IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 27.01.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
    Путьовци, ще ви го припомняме докато не го научите наизуст това:
    ПРЕДИЗВИКВАМ ГИ! (ИВО ИНДЖЕВ ⋅ ОКТОМВРИ 8, 2008)
    http://ivo.bg/2008/10/08/%D0%BF%D1%8...-%D0%B3%D0%B8/

"Е, публикуваха най-сетне онова нещо, което има отношение към моята биография: съпричастност към някогашната ДС. Което , обаче няма как да е новина, защото многократно и отдавна сам съм съобщил тази част от биографията си, с която не се гордея. Никак не ми е било приятно, но съм го направил. Връщам се към мъчителния за мен преразказ по темата от уважение към стойностните хора, които четат моите текстове-само вчера, на 8 октомври 2008-ма, от моето мнение в блога са се поинтересували близо 7 хиляди души ( без да им предлагам мухлясали сензацийки). Правя го и поради разбирането, че не всички са чели моите откровения по въпроса в други издания.

В една от статиите си написах, че не се гордея с мазните петна в биографията си и ако изобщо мога да се гордея в това отношение с нещо, това е фактът , че не се гордея.

Още като директор на БТА, т.е. в началото на 90-те, обясних в интервюта, че съм несъстоял се стипендиант на разузнаването ( твърде лично е да обяснявам и е недостойно да прехвърлям отговорността за факта, че изобщо съм кандидатствал за такъв стипендиант, макар да съм бил само на 20 години, с нулев жизнен опит извън комунистическия инкубатор) . Вече разполагам и с копие на писмената си декларация, в която заявявам още като студент, че имам намерение да сключа брак с моята приятелка, вместо да я изоставя заради кариера „ в органите на МВР”. Следва резолюция на някакъв началник, че не ставам за тези органи, щом постъпвам тъй.

Години по-късно, когато за пръв път стана възможно да си видя досието в разузнаването ( едва през 2007-ма),
    установих, че моето съгласие да сътруднича на същата служба ,
    като условие да замина кореспондент на БТА в Бейрут,
    е формулирано като секретно сътрудничество
    .
    Не знам дали има по-долна степен в йерархията им, но на мен и това дъно ми стига. Никога не съм бил нито обучаван, нито „школуван”, нито произвеждан в някакъв чин, нито награждаван „морално и материално”, както изрично пише в досието ми (и за това
    разполагам с документ- ако имам желание, мога вече да осъдя с помощта на доказателства всеки клеветник,
    който ме „произвежда” в „доносник”, офицер или каквото и да било, защото всяка една такава хипербола за мен е позорящо обстоятелство-знам, знам , на желаещите да се погаврят и „секретен сътрудник” им е достатъчно…).

От Първо главно на ДС са ме „произвели” в свой секретен сътрудник, защото им е трябвало да запушат зейналата дупка в кореспондентския пункт в Ливан ( впрочем, толкова бързаха да решат кадровия си проблем, че пропуснаха да ме направят набързо и партиен член, а и не ми дадоха шанс дори да се науча да карам кола, без което в Ливан си бях направо загубен, цяло чудо е, че се блъснах само 4 пъти със служебната кола, докато се учех в движение между кратерите от снарядите). Никой от стройните редици на партията и офицерския им корпус под прикритие не е приел да става военен кореспондент – а това им е била специалността! Като гледам сега списъка, колко кадрови военни разузнавачи е имало в БТА , а те, в мое лице, са изпратили един аджамия с две години трудов стаж като репортер, работил само на бюро, превеждайки вестници и списания! Голям зор, голямо разузнаване и голяяям „разузнавач” има в този сюжет.

