IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 27.01.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
    Уникално събитие: Откриха последния жив в света ветеран, участвал в щурма на Райхстага

Ветеран, участвал в щурма на Райхстага през 1945 година, живее в руската Брянска област, в селцето Красная гора. Домът на 98-годишния Иван Лисенко се намира на улица, която носи неговото име.
    Иван Никифорович е заминал на фронта на 26 години и е достигнал до самия Берлин. След боя той е издигнал съветския флаг на втория етаж на Райхстага, съобщава lifenews.ru.

„Заповядаха ни да щурмуваме на всяка цена и да завладеем всичко. Аз бях контузен по време на щурма. Издигнахме знамето на втория етаж. То беше червено. Издигнахме го високо, за да видят всички, че войната е свършила и можем да живеем спокойно и весело, и можем да мислим само как да си изкарваме хляба”, спомня си Иван Лисенко.

Дълго време след войната той поддържа връзка със своите бойни другари. Ходили си взаимно на гости. Но не познава починалия преди дни в Санкт Петербург Николай Беляев, който също е взел участие в щурма. Лисенко признава, че всички, с които е служил, вече са починали, и е останал само той.

Героят на Съветския съюз живее заедно със 74-годишната си дъщеря Евдокия Лисенко. Тя отлично помни как на 4-годишна възраст е посрещнала баща си от войната. Това е един от най-ярките спомени в целия й живот. Сега жената се грижи за тежко болния си баща и прекарва голяма част от времето си с него. „Помня как се върна от войната като смел герой – с вдигнала глава, тогава обаче беше без ордени. Дойде и каза: „Върнах се”. Баба тогава лежеше на печката, извика ме и ми каза: „Дъще, ела при мен”. Аз й отвърнах, че няма да дойда и се скрих от него, казва смутено Евдокия.

След това баща й заминал за Москва, за да получи златната звезда за най-високото войнско звание "Герой на Съветския съюз".

Въпреки участието си в тези важни исторически събития, Иван Лисенко е живял изключително скромно. Дъщеря му признава, че в детството си не е разбирала значимостта на всичко, случило се в това време. „Живеехме по селски. Никой не поздравяваше по-особено, но оценяваха, че е Герой на Съветския съюз. Гордост има сега, когато станаха възрастни”, разказва дъщерята на ветерана.

Семейството не води много богат живот. Но както и много други ветерани, Иван е уверен, че не е живял напразно – спасил е света от фашистките завоеватели. /
    Класика. Единствената екскурзия в живота на тоз беден чиляк. Като в средновековието - единствения начни да излезе плебса от селото е бил войната.
    Пак късметлия че не се "върнал" направо в Сибир. Явно е бил прекалено незначителен.

Коментар

• Първоначално изпратено от pesco Разгледай мнение
      Маранди тия ватници сънита и пр. те бъзикат , за да ти издадат книгата преди да си я написал.Много сведения им даваш .Зарежи ги да си говорят за бомбички,танкове,СУ и пр.
      нова, стара звездичке на хоризонта форумен

Ако, наистина те интересуват исторически книги можеш и тези да разгледаш

Тангра и неговият син http://www.book.store.bg/p57286/tang...men-mishu.html
      Една млада авторка, пише по интересен начин за епизод в историята ни, НО НЕ е тръгнала да плюе по форумите събеседници, други автори ...нито се е продала на задокеанската кауза в противовес на националния ни интерес

Или това - Тангра http://www.book.store.bg/p75609/tang...oraz-isto.html

Виж, стилът на твоя Маранди
      Не разбра ли, че цялото хистори е една огромна лъжа, бре неграмотнице?
      ( писана преди 140 години от Австро-Унгария и Монголия ), барабар с всичките си плужеци, пардон "историци"? ( Иречек, братя Шкорпил, Златарски - все пикльовци на по 25 години, които вече пишат за "история" на БГ империя, която е на хиляди години преди тях? ). Смех ....

Коментар

• Уникално събитие: Откриха последния жив в света ветеран, участвал в щурма на Райхстага

Ветеран, участвал в щурма на Райхстага през 1945 година, живее в руската Брянска област, в селцето Красная гора. Домът на 98-годишния Иван Лисенко се намира на улица, която носи неговото име.
        Иван Никифорович е заминал на фронта на 26 години и е достигнал до самия Берлин. След боя той е издигнал съветския флаг на втория етаж на Райхстага, съобщава lifenews.ru.

