IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 27.01.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от markoci Разгледай мнение


    Политкоректността в "Междузвездни войни" се движи на високи скорости.

    В следващия 8 епизод ....въх


    http://www.dnes.bg/kino/2016/01/19/e...voini-8.290121
    Едно мнение от форума там.

    Осраха целия свят с полтиткоректоността си, та пред един филм ли ще се спрат?
    Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

    Коментар


    • Монтя, не ме изненадваш, това други мурзилки вече са го играли, но честно казано не ме интересува, нагледахме се на празни картончета все от периода 1988-89... по-важното е, че казва нещата такива, каквито са...

      А ЗАЩО НИТО ЕДИН ЕВРАЗИЕЦ НЕ МИ ОТГОВОРИ, КАК ВСЕ ЕДНИ И СЪЩИ ХОРА ОТКРИВАТ ПАМЕТНИЦИ НА СЪВЕТСКИ ОКУПАТОРИ И НАПИВАТ И ИЗНАСИЛВАТ 16 ГОДИШНИ??? ЩО БЕ, ДРУГАРИ, ЩО БЯГАТЕ ОТ ТЕМАТА, А КОЛКО СЪЛЗИ ПРОЛЯХТЕ ЗА НОВОГОДИШНА ГЕРМАНИЯ???

      Коментар


      • Първоначално изпратено от markoci Разгледай мнение
        Да ама имаш раздвояване ........ както ти така и себеподобните ти ....викате че Русия е по зле от Нигерия и не е никакъв фактор, от друга страна по цял ден тролите по Рашата из форумите Ако това не е раздвоение на личността какво е ?
        В българското общество масово се налага лъжата, че руският модел е достоен за подражание и цялото ни общество трябва да се преустрои по него. До момента имаше доста действия в тази посока. Хората постват непрекъснато информация доказваща провала на руският икономически, социален и политически модел. По този начин се опитват да предпазят обществото от умишлени манипулации целящи да се вкара държавата в грешна посока.
        Трябва да се отбележи, че преди време същите манипулатори се опитаха да вкарат в много тежки икономически проблеми русофилите в България. Лъжеха ги, че долара ще пада, западните индекси ще се сринат, златото ще порасне до 10 000 долара за унция, руската икономика е непоклаима, суровините само ще растат и рублата ще поскъпва с тях, БРИКС е непобедим... Всеки залог на финансовите пазари следващ теорите на руската пропаганда би довел до драстични загуби за спекулантите и би ги фалирал. С някои мои приятели стигнахме до извода, че Кремъл целенасочено се опитва да разори русофилите по света за да станат още по-лесно манипулируеми. Използва се същата тактика чрез която ислямска държава манипулира хората. Атакувайки държавите и държейки ги в крайна бедност, съчетано с пропаганда успява да ги държи в подчинение. Така погледнато двамата с ravnvesie и още няколко ника сме най-добрите приятели на русофилите защото им показвахме с години как пропагандата ги лъже и ако я следват ще губят пари. Рупора на тази пропаганда Forexmaster се скри и остави хората сами със загубите си.
        Сега показвайки провала на руският социално икономически модел се опитваме да покажем, че следвайки го ще постигнем същата катастрофа като в Русия. Наблюдава се някаква интересна тенденция. Всички искат да имат германски стандарт на живот, но считат, че не трябва да се правят нещата които са направили немците. Те вярват, че ако направим като руснаците няма да постигнем техните резултати а немските. Това е голяма заблуда. Текущото състояние е резултат на минали действия. Глупост е всеки път да се прави едно и също и да се очаква различен резултат. Имаше един анонимен ник на мурзилка, който твърдеше, че живее в Германия, тоест е избрал за себе си немските резултати и модел, но счита, че България трябва да постигне немските резултати избирайки руски модел. Това беше тотално несъстоятелна глупост.
        Та накратко най-добрите приятели на русофилите сме ние, които им показваме грешките. Затова показването на руските дефекти е много важно както за българското общество така и за отделният индивид за да бъде предпазен от загуби.
        Лека и доходна.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от kandid Разгледай мнение
          Познаваш ти! На Илиян Василев мое само му лъскаш чепика....
          През 1981–1990 г. по времето на комунистическия режим е сътрудник в Международния отдел на БЗНС.
          МВР и ДС има досиета за него, едното е за агент с агентурен псевдоним „Сашо 11”. Василев отрича тази версия за характера на взаимотношения с ДС. [2]

          Посланик Василев е включен в "черния списък" на руското Външно министерство със забрана да влиза в Русия — един от 89 граждани на Европейския съюз...


