IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 27.01.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
    маранди таблицата ти е за LPG и за LNG- погледни си таблицата долу си ги пише, не знам от къде си я копирал, ама друг път недей да копираш от там
    http://www.entsog.eu/

Коментар

Никога един газопровод няма да гръмне от конденза, просто по работеш газопровод не може да се натрупа такъв конденз. Дори и да напълнят една част от магистралата с вода, при подаване на налягане тази вода/конденз, ще се изтласка от подаденото налягане, при системите под налягане има непрекъснато проблем с това, но не е някакъв голям проблем.
      Да сте чували думата дренаж

Коментар

Маранди не ми се търси сега за англия, ако имаш данни дай- по спомен искаха да отклонят и за тях тръба и да увеличат двойно количествата.
        Ето ти таблица за 2013 година с разбивка по държави, отделно с разбивка за битови нужди, индустрия, за тец. И това, което питаш колко бил внос на манголска газ за Англия.

Щото щял да се увеличава двойно. Ако искаш го увеличи 1 млн. пъти, щом те кефи, но отговор на тоя въпрос пак ще бъде НУЛА руска газ в Англия ( собствен добив, малко Алжир, Норвегия, Катар и малко от другите )

П.П. Научи се да казваш: "Моля/Ако обичаш/Благодаря/. Винаги са били от полза, щото никой не ти е длъжен. Лично при мен са неизменна част от моя речник, когато имам нужда от помощ за нещо

Цъки ( маркирал съм ти със синьо квадрадчето, за да не се объркаш ):
        Attached Files
        Last edited by marandi; 21.12.2015, 02:02.

Коментар

• Първоначално изпратено от BOBAN1 Разгледай мнение
          Прав си....Не знам колко е свободният капацитет на испанските терминали но общият е над 60млрд куб метра на година....Там е и ако не се лъжа първият такъв в Европа ....мисля в Барселона 1968-1969г.....Ама и Италия имат 3 терминала,вярно доста малки,ама и Франция ,че и Гърция имат......и не ги ползват......и реват за руски газ......Парата маранди,парата е друга.....
          Не знам откъде черпите информацията си, но определено не е вярна.

Капацитетът на терминалите за втечняване на газ в Европа е над 210 bcma. Използваният им капацитет за 2013г е едва 46 bcma, а за 2010г са внесени 86 bcma втечнен газ. До края на 2014г се очакват да влязат и терминалите за прием на втечнен газ в Литва (Klaipeda FSRU с капацитет от 4 bcma, който ще може да задоволява 75% от потреблението и на трите Прибалтийски републики) и малко по-късно в Полша (Swinoujscie с капацитет от 5 bcma при потребление на Полша 9 bcma).

Грешката ви е само 3.5 пъти за терминалите, ако това изобщо има значение за БГ матрьошките, защото обикновено техните грешки започват от 10 пъти нагоре.

Спирам, защото усещам, че ме въвличате в малоумни спорове и не мога да се съсредоточа да си поработя над книгата

П.П. Долните два неграмотни навлека, па въобще съжалявам, че им отговорих два пъти и и пробваха да ми се качат на главата с някакви още по-абсурдни газови хипотези

Дадох таблица, че спад от 2010 година насам в потреблението на газ в ЕС е равно точно на износа на газ на Манголия за ЕС като величина. Оттам насетне не е мой проблем, че не се разбира какво съм казал. Проблем за манголия, ако откажем нейния газ е, че освен да го горят или пускат в атмосферата, друго не виждам какво могат да направят, поради повишения риск от аварии и да им задумкат трасетата.

Поздрави!
          Last edited by marandi; 21.12.2015, 01:37.

Коментар

• Първоначално изпратено от markoci Разгледай мнение
            Абе чирпак стига дрънка глупости, аз те питам колко са газопровода са изгърмели от конденза ти ми говориш за краставицата и че имала 98 % вода .:
            Никога един газопровод няма да гръмне от конденза, просто по работеш газопровод не може да се натрупа такъв конденз. Дори и да напълнят една част от магистралата с вода, при подаване на налягане тази вода/конденз, ще се изтласка от подаденото налягане, при системите под налягане има непрекъснато проблем с това, но не е някакъв голям проблем.

Коментар

• [QUOTE=marandi;1059921980]Е, тя България затова е на тоя хал! Счетоводител от дрянуфу хукна да обяснява на инженер-корабостроене. Трогнат съм!

Чети, бре Морки ( не че ще разбереш какво казвам, щом досега не го разбра ):
              -------------------------------------
              Цитат:
              Газпром освен това винаги включва в статистиките за "Европа" Турция, Молдова, Албания и бившите югославски републики. В крайна сметка най-глолемият износ на руски газ за ЕС, който е през 2013г и според Газпром е 162 милиарда м3 всъщност е 123 милиарда м3, [B]като има едно "леко" преувеличение от

Молдова албания югорепубликите къде ли бяха, май и аз да взема да се чудя като съучениците на дъщеря ми къде е франция

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                Е, тя България затова е на тоя хал! Счетоводител от дрянуфу хукна да обяснява на инженер-корабостроене. Трогнат съм!