Смешно , или не, фактите са такива. В самото ми досие има и още куп странности ( от преписката открих че най-интересни са били връзките ми със западни журналисти и нито един арабин не им е привлякъл вниманието покрай мен – за какво се трепах да го уча този арабски език 5 години-значи знанието на арабски език не е било толкова важно и онези другари със западните езици, които щяха да са им толкова полезни за задачите им в Ливан, просто са кръшнали!) . Но няма да Ви занимавам с подробности. Сигурен съм, че вместо мен ще се намерят ентусиасти да изнасят за сведение и забава каквото пожелаят-сега вече не просто им е позволено, но най-вероятно и ще бъде поръчано „на когото трябва”. В досието ми е пълно с „другарят каза това, другарят замина, другарят се завърна”-колко „вкусно” е само това да ми се припомни днес, четвърт век по-късно, когато водя своите битки с другарите, нали ( нищо, че прилича повече като да са ме следили мен, а не аз да съм шпионирал някого и нещо)?!

Когато ми предлагаха да им сътруднича, като условие да замина в Ливан, можех да кажа „не, не ви ща омразното тоталитарно сътрудничество, защото ще дойде 10 ноември и историята ще оцени моя демократичен подвиг”! Но вместо това съм приел компромиса, за да стана това, което винаги съм искал- журналист и не къде да е, а в тогавашната Мека на журналистиката, защото Ливан , така гнусливо ( да не кажа друго) избягван от кадровите ченгета, на които са предлагали да заминат ( отказвали са включително и поради факта, че журналистиката е била за тях само камуфлаж, но не и призвание) беше водеща световна тема. Беше грамаден, неочакван, невероятен шанс за мен, особено, след като вече веднъж бях казал „не” на ДС и имах всички основания да смятам, че не ми се радват особено.

От положението на днешната си информираност бих постъпил иначе, за разлика от вкупом гордите със съпричастността си към ДС, които биват изобличавани и след това като един заявяват как отново биха постъпили по същия начин.
    Не позволих да бъда изобличаван, няма да допусна и да бъда тикан в техните редици – те само това и чакат, за да триумфират. Понеже коронният им номер е омаскаряването на такива като мен, именно като ги оприличават на себе си. Онези мои „доброжелатели”, които обичат да повтарят, че нямало „бивше ченге”, всъщност играят тяхната игра. Някои неволно, други-преднамерено. Но и едните и другите вършат една и съща работа по подпомагане на любимото пропагандно оръжие на другарите, които обичат да внушават колко са всевластни.
    Бил съм пионерче, но това не ме прави недорасляк за цял живот. Учил съм в Москва, но това не ме прави поклонник на политика на Кремъл, макар да съм съзерцавал кубетата му 5 години от аудиториите на института. Бил съм съпричастен към ДС, но и това не ме обвързва с нищо.

Твърдя отново , че ДС , с всичките й метастази, заслужава единствено и само да бъде разконспирирана и обезоръжена. Не толкова и не само заради миналото, когато ДС беше основен инструмент за охрана и сплашване на превърнатия в стадо народ, колкото заради бъдещето на нашите деца, които, за разлика от моето поколение, имат шанса да избират пътя си сами. Отказът това да бъде сторено е заявка за повторение на миналото.

На онези, които твърдят друго, ще задам само един въпрос: ако социалистическият ни лагер е бил толкова чуден земен рай, охраняван от тях, защо милиони хора бягаха от комунистическите му тучни ливади в капиталистическия ад, а желаещите да извървят обратния път бяха толкова, че направо се знаят поименно?
    Бих могъл да Ви приложа списък на световно известни „ренегати” на комунизма, чиито принос за разгрома на комунизма като идеология, авторитет и практика е не просто голям, но в някои случай-решаващ. Това се големи имена сред писатели, политически дейци, интелектуалци. Но няма да го направя, за да не давам поводи за подигравки, че се сравнявам с тях (знам, подигравките и без това няма как да избегна, особено от страна на дребни душици, радостни да хвърлят камък от засада, което ги кара да се чувстват по-значими) .

Дейността ми като гражданин и журналист винаги е била и е на показ. Никакви кукловоди не могат да ме отклонят от осъзнатия, зрял информиран избор на активна позиция срещу мракобесието, част от което е именно съзаклятието на тайните служби срещу модерна България, мистиката на тъмните сенки от миналото. Тяхното изваждане на показ ги лишава от „магическата им сила” – престават да бъдат стряскащи сенки и се превръщат в обикновени семки, семки занимавки за онези, на които изобщо им се занимава с тях.
    Тази позиция ми е струвала доста изпитания. Но каквото и да ми се прибави към тях, няма да се откажа. Най-малкото няма да ИМ позволя да ме откажат.

