IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 27.01.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
    Ти така разправяше и за БСП и Орешарски - пък гледай как се промениха нещата. Сега на ред е следващата голяма партия на което ще се прави опело.
    За това си прав и тия рано или късно ша паднат, ма честно казано реаниматорите няма как да вземат властта колкото и да ти се иска...със стари курви нов бардак не става ...
    Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Първоначално изпратено от Колчо Слепеца
      Не хайърсъзоф, такива цървули, КАТО ТЕБ, НИ съсипаха форума...
      Не Колчо, неуважителните тролове от твоя отбор не са за тук.
      Форко, втин, инг5ров, марков руснака...

Обидиш ли, очаквай обида!

Коментар

• Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение
        Пак сме объркали желаното с реалното...Кой ще замени Буци Рада длибоката ли?Или Пръмовица?Или Атака?Ако на хоризонта не се появи нова партия с други хора забрави.Ще търпиш Бойко докат си жив
        Ти така разправяше и за БСП и Орешарски - пък гледай как се промениха нещата. Сега на ред е следващата голяма партия на което ще се прави опело.

Коментар

• Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
          Един поглед върху миналото, не отговаря на 100 % с моето мнение но в по-голямата част се покрива....с едно уточнение не искам да се връща нищо, просто сегашните неща от живота за които се говори в статията да са на по високо ниво от по онова уж много лошо време.....

10 причини, които ме карат да искам да се върне НРБ

Първо трябва да направим следното уточнение: животът в НРБ беше далеч от този, за който мечтаехме, имаше и хубави и лоши неща, но на фона на днешния, повечето от тях бяха добри, пише Dailypress.

По-долу са посочени 10 причини “защо искам обратно в НРБ“:

Образование

Българското образование беше абсолютно безплатно и достъпно за абсолютно всички.

Няма значение дали си от най-забутаното село, от окръжния град или от София. Който и да е гимназист завършил където и да е, след успешно издържан изпит можеше да постъпи в избрания от него ВУЗ и да живее на общежитие почти за без пари, стига разбира се да има добри оценки, за да се пребори с жестоката конкуренция за всяко свободно място. И не на последно място трябва да обърнем внимание на качеството на образованието, което няма нищо общо със сегашното.

Медицина

Медицината в НРБ също беше безплатна и общодостъпна. Един мощен орган съставен от поликлиники, болници, ведомствени лечебни заведения, санаториуми и други. Не се заплащаше за абсолютно нищо свързано с болничния престой на пациента. Зъболечението също беше безплатно, а лекарствата на символични цени.

Безработица

А по-точно нейното отсъствие. Всеки завършил училище- гимназия, СПТУ, техникум или ВУЗ, беше разпределян да работи още преди да е завършил. По време на социализма държавата по закон беше длъжна да намери работа на всеки трудоспособен български гражданин и го правеше, а милицията следеше да няма шляещи се хора по улицата.

Равенството

Наистина имаше разлика между “Върхушката“ и пролетариата, но тя не беше както е сега. Средната класа беше почти 95% от населението, а това значи, че на никого не му е липсвало почти нищо.

Почивка

Преди 1989 г. в НРБ почивката на всеки български гражданин бе гарантирана от държавата. С карта от предприятието на символична цена, хората пркарваха 14 дневен летен отдих в изградените за тази цел ведомствени почивни станции, санаториуми и други. Правото на почивка не беше “глас в пустиня“ и се спазваше много строго.

Армията

По време на социализма България имаше силна и мощна армия, която заедно с братските армии от Варшавския договор, трябваше да ни защити при евентуално нападение от най-голения ни враг тогава Турция. За числеността й, даже няма нужда да се споменава. Казармата също не е за пренебрегване, тя възпитаваше у всеки български младеж чувство за дълг и отговорност пред родината, мъжество, дисциплина и приятелство.

Увереност в утрешния ден

Гражданите на НРБ бяха напълно уверени, че нищо няма да се случи с държавата, в която живеят, нито с предприятието в което работят или пък с жилището, в което живеят. Хората си лягаха спокойно вечер без да се притесняват, че утре може да ги уволнят, да вдигнат наема или да повишат цените на всичко.

