IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Русия (3)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Медии коментират, че съвсем наскоро в Русия рецидивист отвлякъл 10 годишно момиче и след заплахи за убийство го изнасилвал.
    http://www.rosbalt.ru/piter/2015/07/31/1424630.html

    Коментар


    • В медиите се коментира възможното коригиране от ЦБ на Русия на оценката за БВП на Русия. Възможно е според новата оценка да има по-значителен спад на БВП заради по-голямо от очакваното съкращение на вътрешното търсене в Русия. http://www.rosbalt.ru/business/2015/07/31/1424739.html

      Коментар


      • Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение


        Житницата на русия - снимката е от днес
        Много зеленичка ми се вижда тази "житница" за последния ден на юли...
        Бе може, ама ако напълно си се доверил на подпорни точки от амбасадата, но за сметка на това загубата на равновесие е гарантирана...
        А.А. "Всяко нещо трябва да се прави толкова просто, колкото е възможно. Но не по-просто!"

        Коментар


        • Руска медия съобщава, че през периода януари-май 2015г. броят на руските туристи в Гърция е намалял с 62 % спрямо периода януари-май 2014г. Четете статията.
          http://www.rbc.ru/rbcfreenews/55afc4ad9a794739235be8cd

          Коментар


          • През юни 2015г. в Русия производството на платина и сплави на платината е намаляло с 10 % спрямо юни 2014г.
            През първите 6 месеца на 2015г. в Русия производството на платина и сплави на платината е намаляло с 18,1 % спрямо първите 6 месеца на 2015г.
            Вчера валутната търговия с руската рубла приключи при курс 61,72 руски рубли за 1 щатски долар и съответно при курс 67,88 руски рубли за 1 евро.

            Коментар


            • - Как се отнасяте към становището, че капитализмът е източник на тези проблеми в обществото, с които вие се опитвате да се борите?
              – Капитализмът като власт на капитала, като непрекъснато преследване на пари, е порочен от християнска гледна точка.

              Но аз бих разделял реалната икономика и финансовата. Светът на дериватите и другите ценни книжа е десет пъти по-голям от света на реалната икономика. Хората, печелещи от това много пари и надуващи пазара на недвижими имоти на Лазурния бряг и в Лондон, са паразити върху тялото на нормалната икономика. Самият аз бях такъв, бях финансист. Много добре знам за какво става дума. Това е празнота, продажба на въздуха.

              - И какво трябва да се направи?
              – Това трябва просто да се отмени. То не е нужно за нищо.

              - ?
              – Арабите живеят някак без кредитиране.
              Целият този паразитизъм започва с процентите в банките.
              На християните е било забранено да дават пари срещу лихва.
              Веднага щом това било отменено през XVI-XVII в. (дали под влиянието на юдаизма, според Зумбарт, или протестантството, според Вебер), започнало настъплението на капитализма.

              Днес, без преувеличение, света управляват банките. Банковата система – това е инструмент за световното управление, пронизващ всички сфери на живота ни- банките контролират всичко и печелят от въздуха, от лихвата. Знаете ли защо лихварството е било забранено от църквата?
              Това е грях, богохулство. Какво продава човекът, който днес дава пари на кредит? Време. А времето принадлежи на Бога.

              - Трябва да се откажем от кредитите?
              – Трябва да се откажем от лихвите. Банките не трябва да печелят от тях. Арабските, иранските банки работят без лихва, като банки за проектно финансиране. Те участват в риска.
              Ако проектът е успешен, те печелят.

              - А за частните лица?
              – Ако частното лице е полезно за обществото и е създало, например, многодетно семейство, то трябва да получи от държавата напълно безплатна ипотека. От гледна точка на държавата е много по-важно жената да роди четири деца, отколкото да работи и да си връща кредита.

              - А нима вие не продължавате да печелите от порочния капитализъм?
              – Аз по принцип не влагам средства в дългови инструменти, където тече лихва. Само в акции. А това е участие в акцията.
              „Русия – надежда за 2 млрд. християни”

              - Вие отделяте голямо внимание на постояването на връзки с консервативния елит на други страни. Доколко еднородно възприемат Русия днес на Запад?
              – За начало ще поясня как е устроен съвременният свят. Погледнете днешна Украйна. Сега проектирайте това върху света – същото е. Олигархически семейства, олигархически кланове. Те вземат всички ключови решения. Това не е теория на конспирацията, това е животът…

              - Ротшилди, Рокфелери…
              – Да. И не само. Това са, да ги наречем така, управители на света. Глобалният елит. Световната финансова олигархия. Това не са някакви оперетни злодеи, на са хора, опитващи се по всякакъв начин да запълнят собствените си джобове. Те считат, че носят отговорност за управлението на света, че трябва да организират всичко максимално рационално и ефективно – наистина обаче, от тяхна гледна точка. Като човек, работещ във финансовата система, свидетелствам, че решенията се приемат на едни места, а правителствата на западните демокрации само оформят тези решения."""""""""""""""""

