IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 27.01.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
    В българското общество масово се налага лъжата, че руският модел е достоен за подражание и цялото ни общество трябва да се преустрои по него. До момента имаше доста действия в тази посока. Хората постват непрекъснато информация доказваща провала на руският икономически, социален и политически модел. По този начин се опитват да предпазят обществото от умишлени манипулации целящи да се вкара държавата в грешна посока.
    Трябва да се отбележи, че преди време същите манипулатори се опитаха да вкарат в много тежки икономически проблеми русофилите в България. Лъжеха ги, че долара ще пада, западните индекси ще се сринат, златото ще порасне до 10 000 долара за унция, руската икономика е непоклаима, суровините само ще растат и рублата ще поскъпва с тях, БРИКС е непобедим... Всеки залог на финансовите пазари следващ теорите на руската пропаганда би довел до драстични загуби за спекулантите и би ги фалирал. С някои мои приятели стигнахме до извода, че Кремъл целенасочено се опитва да разори русофилите по света за да станат още по-лесно манипулируеми. Използва се същата тактика чрез която ислямска държава манипулира хората. Атакувайки държавите и държейки ги в крайна бедност, съчетано с пропаганда успява да ги държи в подчинение. Така погледнато двамата с ravnvesie и още няколко ника сме най-добрите приятели на русофилите защото им показвахме с години как пропагандата ги лъже и ако я следват ще губят пари. Рупора на тази пропаганда Forexmaster се скри и остави хората сами със загубите си.
    Сега показвайки провала на руският социално икономически модел се опитваме да покажем, че следвайки го ще постигнем същата катастрофа като в Русия. Наблюдава се някаква интересна тенденция. Всички искат да имат германски стандарт на живот, но считат, че не трябва да се правят нещата които са направили немците. Те вярват, че ако направим като руснаците няма да постигнем техните резултати а немските. Това е голяма заблуда. Текущото състояние е резултат на минали действия. Глупост е всеки път да се прави едно и също и да се очаква различен резултат. Имаше един анонимен ник на мурзилка, който твърдеше, че живее в Германия, тоест е избрал за себе си немските резултати и модел, но счита, че България трябва да постигне немските резултати избирайки руски модел. Това беше тотално несъстоятелна глупост.
    Та накратко най-добрите приятели на русофилите сме ние, които им показваме грешките. Затова показването на руските дефекти е много важно както за българското общество така и за отделният индивид за да бъде предпазен от загуби.
    Лека и доходна.
    Някой ще обясни ли защо през ноември 2015г. в Русия производството на пластмасови изделия е намаляло с 8,1 % спрямо ноември 2014г.?
    Някой ще обясни ли защо през периода от началото на 2015г. до края на ноември 2015г. в Русия производството на пластмасови изделия е намаляло с 4,9 % спрямо периода от началото на 2014г. до края на ноември 2014г.?
    Данните са публикувани от Росстат.

    В момента руската рубла се търгува по курс 90 руски рубли за 1 евро.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
      Какъв фалит- държава не може да фалира, няма значение коя е
      Нали откакто дойде демокрацията, непрекъснато повтарят, че Живков фалирал държавата. В такъв смисъл.
      Иначе, .... трябва да вляза в конспиративните теории, но ако държавата е корпорация?

      Коментар


      • Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение
        Време е за золотая рубла с която да погребат капитализма и империализма.
        Не бе, сега ще излязат плевенската и дрянуфската съчка да питат за 100 хил. път кога щяла да фалирга Манголия.

        Че то там е редовно през 10-15 години и после трепят вожда и пускат поредният просяк с паничката: дайте ни кредити, че ще изпукаме от студ и глад.

        П.П. Могат да изкарат още една година, но после спад ще е катастрофален. Ако се опитат да пържат кредиторите, спад ще стане до 5 месеца - просто всички фирми ще се изтеглят оттам и безработицата им ще стане 30%, което с 1 наркоман на хероин там и по един тежко болен във всяко семейство, ще значи пълен капут.

        БГ Империя трябва да започва преговори с другите, че Украйна, Кавказ и Крим са БГ. Да не се ослушват родните кифли.

