IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 27.01.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Извините мИня пожалуйста, ако рупей тръгва тази седмица тръгне от 71 за гущерос и 78 за ойро .....

..... мислите ли, че тази седмица пазар ще успее да разкикерчи руплей над 74 за 1 гущерос?

Коментар

• Първоначално изпратено от OMG Разгледай мнение
      Каквото и решение да вземеш, "значи така е било замислено"!
      По-скоро властта ще попадне едновременно под кръстосаният огън на две групи. От една страна ще бъдат съветските тролове, които са недоволни, че настоящото правителство не охранява в достатъчна степен статуквото. От друга страна ще бъдат желаещите промени, които ще бъдат недоволни от това, че текущото управление не е склонно да изхвърли мафията. Така за кратко време едновременно недоволни ще са както поддръжниците на мафията, която в България има руски произход, така и нейните противници. Кофти съдба, когато не си решил на коя страна да застанеш и се опитваш да балансираш.

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
        Факт е обаче, че в Държавна сигурност последните двайсетина години работеха изключително подготвени и умни хора (като Велизар Енчев). Подборът беше много строг и вътре не попадаха тъпанари като банкянския простак. Такива можеха да станат най-много пожарникари.
        Ти да не би да казваш че има нещо срамно в пожарникарската професия?
        Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
          Напоследък сериозно съм се замислил дали да не се пиша и аз опозиция. По-голямата част от обществото не се чувства представено от политическата класа пък в цялата държава има само един опозиционер. Дали не е време да станем двама.
          Каквото и решение да вземеш, "значи така е било замислено"!
          Yeah

Коментар

• Напоследък сериозно съм се замислил дали да не се пиша и аз опозиция. По-голямата част от обществото не се чувства представено от политическата класа пък в цялата държава има само един опозиционер. Дали не е време да станем двама.

Коментар

• Проблемът на съдебната система си има име: Бойко Методиев Борисов

Като коментатор десетки пъти съм писал, че не сме парламентарна, а премиерска република. Действителността обаче ме опроверга. Като народен представител открих, че всъщност живеем в премиерска диктатура, третираща депутатите на ГЕРБ като кукли на конци, а опозиционните депутати – като досадни мухи.

И в първия, и във втория си премиерски мандат Бойко Борисов не крие презрението си към парламента. В последните две седмици той на два пъти погази парламентарната демокрация, отказвайки да присъства както при обсъждането на Бюджет 2016, така и при приемането на конституционните поправки.

Връщам се във времето и не мога да открия друг такъв пример на публична гавра с парламентаризма – премиерът да не се весне в Народното събрание при гласуване на бюджета или при съдбоносни конституционни промени. Нещо повече – когато пленарната зала се тресеше от дебатите за конституцията, Борисов риташе топка с любимите си бистришки тигри. При това без да се крие от тв камерите, с което ни изпрати нагло послание: Вие там на жълтите павета си говорете каквото искате и колкото искате, но ще гласувате това, което аз искам. Така и стана.
              Факт е обаче, че в Държавна сигурност последните двайсетина години работеха изключително подготвени и умни хора (като Велизар Енчев). Подборът беше много строг и вътре не попадаха тъпанари като банкянския простак. Такива можеха да станат най-много пожарникари.
              Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
                Ти какво искаш да ме баламосаш,че ръководният кадър на държавата се назначава
                и контролира от ДС ли?Днес хората на службите се назначават от други хора
                нямащи нищо общо с Москва.
                Всеки, който твърди, че 25 години след ликвидирането на ДС, нашият живот още се контролира от Държавна сигурност е или идиот или заблуден глупак.
                Нека той да си избере какъв е.

Коментар

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение
                  Докато ДС все още има влияние и корупцията е на това високо ниво животът тук ще се мести на Запад където му зачитат правата и законите се спазват.

Както е видно дори и бежанците не искат да живеят тука.

Така че колко народ могат да живеят и колко живеят е съвсем друга тема.
                  Ти какво искаш да ме баламосаш,че ръководният кадър на държавата се назначава
                  и контролира от ДС ли?Днес хората на службите се назначават от други хора
                  нямащи нищо общо с Москва.

Коментар

• Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение
                    Само слухове и пропаганда.
                    Аз ще си направя труда да го прегледам.
                    За секретната част предполагам че четеш сайтчета от типа на строго секретно. Ми имаш ли представа колко хора са обсъждали този план? По-късно ще пусна кои са уаствали в обсъждането/приемането.

Но я да видим, ако се доверим на твоята и на гнусния версията, излиза че луканката го е подписал?

И друго - понеже същото нещо са правили и на други места, знатете ли във вашия кръг с колко е трябвало да намалеят поляците и естонците?
                    Поляците имаха собствен план. Балцерович ги хвърли в дълбокото. Но Западът ги подпомогна щото са голяма, ключова държава. И управниците им по-отговорни, националисти. Планът Ран-Ът имаше смисъл при правова държава. При бандитска такава и боричкания на силите за влияние беше трудно изпълним.
                    Тамбуев навремето публикува версията си в "Дума", а тв-тата от там я цитират. Пак ти го пиша, възможно е да има активно мероприятие. После Тамбуев набързо се спомина. Работата си е много съмнителна.
                    Last edited by Trakatrak'; 13.12.2015, 21:39.