Нека опитат пак, предизвиквам ги!"
    Ако знаеш колко я търсих тази публикация ....
    Yeah

Коментар

• Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
      Памперс , никой не чете чаршафите ти .

Коментар

• Цената на Тойота Секвоя в САЩ започва от 41 000 долара и дори с всички възможни екстри достига едва до 70 000 долара, което прави 126 000 лева, показва проверка на нашите колеги от AUTO.OFFNews.bg.

Това обаче не е попречило на подчиненото на земеделската министърка Десислава Танова държавно горско предприятие да плати 198 000 лева за американската версия на японския джип.

Както разказахме в пордица от материали, четири от 6-те държавни горски предприятия пуснаха поръчки за нов луксозен джип за по 165 000 лева без ДДС (198 000 лв. с ДДС) всеки.

В 3 от 4-те предприятия, конкурсът вече е приключил. Навсякъде го е спечелила фирмата Кале Ауто, чийто собственик е съученик на земеделската министърка Десислава Танева, която е принципал на възложителя. Навсякъде съученикът е бил единствен кандидат. В 2 от трите случая е предложил максималната възможна цена, но въпреки това е спечелил по критерия "най-ниска цена".

В две от трите поръчки не става ясно какъв точно джип е закупен. Но от документацията в Смолян личи, че е Toyota Sequoia.

Повече за този автомобил, неговите характеристики и сравнението му по цени и качества със сходни джипове, можете да прочетете в АвтоOFFNews.

Коментар

• Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение

Няма как да вярвам на Иво Инджев дето родителите му са били служители в системите за сигурността на НРБ, и по такава причина е пратен да учи в Москва, бил е агент на ДС и член на БКП вероятно, за БКП не съм сигурен но според мен няма как да не е бил.
          Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение

А бе как няма да е бил член на БКП? Нали Иво Инджев на 35 години стана директор на Българската телеграфна агенция! Ами нали лично Андрей Луканов го назначи там, като верен партиен кадър. И си беше разузнавач от ПГУ на Държавна сигурност. При това е отишъл в ДС по собствено желание. От кариеризъм естествено. А и самата БТА си беше подразделение на Държавна сигурност.
          Путьовци, ще ви го припомняме докато не го научите наизуст това:
          ПРЕДИЗВИКВАМ ГИ! (ИВО ИНДЖЕВ ⋅ ОКТОМВРИ 8, 2008)
          http://ivo.bg/2008/10/08/%D0%BF%D1%8...-%D0%B3%D0%B8/

"Е, публикуваха най-сетне онова нещо, което има отношение към моята биография: съпричастност към някогашната ДС. Което , обаче няма как да е новина, защото многократно и отдавна сам съм съобщил тази част от биографията си, с която не се гордея. Никак не ми е било приятно, но съм го направил. Връщам се към мъчителния за мен преразказ по темата от уважение към стойностните хора, които четат моите текстове-само вчера, на 8 октомври 2008-ма, от моето мнение в блога са се поинтересували близо 7 хиляди души ( без да им предлагам мухлясали сензацийки). Правя го и поради разбирането, че не всички са чели моите откровения по въпроса в други издания.

В една от статиите си написах, че не се гордея с мазните петна в биографията си и ако изобщо мога да се гордея в това отношение с нещо, това е фактът , че не се гордея.

Още като директор на БТА, т.е. в началото на 90-те, обясних в интервюта, че съм несъстоял се стипендиант на разузнаването ( твърде лично е да обяснявам и е недостойно да прехвърлям отговорността за факта, че изобщо съм кандидатствал за такъв стипендиант, макар да съм бил само на 20 години, с нулев жизнен опит извън комунистическия инкубатор) . Вече разполагам и с копие на писмената си декларация, в която заявявам още като студент, че имам намерение да сключа брак с моята приятелка, вместо да я изоставя заради кариера „ в органите на МВР”. Следва резолюция на някакъв началник, че не ставам за тези органи, щом постъпвам тъй.