        Има достатъчно извори, че кимерийците, когато отишли в Крим ги нарекли "таври". После там ви е Стара Велика България на Кубрат, който налага за универсално име Българи в империята.

        Ще привлечем около 100 милки готови българи, без да броим тия в Индия, Афганистан и Иран. С тях ще станем около 400 милки, което е прилично.

        После почваме ЕС и Германия от бой, а после УСА. Слабаци са другите пред мощта на БГ Империя. УСА, ако дадат вечна данъчна амнистия за всеки болгар там, ще ги пощадим и всичко да пада на колене, когато види болгар
        Last edited by marandi; 20.01.2016, 19:40.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Сините камъни Разгледай мнение
          По друг повод обясних, че фалитът е бизнес!
          Но ми се струва, че преди фалита, може да има национализация на РЦБ.
          Какъв фалит- държава не може да фалира, няма значение коя е

          Коментар


          • Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
            Русия възнамерява да обяви фалит със закон. С какво се гордеят мурзилките?
            По друг повод обясних, че фалитът е бизнес!
            Но ми се струва, че преди фалита, може да има национализация на РЦБ.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
              Русия възнамерява да обяви фалит със закон. С какво се гордеят мурзилките?
              Ami фалит със закон, повод за гордост- хахаха

              Коментар


              • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
                Ето още въпросчета
                "Някой русофил може ли да ми обясни защо България плаща най-скъпия руски газ в Европа?!
                Някой русофил може ли да ми обясни защо България плаща най-скъпия руски дизел в Европа?!
                Някой русофил може ли да ми обясни защо „Лукойл Нефтохим” АД за последните 6 години е отчел приходи от над 40 МИЛИАРДА ЛЕВА, но няма година, в която да е отчел и стотинка печалба?!
                ДОВОЛНИ ЛИ СТЕ ОТ ТОВА?!
                Доволни ли сте, че нямат измервателни уреди?!
                Доволни ли сте, че нямате алтернатива?!
                Доволни ли сте, че родителите ви късат от залъка си, от лекарствата си, за да грухат ненаситните кремълски гуши?!
                Доволни ли сте, че енергийната ни система е доведена до колапс?!
                Доволни ли сте, че от заплатите ви, от пенсиите ви, от детските надбавки се къса, за да се плаща за скъпото парно на държавна администрация, болници, училища, заради най-скъпия руски газ?!
                Доволни ли сте, че от заплатите ви, от пенсиите ви, от детските надбавки се къса, за да се плаща за най-скъпия руски дизел?!
                Доволни ли сте, че от години се саботира родното производство на газ?!
                Доволни ли сте, че цели отрасли на химическата ни индустрия фалираха, защото в себестойността на продукцията им 60% се формира от скъпия руски газ?!
                Доволни ли сте, че политиците ни, оплетени в корупционните схеми на руския енергиен империализъм, продават Родината и бъдещето на децата ви?!...
                Някой русофил може ли да ми обясни защо през последните години над 10 000 000 руснаци избягаха от Россия?!
                Някой русофил ще ми обясни ли защо всички руски политици, олигарси и чиновници изпращат децата си на Запад?
                Защо според техния Росстат още 57 % от хората с висше образование биха избягали веднага, ако могат?!
                Някой русофил ще ми обясни ли защо Россия е на първо място в света по употреба на хероин и употребява 21% от цялото световно производство?!
                Някой русофил ще ми обясни ли защо средната консумация на спирт в Россия е 18 литра на глава от населението?!.
                Знае ли русофилът, че според експерти на СЗО при консумация от над 8 литра на човек се касае за деградация на населението?!
                Някой русофил ще ми обясни ли защо Россия отделя 25% от бюджета си за въоръжение, докато всички останали държави отделят не повече от 3-4%?!
                Някой русофил ще ми обясни ли защо не ползва нищо руско - нито кола, нито телефон, нито компютър, нито лекарство, нито дрехи, нито храна, нито лекарства?!
                Защо?!