          та този синковец прерови костовия кабинет докато се намери тъпанар да го прати посланик......и той за малко да ни скара с Русия още с стъпването си.....
          А за чепиците нема да ти кажа как протече разговора с него.....бате ще ти нося руска водка и хайвер.....
          Ама дс се крепите нали.....

          Коментар


          • Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
            А вие чували ли сте за Кръга А-спекто? Новият добре финансиран от Кремъл рупор на путиноидна пропаганда в България... А какво ли мислят те за паметниците на Жуков и изнасилването на 16 годишни???? Предполагам одобряват, евразийски ценности все пак...

            Коментар


            • Първоначално изпратено от barbaron
              VI. Суды, МВД, ФСИН

              - 197 человек умерло за минувший год в СИЗО и ИВС РФ (данные экспертов Русская Эбола, на 30 декабря, на основании открытых источников).

              - В РФ потеряны 270 тысяч уголовных дел (первый заместитель генпрокурора Александр Буксман).

              - В прошлом году 12 тысяч человек получили реальные уголовные сроки за кражи на сумму меньше 2,5 тысяч рублей/30$ (глава думского комитета по безопасности и противодействию коррупции Ирина Яровая).

              - любой выезд полицейских заграницу может быть осуществлен только с письменного разрешения руководителя территориального органа ОВД, заместителя министра или самого министра (РБК со ссылкой на решение министра внутренних дел Владимира Колокольцева). Даже сотрудникам МЧС по всей РФ "рекомендовано запретили" ездить за границу (текст приказа ГУ МЧС РФ по Свердловской области). Аналогичная "рекомендация" была выпущена в отношении сотрудников таможни (РБК со ссылкой на письмо руководства ведомства).

              - В среднем российский судья рассматривает 30 дел в неделю. При этом у 12,4% судей нагрузка превышает 50 дел и материалов в неделю. То есть судья должен выносить решения по десяти делам или материалам в день. При восьмичасовом рабочем дне это сорок восемь минут на одно дело (исследование «Российские судьи как профессиональная группа», опубликованное Институтом проблем правоприменения в 2012 году).

              - В РФ запретили публиковать информации о методиках совершения взятки, то есть о коррупционных схемах (пресс-служба краевой прокуратуры Красноярска).

              - В прошедшем году суды РФ удовлетворили 99% ходатайств силовиков об ограничении прав граждан на тайну переписки, телефонных переговоров и сообщений, передаваемых в интернете (социолог Элла Панеях со ссылкой на статистику Судебного департамента при Верховном суде).

              - Только 25% граждан довольны работой полиции (опрос ВЦИОМ).

              VII. Рейтинги и ситуация в целом

              - РФ вошла в число 50 стран с наихудшей ситуацией в области свободы прессы.
              (доклад "Свобода прессы-2015" правозащитной организации Freedom House РФ).

              - РФ заняла 152 место из 180, в рейтинге свободы СМИ (Репортёры без границ).

              - В 2015 году число обращений в аппарат уполномоченного по правам человека в РФ возросло на 18% (уполномоченный по правам человека в РФ Элла Памфилова).

              - РФ исключили из списка стран со свободным интернетом (Правозащитная организация Freedom House)

              - В 2014 году было выявлено 5 млн нарушений законов в области прав и свобод граждан (Путин на заседании коллегии Генпрокуратуры).

              - Число граждан РФ, желающих эмигрировать в США, достигло в 2015 году исторического рекорда - 265 тысяч граждан РФ подали заявку на получение грин-карты (Bloomberg со ссылкой на данные Госдепартамента США). В 2014 году граждане РФ подали 1454 заявок на предоставление убежища в США (министерство внутренней безопасности США).
              Някой ще обясни ли защо през ноември 2015г. в Русия производството на кокс е намаляло с 3,9 % спрямо ноември 2014г.?
              Някой ще обясни ли защо през периода от началото на 2015г. до края на ноември 2015г. в Русия производството на кокс е намаляло с 1,4 % спрямо периода от началото на 2014г. до края на ноември 2014г.?
              Данните са публикувани от Росстат.

