IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 27.01.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
    http://www.reuters.com/article/2015/...eWjFWbClDX2.97
    Правилно ли съм разбрал - в Полша вместо да плаща държавата за фалит на банка, плащат другите банки ?
    Това би било глупост защото стимулира банковата система да носи максимален риск. Ако си носил по-малък риск и някой е фалирал, то ти носиш и неговият риск. Следователно всеки ще се стреми да поема максимален риск защото само така ще може да носи и ползите а не само вредите. Като цяло тази безумна идея е началото на срива на всяка банкова система.

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
      Само с лозунги не става, другарю/ке!

Факт е, че БГ плащаше 10 години най-скъпата газ в Юръп, без значение микс на източници като портфейл.

П.П. Затова тече делото в момента и ще осъдят Гъзпром ( води се рекет/изнудване ).

А, тия лозунги за най-най-най- ... си ги запазете за събранията на бабичките в пенсионерските клубове. В съда се гледат факти
      Лозунги ? А какво не са верни?
      Дори не ми е минало през ум да отричам за цената на газа за България. Такава си я подписахме между другото и Станишев и после ББ с обяснението че може да е висока но не сме поемали ангажименти и сме били свободни да си експлоатираме собствени имагинерни находища. Такава беше, и е, цената за Бг - каквато си я договорихме.
      А разговора изобщо не беше за нашата ГАРАНТИРАНА газ, а за украинската и несъстоятелните им твърдения че могат да си докарат отнякъде ПАЗАРНО по-евтина газ.
      За тези които могат да мислят би трябвало да е очевидно че руснаците ги обвиняват за това което се използва срещу тях, а именно използването на газта за гео-политически цели. Давайки ниска, непазарна цена на Украйна, Европа дефакто използва газа, и то руския, за геопилически натиск срещу самата Русия.

И няма нужда разни доморасли русофоби да се пънат по форумите - факт е че дори България продължава да се надява да се закачи за руска газ от Турция. И причината е само и единствено цената и, не някаква прекомерна любов към Русия.
      Last edited by VNM; 25.11.2015, 16:31.

Коментар

• http://www.reuters.com/article/2015/...eWjFWbClDX2.97
        Правилно ли съм разбрал - в Полша вместо да плаща държавата за фалит на банка, плащат другите банки ?
        За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Първоначално изпратено от OMG Разгледай мнение
          Да обобщя:
          В САЩ нямало опозиция, вероятно смяташ, че затова не я гонят и затварят.
          В САЩ не се контролират медии /отбелязвам репликата ти за снн, само като лакърдия и нищо повече/, журналистите не се преследват. Дисиденти, застрашили националната сигурност доживяват дълбоки старини в страната си ... хм, под една или друга форма/пол. Единиците от тях, напуснали я, правят опити да се върнат, та било и в пандиза /тегаво му е на сноудън в руслямия/ ...
          За религията си признал.
          Няма нито една анексирана държава от американци, няма зона, от която да не са си тръгнали, те да не са бавачки, а с тяхна подкрепа впоследствие някои отбелязват напредък, виж Виетнам.
          Нито имат, нито са имали диктатор.
          Относно олигархията - с редки и отрезвяващи изключения в демократичното общество интересите на елита и на средния гласоподавател се припокриват. Ако не се получи, печели елита, разбира се. Но никой не разтваря чадър над компрометирали се елементи. А в русия, северна корея и т.н. винаги печели кръгът около диктатора и никой друг!

Та не виждам обосновани аргументи за поставянето на САЩ до диктатурите, които си изброил. Не че това ми е попречило някак, даже с подобни пробутвания ни карате да ценим американското управление и общество, ама не разбирате, че си проваляте убедителността.
          Никога на никой не съм се опитвал да пробутвам каквито и да е идеи. В момента водим дискусия и като искаш да цениш американското управление и общество си ги цени, никой не те спира. Ако иска друг да цени руското управление и общество пак никой не го спира. Аз примерно ценя канадското и скандинавското, защото при тях няма лицемерие, няма жажда за власт и имерски комплекси. А и хората там живеят 10 пъти по-добре от американците и сигурно 100 пъти от руснаците.