Години по-късно, когато за пръв път стана възможно да си видя досието в разузнаването ( едва през 2007-ма),
          установих, че моето съгласие да сътруднича на същата служба ,
          като условие да замина кореспондент на БТА в Бейрут,
          е формулирано като секретно сътрудничество
          .
          Не знам дали има по-долна степен в йерархията им, но на мен и това дъно ми стига. Никога не съм бил нито обучаван, нито „школуван”, нито произвеждан в някакъв чин, нито награждаван „морално и материално”, както изрично пише в досието ми (и за това
          разполагам с документ- ако имам желание, мога вече да осъдя с помощта на доказателства всеки клеветник,
          който ме „произвежда” в „доносник”, офицер или каквото и да било, защото всяка една такава хипербола за мен е позорящо обстоятелство-знам, знам , на желаещите да се погаврят и „секретен сътрудник” им е достатъчно…).

От Първо главно на ДС са ме „произвели” в свой секретен сътрудник, защото им е трябвало да запушат зейналата дупка в кореспондентския пункт в Ливан ( впрочем, толкова бързаха да решат кадровия си проблем, че пропуснаха да ме направят набързо и партиен член, а и не ми дадоха шанс дори да се науча да карам кола, без което в Ливан си бях направо загубен, цяло чудо е, че се блъснах само 4 пъти със служебната кола, докато се учех в движение между кратерите от снарядите). Никой от стройните редици на партията и офицерския им корпус под прикритие не е приел да става военен кореспондент – а това им е била специалността! Като гледам сега списъка, колко кадрови военни разузнавачи е имало в БТА , а те, в мое лице, са изпратили един аджамия с две години трудов стаж като репортер, работил само на бюро, превеждайки вестници и списания! Голям зор, голямо разузнаване и голяяям „разузнавач” има в този сюжет.

Смешно , или не, фактите са такива. В самото ми досие има и още куп странности ( от преписката открих че най-интересни са били връзките ми със западни журналисти и нито един арабин не им е привлякъл вниманието покрай мен – за какво се трепах да го уча този арабски език 5 години-значи знанието на арабски език не е било толкова важно и онези другари със западните езици, които щяха да са им толкова полезни за задачите им в Ливан, просто са кръшнали!) . Но няма да Ви занимавам с подробности. Сигурен съм, че вместо мен ще се намерят ентусиасти да изнасят за сведение и забава каквото пожелаят-сега вече не просто им е позволено, но най-вероятно и ще бъде поръчано „на когото трябва”. В досието ми е пълно с „другарят каза това, другарят замина, другарят се завърна”-колко „вкусно” е само това да ми се припомни днес, четвърт век по-късно, когато водя своите битки с другарите, нали ( нищо, че прилича повече като да са ме следили мен, а не аз да съм шпионирал някого и нещо)?!

Когато ми предлагаха да им сътруднича, като условие да замина в Ливан, можех да кажа „не, не ви ща омразното тоталитарно сътрудничество, защото ще дойде 10 ноември и историята ще оцени моя демократичен подвиг”! Но вместо това съм приел компромиса, за да стана това, което винаги съм искал- журналист и не къде да е, а в тогавашната Мека на журналистиката, защото Ливан , така гнусливо ( да не кажа друго) избягван от кадровите ченгета, на които са предлагали да заминат ( отказвали са включително и поради факта, че журналистиката е била за тях само камуфлаж, но не и призвание) беше водеща световна тема. Беше грамаден, неочакван, невероятен шанс за мен, особено, след като вече веднъж бях казал „не” на ДС и имах всички основания да смятам, че не ми се радват особено.