Общественото възпитание

От най-ранна възраст у децата се възпитаваше любов към труда, уважение към по-възрастните, нормите на поведение в обществото. Като следствие нямаше толкова хулигани, градовете бяха чисти и още куп неща които ще отнеме много време да се изброяват.

Стоките в магазините

Тук много хора ще попитат, “Какви стоки?“. Така е изборът не беше голям, но качеството в пъти надминава сегашното, всичко се произвеждаше по един стандарт БДС и това наистина значеше нещо, може и да е имало 2-3 вида салам, но той беше салам, а не нещо, което има вкус на салам.

Сигурност

По времето на НРБ престъпността беше сведена до възможния минимум. Хората не знаеха какво е да си заключват вратите на домовете, а ако го правеха често оставяха ключа си под изтривалката. Нямаше страх, че някой може да те нападне, докато се разхождаш до късно вечер. Убийства и грабежи почти нямаше, а престъпниците веднага бяха хващани и получаваха справедлива присъда.

http://www.dunavmost.bg/Bulgaria/New...a-se-varne-nrb
          аре пак че старшинката май не го прочете

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
            Събуди се, България!
            Абе Лясковски колкото и да си постваш линкчета към пасквилчето никои няма да ти го купи бря.....

Коментар

• Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение
              1. Не бях особено ученолюбив, но пък веднага ме приеха в рабфака

2. Със "здравеопазването" нямах никакви проблеми, щото се лекувах във ВМА или правителствена (ние така си и викаме на наШта болница). Безплатно естествено....те други баламурници плащаха.

3. Саламите и кремвиршите, за които плебса се редеше на опашки от 4 сутринта за половин кило, не ме бригаха, щото на мен ми караха специална храна от "продоволствените"

4. Веднага разбрах за Чернобил, за разлика от малоумниците, които ми маршируваха под синьо-зеления дъжд, а после рупаха "свежи" марули хахахах.

5. Всички бяхме "равни".....особено ние от абпфк , да го духат загубеняците дето една мандра не са ограбили през живота си.

6. Работа имаше за всички. Всеки работеше, каквото, където и за КОЛКОТО му кажем. Иначе ....пак работеше, но в Белене.

7. Армията.....и особено чуж...така де, червената, беше нашата опора. Най-самая-магучая на света, за която давахме всичко, което пейзантите успяваха да изкарат в завода или ткзс-то.

8. Общественото възпитание. Ние ги лъжехме, че им плащаме, те ни лъжеха, че работят. Учи мама, да не работиш и т.н. Възпитахме и дарихме с върхов морал цели 3 поколения роби.

9. Увереност в утрешния ден.
              И не само в "утрешния", ами и във всеки следващ другари!!!......стига да не е днешния, че малко сме го позакъсали с бюджета. Но така или иначе светлото бъдеще беше на една ръка разстояние.

10. ........бяхме на по 20 години
              "Разбра" те.

Коментар

• Първоначално изпратено от power grid
                Най големите тъпаци некадърници и кариеристи са в тоя блок.Пълни смешници.Рсада длибоката оня генерала драгалевския циганин Пръмовица
                Ако трябва, ще се прави нов блок.

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                  Чакай да те питам....като си по вътре в нещата...
                  лозан Панов го свързват с определена група от ДПС....верно ли е...
                  Защото иначе нямаше да бъде избран....
                  Не знам кой разпространи този слух покрай избора му, честно казано, познавайки човека, бях много изненадан, после си викам, абе няма начин да не е свързан с ДПС, щом го избраха. Но с действията си после доказа, че по всичко личи, че е било по-скоро слух.

В България нищо не може да ме изненада, всъщност, има вариант да се е отметнал от някакви поети предварително ангажименти... например... факта е, че аз го познавам като читав човек и много, ама много, компетентен юрист...