                Някой русофил ще ми обясни ли защо Россия произвежда само 2% от световния БВП , а владее 16.7% от общата територия?!
                Някой русофил ще ми обясни ли защо 95% от брутния продукт на Россия е от добив на суровини и по този показател е зад повечето държави от третия свят?!
                Някой русофил ще ми обясни ли защо в Россия има най-много убийства на глава от населението и най-много полицаи на глава от населението?!
                Някой русофил ще ми обясни ли защо за последните 20 години от картата на Росиия са заличени над 13000 села и 215 града?!
                Някой русофил ще ми обясни ли защо на 100 новоредени в Россия се падат 100 аборта?!
                Някой русофил ще ми обясни ли защо Россия е единствената държва в света, в която официалната работна заплата е по-ниска от официалния жизнен минимум, който в момента е около 200 лв. или 8200 рубли.
                Някой русофил ще ми обясни ли защо руските милиардери плащат най-ниски данъци - 13%. (Във Франция и Швеция – 57%, Дания – 61%, Италия – 66%)
                Някой русофил ще ми обясни ли защо 1% от населението владее почти 100% от природните богатства в Россия?!
                Някой русофил ще ми обясни ли защо Россия дава природните си залежи на концесия на западни фирми като ШЕЛ, Бритиш Петролиум, Шеврон -Тексако, Тотал?!
                Някой русофил ще ми обясни ли защо Россия взе целия златен резерв на България?!
                Някой русофил ще ми обясни ли защо се наложи тристахиляден окупационен корпус на Червената армия, чиято издръжка бе по-голяма от бюджета на България, да окупира България от 1944 г. до 1947 г.?!
                Някой русофил ще ми обясни ли защо Россия сътвори т.нар. „македонска” нация и я наложи с насилия, репресии и убийства над стотици хиляди българи и защо Россия днес е единствената държава, която признава и подкрепя официално антибългарската организация ОМО Илинден?!
                Някой русофил ще ми обясни ли защо Россия е против Съединението на България?!
                Защо напада България през 1916 г.?!
                Някой русофил ще ми обясни ли защо през 1989 г. България осъмна с 10 милиарда долара дълг, съизмерим по покупателна способност точно с днешния ни външен дълг, който не сме спрели да обслужваме от тогава?!
                Някой русофил ще ми обясни ли защо през 1989 г. България осъмна като най-бедната държава в Европа, с най-малки пенсии и заплати, с неефективна и неработеща икономика, изцяло по руски образец, с руски машини и съоръжения?!
                Някой русофил ще ми посочи ли поне едно десетилетие в историята на Россия, в която тя да не е нападала, газила и мачкала някой народ или държава?!
                Някой русофил ще ми обясни ли защо за роснака всички, които искат свобода и независимост се превръщат във врагове?!
                Някой русофил може ли да ми посочи един народ или държава в съседство на Россия, които да не са били нападани?!
                Някой русофил може ли да ми посочи поне една държава, в която да е стъпил руският ботуш и да не са последвали насилия, терор, корупция, престъпност и бедност?!
                Някой русофил може ли да ми обясни защо най-много роснаци са избити от самите роснаци и какво да очакваме от тях по отношение на други народи?!
                Някой русофил може ли да ми обясни защо роснака не е убил дори един американец, но е избил хиляди и хиляди поляци, чехи, украинци, литовци, естонци, българи, унгарци латвийци, финландци, грузинци...?!
                Някой русофил ще ми каже ли от колко столетия Россия яде украинското жито?!
                Някой русофил ще ми обясни ли защо роснаците с такава жестокост и свирепост избиват един народ, за който довчера твърдяха, че му е братски?!"
                http://www.faktor.bg/mnenia/lacheni-...a-rusofil.html
                Някой ще обясни ли защо през ноември 2015г. в Русия производството на електрически мостови кранове е намаляло с 0,6 % спрямо ноември 2014г.?
                Някой ще обясни ли защо през периода от началото на 2015г. до края на ноември 2015г. в Русия производството на електрически мостови кранове е намаляло с 26,6 % спрямо периода от началото на 2014г. до края на ноември 2014г.?
                Данните са публикувани от Росстат.

