IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Русия (3)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Да честитим имения ден на Владимир Владимирович на патерица. Да е жив и здрав! Подарък от патриарха по случай празника

    Патриарх Кирилл преподнес Владимиру Путину символичный подарок
    https://www.youtube.com/watch?v=Fg9oQZj7-OQ

    Пп. Марков мерси.

    Коментар


    • http://ivo.bg/2015/07/28/%D0%B1%D1%8...0%D1%86%D0%B8/

      ВИЖТЕ И КОМЕНТАРИТЕ ОТДОЛУ!
      М.... . ш..... ..й.о!

      Коментар


      • Нека гледат, нека се учат

        Видео: Вертикальный взлет МиГ-29 поразил западных журналистов
        http://www.gazeta.ru/social/video/20...nalistov.shtml

        Коментар


        • Първоначално изпратено от needtoknowmore Разгледай мнение
          Как искаш, някой да те уважава особено за Ентелигент, като комунист извръщаш думите?
          колега комунистите отдавна счупиха хребета на фашистите.... кажи сега защо те избива на фашизъм

          Коментар


          • Защо българите сме бедни? Най-бедни в ЕС и по-бедни от Румъния. Какво е общото и различното между по-бедните и по-богатите в източната част на ЕС? Това, разбира се, няма еднозначен отговор и причината не може да бъде една. Не могат да бъдат и 10, а са много повече и картинката е много по-комплексна.
            Нека в тази публикация сравним България не със всички членки на ЕС, а само с държавите които бяха под Съветска власт също толкова дълго, колкото бяхме и ние. След падането за „Желязната завеса“ държавите от Източния блок имахме що-годе еднакъв старт в цивилизования свят.
            Някои дори биха спорили, че ние сме били облагодетелствани, като жизнен стандарт, през повечето време. Все пак бяхме, най-верни другари на СССР и стратегически разположена кандидат-шестнадесета република.
            Макроикономическите реалности рефлектират върху микроикономическата ситуация в нашето общество. През последните 25 години сме свидетели на това как цяло едно поколение не успя да се адаптира към новите реалности след срива на“Народната република“.
            Съвсем логично, според разбиранията на соц носталгиците, някой друг е виновен за нищетата им и неумението да просперират в новите реалности след 89′. Външен враг. За предпочитане ЕС, НАТО и естествено – американците. А не факта, че не можем да се отървем от комунистическите тумори във властта и бизнеса вече четвърт век.
            Бавният преход, беззаконието и господството на мафията е резултат от провеждания в продължение на 45 години геноцид над нацията ни. Апаратчиците у нас, служейки на Москва, успяха да убият всякакъв вид предприемчивост и самостоятелен начин на мислене у българина.
            Невъзможността за някои сънародници да се откъснат от любовта си към един режим в Русия, който си мислехме, че е отминал е пагубна за просперитета на нацията ни. Да видим как се справят икономически държавите от бившия соц-блок и да се опитаме да направим причинно-следствена връзка между икономика и подчиненост на Русия.


            Инфографика: Русофилия - нисък БВП
            Инфорграфиката като изображение. Цъкни за по-голям размер
            Виждаме, че България попада сред държавите с най-нисък БВП на глава от населението и е последна от тези, които са членове на ЕС. Нека сега съпоставим русофилските нагласи на обществата в тези държави и да се опитаме да изградим връзка русофилия-икономическо развитие.
            Страните в долната половина, оцветени в тъмно оранжево и червено са страни, където показателят БВП на глава от населението за 2013 е най-нисък. Симпатиите към режима в Русия пък са най-големи там.
            Кои са „отличниците“?

