаели то директно се нареждат в редицата на поддържащите ИДИЛ.

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение

...
          Питай твоя "мъжкар" Путя, който го раздава ербап със самальоти да цели кирпичени колиби и то с 1 тонни бомби, че цъка и пуска селфита.
          ...
          Putin has bested them all: How has the Russian leader gotten the better of Clinton, Bush and Obama? : http://www.salon.com/2015/11/25/puti...ush_and_obama/

Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение

Па, завчера му надуха гъза, когато срещу самальот излезе самальот и той сега 2 дена виси кат' и не знае какво да прави.

П.П. Така по-справедливо се воюва? Военни срещу военни?

Няма да се учудя, ако ходиш да пребиваш хора в инвалидни колички и да се мислиш за голем "мъжкар"
          Нали правите разлика между прихващач, щурмувак и бомбандировач?
          Всеки прифронтови бомбандировач като Су24(М) е в ролята на губещ в случая. Затова се създават и многоцелевите самолети (най-добрите са американските Раптори и така дълго строения и едва почващ да постъпва на въоръжение, все още като изпитателен Ф35). Руснаците има по-новите Су35(М)(СМ?) които не са равностойни нито на Раптор (Ф25) нито на Ф35.

Ако срещу турския Ф16 беше Су30 то резултата с 70:30 вероятност щеше да е обратен. Това е и причината турците много внимателно да изберат кой точно самолет могат да свалят. Да не говорим че е бил и без оръжие по обратния си курс.
          Тази вероятност не я изсмуквам от пръсти. Такова (в полза на руския изтребител) е съотношението от спечелените учебни двубой между двата изтребителя.
          Такива двубой са обичайна практика в много държави (Индия , Китай, страни от НАТО) които имат двата вида самолети. Причината не е толкова в гениалността на руското оръжие а във факта, че на руснаците се налага да наваксват във въоръжението т.е. техните изтребители са правени след Ф16 и съответно са по-съвременни.
          Предимство, което вече не е актуално срещу Раптор (ф25) и новия Ф35 който е съвсем различно поколение и чиито руски аналози (Т50 мисля) също изостават и също ще се появят след него.
          Last edited by X_Y; 26.11.2015, 12:01.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40
            ......"

Па, завчера му надуха гъза, когато срещу самальот излезе самальот и той сега 2 дена виси кат'и не знае какво да прави.

П.П. Така по-справедливо се воюва? Военни срещу военни?

Няма да се учудя, ако ходиш да пребиваш хора в инвалидни колички и да се мислиш за голем "мъжкар"
            Last edited by X_Y; 26.11.2015, 12:00.

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
              Разбрах че ти и местан сте на едно мнение.....
              Гледам че не са те баннали за антибългарска пропаганда....
              Зададох елементарен въпрос, че на мястото на законно избрания президент на Сирия ( Асад ), който не търпи някой го пцува, дори да ги ръси като хлебарки с химическо оръжие ... пристигат некви главочи от на майната си и започват да сипят бомби по цивилни и жилищни сгради.

Сменяме Асад с "чехльо", който тоже е законно избран БГ президент и попитах: Да викаме ли някой да ви думне къщата с жената и децата в нея, щот' вие тоже го пцувате по цял ден?

Къде е разликата?

Коментар

• Почнаха с "отговорите". Това е наказание за диваците дето стреляха по пилота. Сега турците ще гръмнат нещо и полека лека и така ще имаме съмнителното удоволствие да видим оцеляването на язвата Даеш
                http://rusvesna.su/news/1448494007

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                  Ако имаха малко въображение БГ матрьошките и прочетяха поста на бебе Равновесие от гледна точка на мирните сирийци ( които са опозиция на правителството ), може би щяха да разберат какво значи цивилизовано водене на война?

Не може някой да си копа нивата мирно и тихо и да пцува управляващите и тогава да се пръкнат пещерняците да го пълнят всеки ден с "високо-точно" оръжие като сриват цели квартали с цивилни.

П.П. Може да завъртим нещата още веднъж като гледна точка:

За тия същите е нормално да плюят "чехльо" по цял ден, който е законно избран БГ президент - но НЕ очакват да се появи някой соросоид да ги тъпче с по 200 ракети/дневно, както го направиха пещерняците в Сирия.

П.П.П. Това искаше да им каже момчето, но те са толкоз сдухинг, че не разбраха кой е цивилизованият в случая и кой е пещерняка
                  Разбрах че ти и местан сте на едно мнение.....
                  Гледам че не са те баннали за антибългарска пропаганда....