Коментар

• Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
                    ...
                    10 причини, които ме карат да искам да се върне НРБ
                    1. Не бях особено ученолюбив, но пък веднага ме приеха в рабфака

2. Със "здравеопазването" нямах никакви проблеми, щото се лекувах във ВМА или правителствена (ние така си и викаме на наШта болница). Безплатно естествено....те други баламурници плащаха.

3. Саламите и кремвиршите, за които плебса се редеше на опашки от 4 сутринта за половин кило, не ме бригаха, щото на мен ми караха специална храна от "продоволствените"

4. Веднага разбрах за Чернобил, за разлика от малоумниците, които ми маршируваха под синьо-зеления дъжд, а после рупаха "свежи" марули хахахах.

5. Всички бяхме "равни".....особено ние от абпфк , да го духат загубеняците дето една мандра не са ограбили през живота си.

6. Работа имаше за всички. Всеки работеше, каквото, където и за КОЛКОТО му кажем. Иначе ....пак работеше, но в Белене.

7. Армията.....и особено чуж...така де, червената, беше нашата опора. Най-самая-магучая на света, за която давахме всичко, което пейзантите успяваха да изкарат в завода или ткзс-то.

8. Общественото възпитание. Ние ги лъжехме, че им плащаме, те ни лъжеха, че работят. Учи мама, да не работиш и т.н. Възпитахме и дарихме с върхов морал цели 3 поколения роби.

9. Увереност в утрешния ден.
                    И не само в "утрешния", ами и във всеки следващ другари!!!......стига да не е днешния, че малко сме го позакъсали с бюджета. Но така или иначе светлото бъдеще беше на една ръка разстояние.

10. ........бяхме на по 20 години

Коментар

• Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
                      http://www.blitz.bg/news/article/380292
                      Масов бой в Радата! Премиерът обижда депутати на "дебили" (ВИДЕО)

Снимката кърти мивки
                      Хихихиии!
                      На Яйценюк здравата са му смачкали яйцата.
                      Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Събуди се, България!

https://www.facebook.com/ziezibook/v...type=2&theater
                        -------------------------------------------------------------------------
                        П.П. Ще се пуска това периодически, понеже фростета за затвора падладяха.

Щом наш Морки вече започна със спам и чаршафи - работата е ясна. Страх тресе родните манголци/партизани/колхозници/лилипути и сие ....

Цун-цун от бог Маранди! ( обещал съм ви пържолки в панделата )

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                          ГЕРБ ще последват БСП на бунището на историята. То при ГЕРБ даже ще е много по-лесно изпълнимо. Бойко вече е в ролята на лошия - а лошите имат харизма, ама не и харизма за мнозинство.
                          Пак сме объркали желаното с реалното...Кой ще замени Буци Рада длибоката ли?Или Пръмовица?Или Атака?Ако на хоризонта не се появи нова партия с други хора забрави.Ще търпиш Бойко докат си жив

Коментар

• Прокуратурата в Русия официално е повдигнала обвинение на Ходорковски за убийство от 1998 г. на кмета на сибирския град Нефтеюганск.
                            Говорителят на Ходорковски нарича това фарс.
                            Kreml beschuldigt Chodorkowski des Mordes

Коментар

• Първоначално изпратено от Хайърсъзов! Разгледай мнение
                              Никога не е късно, да се заговори отново за специализираното прокурорско звено в Румъния. Разкарват ДС мършата, останалите подлоги потъват с тях и системата се рестартира.
                              Старшинка , като ти е бъгнат компютъра колкото и да го резетваш все тая .....

Те реаниматорите колко пъти променяха съдебния съвет, колко пъти сменяха главния прокурор ...накрая все същото , само персонални промени ...

Коментар

• Първоначално изпратено от kandid Разгледай мнение
                                Гордея се, че познавам лично Кристиян Таков и Лозан Панов, и мога да твърдя, че това, което казват не е театър, а израз на вътрешно убеждение... има надежда за тази страна...
                                Чакай да те питам....като си по вътре в нещата...
                                лозан Панов го свързват с определена група от ДПС....верно ли е...
                                Защото иначе нямаше да бъде избран....

Коментар

Working...
                                X