IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 27.01.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Ангелкова: Делът на сивата икономика в туризма е около 40-50%

http://www.investor.bg/ikonomika-i-p...-40-50-208452/

През 2016 година очакваме 30% увеличение на руските туристи, при 25% спад тази година, съобщи още тя.
    ---------------------------------------------------------

П.П. Това е за сфищофската академия, спец. фаянси, който април месец тръгна да изкарва 100 автомибила на протест в Бургас, щот' БГ туризмът щял да умре без колхозниците

Бебе Имхотел и аз ти го казах, че методологията за отчитане на данните е през декларация, мила селска пръчко. Колкото ти декларират - толкоз!

Иди и си искай кинтите за дипломата ти казах, щото 'ногу са те лъгали

Коментар

• Грозничка, пъпчива актриса, член на бюрото на партийната организация в театъра си, моя позната от над 20 години и изпратена да посети някакъв западен фестивал, стои пред мен в тихо лондонско кафене. Решила да ми се обади просто "така". Не се съмнявам, че зад "искреното" й желание стои надслужебно задължение. С почти същия глас, който разнасяше от площадните високоговорителите по Първи май и Девети септември патоса на епохата ( Съветският съюз е слънцето и въздухът на нашият живот ), тя ми разказва нещо, което би могло да бъде празнично стихотворение от Асен Босев или Матей Шопкин, а именно колко чудесна, щастлива, творческа, богата, смислена, вдъхновяваща, честна, достойна, справедлива, слънчева и т.н. била действителността в България, след като съм я напуснал. Тя говори пред мен така, като че ли съм таен генерал от ДС и тайно ще я препоръчам за държавна награда. И за да ми докаже още повече своята "беззаветна" преданост към ония, които са я пратили да ми говори, тя неочаквано казва:

- А ти смееш да говориш против България!
      Вглеждам се в тия очи, зад които се спотайва добре платената безочливост и питам:

- Искаш да кажеш, че ти и твоята партия смятате, че сте България?
      - Ние управляваме България - отвръща глупаво тя.
      - И гърците, и турците са управлявали България също, но никога не са били България! - казвам.

Тя се замисля за момент и изтърсва:
      - България, това са тези, които живеят там и не бягат в чужбина!
      - В такъв случай - забелязвам - Раковски, Ботев и Каравелов, Захари Стоянов и Константин Величков, Пенчо Славейков .... не са българи!

Другарката "заслужила" актриса млъква и чака въпроса: "А, ти откога започна да се смяташ за българка?" Но аз не задавам този въпрос, защото не обичам да разговарям с радиоточки. Спомням си, че гостуващата ми "патриотка" не само охкаше и ахкаше за "съветските ребята", но имаше време, в което се обръщаше към нас със "здраствуйте, таваришчи".
      --------------------------------------------------------------------
      Георги Марков
      Задочни репортажи за България ( стр. 366 )
      Last edited by marandi; 26.12.2015, 05:51.

Коментар

• Макс

Първоначално изпратено от Макс Разгледай мнение
        На 25.12 преди 24г. престана да съществува Руската империя, наречена СССР. Петнистия ахмак се обажда на Джордж Буш и обявява, че се оттегля от поста си президент на СССР и предава ядреното куфарче на ЕБН. Буш още същия ден признава независимостта на РФ, Украйна, Беларус, Казахстан и др. републики. Великия СССР се самоуби, а не беше убит от "гениалния", всъщност малоумен каубой.

Аз съм съгласен с вашата интерпретация на събитията от ВеликатаОранжеваСоцРеволюция от 1917г. Да това беше преврат, метеж организиран от болшевиките, спонсориран от Западните служби. Нещо подобно видяхме преди 2 години на Майдана и Революцията на достойнството. Разликата между двата преврата е, че Руския мир незнайно откъде и незнайно как излъчва в точното време и в точното място ВЕЛИКА личност, около която се обединява народа. Болшевизма беше бич Божи, който спаси Русия от унищожение, а личността беше Йосиф Сталин. Украинизма няма потенциал за появата на такава личност.