„Заповядаха ни да щурмуваме на всяка цена и да завладеем всичко. Аз бях контузен по време на щурма. Издигнахме знамето на втория етаж. То беше червено. Издигнахме го високо, за да видят всички, че войната е свършила и можем да живеем спокойно и весело, и можем да мислим само как да си изкарваме хляба”, спомня си Иван Лисенко.

Дълго време след войната той поддържа връзка със своите бойни другари. Ходили си взаимно на гости. Но не познава починалия преди дни в Санкт Петербург Николай Беляев, който също е взел участие в щурма. Лисенко признава, че всички, с които е служил, вече са починали, и е останал само той.

Героят на Съветския съюз живее заедно със 74-годишната си дъщеря Евдокия Лисенко. Тя отлично помни как на 4-годишна възраст е посрещнала баща си от войната. Това е един от най-ярките спомени в целия й живот. Сега жената се грижи за тежко болния си баща и прекарва голяма част от времето си с него. „Помня как се върна от войната като смел герой – с вдигнала глава, тогава обаче беше без ордени. Дойде и каза: „Върнах се”. Баба тогава лежеше на печката, извика ме и ми каза: „Дъще, ела при мен”. Аз й отвърнах, че няма да дойда и се скрих от него, казва смутено Евдокия.

След това баща й заминал за Москва, за да получи златната звезда за най-високото войнско звание "Герой на Съветския съюз".

Въпреки участието си в тези важни исторически събития, Иван Лисенко е живял изключително скромно. Дъщеря му признава, че в детството си не е разбирала значимостта на всичко, случило се в това време. „Живеехме по селски. Никой не поздравяваше по-особено, но оценяваха, че е Герой на Съветския съюз. Гордост има сега, когато станаха възрастни”, разказва дъщерята на ветерана.

Семейството не води много богат живот. Но както и много други ветерани, Иван е уверен, че не е живял напразно – спасил е света от фашистките завоеватели. /
        Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
          Слаби нерви ли имаш Всичко от т.нар. подмятания го има написано във форума от вас самите ...

За каква толерантност говориш?! Не си спрял .... да наричаш всеки несъгласен с денонощните ви плювни - Мурзилки
          Човек не може от 1 година да види нещо за БГ политика, защото сте заети единствено с една задача...
          Сега - Мурзилки ли са в Италия и Люксембург, които искат преразглеждане на санкциите към Русия?
          Някой от вас написа ли какви са последствията от санкциите за самите европейци???

Или само задокеанските интереси са важни???

Помниш ли времената, когато спорехме само в икономическите теми?
          А помниш ли, че бях от малкото, дори и несъгласна с конкретната ти нагласа, да те банват, трият или цензурират? Същото за всеки, независимо от разликата във вижданията?
          Това се нарича позиция.
          Вашето е слугинаж и безразборно оплюване.
          Съни ,факушка вместо да се прави на пубертет да пише в темите по компании.....там е активен и актуален а тук сина ми на седем години е по добър съседник....
          А конкретко да темата политика бях също от малцината който я защитиха защото икономката и борсата и политиката вървят заедно.. но израждането и в фантастика и в борба на клонинги и тролове е вече много ,много досадно и неприятно....

Коментар

• Първоначално изпратено от pesco Разгледай мнение
            Маранди тия ватници сънита и пр. те бъзикат , за да ти издадат книгата преди да си я написал.Много сведения им даваш .Зарежи ги да си говорят за бомбички,танкове,СУ и пр.
            Първа книга излезе и е вписана в регистър на Нац.библиотека, просто не стигна бюджет за хартия и е само електронно засега.

Продължението ще е съвсем друго от това, което се пише тук. Пътепис ( обиколка на земите ни от дядо Ной ( който ще се окаже с много имена ) и Зиези ( внук му ), докато успоредно с това ще избухне войната между Калоян и Папата, заради богомилите.