От положението на днешната си информираност бих постъпил иначе, за разлика от вкупом гордите със съпричастността си към ДС, които биват изобличавани и след това като един заявяват как отново биха постъпили по същия начин.
          Не позволих да бъда изобличаван, няма да допусна и да бъда тикан в техните редици – те само това и чакат, за да триумфират. Понеже коронният им номер е омаскаряването на такива като мен, именно като ги оприличават на себе си. Онези мои „доброжелатели”, които обичат да повтарят, че нямало „бивше ченге”, всъщност играят тяхната игра. Някои неволно, други-преднамерено. Но и едните и другите вършат една и съща работа по подпомагане на любимото пропагандно оръжие на другарите, които обичат да внушават колко са всевластни.
          Бил съм пионерче, но това не ме прави недорасляк за цял живот. Учил съм в Москва, но това не ме прави поклонник на политика на Кремъл, макар да съм съзерцавал кубетата му 5 години от аудиториите на института. Бил съм съпричастен към ДС, но и това не ме обвързва с нищо.

Твърдя отново , че ДС , с всичките й метастази, заслужава единствено и само да бъде разконспирирана и обезоръжена. Не толкова и не само заради миналото, когато ДС беше основен инструмент за охрана и сплашване на превърнатия в стадо народ, колкото заради бъдещето на нашите деца, които, за разлика от моето поколение, имат шанса да избират пътя си сами. Отказът това да бъде сторено е заявка за повторение на миналото.

На онези, които твърдят друго, ще задам само един въпрос: ако социалистическият ни лагер е бил толкова чуден земен рай, охраняван от тях, защо милиони хора бягаха от комунистическите му тучни ливади в капиталистическия ад, а желаещите да извървят обратния път бяха толкова, че направо се знаят поименно?
          Бих могъл да Ви приложа списък на световно известни „ренегати” на комунизма, чиито принос за разгрома на комунизма като идеология, авторитет и практика е не просто голям, но в някои случай-решаващ. Това се големи имена сред писатели, политически дейци, интелектуалци. Но няма да го направя, за да не давам поводи за подигравки, че се сравнявам с тях (знам, подигравките и без това няма как да избегна, особено от страна на дребни душици, радостни да хвърлят камък от засада, което ги кара да се чувстват по-значими) .

Дейността ми като гражданин и журналист винаги е била и е на показ. Никакви кукловоди не могат да ме отклонят от осъзнатия, зрял информиран избор на активна позиция срещу мракобесието, част от което е именно съзаклятието на тайните служби срещу модерна България, мистиката на тъмните сенки от миналото. Тяхното изваждане на показ ги лишава от „магическата им сила” – престават да бъдат стряскащи сенки и се превръщат в обикновени семки, семки занимавки за онези, на които изобщо им се занимава с тях.
          Тази позиция ми е струвала доста изпитания. Но каквото и да ми се прибави към тях, няма да се откажа. Най-малкото няма да ИМ позволя да ме откажат.

Нека опитат пак, предизвиквам ги!"

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
            Фараонов, ето ти надпис от Асеневата крепост ( свещената порта на Родопите за Българите ) какво пише там:
            ---------------------------------------------

Наречена е на цар Иван Асен II, който през 1231 г. прави редица поправки по нея с цел заздравяването ѝ. Издълбаният в една скала на крепостта надпис свидетелства за това:

В лето 6739 (1231) индикт четвърти от бога въздигнатий цар Асен на българи, гърци и други страни постави Алекси Севаста и изгради този град.
            ----------------------------------------------

П.П. В черничкото ти е по българския календар, а след него е по европейският дадена годината.

Задавайте ми по-грамотни въпроси, ако искате да съм ви полезен. Ако искате да висите фрости и некви смешки от Манголия да ви пишат хисторите - тоже няма проблемос ( агент Божо Димитров от ДС на КПСС на БКП на червените кордели )

Агент Божо изкара българите идиоти, че не си знаят кога им основана държавата да'ва и дуднат нон-стоп за некви славяни и 681 година. Браус на тях!
            Аз ли зле питам, ти ли не разбираш човешка реч: Не твърдя за 681-ва година. Не съм бил тогава, мога само по чужди източници, ако се наложи. И не питам за колоната на Иван Асена II, ами за основаването на държавата. Ако щеш в Онгъла, ако щеш-със столица в Плиска. Всяко говедо може да обижда, факт. Ако не знаеш ден-признай си. Нормално е, никой няма да те осъди. Ама да дрънчиш за БГ Империя, кога сме останали една шепа народ на земя, като една човешка длан, нещо никак не се връзва.
            Да подесетя: Аз /ние живеем сега и, ако сега не ни е останало достойнство, ровенето в историята няма да ни го намери. Или дай дата, или кажи "Не знам бе."