Украйна е мъртвородена държава, която търси своя идентитет, чрез русофобия, социална и духовността нищета се появява на мястото на унищожавания системно Руски мир на територията Окраина. За двойния стандарт на Сегашните комунисти, наричащи себе си евроатлантици няма смисъл да говорим. Вижте отношението им към ВОСР и Майдана
        Е, ако мога да схвана защо цитираш този мой конкретен пост, за да разтягаш локуми за Горбачов, Буш, Украйна и ланшния сняг, да пукна! Какво общо има?! В случая за Украйна въобще не ми пука! В случая, защото не съм казал и една буквичка за нея. Нито за когото и да било от изброените.
        Знаеш ли, има една такава народна поговорка: "Един човек, като не знае какво да каже, казва на магарето "Чуш".

ПП. И да, за малко да пропусна. "Великият" СССР не е убит от никакви каубои. Той е убиван десетки години от десетки политици и стотици трилиони долари, дори може би от хиляди трилиони /неофициално/. При това американският народ не изпита никакви лишения, за разлика от руските мужици, които гладуваха, лишаваха се в личен план от всичко, което предлагаше човешкият прогрес и живееха в сламени колиби. 85% от тях. Това съм го виждал с очите си! Но ако все пак трябва да бъдем обективни двама души имат мъничко по-голяма заслуга от останалите - Кисинджър и Рейгън.

ППП. И още нещо. Защо, драги Макс, не коментираш поста ми от вчера 23:23 ч., който е конкретен отговор на твое мнение, а се "лепваш" за пост, който въобще не те касае, т.е. не е адресиран до тебе? Защото така ти е по-удобно ли?
        Last edited by Дон Карлос; 26.12.2015, 04:20.

Коментар

• Имхотеп

Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение
          Доне, в тази територия винаги всичко е лъжа, краднене и измама.

Михаил Щедрин е живял преди повече от сто години там, и ето какво казва:

Если я усну и проснусь через сто лет и меня спросят, что сейчас происходит в России, я отвечу: пьют и воруют.

И по-лоши неща е имало. По времето на Големия терор Сталин е започнал да обявява червените за врагове с партийни билети и ги е избивал, а белите е правил чекисти, които са преследвали комунистите. По този начин той е осъществявал древното правило "Разделяй и владей!" Който не вярва, да гледа руския филм "Изпепелени от слънцето" и особено втората му част "Цитаделата". Дори немците не са успели да избият толкова руснаци, колкото е избил Сталин, предимно комунисти, макар че властите се мъчат всячески да прикрият този факт. Маленков и Хрушчов са избили значително по-малко руснаци, те са изпратили доста на лагер в Сибир.

И за разведряване, една весела история, която навремето не ми изглеждаше чак толкова весела. На изпит по руска литература ми се падна точно самия Салтиков-Шчедрин. Нямах си друга работа, ами цитирах точно тази мисъл на Шчедрин, която цитираш и ти, за събуждането след сто години. Бяхме сами в кабинета на професора. Той дълго мълча и ме разглежда. Преценяваше дали не го провокирам. После рече: "Искаш ли да се направим, че ти никога не си казвал тези думи, а аз никога не съм ги чувал? В противен случай и двамата може да загазим." Така и стана. А той ми писа шестица без да обеля повече и една дума. За него беше ясно, че зная за Шчедрин много. Дори много повече отколкото трябва.

Коментар

• Първоначално изпратено от Дон Карлос Разгледай мнение
            Този брой на вестник "Правда" от 25.12.1939 г. съм го държал в ръцете си!

http://forum.worldoftanks.ru/index.p...1%80-25121939/

Това ме връща почти половин век назад! Беше през февруари 1966 година в специалния исторически отдел /засекретен/ на Ленинградската национална библиотека. Почти цял месец се рових в каква ли не интересна литература. Попадна ми и този въпросен брой на в. Правда и други прелюбопитни броеве. Например подробности и коментари за сключването на Руско-Германския договор.
            Но това, което действително ми събра очите беше Първото издание на събраните съчинения на Ленин. В него той наричаше т.н. Велика октомврийска социалистическа революция с истинските й имена, като Болшевишкия Преврат, Октомврийския метеж и други подобни. След смъртта на Ленин съчиненията му са били пренаписани, т.е. фалшифицирани и преиздадени, а Първото издание е било забранено и конфискувано.
            Каква фалшификация! И до ден днешен огромното болшинство от хората, като гледат известните кино кадри, в които тълпата атакува портите на Зимния дворец, се самозалъгват, че голтаците отиват да свалят царя.
            Да, ама не! Царят е свален много отдавна, още след февруарската революция. Във въпросните кино кадри мужиците, под ръководството на Троцки и Ленин свалят законното правителство на Керенски.
            Каква грандиозна измама!
            На 25.12 преди 24г. престана да съществува Руската империя, наречена СССР. Петнистия ахмак се обажда на Джордж Буш и обявява, че се оттегля от поста си президент на СССР и предава ядреното куфарче на ЕБН. Буш още същия ден признава независимостта на РФ, Украйна, Беларус, Казахстан и др. републики. Великия СССР се самоуби, а не беше убит от "гениалния", всъщност малоумен каубой.

