IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 27.01.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
    Бате Пешо - това дето го говоря се нарича наука. Знам че не е на почит сред върлите селяни ама обикновено хората се съобразяват с нея
    Та не разбрах кое е наука?

Коментар

• КОЛКОТО ПО-ДЪЛГО ЖИВЕЕТЕ, ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ СМЪРТ, НЕЩАСТИЯ И ГАДОСТИ ВИЖДАТЕ. ЩЕ ИЗДЪРЖ

http://diagnosa.net/diagnosite-mi/ко...ва-пове

Коментар

• Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
        Е тогаав ша забогатеем кат държава, въвеждаме платени визи и гражданство за жители на Холандия, Белгия, Великобритания , Франция и пей сърце.

Руснаците не ги мисля , на тях пак ще им остане предостатъчно суша да си живеят живота
        Само да не е Сибир че си иба мамата.Важното е на България и на българите нищо лошо да не се случва.

Коментар

• Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение
          Омръзна ми да ти чета небивалиците.Ставаш за партиен.Така навремето даскалите казваха че през 2000г кат дойдел комунизма нямало да има пари хората нямало да работят ще има заводи в които само роботи ще произвеждат а хората ще си взимат от магазина кой каквото му трябва.Сега си запиши в тефтера че соларната и вятърната енергия не са бъдещето,Не това ще реши енергийния проблем.Сигурен съм че около нас има много енергия която циркулира но не знаем как да я ползваме на този етап.Като дойде времето ще има фундаментално откритие във физиката.Перкопанелите са далавера на политици тарикати нищо друго

Бате Пешо - това дето го говоря се нарича наука. Знам че не е на почит сред върлите селяни ама обикновено хората се съобразяват с нея

Коментар

• поради някаква причина всички медии приемат че топенето ще тсава плавно - и това ще отнеме хиляди години. Но реално учените ама съвсем не са съгласни с това. Всъщност откъсването на хиляди квадратни КИЛОМЕТРИ ледници дебели по 2 километра от антарктика е непресказеумо и може да се случи буквално за една седмица. И да вдигнат нивото с метри за дни или дори за часове - да не говорим за огромните цунамита които ще причинят.

Също така при преминаването на световните температури над някакъв праг изведнъж ще започва да се освобождава замръзналия в далечния север метан - тези дупки в сибир миналата година се предполага че са точно от това. Метана е супер парников газ и може да причини брутално затопляне още в нашия живот.

реално е напълно възможно ние да сме свидетели как най-големите градове на света потъват в океана.

Коментар

Що да няма как. Растежа на потреблението вече умира. Китай колкото може коли има.
              Европа и САЩ отдавна имат спад на потреблението - и на всичкото отгоре добива не пада. Защото една камара некадърни политици единствения източник на доходи който са осигурили за държавите си е петрола - та те ще помпат колкото се може повече.

Вече соларните панели са евтини, вятъра се използва много по-масово, в тексас по едно време производителите на ток плащаха за да им купуват енергията - защото вятърната енергия бълваше огромни количества ток.

Та тока е евтин, електиречските автомобили набират пара. До десетина години петрола ще е отживелица.

И на всичкото това глобално затопляне. Сега може да е екзотика ама като се вдигне нивото на океана с метър и залее една камара крайбрежни градове и законите срещу употреба на петрол ще станат брутални. Пък то това вдигане на нивото може да се получи буквално за седмица ако някой гигантски ледник се отцепи и се забие в океана.
              Омръзна ми да ти чета небивалиците.Ставаш за партиен.Така навремето даскалите казваха че през 2000г кат дойдел комунизма нямало да има пари хората нямало да работят ще има заводи в които само роботи ще произвеждат а хората ще си взимат от магазина кой каквото му трябва.Сега си запиши в тефтера че соларната и вятърната енергия не са бъдещето,Не това ще реши енергийния проблем.Сигурен съм че около нас има много енергия която циркулира но не знаем как да я ползваме на този етап.Като дойде времето ще има фундаментално откритие във физиката.Перкопанелите са далавера на политици тарикати нищо друго

Коментар

Ако се изгорят всичките фосилни горива - т.е. следващите 50 години да се гори без спирачка морското равнище ще се вдигне с 60 метра. Играл съм си да го смятат в гугъл ърт до къде това означава че ще дойде водата - долната карта всъщност не показва масово наводнените речни корита и ниви покрай тях в северна и южна българия. реално наистина центъра на Плевен ще е под вода, също както и всичките села на север от Плевен. Водата ще стигне и почти до враца в северна България. В Южна пораженията ще са още по жестоки.
                E ...отдъхнАх си да е...първо , щото до тогава ше съм намерил по готин за обитаване свят и второ , щото ти си го смятал.

Коментар

Слънчев бряг и Поморие си заминават при всички случай - те са неспасяеми.
                  И Белослав!