Коментар

• Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
              ...
              Иво Любомиров Инджев .... Бивш секретен сътрудник на Първо главно управление на Държавна сигурност, с агентурен псевдоним „Ивайло“.[3][4]

Майката на Иво Инджев, Люба ....за разузнавач IV степен във II отдел на IV управление на ДС, с присвояване на офицерско звание „младши лейтенант“. ...дядо на Инджев), Асен Стоянов Ангелов, е член на БКП от 1926 г. и активен участник в партизанското движение като ятак. На 9 септември 1944 г. активно участва в установяването на народната власт, като комендант на Княжево. През 1948 г. постъпва на работа в МВР, откъдето се пенсионира през 1960 г. Братът на Люба Асенова (чичо на Инджев), Емил Асенов Стоянов, е член на РМС и активен борец против фашизма и капитализма.[5]

Иво Инджев ... Завършва висше образование в СССР, в Института за страните от Азия и Африка при Московския държавен университет, ....

След като е приет за студент в Софийския университет, Иво Инджев доброволно се обръща с молба към Първо главно управление на Държавна сигурност да бъде изпратен да учи в чужбина.[3]

......

В Московският държавен университет (МГУ) Института за чуждестранните студенти беше основен полигон за вербовка на две съветски служби: КГБ и ГРУ.
              Комитета за държавна сигурност и Главното разузнавателно управление на Генералния щаб на Съветската армия.
              Те там си правеха състезания по вербовки бе! И Военният отдел на ЦК на КПСС определяше победителя.
              Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Фараонов, ето ти надпис от Асеневата крепост ( свещената порта на Родопите за Българите ) какво пише там:
                ---------------------------------------------

Наречена е на цар Иван Асен II, който през 1231 г. прави редица поправки по нея с цел заздравяването ѝ. Издълбаният в една скала на крепостта надпис свидетелства за това:

В лето 6739 (1231) индикт четвърти от бога въздигнатий цар Асен на българи, гърци и други страни постави Алекси Севаста и изгради този град.
                ----------------------------------------------

П.П. В черничкото ти е по българския календар, а след него е по европейският дадена годината.

Задавайте ми по-грамотни въпроси, ако искате да съм ви полезен. Ако искате да висите фрости и некви смешки от Манголия да ви пишат хисторите - тоже няма проблемос ( агент Божо Димитров от ДС на КПСС на БКП на червените кордели )

Агент Божо изкара българите идиоти, че не си знаят кога им основана държавата да'ва и дуднат нон-стоп за некви славяни и 681 година. Браус на тях!
                Last edited by marandi; 10.12.2015, 17:05.

Коментар

• Реформаторите: Може и други депутати да минат в опозиция

13 реформатори заявили готовност да минат в опозиция

Това стана ясно от коментарите на Иван Иванов и Димитър Делчев в кулоарите на парламента.

Може ве, може. То депутатската заплата и на власт и в опозиция си е една и съща.

Ама дали министрите ви ще минат в опозиция?

Мегленчето ще си остави вицепремиерското място? И ежеседмичните екскурзии до Брюксел? И статута на човек на властта? Охраната, мерцедесите, първата класа в самолета? Не ми се вярва.

Ами Лукарския? Ако сега падне от власт, може друг път да не стане министър. Че в СДСто веят постоянни ветрове. Кой ще му търпи любовницата на висок пост?

Ами Ненчев-земеделеца? Че кой тогава ще спретне Новогодишен бал на потомствените български аристократи-офицери? По случай пълното унищожаване на българската бойна авиация....

Ами американския възпитаник Даниел Митов? Кво гойбе Реформаторския блок? Него са го назначили от Държавния департамент и само те могат да го оттеглят. Нали?
                  Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение
                    В нито ЕДИН от тези "линкове", не намирам НИТО ДУМА написана от този човек, която да противоречи на сегашните му възгледи!