Не се притеснявам от конкуренция, просто бавно се пише в този приказен стил. Не е както тук да набия няколко майни и без да си вадя очите символ по символ за грешки от порядъка 200-300 хил. символа

Та, живот и здраве и ако Господ е решил, ще излезе и втория книжльок. Готино ще стане - обещавам. Наистина пиша добре ( над средното ниво )

Коментар

• Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение
              Я кажи какточно стана ограбване от западна посока? Казваш че наблюдаваш?
              Щото аз други неща помня: '89-90 България фалира, а доста народ се събудиха една сутрин милионери в кеш, Помня кой "наследи" задграничните дружества, кой създаде мутрите, илия павлов, кюлев, васил илиев, меди доганов... помня едни руски проекти, в тотален ущърб на България, които даже и социалистите не посмяха да пуснат. Знам сега кой продава най-скъпия ток в България.
              Знам че фалитите на Българиямистериозно съвпадаха с фалитите на една северна, варварска държава. Знам за трослките фабрики на същата държава, за която лъжата е официална държавна политика...

Не се правете на луди че някой щял да ни защитава. Да не би сами да можехме да се защитим ако ни бяха подпукали турците и гърците? Разчиташе се на Варшавския договор, по същия начин по който сега се разчита на НАТО...

А останалите подмятания си ги запазета за някоя мурзилска среща да си обсъждате. Само да кажа, че толерантността ми към не прости но нагли мурзилки започва да се изчерпва
              Слаби нерви ли имаш Всичко от т.нар. подмятания го има написано във форума от вас самите ...

За каква толерантност говориш?! Не си спрял .... да наричаш всеки несъгласен с денонощните ви плювни - Мурзилки
              Човек не може от 1 година да види нещо за БГ политика, защото сте заети единствено с една задача...
              Сега - Мурзилки ли са в Италия и Люксембург, които искат преразглеждане на санкциите към Русия?
              Някой от вас написа ли какви са последствията от санкциите за самите европейци???

Или само задокеанските интереси са важни???

Помниш ли времената, когато спорехме само в икономическите теми?
              А помниш ли, че бях от малкото, дори и несъгласна с конкретната ти нагласа, против да те банват, трият или цензурират? Същото за всеки, независимо от разликата във вижданията?
              Това се нарича позиция.
              Вашето е слугинаж и безразборно оплюване.

Да ти отговоря, накратко, защото знам че знаеш отговора и няма смисъл да си губя времето
              Я кажи какточно стана ограбване от западна посока?
              ...планът Ран-Ът, концесии на националните богатства, приватизация за жълти стотинки под МВФ натиск ...и да, ЛУКОЙЛ НЕ Е РУСКА КОМПАНИЯ - да го научите и това
              Last edited by съни(тя); 12.12.2015, 22:09.

Коментар

• С-400 прехваща всичко, което лети

12.12.2015 21:29; Доц. Д-р Георги Мариновдоц. Д-р Георги Маринов; 688; 0;

ЗРК С-400 на позиции

Зенитноракетният комплекс вероятно ще мъсти за сваления Су-24

Един от отговорите на Русия след свалянето на бомбардировача Су-24 бе изпращането в Сирия на най-мощната ѝ зенитноракетна система (ЗРС) С-400 “Триумф”. Тъй като e очевидно, че няма да се използва срещу самолети на “Ислямска държава” или на “умерената опозиция”, остава вариантът с нейна помощ руснаците да си върнат на Турция за поразения самолет. ЗРС С-400 е разгърната във военновъздушната база Хмеймим.

В страните от НАТО системата С-400 “Триумф” се води под кодовото наименование SA-21 Growler. Тя е зенитно-ракетно оръжие със среден и голям обсег на действие, предназначено за противоракетна отбрана. Това е

система от ново поколение без аналог в света

Състои се от средства за управление, 6 отделни зенитноракетни комплекса и обслужващи средства. Може да поразява с голяма точност разузнавателни самолети от типа TR-1, стратегически самолети от типа В-1В, FB-111, B-52, специализирани самолети за радиоелектронна борба, самолети за ранно предупреждение, “невидимите” самолети B-2, F-117A по технологията “Стелт”, крилати ракети тип “Томахоук”, балистични ракети със среден радиус, оперативно-тактически и аеробалистични ракети.