Коментар

• Е тогаав ша забогатеем кат държава, въвеждаме платени визи и гражданство за жители на Холандия, Белгия, Великобритания , Франция и пей сърце.

Руснаците не ги мисля , на тях пак ще им остане предостатъчно суша да си живеят живота
                    Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Ако се изгорят всичките фосилни горива - т.е. следващите 50 години да се гори без спирачка морското равнище ще се вдигне с 60 метра. Играл съм си да го смятат в гугъл ърт до къде това означава че ще дойде водата - долната карта всъщност не показва масово наводнените речни корита и ниви покрай тях в северна и южна българия. реално наистина центъра на Плевен ще е под вода, също както и всичките села на север от Плевен. Водата ще стигне и почти до враца в северна България. В Южна пораженията ще са още по жестоки.

Коментар

Някои вярва ли че цената на нефта ще стои много години - примерно на 10 долара ? Според мен няма как да стане. Хипотетично ако стане това няма ли да промени изцяло геополитиката която знаем към момента ? Коя арабска държава ще издаяни на това , а къде ща иде нефто долара след като с него не се търгува вече нищо значимо, а къде ще е шистовия бум на американците и дали на тях няма да им се наложи да напечатат още 2 трилиона да оправят загубите от шистите ? А ако ги напечатат дали пък останали свят ще поеме още зелени хартийки без покритие?
                        Мисля, че отговорът на всичките ти въпроси се съдържа в тях. Петрола няма как устойчиво да се качи над 50 долара. Това абсолютно невъзможно дори и след 20 години. От една страна имаш свръх производство и при цена 45 долара американският шистов петрол отново започва да бълва неограничено. Канада и САЩ убиха картела на ОПЕК и вече монополно високите цени са невъзможни. Остава пазара сам да ги намери. Дъното никой не знае къде е. Обикновено това е точката при която променливите разходи не покриват променливите приходи. Тогава се принуждават да затварят. Четох някъде, че себестойността е около 16 долара за Судитска Арабия и от там нагоре на другите. Много трудно може да падне устойчиво на 10 долара, но някъде 16-20 е теоретичното дъно за мен. Лошото за петролните държави е, че с годините ще се свива и количеството продаден петрол. Търсенето ще намалява в следствие на екологичните изисквания. Точно яснотата, че над половината от доказаните петролни запаси са непотребни и никога няма да бъдат ползвани води до съревнованието кой да продаде първи, защото последните ще си останат с петрола а на всички им трябват долари. Тук идва и до прословутият долар. От години ми говорите как бил шума, но той само поскъпва. Форекс Мастера твърдеше, че нефта щял само да поскъпва защото американците не можели да го печатат. Пък той поевтиня три пъти спрямо долара. Мъка. Отделно както виждаш няма никакъв проблем долара да поскъпва и нефта да пада. Точно това се случва над една година. Съветвам те да не търгуваш на външните пазари. С толкова грешни прогнози ще загубиш всичките си пари. На времето си мислех, че Форекс Мастера мрази русофилите и умишлено им дава грешни съвети с цел да си загубят всичките пари. То не беше срив на долара и американските индекси, ръст на злато и петрола. Ако човек го беше играл това отдавна да е фалирал.
                        Притесняваш се за геополитиката. Според мен отива на хубаво. Държавите спонсориращи тероризма като Саудитска Арабия, Иран и Русия няма да имат пари за да харчат за глупости. Все пак ако плащат на троловете в чужбина някое русначе ще умре защото парите не са отишли за лекарства а за спамене по форуми. Евтин петрол означава един по-мирен свят и по-богата България. Всички се надяваме да се случи.

Коментар

• Коментар

• Слънчев бряг и Поморие си заминават при всички случай - те са неспасяеми.

Коментар

Боли ме бахура, аз вече оглеждам 12 линия на сънито, нъл ша стане първа след някоя година
                              Хаха - по-добре оглеждай хълмовете наоколо - защото никой не е казал че нещата ще се задържат до 3 градуса - това е ако В МОМЕНТА се вземат брутални мерки за ограничаване на фосилните горива. Това няма да стане - а след десет години вече ще говорим за 5 градуса и първа линия ще се намира в центъра на плевен и на няколко километра от пловдив

Коментар

Към момента 3 градуса повишение ги дават почти неизбежни. България ще пострада малко - ще си заминат няколко квартала на бургас, целия слънчев бряг и половината поморие само. Ама северна европа я пишете подводна. половината флорида няма да съществува, петербург ще бъде обиталище на скумрия - или каквото там има, а скандинавия и дания реално ще се превърнат в острови
                                Боли ме бахура, аз вече оглеждам 12 линия на сънито, нъл ша стане първа след някоя година
                                Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

Working...
                                X