Странното е, че повечето от тях са откровени клевети на трети лица, без право на отговор от наклеветения.

Дай ми цитат от него бе морков! Нещо, където той хвали сесесере (където бил учил), нещо където се изказва ласкаво за Партията, за сесесеретУ, за кагебету, за предимствата на социализЪма, на Тато, на сАвецката икономика.

Една дума!

при това аз бих приел такива цитати от ПРЕДИ 89-та!!!!!
                    От теб не очакваме да намериш ....... ма фактите са си факти , комисията по досиетата го е осветлила , не е филанкишията
                    Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
                      Картата ми хареса
                      Ама за дата...Дай една дата, де! Щото 24-ти Май, за да го има, е трябвало първо държава да има тук. Дата ми дай, pls.
                      Въпреки гаменщината от фанариотите и манголците да горят, унищожават древни артефакти, свързани с БГ империя - имаш достатъчно надписи, където се вижда откога имате държава ( винаги се пише с две дати: европейската приета за летоброене ( от раждането на Христо ) и БГ такава ). Смешното е, че точно Атила заповядва на римлянчетата да приемат Християнството, с което те днес толкова много се пърчат и чак го наложиха като отправна точка в календар. Нашият е доста по-древничак.

Предполагам сега ще ме питаш да ти кажа час, минута и секунда кога е създадена БГ империя да те плющя в смешното човече?

Иди до Търново ( Св. 40 мъченици новото име ти казвам, както се води, щото и то е преправено ) и виж колоната с надписа на Иван Асен 2 какво пише там като дата! ( 1 левас ще ти струва с маршрутката ), за да не те набутвам

За разлика от човекопитеците кат' тИбя - БЪЛГАРИТЕ отдавна са можели да броят и да си записват календарните дати и никога не са лъгали и мазали, че сте се пръкнали през 681 година - големата зима на комуне творческото фрузрение.

Писали абсолютно точни дати по двата световни календара тогава ( римският и българският ). Понял? ( русофилчето )
                      Last edited by marandi; 10.12.2015, 16:43.

Коментар

• В нито ЕДИН от тези "линкове", не намирам НИТО ДУМА написана от този човек, която да противоречи на сегашните му възгледи!

Странното е, че повечето от тях са откровени клевети на трети лица, без право на отговор от наклеветения.

Дай ми цитат от него бе морков! Нещо, където той хвали сесесере (където бил учил), нещо където се изказва ласкаво за Партията, за сесесеретУ, за кагебету, за предимствата на социализЪма, на Тато, на сАвецката икономика.

Една дума!

при това аз бих приел такива цитати от ПРЕДИ 89-та!!!!!
                        Last edited by 4ervenasgan; 10.12.2015, 16:26.

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                          А бе как няма да е бил член на БКП? Нали Иво Инджев на 35 години стана директор на Българската телеграфна агенция! Ами нали лично Андрей Луканов го назначи там, като верен партиен кадър. И си беше разузнавач от ПГУ на Държавна сигурност. При това е отишъл в ДС по собствено желание. От кариеризъм естествено. А и самата БТА си беше подразделение на Държавна сигурност.
                          То кво има да се коментира, точно заради такива СДС залезе :

Иво Любомиров Инджев е български журналист, блогър и автор на публицистични книги. Член на Източния екип за стратегически комуникации на Европейския съюз.[1]

Той е бивш главен директор на Българската телеграфна агенция (1990 – 1993) и телевизионен водещ на предаването „В десетката“ по bTV (2000 – 2006). [2] Бивш секретен сътрудник на Първо главно управление на Държавна сигурност, с агентурен псевдоним „Ивайло“.[3][4]