Коментар

• Първоначално изпратено от VNM Разгледай мнение
            И само да ми обясниш какво общо има делото за което разбира се знаем отдавна с горните факти.
            В Европа няма по-евтина газ от руската а и не се очертава, особено сравнена с компресираната американската разликата е в пъти. Русия е стабилен и надежден доставчик- доказано през целия период на газоподаване за Европа. Европа ще продължи да купва руска газ което се доказа от актуалността на Северн поток 2 от една страна и воя срещу него от Украйна (2 милиарда $ загуба от транзит) Полша и Словакия, които настояват вместо СП2 да продължат доставките през тях.
            Само с лозунги не става, другарю/ке!

Факт е, че БГ плащаше 10 години най-скъпата газ в Юръп, без значение микс на източници като портфейл.

П.П. Затова тече делото в момента и ще осъдят Гъзпром ( води се рекет/изнудване ).

А, тия лозунги за най-най-най- ... си ги запазете за събранията на бабичките в пенсионерските клубове. В съда се гледат факти

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
              Тц ... това е мурзилската "опорка", ама не е вярна.

В момента тече много секси дело, заведено от ЕК към Гъзпром за злоупотреба с господстващо положение, защото се оказва, че най-дебели цени е давал на тия държави, които са нямали алтернатива на тяхната газ.

В това число попада и БГ - тоест в момента ЕК съди Гъзпром и пази БГ интерес, за разлика от нашите купешки мишки, които щяха да си мълчат ( с пълна уста от рушветите на монголците ).

Иск и претенцията по него са много сладки - говорим за ранга на няколко десетки млрд. гущерос и делото скоро ще приключи с решение
              И само да ми обясниш какво общо има делото за което разбира се знаем отдавна с горните факти.
              В Европа няма по-евтина газ от руската а и не се очертава, особено сравнена с компресираната американската разликата е в пъти. Русия е стабилен и надежден доставчик- доказано през целия период на газоподаване за Европа. Европа ще продължи да купва руска газ което се доказа от актуалността на Северн поток 2 от една страна и воя срещу него от Украйна (2 милиарда $ загуба от транзит) Полша и Словакия, които настояват вместо СП2 да продължат доставките през тях.

Коментар

• Първоначално изпратено от moviestar4 Разгледай мнение
                Реална опозиция в САЩ няма.
                Насърчават олигархията - Рокфелер, Сорос, Ротшийлд. Ако не вярваш, че тези хора съществуват и са олигарси ще говоря с такива каквито вярваш. След стъпването на длъжност на Бернанке като председател на борда на Фед се вдига рисковото кредитиране, което първо, че Бернанке в лицето на Фед не прави нищо и второ това води до кризата през 2008г. През 1998г. управлението на Клинтън изцяло и само подкрепя големите банки и фирми, които застрашават пазарната стабилност. Доказателство за това е сливането на "Ситикорп" и "Травелърс" в "Ситигруп", с което се нарушава закона "Глас-Стийгъл", който е приет след Голямата депресия.
                За затваряне на медии не съм се интересувал, но погледай малко СНН и ще ти стане ясно, че е по-зле от РТ(по поръчани новини имам предвид).
                За трепене на журналисти и за гонене на дисиденти единствените имена, които се сещам на прима виста са Жулиан Асанж и Брадли Манинг(или Челси не знам как искат да му викат ).
                Признавам, че не използват религията за малоумен национален шовинизъм, но защото са християнска държава.
                А за мечтите за световно господство и силни империи наистина ли искаш да ти отговарям или да почна с години похода на Американската армия?