            Държава, като Румъния, която през 80-те и 90-те беше много зад нас, сега започна бавно и полека да ни задминава. Пословични са разказите на родените преди 1970, които помнят румънците като „просяците на гарата в Букурещ“. Сега Румъния е променена, а там русофилия почти няма, в сравнение с нас.
            Подобряващите им се макроикономически показатели рефлектират и върху обществото им. съдебната им система започна успешно да се реформира, на път са да вкарат почти цяло правителство в затвора.
            Чехия и Словакия пък винаги са подхождали с недоверие към руснаците. По-възрастните от тях отлично помнят Пражката пролет. Настоящият президент на Чешката република прокарва проруски интереси, но сънародниците му едва ли ще го търпят.
            Скъсването на зависимостта от изостаналите практики на СССР, голяма част от които са валидни и днес в Русия, е най-доброто, което се е случило на тези държави. Те са първенците на бившия Източен блок и имат най-висок стандарт на живот.
            Подобни са нагласите и в Унгария. Тяхното презрение към комунизма е в синхрон с приличното им развитие и добри икономически показатели на фона на аутсайдерите в региона. И при тях има пета колона на Русия, но със доста слабо присъствие.
            Ако продължава да слугува на Путин, премиерът Орбан съвсем скоро ще е политически „пътник“ с еднопосочен билет за Москва. Притеснителни са подготовките за разпродаване на някои сектори на унгарската икономика на Русия, но унгарците едва ли ще оставят това да се случи безнаказано. Досега се развиваха добре и без „големия брат“, нахлул в Будапеща през 1953.
            Поляците са, може би, най-големите русофоби в бившия соц-лагер и са най-прозападно ориентираните от групата държави. Полша не иска да има почти нищо общо с Путинова Русия и това дава отражение в икономиката им която е в сравнително добра форма, въпреки кризата.
            Прибалтийските републики са най-яркият пример за правилно развитие. Те са били мачкани в продължение на десетилетия и са били част от СССР. Получавайки своята независимост, те доста успешно прилагат моделите на развиващите се страни.
            Излишно е да казваме, че и те не искат да имат нищо общо с проекта Евразия, обединяващ изостаналите и недемократични икономики, на ченгетата от Кремъл. Русофилията, освен на етническите руснаци в Естония, там е табу.
            Словения и Хърватска и географски и като начин на мислене са в сърцето на Европа. Цифрите показват точно това. Техните икономически и културни връзки са далеч от Московието, а стандарта на живот в Словения е близо до средния в ЕС.
            Кои са „двойкаджиите“?

            Русофилия и мизерияНие сме в челото на елитния клуб на държавите с голям процент путинофили. Сърбия, Беларус, Молдова, а допреди 2 години и Украйна са все държави със силно влияние на руската олигархия и доста напреднал стадий на болестта русофилия.
            За огромната част от населението на тези държави вождът Путин е най-чистият и свят политик, а на запад е „лошо и упадъчно“. Всичките обаче си мечтаят да взимат заплати като на запад, децата им да учат там и да живеят като на запад.
            По необясними и нелогични причини обичат руския извратен вариант на държавност и мироглед. Именно в държавите където има най-силна русофилия и носталгия по СССР хората живеят най-бедно и най-зле. Преминаването от държавен социализъм към капитализъм е силно затруднено от олигархическите формирования, които държат икономическата и политическата власт в тези държави.
            Бегъл поглед върху икономическия климат на страните от бившия соц-блок показва, че продължителното руско влияние на нереформиращата се Путинова държава е пагубно за нормалното развитие на която и да било държава от региона. Колкото по-навреме се откъснем, толкова по-добре ще живеем, ако съдим по държавите „от нашата черга“.
            В това да харесваш руската култура няма нищо лошо, но да тачиш едно изостанало държавно устройство с прояден от корупция държавен апарат е проява на сериозно неразбиране на науката икономика. За съжаление, немалка част от сънародниците ни проявяват такова упорито неразбиране, досущ като една четвърт от Руснаците.
            Руската пропаганда се намесва точно тук – опитва се да разбива всякаква логика. Тя внушава доста успешно, че тези икономически ФАКТИ се дължат на „грабителството“ на Европа, Америка, Израел, Сорос и кой ли още не. Не на това, че България не може да се реформира и да се откъсне от хватката на Путлерова Русия.
            Тези лъжи, както винаги, не са подплатени с факти и доказателства, но за сметка на това успешно се загнездват в мозъците на доста българи, правейки „100 пъти повторената лъжа – истина“. Криворазбраната европеизация е това което ни спира да се оттласнем от дъното.
            М.... . ш..... ..й.о!

            Коментар


            • Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
              Да де нали се разбахме , 1990 на 50 място, 2013 на 58 място по индекс на човешко развитие.

              Това е безспорен успех, явно трябва да празнуваме че не сме паднали по надоле .....

              п.п.

              Понеже твоето мислене било много сложно и аргументирано я ми обясни:
              ако 1990 си вземал 100 лева и сиренето е било 10 лева килото а 2013 взимаш 200 лева и сиренето е 30 лева килото , кога си по богат....по твоята логика 2013 щот като абсолютна сума вземаш повече , нищо че купуваш по-малко сиренце с 3 килца
              Как искаш, някой да те уважава особено за Ентелигент, като комунист извръщаш думите?

              Явно си много проблематичен, след като не можеш да заграеш, че мястото на което се намираш, няма нищо общо с твоят ИЧР.

              Кефи ме коми риториката ти - аз ти говоря за ИЧР на България, ти ми говори за място спрямо останлите - където мястото не показва собственото развитие.
              Ти ми казваш има спад като гледаме местата, аз ти казвам имаме ръст като гледаме ИЧР.