Аз съм съгласен с вашата интерпретация на събитията от ВеликатаОранжеваСоцРеволюция от 1917г. Да това беше преврат, метеж организиран от болшевиките, спонсориран от Западните служби. Нещо подобно видяхме преди 2 години на Майдана и Революцията на достойнството. Разликата между двата преврата е, че Руския мир незнайно откъде и незнайно как излъчва в точното време и в точното място ВЕЛИКА личност, около която се обединява народа. Болшевизма беше бич Божи, който спаси Русия от унищожение, а личността беше Йосиф Сталин. Украинизма няма потенциал за появата на такава личност.

Украйна е мъртвородена държава, която търси своя идентитет, чрез русофобия, социална и духовността нищета се появява на мястото на унищожавания системно Руски мир на територията Окраина. За двойния стандарт на Сегашните комунисти, наричащи себе си евроатлантици няма смисъл да говорим. Вижте отношението им към ВОСР и Майдана

Коментар

• Първоначално изпратено от Дон Карлос
              ...Каква грандиозна измама!
              Доне, в тази територия винаги всичко е лъжа, краднене и измама.

Михаил Щедрин е живял преди повече от сто години там, и ето какво казва:

Если я усну и проснусь через сто лет и меня спросят, что сейчас происходит в России, я отвечу: пьют и воруют.
              ..........
              Двести лет назад историк Карамзин побывал во Франции. Русские эмигранты спросили его:
              — Что, в двух словах, происходит на родине?
              Карамзину и двух слов не понадобилось.
              — Воруют, — ответил Карамзин…

Весели празници на всички нормални хора.
              Мурзилките да го .ухате.
              Last edited by Имхотеп; 26.12.2015, 02:04.
              Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Ех, спомени...

Този брой на вестник "Правда" от 25.12.1939 г. съм го държал в ръцете си!

http://forum.worldoftanks.ru/index.p...1%80-25121939/

Това ме връща почти половин век назад! Беше през февруари 1966 година в специалния исторически отдел /засекретен/ на Ленинградската национална библиотека. Почти цял месец се рових в каква ли не интересна литература. Попадна ми и този въпросен брой на в. Правда и други прелюбопитни броеве. Например подробности и коментари за сключването на Руско-Германския договор.
                Но това, което действително ми събра очите беше Първото издание на събраните съчинения на Ленин. В него той наричаше т.н. Велика октомврийска социалистическа революция с истинските й имена, като Болшевишкия Преврат, Октомврийския метеж и други подобни. След смъртта на Ленин съчиненията му са били пренаписани, т.е. фалшифицирани и преиздадени, а Първото издание е било забранено и конфискувано.
                Каква фалшификация! И до ден днешен огромното болшинство от хората, като гледат известните кино кадри, в които тълпата атакува портите на Зимния дворец, се самозалъгват, че голтаците отиват да свалят царя.
                Да, ама не! Царят е свален много отдавна, още след февруарската революция. Във въпросните кино кадри мужиците, под ръководството на Троцки и Ленин свалят законното правителство на Керенски.
                Каква грандиозна измама!

Коментар

• Първоначално изпратено от barbaron
                  [оледни поздрави на Хитлер и Рибентроп?
                  А бе той и ББ праща поздрави на черен каун и Путин и меркел и на васко да гама пък на когото хване дикиш

Коментар

• Абе как така, радетелите на дерьмокрацията в този форум, едно към едно повтарят мантрите на турската ердоганска пропаганда?

Медиите в Турция: Лютви Местан подкрепя НАТО, Доган - Русия

То и Кандид, то и "червената сган" все едно и също.... Доган-Путин...ердогански тъпотии.
                    Дали освен на доларчетата, не са любители и на турските рязани цеви?
                    То човек като си смени нормалната сексуална ориентация....
                    Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от The Senator Разгледай мнение
                      "Атласи", колега. "Атласи".
                      Все тая, Атлас е бил титан според древногръцката митология, та може да ги бъркам двата щата.