Майката на Иво Инджев, Люба Асенова Инджева, от 1950 г. работи като телефонистка в МВР. От 1969 г. е назначена за разузнавач IV степен във II отдел на IV управление на ДС, с присвояване на офицерско звание „младши лейтенант“. Бащата на Люба Асенова (дядо на Инджев), Асен Стоянов Ангелов, е член на БКП от 1926 г. и активен участник в партизанското движение като ятак. На 9 септември 1944 г. активно участва в установяването на народната власт, като комендант на Княжево. През 1948 г. постъпва на работа в МВР, откъдето се пенсионира през 1960 г. Братът на Люба Асенова (чичо на Инджев), Емил Асенов Стоянов, е член на РМС и активен борец против фашизма и капитализма.[5]

Иво Инджев получава средно образование в Софийската математическа гимназия. Завършва висше образование в СССР, в Института за страните от Азия и Африка при Московския държавен университет, където изучава специалностите „История“ и „Арабски език“. Владее общо четири чужди езика – английски, арабски, руски и немски.[2]

След като е приет за студент в Софийския университет, Иво Инджев доброволно се обръща с молба към Първо главно управление на Държавна сигурност да бъде изпратен да учи в чужбина.[3]

Иво Инджев в сензационна изповед пред „Шоу“: Отидох сам в ДС!

Комисията за разкриване на досиетата с Решение № 50/ 08.10.2008 г. обявява за първи път името му сред сътрудниците на Държавна сигурност, действал под псевдонима „Ивайло“ в качеството на секретен сътрудник към Първо главно управление (ПГУ) на ДС – разузнаване.[4] [7]

Своята гледна точка относно вербуването и сътрудничеството си с Държавна сигурност Иво Инджев излага в отделна статия в своя блог със заглавие „Предизвиквам ги!“.[8]

https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%98...B6%D0%B5%D0%B2

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                            Усещам иронията ти, че това не било Политика, защото ти както го разбираш, е Политика денонощно по 25 часа/ден да се дуднат глупости за некви "славяни/тюрки и сие ... буламачи, в които Българите били "претопени/изчезнали" ).

П.П. Накратко след гаменското нападение от Римска империя в нашите земи и избиването на местното население, което наричате странно защо "траки" - БГ империя е принудена да се дръпна леко на Изток, за да може да се консолидира, понеже е изненадана от агресията. Сключва се династичен брак, за да се привлече като стратегически съюзник "монголските" хуни, както ги наричате днес ( оттам се бъркате с хунската теория, че те не били европеиди ) - дава им се ранг като военначалници и нищо повече - без политически, религиозни аванти и следва отговора на Атила, който буквално разпилява Римска империя и малко по-късно тя е принудена да се трансформира във Източна Римска империя при Константинопол.
                            ------------------------------------
                            Това е причината да се въведе християнството в Римска империя, понеже отмъщението на Българите е било ужасно и те донасят кръста като символ в Европа. Това е наш знак ( древен ). Наричате го свастика/сувастика = пречупеният кръст на Хитлер, който го опорочи/изгаври. А, те го наричат Бич Божий, който са принудени да приемат ( християнският кръст )

Ето ти карта как изглежда БГ империя малко преди Атила да нахлуе отново, за да разпилее Римската империя. Трябвало им е време, за да могат да подготвят 200 хил. тежка конница ( бронирана ), която прави легиончетата на римлянчетата на пух и прах като ги подкара, откъдето си иска ( фланг, център и так далее ).

Горе в северните празни поленца ще се появят твоите любими масквичи, ама 1000 години по-късно. Понял?

Цъки:
                            Картата ми хареса
                            Ама за дата...Дай една дата, де! Щото 24-ти Май, за да го има, е трябвало първо държава да има тук. Дата ми дай, pls.

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
                              ааа това по-смешно от 'комиците" бря!
                              кога ше го дават пак?

Коментар

• Първоначално изпратено от Ivan2015 Разгледай мнение
                                От 1.11.2013г. до 4.12.2015г. международните резерви на Русия са намалели със 159,884 милиарда $, а за последната отчетна седмица от 27.11.2015г. до 4.12.2015г. са намалели с 500 000 000 $.
                                Пък за предните две седмици от 13,11,2015 до 27,11,2015 са се увеличили с 800 000 000 $. Ма това разбира се удобно се пропуска

Коментар

Working...
                                X