                В момента руската рубла се търгува по курс 82,20 руски рубли за 1 щатски долар.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                  Русия възнамерява да обяви фалит със закон. С какво се гордеят мурзилките?
                  Време е за золотая рубла с която да погребат капитализма и империализма.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
                    А сега де

                    http://svetoven.pogled.info/news/708...a-v-shah-i-mat
                    За разглеждане в Държавната дума Путин внесе „един от най-опасните закони в съвременната история на Русия“. Според статията, ако бъде утвърден, той ще създаде „най-ужасния икономически циклон“, с който се е сблъсквал някога Западът. Документът задължава всички руски фирми (държавни и частни) незабавно да престанат да изплащат заемите си, възлизащи общо на над $700 млрд., към банки на държави, въвели санкции срещу Русия, както и към такива, които имат филиали в тези страни, пояснява изданието.

                    Прочети цялата статия тук: AgoraFox: Путин ще постави Запада в шах и мат - Поглед Инфо
                    Русия възнамерява да обяви фалит със закон. С какво се гордеят мурзилките?

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
                      https://www.facebook.com/photo.php?f...type=3&theater

                      Монти по твое време имаше ли такива работи
                      Не ни занимавай какво си прочел и да ни досаждаш тук, ами кажи защо не си продадеш хапартамента и да си купиш в Масква.

                      В момента цените им са паднали на 1000 ойрос/кв.м. в старата част и на 2100 ойрос кв.м. в Новая Масква.

                      Демек, съвсем достъпни са вече даже за ипотекари като тИбя. Дай личен пример и тръгвай

                      П.П. Както бях споменал, тази година и следващата ще се наблюдава яка пързалка с имотките, защото след икономическата и финансова криза, обикновено идва имотна.

                      Не вървят с тази последвателност в цивилизацията и затова бях направил уточнение кога ще започне имотната криза там.

                      Коментар


                      • https://www.youtube.com/watch?v=I6Z88wn2TKo

                        Владимир Путин подарил на емира на Катар сокол

                        Коментар


                        • https://www.youtube.com/watch?v=RiRp-8mMcqw

                          Молдова
                          Парламентът обграден.
                          Кой кой е!

                          Коментар


                          • А сега де

                            http://svetoven.pogled.info/news/708...a-v-shah-i-mat
                            За разглеждане в Държавната дума Путин внесе „един от най-опасните закони в съвременната история на Русия“. Според статията, ако бъде утвърден, той ще създаде „най-ужасния икономически циклон“, с който се е сблъсквал някога Западът. Документът задължава всички руски фирми (държавни и частни) незабавно да престанат да изплащат заемите си, възлизащи общо на над $700 млрд., към банки на държави, въвели санкции срещу Русия, както и към такива, които имат филиали в тези страни, пояснява изданието.

                            Прочети цялата статия тук: AgoraFox: Путин ще постави Запада в шах и мат - Поглед Инфо

                            Коментар


                            • https://www.facebook.com/photo.php?f...type=3&theater

                              Монти по твое време имаше ли такива работи

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от DutyFree Разгледай мнение
                                Също така в рамките на форума Владимир Путин заяви, че руският бизнес все пак е устоял в условията на текущата икономическа криза."
                                Мхм ... цъфти колхозническият бизнес и даже "върже".

                                Виж, че поредните неграмотни примати започнаха да дуднат как отлив на капитали се бил забавил там.

                                Първо не се пише така, защото е манипулиращо и във финансите няма подобен малоумен израз. Пише се нетен финансов поток ( когато е на плюс = влизат капитали, когато е на минус, както в Манголия = изтичат капитали ).

                                Второ в Манголия няма никакъв бизнес, има мафия и политика. Ако си смешен бизнес, политическите връзки ще ти стигнат само, дотолкова, че да можеш да си продадеш бизнеса на мафията и те после да не те притесняват.

                                П.П. Кефи ме какво се пуска, а какво е реално. Тия неща си ги пише съвсем спокойно в колхозническите форуми и само за родните БГ матрьошки са "новина", където си мислят, че манголия е некфа сила, че някой да й обръща фнимание. Както се следят другите държави, така се следи и тя и няма нищо лично по фактологията.

                                Да не забравяме, че Вова вече няколко пъти обявява за край на кризата и ударено дъно. Молодец!

                                Коментар

                                Working...
                                X