              Вчера цената на барел петрол от кошницата на ОПЕК е била 23,58 $.
              http://www.opec.org/opec_web/en/923.htm

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                Илиан Василев....
                Познаваш ли го...
                Ами познавам го...
                един идиот на който му дават трибуна ,защото знаят че е идиот и могат да го водят на където си искат........
                Някой беше казал перифразирано Че е най добрия енергетик от дипломатите и най добрия дипломат сред енергетиците...
                Нещо като боце най добрия премиер сред футболистите и най добрия футболист сред премиерите...
                Та като стана въпрос за Боце ..нещо се е уплашил за премиерството, почна да гъгне пак за лошите .....
                Познаваш ти! На Илиян Василев мое само му лъскаш чепика....

                Коментар


                • Шапкар, кажи за паметниците на Жуков и изнасилването на ученички? Тоя Евстатиев като профил много ми напомня един шуменски пенсионер????

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от kandid Разгледай мнение
                    Шапкар, колко пъти ще го качиш тоя малоумен хибрид...

                    Ще си позволя да цитирам Илиян Василев с мнението му за въпросния самозванец...


                    Ilian Vassilev

                    преди 18 часа ·
                    .

                    Бих искал да имам повече време за по-детайлен анализ, но нямам. Потърсете повече информация. Не се очудвам, че е преведена и препечатана у нас от сайтове, които се пръкнаха в последната година и представляват част от финансираната от Русия схема за медийно влияние - част от хибридната война. Погледнете какво публикуват тези сайтове и без изненада ще установите.
                    Но за автора няколко думи - първо никога не е бил министър на финансите, а за една година е бил заместник по икономическата политика. От тогава е един от най-активните автори, който критикуват Америка и се изказват ласкаво за Путин.
                    Бъдете спокойни - Трета Световна Война няма да има - макар, че ескалация на напрежение ще има със сигурност. Тезата за "неминуемата" нова световна война се лансира и от кремълските пропагандисти с цел шокиране и сплашване на западния елит за да стане той по податлив на влияния.
                    Няма да оборвам тези - идеята, че Русия е против ИДИЛ, а Западът и пречи е съшита с бели конци. Ключова роля за появата на ИДИЛ играят именно отхвърлените от иракската армия военни сунити в Ирак, които поставят основите на ИДИЛ. С тях Кремъл поддържа активни връзки. Друг мотив Кремъл да поддържа огъня на ислямска държава жив е страхът, че ако бъде унищожена ДАЕШ над 3000 руски граждани, които се бият на нейна страна ще се върнат и дестабилизират самата Русия. А, че руски джихадисти са заподозрени в различен тип престъпления - терактове в Турция или размирици в Западна Европа - не е изненада. Разкрития в тази посока вече се правят, макар, че вероятно на мнозина в Москва се изправят косите.
                    Да, в Ирак и Сирия се бият и европейски граждани, но няма данни някое правителство съзнателно да ги насърчава, както това прави руското. В руската преса бяха изнесени данни.
                    Главният аргумент, че напрежението няма да прерастне в Световна Война е, че няма кой да воюва - имплозията - сривът в Русия напредва с такава скорост, че Кремъл дори и да поиска да вдигне залозите със заплаха с нова Световна война няма да успее. Няма икономика или население което да го поддържа.
                    А на Запад никой няма интерес за го напада. Дори няма нужда от санкции, руското ръководство прави достатъчно за да срине страната си.
                    Напротив последните анализи в авторитетни издания в САЩ и Европа - потвърждават една моя стара теза - дойде време Западът да се намеси за да предотврати разпада на страната след Путин. Не зная каква е бежанската вълна от ИДИЛ, но тази от Русия действително може да постави социалните системи в Европейския съюз под реален стрес.
                    Познайте - от коя страна в последните двадесет години в Европейския съюз има най-много емигранти?

                    http://idvassilev.blogspot.bg/2016/01/blog-post_18.html
                    Илиан Василев....
                    Познаваш ли го...
                    Ами познавам го...
                    един идиот на който му дават трибуна ,защото знаят че е идиот и могат да го водят на където си искат........
                    Някой беше казал перифразирано Че е най добрия енергетик от дипломатите и най добрия дипломат сред енергетиците...
                    Нещо като боце най добрия премиер сред футболистите и най добрия футболист сред премиерите...
                    Та като стана въпрос за Боце ..нещо се е уплашил за премиерството, почна да гъгне пак за лошите .....

