Първоначално изпратено от съни(тя)
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Политика (архив до 27.01.2016 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от markov Разгледай мнениеами според мен е трави
Коментар
-
Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнениеЖена е, Факушка.Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеГигов - то географията не е сложно нещо - ама е хубаво човек поне да е поглеждал карта на антарктика преди да се изказва какви били или какви не били ледниците
Та ето какво пише Уикито за ледниците.
Ледниците се образуват на местата, където снегът се натрупва и се задържа с години. Когато в планините се натрупа сняг, тежестта му преодолява силата на триене,поради която е неподвижен и той се спуска надолу, превръщайки се в ледник. Повечето ледници изминават по няколко сантиметра дневно, но има и такива, които се приплъзват много бързо. Най-бързият ледник е „Караяк“ в Северна Гренландия. Той се движи с 20-24 метра в денонощиеНай-големите ледници в света
Ламберт, Австралийска Антарктическа територия
Дължина: 402 км.
Ширина: до 64 км.
Петерман, Северна Гренландия
Дължина: 200 км.
Биърдмор, Новозеландска Антарктическа територия
Дължина: 200 км.
Хиспар-Биафо, масив Каракорум, Пакистан
Дължина: 120 км.
Ширина: до 3,2 км.
Хабард, планини „Сейнт Илайъс“,Аляска,САЩ
Дължина: 114 км.
Хумболд, Северозападна Гренландия
Дължина: 114 км.
Ширина: около 95 км
Та къде има ледник широк 1000 км, от който да се откъсне парче дебело 2 км и дълго 2 км.
Че да се образува откъснато парче с ХИЛЯДИ километри площ?
Най най големия ледник е с площ 402 по 64 км равно на 25 000 кв километра. И се откъсва парче 2000 кв.км??? Що за идиотизъм? Парче дълго 2 км. При скорост на движение на ледника "няколко сантиметра" на ден, кога ледника ще измине 2 км? За 10 000 дни и то ако скоростта е не "няколко" сантиметра, ами 20 сантиметра на ден.
Знаеш ли колко са 10 000 дни? 27 години и пет месеца.
Айде не ни разсмивай, как се откъсват тея огромни ледници.
...от най-големия ледник да се откъсват, с огромна скорост да се откъсват... пак ще става със скорост над 30 години за един сантиметър надигане на океана.
И то при положение, че океана спре да се изпарява и спре да се трупа сняг на ледниците.
Тази теория за глобалното затопляне и топенето на ледниците е теория, в която може да вярват само ИДИОТИ и я разпространяват платени агитатори. Или заблудени идиоти.Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнениеЩо, не е ли масон?Last edited by markov; 12.12.2015, 00:16.Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Коментар
-
Първоначално изпратено от ing5rov Разгледай мнениеНе се засягай , той не се интересува от жени.
Коментар
-
Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнениеАйдееее, "масон, а вероятно и илюминат" ...
...
Коментар
-
Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнениеАйдееее, "масон, а вероятно и илюминат" ...
Както виждам, помията която потече по българските СМИ веднага след 1989 с цел опростачване и видиотяване на публиката си продължава и досега, разливайки се също и в Интернет.
Оставям ви в собствените ви merde, дерзайтеНие с половинката имаме друга работа
Коментар
-
Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнениеСмешко, като пишеш в публичен форум, не очакваш някой да те покани за мнение.
Твоите по презумпция от доста време ги подминавам с малки изключения, когато по диагонал ми се ....набие наглостта ти!
И...към мен нямаш пост без обиди, но това даже ме забавлява, защото показва тоталната ти НЕпълноценност
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеЕ аз съм то подчертал с черно размерите на ледника - на единия от двата големи
800 км на 900 км на 700 метра дебелина. Който се спуска към морето с 3 метра на ден.
'орицата са казали, че на фростите им е най-добре! ( да му мислим ние ) - хихи
П.П. Относно темата вярно е това и отделно се пренебрегва ефект от спътника ни ( Луната ), която е причината за приливите и отливите.
Тоест ефект ще бъде в пъти по-катастрофален, когато се наслага т.нар. "сфера" от Шапока
Коментар
-
Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнениеИ аз така ...пред зомбираните кратуни
Нормално е на някои места в планетата да има затопляне, в други застудяване, но това не променя нещата глобално.
Някои учени твърдят, че всъщност, в момента тече преходен период преди глобално застудяване...
това е само едно мнение събрало малко източници на другата гледна точка, виж и източниците под него, някои са интересни
http://ernest.blog.bg/novini/2010/01...diavane.479684
Както виждам, помията която потече по българските СМИ веднага след 1989 с цел опростачване и видиотяване на публиката си продължава и досега, разливайки се също и в Интернет.
Оставям ви в собствените ви merde, дерзайтеНие с половинката имаме друга работа
Коментар
-
Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнениеС тая не пиша, въпреки че е голям навлек и ми скача на врата, дет' ме види. Веднъж без да искам й казах, че е фроста и оттогава ме метнеха за дискриминация.
Как съм можел така да шпрехама на дама. Па, аз се пощя по русата кордела - откога за фростотията има полове. Ама, нейсе
Твоите по презумпция от доста време ги подминавам с малки изключения, когато по диагонал ми се ....набие наглостта ти!
И...към мен нямаш пост без обиди, но това даже ме забавлява, защото показва тоталната ти НЕпълноценност
Коментар
-
Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнениеС Варна ще стане същото.
Коментар
Коментар