На практика няма въздушно-космическо средство, което да не може да бъде прехванато и поразено. Системата може да унищожава дори самолети, летящи извън границите на радиовидимостта на съвременните наземни локатори.

С-400 “Триумф” е единствената система в света, която може да използва повече от 4 типа ракети с различна стартова маса и далекобойност, създавайки ешелонирана отбрана. Ракетите поразяват цели, летящи на височина от 5-10 м до 27 км със скорост до 4800 м/с на разстояние до 400 км. За сравнение, американският ЗРК “Пейтриът” не може да поразява летящи цели на височина под 60 м.

“Триумф” може да открива, съпровожда и поразява до 36 цели едновременно и до 72

управляеми ракети Разгръщането на системата става само за 5-10 минути, като времето за привеждане в бойно положение е само 3 минути.

Командният пункт на “Триумф” (ПБУ 55К6Е) може да осигури интегриране в структурата за управление на всякаква система за противовъздушна отбрана. Всички процеси на разкриване, съпровождане, разпределение на целите между зенитно-ракетните комплекси от състава на системата, прехващането им, съпровождането на целите, изборът на типа ракета, подготовката за пуск, управлението на ракетата и оценката на резултата от поразяване, са автоматизирани. Радиолокационната система (РЛС 92Н6Е) може да разпознава принадлежността на над 100 цели едновременно.

Системата обменя данни с голямо количество източници на информация с наземно, въздушно и космическо базиране. Тя е изградена на базово-модулен принцип, позволяващ удовлетворяване на всички специфични изисквания на видовете въоръжени сили и родове войски, като може да се интегрира успешно с техните системи за ПВО.

След разкриване и прехващане на целите радиолокационната станция на командния пункт ги разпределя между управляемите ЗРК на системата, като им задава необходимите параметри. Командният пункт може да управлява едновременно до 8 ЗРК c по 12 пускови установки (ПУ 5П58СЕ2) на всеки комплекс, като на всяка установка има по 4 ракети.

В зависимост от вида на целите ЗРК може да избира подходяща ракета от типа 48Н6Е, 48Н6Е2, 48Н6Е3, 9М96Е или 9М96Е2.

Ефективността на поразяване е не по-малка от 90%

за пилотираните цели (включително и по технологията “Стелт”) и не по-малка от 80% за безпилотните цели. Управлението на ракетите е комбинирано, като по-голямата част от траекторията им се управлява с бордова система с използване на данните от наземния радиолокатор, които се актуализират в процеса на полета.

В крайния участък на полета ракетата се управлява по данни на активната радиолокационна самонасочваща глава.

Взривяването на ракетата се осъществява от управляем радиовзривател, който отчита както параметрите на полета и вероятността за разпръскване на осколките, така и тяхната скорост и дори уязвимостта на целта.

Момент от разтоварването на ЗРК С-400 на сирийска земя

Коментар

• Маранди тия ватници сънита и пр. те бъзикат , за да ти издадат книгата преди да си я написал.Много сведения им даваш .Зарежи ги да си говорят за бомбички,танкове,СУ и пр.

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                    Ти ли си му школата на Маранди ...още ли ти праща вопли за помощ...за да може да се подиграва с идиоти(негови думи) всеки ден...че и проектът му да върви ...или набляга на OMG-то

Забележи - НИКЪДЕ в цитата ти, НЕ съм писала за Нормални, Ненормални
                    Даже мисля, че задължително е - Продажниците да са си съвсем нормални, поне откъм психиатрична диагноза ...за да не компрометират плана
                    Просто, са ... Продажници ...които имат задачата по цял ден да пишат из форуми единствено за... мурзилки... България НЕ ГИ интересува. Някои, даже откровено пишат, как трябва да се продадем, точно както и преди, но сега на друг -- сещаш ли се чии са думите ...

Както писах по-долу

В последните 25 години наблюдаваме ограбване от Западна посока, а в последните 2-3 ....даже са си наели писачи да тровят всяка нормална дискусия по форумите и да обезличат каквато и да е критика...