Коментар

• Първоначално изпратено от Ivan2015 Разгледай мнение
                    Руски медии съобщават, че в Красноярск, който е в Русия, се води разследване, което да установи има ли извършено престъпление в случая със смъртта на 6 мъже и 3 жени от Красноярск, които са умрели поради това, че са пили фалшив алкохол. Вече за никой не тайна, че много хора в Русия умират преждевременно, защото пият фалшив алкохол. Според данни на Росстат от началото на 2015г. до края на септември 2015година 7210 души в Русия са починали от случайно отравяне с алкохол. Тоест през този период в Русия средно 26,4 души на ден са умирали от случайно отравяне с алкохол. Смятате ли, че злоупотребата с алкохол в Русия може да доведе до значителен спад на брутния вътрешен продукт на Русия или не смятате така? http://sledcom.ru/news/item992782/?t...link=18_=83940
                    Що не спреш да пишеш спам ,знаеш ли че в България над 80% ог алкохола се вари в спиртоварни различни от държавата и токсикологиите са пълни но не пълним форума с идиотщини....знаеш ли че в Чикаго един черен малоумник извади от кофата бутилка от джак даниелс и я изпи без да провери а какво има н с още трима човека а тя нямаше дозатор.... а друг си биеше медицински спирт и едва го свестииха....

Коментар

• Първоначално изпратено от kandid Разгледай мнение
                      Само един .... ъъъ ... еди-какъв-си не би разбрал, че човекът е абсолютно последователен в позициите си...
                      Ако имаха малко въображение БГ матрьошките и прочетяха поста на бебе Равновесие от гледна точка на мирните сирийци ( които са опозиция на правителството ), може би щяха да разберат какво значи цивилизовано водене на война?

Не може някой да си копа нивата мирно и тихо и да пцува управляващите и тогава да се пръкнат пещерняците да го пълнят всеки ден с "високо-точно" оръжие като сриват цели квартали с цивилни.

П.П. Може да завъртим нещата още веднъж като гледна точка:

За тия същите е нормално да плюят "чехльо" по цял ден, който е законно избран БГ президент - но НЕ очакват да се появи някой соросоид да ги тъпче с по 200 ракети/дневно, както го направиха пещерняците в Сирия.

П.П.П. Това искаше да им каже момчето, но те са толкоз сдухинг, че не разбраха кой е цивилизованият в случая и кой е пещерняка

Коментар

• Първоначално изпратено от barbaron
                        Съвременна Русия е хибридно господарство: по същност фашистка, но в обвивка на съветското минало.
                        Това заяви руският професор Андрей Зубов.

“В Русия имаме хибридна държава. Отвътре е фашистка, но покрита с някаква обвивка от съветското минало”, – каза ученият.
                        По негово мнение, такава държава “няма положително бъдеще”.

Зубов каза, че по време на режима на Путин се наблюдава “реставрация на съветското минало”. Това се случва по много начини, но не напълно: ако в СССР цареше социалистическа икономика, то сега сега в Русия “на практика почти половината от частна собственост е в ръцете на около 30 частници, а останалата част – в ръцете на държавата”.

“Именно затова сега имаме не социалистическа форма на собственост, а корпоративна държава, национал-корпоративна държава.
                        Тази национал-корпоратива държава много повече прилича не на Съветския съюз,
                        а на фашистка Италия на Мусолини”, – каза той.
                        Руски медии съобщават, че в Красноярск, който е в Русия, се води разследване, което трябва да установи има ли извършено престъпление в случая довел до смъртта на 6 мъже и 3 жени от Красноярск, които са умрели поради това, че са пили фалшив алкохол. Вече за никой не е тайна, че много хора в Русия умират преждевременно, защото пият фалшив алкохол. Според данни на Росстат от началото на 2015г. до края на септември 2015година 7210 души в Русия са починали от случайно отравяне с алкохол. Тоест през този период в Русия средно 26,4 души на ден са умирали от случайно отравяне с алкохол. Смятате ли, че злоупотребата с алкохол в Русия може да доведе до значителен спад на брутния вътрешен продукт на Русия или не смятате така? http://sledcom.ru/news/item/992782/?...link=1&_=83940
                        Last edited by Ivan2015; 26.11.2015, 10:57.

Коментар

• Първоначално изпратено от kandid Разгледай мнение
                          Само един .... ъъъ ... еди-какъв-си не би разбрал, че човекът е абсолютно последователен в позициите си...
                          Добре бе,.
                          На всички е ясно - вие сте последователни в облизвациите ( както Митака пише )...а аз си променям мненията, пардон менютата... всеки ден....

Кво и ти ли стана последователен....?...
                          Last edited by X_Y; 26.11.2015, 11:56.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
                            +1
                            Чакай сега....
                            Ти онова Равновесие ли си или друго......
                            Или си същото, но везната се наклони в правилната посока....

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
                              +1
                              Чакай сега....
                              и на мен ми направи впечатление , или проявява сарказъм , или е друг човек от същия профил...
                              Не спори с идиот-соросоид! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                                Аз съм определено за цивилизовано водене на война. Ако и другата страна се държи цивилизовано. Но когато има някакви типове които връщат робството, горят живи хора, изнасят хаос наоколо, убиват за удоволствие - е те вече не се ползват със защитата на цивилизовано поведение. Бесните кучета се убиват както ти е най-удобно, не се опитваш да ги хванеш живи и да ги евтанизираш хуманно.
                                +1
                                Чакай сега....

Коментар

Working...
                                X