              Цялата статия в "Русофили"

              Коментар


              • """"""""""""""""""""""""Доколко единни са тези олигархически групи по отношение на Русия?

                – Да вземем за пример САЩ. Там доминират сега неоконсерваторите, така наречените неокони. Това е доминиращо движение вътре в американския политически елит. В Америка обаче, има и други групи. Например, християнското консервативно е сериозно лоби. Те искат да се върнат към старата добра Америка от 50-те.

                Те помнят Америка, в която е имало нравственост, Америка без тези експерименти със семейното планиране. Тези хора разбират, че антируската пропаганда изхожда от същия източник, от който и пропагандата срещу традиционните американски ценности. Ние развиваме отношенията си с тях на основата на просемейното движение.

                В Европа също се усилва разколът между национално ориентираните групи и „глобалистите”. Членовете на ЕС все повече загубват суверенитета си в полза на някакви наднационални органи и в части национален елит, това предезвиква още по-силно отхвърляне – това, че решенията по Чехия или Испания се приемат неясно от кого извън пределите на тези страни, при това не в тяхна полза. Тези, които смятаха „да станат” Германия, видяха, че не станаха, но сега нямат нито лири, нито драхми, нито песети, а безработицата е 30%, емиграцията се е увеличила, семейните ценности, семейството и църквата се разрушават… затова ние виждаме ръст на популярността на тези политически сили, които днес, напротив, искат да излязат от Евросъюза. Не само десните партии, ние левите, като в Гърция. Обаче, тове е социален протест с национален подтекст, същата тази „Сириза” дойде на власт в антиевропейските и антигерманските лозунги.



                - А тези хора от своя страна очакват ли нещо от Русия?
                – Да, всичките ни събеседници чакат от нас да станем държавата, която открито ще защитава в света християнските ценности. Защото няма сила, която днес да прави това. Само Ватиканът реагира на преследванията на християни, но днес той има малко реално влияние… Ние сме единствената голяма държава, президентът на която не се притеснява да говори за своите православни християнски убеждения. Русия в този смисъл е надежда за два милиарда християни в света.""""""""

                Източник: Газета.Ru

                Коментар


                • Друзя, корабът потъва бавно и ще има вода за всички
                  ---------------------
                  Gazprom output lowest in post-Soviet era

                  www.theoilandgasyear.com/news/gazprom

                  Combined with low gas prices, the drop in production is expected to lower Gazprom’s 2015 revenue to $106 billion, a 27-percent fall from 2014.

                  П.П. Някой добър колега да го преведе на дряновската пръчка.

                  Коментар


                  • Ето и картинка с резервите до април тази година. Няма разлика, освен че една черта върви все надолЕ
                    Attached Files

                    Коментар


                    • Поне си чети линковете, които качваш, понеже в него пише:

                      Резервы начали увеличиваться в мае, после того как снижались на протяжении десяти месяцев подряд

                      П.П. Ще ти го преведа, понеже БГ матрьошките не знаете рушки. Та, пише, че валутните резерви падат за десети месец подред.

                      Ха, сега си виж "оптимистичното" заглавие, което лъже кат' Шуткин при среща с мурзиля, освен ако на нон-стоп спадащи резерви - вече в Монголската икономик не им викате, че растат

                      Коментар


                      • През юни 2015г. в Русия производството на алуминиеви профили и алуминиеви пръти е намаляло с 15,4 % спрямо юни 2014г.
                        През първите 6 месеца на 2015г. в Русия производството на алуминиеви профили и алуминиеви пръти е намаляло с 16 % спрямо първите 6 месеца на 2014г.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                          Хахаха - видя ли какво стана с първите санкции - за храните - на никой не му пука за тях - освен на самите руснаци
                          Малко познаваш русите... трябва да работиш с други стереотипи, поизлезнал си от час...

                          Докато в душите на духовно нищите хора на запад има само един хладилник, един лист с отговорите на въпросите: 1. къде учат щерките на путин, медведев и лавров?; защо всички емигрират на запад?; какви коли карат на запад?;... такова и ще бъде нивото на западняка

                          Ансамбль "Белое злато" - Огней так много золотых
                          https://www.youtube.com/watch?v=t1WEMJ8LSmo

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
                            Не знаех че се занимаваш с магии
                            Сега да не вземеш да носиш червени конци по ръцете - не е християнско

                            Коментар


                            • На Кубани собрали рекордные 9,8 миллиона тонн зерна

                              Коментар

                              Working...
                              X