                    Коментар


                    • Какво искат русофобите?

                      Кого и защо обслужва русофобският проект? Анализът на фактите и детайлите показва, че русофобията не е случаен сбор от спонтанни емоции, а внимателно разработван и отглеждан проект, използван като оръжие в битката за глобално надмощие.

                      Русофобията няма нищо общо с ирационалния страх пред всичко руско. Тъкмо обратното. Русофобията е съвсем съзнателно подготвян проект, чиято основна цел е да убеди световното обществено мнение, че най-страховитото зло, съществувало някога, се нарича Русия. Тук изобщо не става дума за омраза заради самата омраза. Русофобията е онзи инструмент, с чиято помощ Вашингтон и неговите европейски сателити се опитват да надделеят над основния си геополитически съперник. Русофобията не е явление, характерно единствено за съвременността. Неговите корени са далеч назад в историята (виж а-specto, бр.14) и изследването им е много поучително. И все пак развитието на русофобския проект през последните 10-15 години се гради не толкова на историческите митове, колкото на желанието на една значима част от американския елит да постигне окончателна победа в новото противопоставяне с Русия.След края на Студената война изглежда, че подобни архаични проекти са забравени завинаги. Тази забрава не се дължи на факта, че светът изведнъж е станал по-добър и всемирната любов властва в отношенията между хората. Просто управляващите в САЩ са решили, че след падането на Берлинската стена са спечелили не само Студената, но и всички възможни войни от тук насетне. На хоризонта не се очертава никакъв съперник, който сериозно би могъл да застраши военното, икономическото и културното им господство. А що се отнася до Русия, която е наследник на някогашния им основен противник СССР, за нея дори не си струва да се мисли особено много. Либералните реформи, предприети от хората на Елцин, за отрицателен срок правят това, което продължилото десетилетия противопоставяне със САЩ не е могло да направи. Икономиката на страната е в руини, основните богатства са заграбени от шепа олигарси, приближени до властта, а населението главоломно обеднява. Но може би най-страшното от всичко дори не е това, а фактът, че руските елити – в политическата, икономическата и в културната сфера – упорито насаждат у сънародниците си усещането, че са жители на „победена” държава и че ако все пак имат някакъв шанс да оправят живота си, той се състои в максимално бързото и безкритично приемане на западния начин на живот във всички негови разновидности.
                      Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                      Коментар


                      • Друго са си евразийските ценности, като например след като си открил паметник на Жуков в Стрелча (нерде Стрелча, нерде Жуков?!?!?) да напиеш и изнасилиш 16 годишна ученичка, нале?

                        КАК ЕДНИ И СЪЩИ ХОРА ОТКРИВАТ ПАМЕТНИЦИ НА СЪВЕТСКИ ОКУПАТОРИ И НАПИВАТ И ИЗНАСИЛВАТ 16 ГОДИШНИ УЧЕНИЧКИ?????

                        Коментар




                        • Политкоректността в "Междузвездни войни" се движи на високи скорости.

                          В следващия 8 епизод ....въх


                          http://www.dnes.bg/kino/2016/01/19/e...voini-8.290121
                          Не спори с идиот-соросоид! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                          Коментар


                          • Шапкар, колко пъти ще го качиш тоя малоумен хибрид...

                            Ще си позволя да цитирам Илиян Василев с мнението му за въпросния самозванец...


                            Ilian Vassilev

                            преди 18 часа ·
                            .