Да обобщя:
                В САЩ нямало опозиция, вероятно смяташ, че затова не я гонят и затварят.
                В САЩ не се контролират медии /отбелязвам репликата ти за снн, само като лакърдия и нищо повече/, журналистите не се преследват. Дисиденти, застрашили националната сигурност доживяват дълбоки старини в страната си ... хм, под една или друга форма/пол. Единиците от тях, напуснали я, правят опити да се върнат, та било и в пандиза /тегаво му е на сноудън в руслямия/ ...
                За религията си признал.
                Няма нито една анексирана държава от американци, няма зона, от която да не са си тръгнали, те да не са бавачки, а с тяхна подкрепа впоследствие някои отбелязват напредък, виж Виетнам.
                Нито имат, нито са имали диктатор.
                Относно олигархията - с редки и отрезвяващи изключения в демократичното общество интересите на елита и на средния гласоподавател се припокриват. Ако не се получи, печели елита, разбира се. Но никой не разтваря чадър над компрометирали се елементи. А в русия, северна корея и т.н. винаги печели кръгът около диктатора и никой друг!

Та не виждам обосновани аргументи за поставянето на САЩ до диктатурите, които си изброил. Не че това ми е попречило някак, даже с подобни пробутвания ни карате да ценим американското управление и общество, ама не разбирате, че си проваляте убедителността.
                Last edited by OMG; 25.11.2015, 15:57.
                Yeah

Коментар

• Първоначално изпратено от VNM Разгледай мнение
                  Тук да отбележа новините са две
                  1 - Доставките на руска газ през Украйна за Европа няма да пострадат.
                  2 - Украйна няма да купува повече руска газ, защото европейската била по-евтина.

Цената то е за сметка на ПОДАРЪК който се прави на украинците от Европейските данъци. Аз, като солидарен контрибутор към тези данъци съм против това между другото.
                  Тц ... това е мурзилската "опорка", ама не е вярна.

В момента тече много секси дело, заведено от ЕК към Гъзпром за злоупотреба с господстващо положение, защото се оказва, че най-дебели цени е давал на тия държави, които са нямали алтернатива на тяхната газ.

В това число попада и БГ - тоест в момента ЕК съди Гъзпром и пази БГ интерес, за разлика от нашите купешки мишки, които щяха да си мълчат ( с пълна уста от рушветите на монголците ).

Иск и претенцията по него са много сладки - говорим за ранга на няколко десетки млрд. гущерос и делото скоро ще приключи с решение

Коментар

• Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение
                    Какво се случва?

Спират да купуват рушка газ, щото искат скъпо да им я продават. Явно имат други алтернативи...за разлика от нас...все още.
                    Тук да отбележа новините са две
                    1 - Доставките на руска газ през Украйна за Европа няма да пострадат.
                    2 - Украйна няма да купува повече руска газ, защото европейската била по-евтина.

За тези които не могат да вържат 1 и 2 обяснявам .
                    1- Защо и е на Европа да купува руска газ щом си има по-евтина която да дава на Украйна. Отговора е риторичен - В ЕВРОПА НЯМА ПО-ЕВТИНА ГАЗ ОТ РУСКАТА. За справка : ".... В четвертом квартале цена российского газа для Украины с учетом скидки составляет 227,36 доллара за тысячу кубометров.... " -

2- На Украйна европейските "партньори" продават същата тази руска газ, но завъртяна. Ако има разлика надолу в цената то е за сметка на ПОДАРЪК който се прави на украинците от Европейските данъци. Аз, като солидарен контрибутор към тези данъци съм против това между другото.

Коментар

• Първоначално изпратено от markoci Разгледай мнение
                      Нито Турция може да се еманципират от САЩ но Иран ще го направят от Русия в скоро време, щото ако не бяха Руснаците Иран можеше да има съдбата на Ирак...
                      Опять двойка

През 1973г. БГ империя е официално поканена от Иран за честването на 2500 години от създаването на Персийската империя, като един от признатите народи, взели дейно участие в нейния разцвет.