Абе чирпак стига дрънка глупости, аз те питам колко са газопровода са изгърмели от конденза ти ми говориш за краставицата и че имала 98 % вода .

Бе аз за краставицата не те питам бе, питам те просто колко газопровода изгърмяха вече ....сложно ли е да схванеш елементарен въпрос
                Не спори с идиот-соросоид! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Е, тя България затова е на тоя хал! Счетоводител от дрянуфу хукна да обяснява на инженер-корабостроене. Трогнат съм!

-------------------------------------
                  Цитат:

Консумацията на газ през 2010г в EU-28 е била 524 bcm, като 186 bcm е бил вътрешния добив, 99 bcm внос от Норвегия, 50 bcm внос от Алжир, 37 bcm от Катар, 25 bcm LNG от други държави и 118 bcm (или 23%) е бил вноса от Русия. В много медии може да се срещнат твърдения, че Русия задоволявала 33% от консумацията на Европа с износ до 162 bcm. Русия е задоволявала до 33%, но само от вноса на газ за ЕС и никога от цялото потребление. ЕС има над 33% собствено вътрешно производство от Холандия, Германия, Дания, Англия, Румъния и т.н. Трябва да се знае също, че един руски кубически метър природен газ е със 7.98% по-малко от един европейски кубически метър, тъй като двата се измерват при различна температура и налягане. Газпром освен това винаги включва в статистиките за "Европа" Турция, Молдова, Албания и бившите югославски републики. В крайна сметка най-глолемият износ на руски газ за ЕС, който е през 2013г и според Газпром е 162 милиарда м3 всъщност е 123 милиарда м3, като има едно "леко" преувеличение от 32%.

Само за последните 4 години потреблението на природен газ в ЕС-28 е спаднало с толкова, колкото е бил целият внос на руски газ през 2014-та година!

Коментар

Таблицата е за консумацията на газ ( ПОТРЕБЛЕНИЕТО на газ ) в ЕС ( 28 държави ), Валентине!!!

И ти като Моркуфа не можеш да проумееш елементарен текст и таблица!!

П.П. Тя не отчита как е докарана тая газ. Ако ще с пощенски гълъби или в кофи да са я носили на ръка. Понял?
                    А прави ли разлика каква е газта, защото събираш ябълки с круши- ЛПГ+ ЛНГ на какво е равно- това да не би да е новата гаz " Marandi"

Коментар

Таблицата е за консумацията на газ ( ПОТРЕБЛЕНИЕТО на газ ) в ЕС ( 28 държави ), Валентине!!!

И ти като Моркуфа не можеш да проумееш елементарен текст и таблица!!

П.П. Тя не отчита как е докарана тая газ. Ако ще с пощенски гълъби или в кофи да са я носили на ръка. Понял?
                      Аз писан тект чета ма ти явно не разбираш...още чакам да ме светнеш колко газопровода вече изгърмяха от конденза ...ако обичаш само суха статистика без алабализмите които произвеждаш ...

Коментар

Обожавам да ми обясняват!

А, с конденз какво правим питах, като избие ръждата?
                        Каквото се прави в нормалната ситуация бе ......компресорната станция поддържа налягането в нормалните граници независимо дали има голямо потребление или малко

Корозия на метала ползван в газопроводите има винаги и си има разработени стандартни начини за защита:

http://energy-review.bg/energy-stati...&rub=594&id=36
                        Last edited by markoci; 21.12.2015, 00:08.

Коментар

маранди таблицата ти е за LPG и за LNG- погледни си таблицата долу си ги пише, не знам от къде си я копирал, ама друг път недей да копираш от там

И ти не можеш да проумееш елементарен текст и таблица!!

Last edited by mibova; 21.12.2015, 10:45.

Коментар

Морки, затова не ми се занимава с балалайки кат' тебека. Таблица я качих за колегите, които са възпитани и може да се води диалог.

Ако си беше направил труда да погледнеш, щеше да видиш едни 22% спад в консумацията на газ за ЕС за последните 4 години, тоест още не беше избухнала кризата в Украйна.

Ама, ти не можеш да мислиш, бре момче!!! ( стегни се малко, че ме ядосваш )

Коментар

Та таблицата с спада на с.доставките за европа какво казва, колко газопровода са бумнали
                              Показва, че спад прави, колкото сбора от Южен пАток + Турецки!!

Специално за тИбя ще повтарям, щото явно от един път не можеш да разбереш елементарен текст.

Кажи сега за какво е на жоженцето да строи още газопроводи като тенденцията е видна? 2015 ще е още по-ниска консумацията на газ. За какво иска да ги строи?

П.П. И понеже няма да зацепиш, ще ти го каза аз: За да КРАДЕ!!! ( на него му трябват първи копки и едни милиарди изчезват в дупките ) Учи се как се прави, нали си му фен, па елементарни неща не си научил. Догодина искам Дрянуфска община да си фалиргал. Понял?

Коментар

На определено разстояние на газопровода има компресорна станция която поддържа налягането в тръбата относително постоянно , тоест ако се консумира повече - подава повече и обратно при по ниска консумация помпи по малко.

та глупости на търкалета за пореден път ....
                                Обожавам да ми обясняват!

А, с конденз какво правим питах, като избие ръждата?

Коментар

Working...
                                X