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                        Впрочем руснаците се докопват до достатъчно количество ракети Фау-2, както и до достатъчна част от германските специалисти, та първата руска ракета Р-1 е копие на Фау-2.
                        Не само американците копират естествено. Германският технически гений е тази област тогава е ненадминат.

Ама да питам, що преди 5-6 дни американците поръчаха нови 20 руски двигателя РД-180? Да не би ракетната им програма да скърца без руските двигатели? Щото техните "Титани" са с руски двигатели...
                        "Атласи", колега. "Атласи".

Коментар

• Грешиш, всезнайко!

Първоначално изпратено от Макс Разгледай мнение
                          Господарите ще се извиняват на сърбите за уродщината, дето извършиха пиндофашистите.
                          .
                          Драги ми всезнайко, ако под "пиндо" имаш предвид САЩ, знай, че в тази държава никога не е имало фашизъм. Фашизмът е италианска измишльотина от началото на миналия век и е псевдо-пролетарска и марксистка заигравка. А в САЩ марксизмът във всичките му уродливи разновидности /италиански, руски и немски/ е бил винаги дълбоко ненавиждан.
                          По-късно италианската измишльотина е възприета от Германия /национал-/ и Русия -социализъм, образували единното национал-социализъм, за щастие на човечество разпаднал се бързо и просъществувал кратко, в исторически план/. Та този същия национал-социализъм погрешно е наричан фашизъм.
                          За щастие, този фашизъм или национал-социализъм /както ти е угодно/ е вече мъртъв.
                          Жива е обаче демокрацията, вече повече от 2000 години и това е големият и истински проблем на човечеството. Не се вижда в обозримо бъдеще как то ще се отърве от демокрацията, защото в нейната "мъртва хватка" цивилизацията просто загива. А фашизъм, национализъм, социализъм и всички други -изми са детска игричка в сравнение с бича "демокрация".
                          Само че, никой не ще да се напъне да измисли нещо по-добро. Защото на всички управляващи в "страните с демокрация" тя е много удобна. Но чак когато станат управляващи, разбира се. Уверявам те, че и ти да станеш управляващ, ще започне и на тебе да ти харесва.
                          А колкото до пиндосите, навярно е излишно да ти напомням, че така руснаци и украинци са наричали от преди векове гърците.
                          А това, което евентуално не знаеш е, че още преди стотина години не друг, а американците са наричали пиндоси балканците, Не само гърци и сърби, а и нас, българите.

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                            Благодаря!

Има наследник на Самуил в Италия, който също е доказал родословно дърво.

П.П. БГ Матрьошките са в потрес - те обожават всички да живеят в панелки и да се редят на опашка за партакали веднъж годишно. Тоже си бършат задника с вестници, в моментите когато има точец.

Затова са в потрес, че БГ Империя върти цяла Европа, Арабския свят и матрьошките + азиатците на пръста си.

Ами, древни сме!
                            приятелю, силно те апе главата....отвътре.
                            препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                              Ама той и Вернер фон Браун, създателя на "Оръжието на възмездието" Фау-1 и Фау-2 не е патентовал американските ракети, които е създал.
                              Не знам що? Да не би хамериканците да се срамували, че гениалния ракетен конструктор на Хитлер фактически е създател на американската космическа програма?
                              Нали точно неговата "американска" ракета "Бъмпър" за пръв път достига космоса? Първата степен на тази "американска" ракета е Фау-2.
                              А "американската" ракета "Сатурн-5" (Програмата "Аполо") е създадена под ръководството точно на хитлеристкия гений.

Та каква роля играе "дерьмокрацията" в случая?
                              Е каква да е?

Коментар

• Впрочем руснаците се докопват до достатъчно количество ракети Фау-2, както и до достатъчна част от германските специалисти, та първата руска ракета Р-1 е копие на Фау-2.
                                Не само американците копират естествено. Германският технически гений е тази област тогава е ненадминат.

Ама да питам, що преди 5-6 дни американците поръчаха нови 20 руски двигателя РД-180? Да не би ракетната им програма да скърца без руските двигатели? Щото техните "Титани" са с руски двигатели...

Коментар

Working...
                                X