Иран го пази БГ империя, Моркуфф! Понял? ( стига с тия монголци, дето са на 100 години като държава, подобно на тюрките )

Нищо не зависи от вас, бре - щот' сте никои

Коментар

• многая лета

Много неща на куп се насъбраха,
                        щем или не щем, туй е жребият на времената...
                        Махайте се бе, писна ми, боли главата!
                        "Пийни аспиринче, ше опра´име нещата..."
                        Гърция фалира, за пореден път,
                        Гърците стачкуват, Меркел вади прът...
                        А Барак Обама потрива ръчички:
                        "Скоро ще ви вдигнеме лихвите на всикчииии!"
                        Аз съм Шарли, а ти - фундаментално крив!
                        Ти имаш петрол, аз съм ´убав и игрив.
                        Хайде да играем! Всички за ръчички!
                        Пýсни Бритни Спиърс, нека има ученички...!
                        Ех, че е прекрасна с тази музика играта...
                        Аз ще пускам бомби ти налагай Шериата!
                        Бизнеса върви, страда тълпата...
                        Ходи разбери, кой направи атентата...
                        Мале, гледай брат, три грàда емигранти!
                        "За икономиката т`ва са стимулани!"
                        Каза кака Меркел със скрита наслада.
                        И пак успя да стори от лимона лимонада!
                        Скоро чичо Путин в играта се намеси,
                        Без него на тезгяха питка се не меси!
                        Нищо че Реджеп му бутна самолета..
                        туй са жерви в името на Многая лета!
                        Откакто обърнáха финансистите играта,
                        няма много радост брат за мен във занаята...
                        "МÀНИ ТИЯ КИНТИ БЕ, ХОДИ НА СЕЛО!"
                        Рече един Гуру, отпивайки смело...
                        ......
                        И думите гърмят му, като някой ек
                        от урва на урва и от век на век!

Коментар

• Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение
                          Украйна забрани на руски самолети да прелитат над територията и

"Отскоро действа забрана за транзитни полети, ако се превозват товари с военни цели, руска военна жива сила или стоки с двойно предназначение. Сега този режим ще се прилага за цялата гражданска авиация на Русия", обясни украинският премиер, цитиран от телевизионния канал "112".

Яценюк обясни, че Москва може да използва украинското въздушно пространство за провокации.

Освен това премиерът обясни, че правителството ще забрани на държавната енергийна компания "Нафтогаз" занапред да купува природен газ от Русия, за да намали зависимостта на страната от Москва, предаде "Ройтерс".

Скоро полетите на руските авиокомпании (ако има още такива) от масква до Лондон и Париж, ще минават за по-напряко през Иран, Ирак и сирия
                          Е добре де, ама защо трябва да летят до Лондон и Париж, нали си имат Крим? А и както ше удрят турците с туризма, най-добре е да ударят цяла Европа като спрат всякакви полети и бизнес с ЕС. Това ще се отрази чудесно на икономиката им, която след наложените санкции се развива в правилната посока надоле.
                          Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                            и отговора на Кремъл за сваленият самолет е .... повишена активност на платените интернет тролове.
                            и настана тишина..
                            The strongest stand last.

Коментар

• и отговора на Кремъл за сваленият самолет е .... повишена активност на платените интернет тролове.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                                Глупости - на Ердоган не му пука за тези неща - предполагам и на Иран. Турция воюва с кюрдите, но в същото време е най-големия търговски парнтьор на иракски кюрдистан. Иран подържаше Асад, а Турция си имаше проблеми с Асад и преди две години - това не и пречеше да прави колкото се може по-голям бизнес с Иран. Турците не се разбират с Израел, това не и пречи да прави оръжейни сделки с тях.
                                Нито Турция може да се еманципират от САЩ но Иран ще го направят от Русия в скоро време, щото ако не бяха Руснаците Иран можеше да има съдбата на Ирак...

Така че остави тази песен любовна дето всеки ша си гледал алъш - вериша без да се съобразява с големите....
                                Не спори с идиот-соросоид! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

Working...
                                X