Нищо по-различно от предишните 45г ....само посоката е сменена!!!
                    Я кажи какточно стана ограбване от западна посока? Казваш че наблюдаваш?
                    Щото аз други неща помня: '89-90 България фалира, а доста народ се събудиха една сутрин милионери в кеш, Помня кой "наследи" задграничните дружества, кой създаде мутрите, илия павлов, кюлев, васил илиев, меди доганов... помня едни руски проекти, в тотален ущърб на България, които даже и социалистите не посмяха да пуснат. Знам сега кой продава най-скъпия ток в България.
                    Знам че фалитите на Българиямистериозно съвпадаха с фалитите на една северна, варварска държава. Знам за трослките фабрики на същата държава, за която лъжата е официална държавна политика...

Не се правете на луди че някой щял да ни защитава. Да не би сами да можехме да се защитим ако ни бяха подпукали турците и гърците? Разчиташе се на Варшавския договор, по същия начин по който сега се разчита на НАТО...

А останалите подмятания си ги запазета за някоя мурзилска среща да си обсъждате. Само да кажа, че толерантността ми към не прости но нагли мурзилки започва да се изчерпва.
                    Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• A be сега радка като е в опозиция при БСП-то ли ще сяда и ще гласува с тях, или ще измислят вариант нов за педалите

Коментар

• Какво стана сега- чаршафите свършиха парите и въведоха ддс

Коментар

• [
                          Last edited by v_tin; 12.12.2015, 20:47.

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                            Учтиво ви информираме, че предвид крехката ми възраст, физически е невъзможно да съм бил участник или вземал решения за въпросните събития и периоди.

Също информирам, че досега никога не съм участвал във властта, нито съм членувал към някоя партия.

Цунки!

П.П. Дано не ми изсипеш на главата и Световния потоп, че тоже съм виновен за него от преди 5500 години.
                            На ТВ7 дават филма,,Завладяването на Константинопол" баш по твойта част.
                            Гледай и се учи.

Коментар

• Паника в Анкара! Стрелят по редакцията на вестник "Хюриет" (ВИДЕО)
                              Атаката дошла от тайнствена кола, която изчезнала в мрака

Неизвестни бандити стреляха по редакцията на турския вестник "Хюриет", съобщават медите в южната ни съседка. Според пресата атаката е дошла от мъже в мистериозна кола. Тя изчезнала в мрака, след като те изпразнили по няколко пълнители срещу офиса. В момента полицията на почти цяла Анкара е пред сградата на "Хюриет", съобщава изданието Cumhuriyet. Започнало е разследване на стрелбата.
                              Малко по-рано над 150 човека се опитаха да атакуват с камъни офиса на вестник "Хюриет". /БЛИЦ

http://www.blitz.bg/news/article/380571
                              Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение
                                Toва което разбирам е, че вие, нормалните сте малко и това е проблема? Ами в едно общество нормалните са винаги повече от идиотите.
                                Значи сте се били продали преди, и сега сте недоволни че някой ви продава на друг?
                                Ами не мисля така, вас никой не може да ви продаде на друг, мурзилката за това е мурзилка, защото само Хуйло и е в главата.

А и едва ли някой ще даде нещо за вас, в смисъл, ненужни сте.
                                Ти ли си му школата на Маранди ...още ли ти праща вопли за помощ...за да може да се подиграва с идиоти(негови думи) всеки ден...че и проектът му да върви ...или набляга на OMG-то

Забележи - НИКЪДЕ в цитата ти, НЕ съм писала за Нормални, Ненормални
                                Даже мисля, че задължително е - Продажниците да са си съвсем нормални, поне откъм психиатрична диагноза ...за да не компрометират плана
                                Просто, са ... Продажници ...които имат задачата по цял ден да пишат из форуми единствено за... мурзилки... България НЕ ГИ интересува. Някои, даже откровено пишат, как трябва да се продадем, точно както и преди, но сега на друг -- сещаш ли се чии са думите ...

Както писах по-долу

В последните 25 години наблюдаваме ограбване от Западна посока, а в последните 2-3 ....даже са си наели писачи да тровят всяка нормална дискусия по форумите и да обезличат каквато и да е критика...

Нищо по-различно от предишните 45г ....само посоката е сменена!!!
                                Last edited by съни(тя); 12.12.2015, 20:27.

Коментар

Working...
                                X