                            Бих искал да имам повече време за по-детайлен анализ, но нямам. Потърсете повече информация. Не се очудвам, че е преведена и препечатана у нас от сайтове, които се пръкнаха в последната година и представляват част от финансираната от Русия схема за медийно влияние - част от хибридната война. Погледнете какво публикуват тези сайтове и без изненада ще установите.
                            Но за автора няколко думи - първо никога не е бил министър на финансите, а за една година е бил заместник по икономическата политика. От тогава е един от най-активните автори, който критикуват Америка и се изказват ласкаво за Путин.
                            Бъдете спокойни - Трета Световна Война няма да има - макар, че ескалация на напрежение ще има със сигурност. Тезата за "неминуемата" нова световна война се лансира и от кремълските пропагандисти с цел шокиране и сплашване на западния елит за да стане той по податлив на влияния.
                            Няма да оборвам тези - идеята, че Русия е против ИДИЛ, а Западът и пречи е съшита с бели конци. Ключова роля за появата на ИДИЛ играят именно отхвърлените от иракската армия военни сунити в Ирак, които поставят основите на ИДИЛ. С тях Кремъл поддържа активни връзки. Друг мотив Кремъл да поддържа огъня на ислямска държава жив е страхът, че ако бъде унищожена ДАЕШ над 3000 руски граждани, които се бият на нейна страна ще се върнат и дестабилизират самата Русия. А, че руски джихадисти са заподозрени в различен тип престъпления - терактове в Турция или размирици в Западна Европа - не е изненада. Разкрития в тази посока вече се правят, макар, че вероятно на мнозина в Москва се изправят косите.
                            Да, в Ирак и Сирия се бият и европейски граждани, но няма данни някое правителство съзнателно да ги насърчава, както това прави руското. В руската преса бяха изнесени данни.
                            Главният аргумент, че напрежението няма да прерастне в Световна Война е, че няма кой да воюва - имплозията - сривът в Русия напредва с такава скорост, че Кремъл дори и да поиска да вдигне залозите със заплаха с нова Световна война няма да успее. Няма икономика или население което да го поддържа.
                            А на Запад никой няма интерес за го напада. Дори няма нужда от санкции, руското ръководство прави достатъчно за да срине страната си.
                            Напротив последните анализи в авторитетни издания в САЩ и Европа - потвърждават една моя стара теза - дойде време Западът да се намеси за да предотврати разпада на страната след Путин. Не зная каква е бежанската вълна от ИДИЛ, но тази от Русия действително може да постави социалните системи в Европейския съюз под реален стрес.
                            Познайте - от коя страна в последните двадесет години в Европейския съюз има най-много емигранти?

                            http://idvassilev.blogspot.bg/2016/01/blog-post_18.html

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Manyface God" Разгледай мнение
                              ...е да ама американците...
                              Основна отличителна черта на всеки проруски трол, когато се опитва да спори. Основен контрапункт без значение за какво става въпрос. Когато биват оборвани с факти за твърденията си, за Русия, те винаги се опитват да намерят изход с този израз. Виждат сламката в окото на другия, но не виждат гредата във своето.
                              Ти и подобните на теб американски тролове ЦЯЛ ден тука плюете срещу Русия. ЦЯЛ ден.
                              Извади си гредата от окото.

                              И то плюете по Русия за неща, които изобщо не ни засягат нас. Как живеели руснаците, как се хранели, какво произвеждали... Нас това не ни засяга. Това засяга народа на Русия. Той си избира своите управници, това са негови грижи.

                              Обаче НАС ни засягат действията на СВЕТОВНИЯ ТЕРОРИСТ - САЩ, нас ни засягат тези действия на САЩ, за които се говори в статията на американския политически анализатор Пол-Крейг Робъртс, която публикувах тук.

                              А троловете да си тролят срещу елдата и кенефите в намква си област на Русия.
                              Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                              Самая Могучая - ще ходи да копае помийни ями в пермафростта на Якутстка област
                              Кенефни тролове, за кенефи тролят.
                              Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                                От пакистанска територия се извършват атака срещу Америка. Как мислиш дали пък не им се разминало евтино на Пакистан. Да не говорим че ако някой извършва атаки срещу Русия и Русия имаше самолетоносачи щеше да прави абсолютно същото нещо - но в доста по варварски вариант.
                                Ако-мако....

                                ФАКТ е че САЩ извършва бомбардировки срещу независими държави!

                                ФАКТ е че САЩ изпраща войски и де факто воюва срещу независими държави без дори да им обяви война!

                                ФАКТ е че САЩ нарушава ежедневно международното право с тези си действия!
                                Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                                Коментар

                                Working...
                                X