Коментар

• Първоначално изпратено от Trakatrak' Разгледай мнение
                      Тамбуев твърдеше, че имало секретна част, която Луканов му предоставил. Питам се дали фиктивно не е изготвена такава на родна почва, за да се дискредитира програмата, щото Ран и Ът твърдят, че няма такава. Но мисля и в документа някъде се споменаваше за рязко намаляване на населението до към 5.5 милиона, но моята памет червеи я яли.
                      Само слухове и пропаганда.
                      Аз ще си направя труда да го прегледам.
                      За секретната част предполагам че четеш сайтчета от типа на строго секретно. Ми имаш ли представа колко хора са обсъждали този план? По-късно ще пусна кои са уаствали в обсъждането/приемането.

Но я да видим, ако се доверим на твоята и на гнусния версията, излиза че луканката го е подписал?

И друго - понеже същото нещо са правили и на други места, знатете ли във вашия кръг с колко е трябвало да намалеят поляците и естонците?
                      Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
                        Четири или пет какво значение има,въпросът е защо се прави?На нашта територия
                        спокойно могат да живеят 15 милиона и тук е основният въпрос,кой ще запълни
                        разликата?Ами ако са талибани от майната си,какво правим ?И после ми разправяй
                        ,че не е нарочно,лъжец съм бил.
                        Докато ДС все още има влияние и корупцията е на това високо ниво животът тук ще се мести на Запад където му зачитат правата и законите се спазват.

Както е видно дори и бежанците не искат да живеят тука.

Така че колко народ могат да живеят и колко живеят е съвсем друга тема.

Коментар

Е ся 4 или 5 млн?
                          Я да се разберете за обща позиция че изпадате меко казано в конфузна ситуация,
                          Четири или пет какво значение има,въпросът е защо се прави?На нашта територия
                          спокойно могат да живеят 15 милиона и тук е основният въпрос,кой ще запълни
                          разликата?Ами ако са талибани от майната си,какво правим ?И после ми разправяй
                          ,че не е нарочно,лъжец съм бил.

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                            А така! Така ми харесва. Конкретни неща, по които може да се спори, да се обсъжда сериозно и да се приеме една или друга версия.
                            Аз например съм против разширяване на пълномощията на президента. Ти искаш по-широки. По това се спореше при Великото НС, което направи тази Конституция.
                            Че трябва да се премахне институцията Велико НС и аз съм съгласен, както и с премахване на служебния кабинет. Подалият оставка премиер и кабинет трябва да си изпълнява задълженията до сформиране на нов кабинет след изборите. Ама през 90та имаше други страхове, донякъде основателни и затова така се реши.
                            Според мен прокуратурата трябва да се извади от съдебната система и да и се орежат правомощията драстично. И други неща трябва да се променят в Конституцията, според мен, ама самата тя не е нито "куца" нито "левашка". Просто беше резултат на редица компромиси, много необходими по онова време. А сега е време за промени.
                            Ама всичко това изисква свикване на Велико НС. Иначе няма как да стане.
                            Куца и левашка е, щото беше замислена като такава. Като предверие и коридор за Големия грабеж. Колкото до президентските правомощия, за нас френският модел ми се чини най-приемлив, най-балансиран.

Коментар

• Първоначално изпратено от Trakatrak' Разгледай мнение

Великото народно събрание, което препречва част от промените. Служебният кабинет, едно изобретение на мафията да даде някво си правомощие на президента. През този неориентиран кабинет минават сума далавери и това е естествено поради набързото му и почти случайно сформиране. Ниските правомощия на държавния глава и главнокомандващ и широките такива на премиера, който обикновено е и партиен лидер и контролира парламента. Еднокамерния парламент. Липса на постановки как конкретно да се избира парламента, което води да нагаждане на изборния закон според щенията на властващите с обикновено мнозинство. Несъвършенства при уреждане на съдебната власт и прокуратурата, макар че у нас както и да ги устроиш старата безенесе-бекапарска мафия в тях все щеше да изопачи работата им. И други специализирани пробойни има, но не съм аз човекът всичко да критикува. Това е особен закон и за изработването му се изискват особено високи познания, способности, квалификация, опит, светоглед и пр.
                              А така! Така ми харесва. Конкретни неща, по които може да се спори, да се обсъжда сериозно и да се приеме една или друга версия.
                              Аз например съм против разширяване на пълномощията на президента. Ти искаш по-широки. По това се спореше при Великото НС, което направи тази Конституция.
                              Че трябва да се премахне институцията Велико НС и аз съм съгласен, както и с премахване на служебния кабинет. Подалият оставка премиер и кабинет трябва да си изпълнява задълженията до сформиране на нов кабинет след изборите. Ама през 90та имаше други страхове, донякъде основателни и затова така се реши.
                              Според мен прокуратурата трябва да се извади от съдебната система и да и се орежат правомощията драстично. И други неща трябва да се променят в Конституцията, според мен, ама самата тя не е нито "куца" нито "левашка". Просто беше резултат на редица компромиси, много необходими по онова време. А сега е време за промени.
                              Ама всичко това изисква свикване на Велико НС. Иначе няма как да стане.

Коментар

Аха, Тамбуев,
                                Ами в документа не видях да пише подобно нещо.

Та на Тамбуев ли се базират твърденията ви?
                                Тамбуев твърдеше, че имало секретна част, която Луканов му предоставил. Питам се дали фиктивно не е изготвена такава на родна почва, за да се дискредитира програмата, щото Ран и Ът твърдят, че няма такава. Но мисля и в документа някъде се споменаваше за рязко намаляване на населението до към 5.5 милиона, но моята памет червеи я яли.

Коментар

Working...
                                X