              Явно си опасен счетоводител, след като мислиш че взимаш 3 пъти по-малко сирене, като не гледаш дохода.
              А по линия въпроса ти се гледа покупателната способност в проценто изражение - 90-та сиренето може да е 10% от заплатата ти или 10 кила сирена може да си купиш със 100 лв и да си на 50 място по пок. спосбност, а в 2014 е 15% или да купиш 6.6кг със своите 200 лв и да си на 45 място по пок. способност. Сега счетито в теб какво казва имаме в България ръст на пок. способност защото от 50 място сме на 45 място или имаме спад на покупателна способност? Осъзнаваш, че мястото е едно относително понятие, като реалността идва от самият индикатор за самата страна сравнен спрямо 2 периода.

              И ще ти дам една задача да видим дали ще е решиш и това ще онагледи мисловната ти способност.
              Имаш клиент и той има 1 милион активи и е 40 място в сектора си по активи, след 1 година идва и те пита как са фирмените ми активи и ти му казваш имаме спад защото сме на 45 място - е кажи му такова нещо и на секундата ще прекрати договора с теб, кажи му имаме ръст със 100к и сме на 1,1 милиона нищо, че заемаме 45 място и на него ще му е през оно къде се намира, важното че акумулира повече активи.

              Ако можеш да асимилираш толкова проста задача за счети 1-ви курс имаш надежда да разбереш и ИЧР - не се гледа мястото, а самите оценки за самата страна - защото въпроса е как е БГ спрямо ИЧР - отговор имаме положителен ръст.

              А мястото на което се намираме няма никаква връзка с ИЧР на БГ - утре 30 страни може да ги удари силен грип и и да сме на 20 място - това кво ще рече, че ИЧР на България се повишил ИЧР или не?
              Last edited by needtoknowmore; 29.07.2015, 10:11.
              Мнението не е препоръка за ПП на ЦК!

              Коментар


              • Браво, купихте ли си непродаваеми апартхотели? ахахахахах
                Че и нагли ..


                Руснаци завъртяха квартирен туризъм на нашето море

                Квартирен туризъм, който не носи приходи на туроператорите, хотелите и хазната, въртят на високи обороти хилядите руснаци, закупили жилища в т.нар. апартхотели. Те се пръскат по шевовете от гости, които идват с ключ и обясняват на охраната, че са роднини на собствениците, съобщава "Труд".

                "След седмица-две ваканция си отиват и пристигат други родственици. Това е причината, поради която плажовете във Варна и курортите на север са пълни с братушки, а хотелиерите се оплакват от солиден спад на гостите от федерацията", разясни председателят на Варненската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Павлин Косев.

                Според него сделките между собственици на жилища и потенциални гости се сключвали във форуми в социалните мрежи в Русия, а парите за ваканция се плащали там на ръка срещу ключ за съответната квартира.

                "Така обеднялата средна класа в Русия отново идва да летува на българското море - при добри условия, но по-евтино, защото няма застраховки, няма курортни и други такси. А стопаните на имоти прибират прилични суми, без да плащат налози", каза Косев.

                Сериозен проблем пред мераклиите да почиват индивидуално у нас обаче са орязаните авансово чартърни програми от Русия до Варна, смята Косев. Заради липсата на свободни места в самолетите заможни руски семейства, поръчващи индивидуални гидове за ваканцията си по Северното Черноморие, кацали в Букурещ и пътували с кола до нашето море. Спадът на руски авиопътници до Варна за първите 6 месеца на тази година е 41%, но отливът на този пазар за целия сезон ще е доста по-малък, прогнозира Косев."

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Българей Разгледай мнение
                  Ти виж, долу за фашистката система, някак в видеото е пълен мрак и всичко е много странно и супер притискващо....много зле..
                  Къде е това видео?
                  Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение
                    Русская подлодка, найденная в Швеции, оказалась 100-летней
                    Затонувшая подводная лодка, обнаруженная вчера, 27 июля, в территориальных водах Швеции неподалеку от Стокгольмского архипелага, хотя и оказалась действительно российской, однако погибла там почти 100 лет назад...
                    Опознать субмарину удалось по фрагменту надписи "Сомъ" на ее борту и технологическим отверстиям в корпусе, видным на фото, сделанными подводным роботом компании Ocean X. Они полностью совпали с архивными фото российской подлодки 100-летней давности....
                    Подводная лодка "Сом" была построена в США еще в 1901 году и изначально носила имя Fullton. В 1904 году субмарину продали России.

                    Оказва се, че всяка напреднала технология в Русия и преди и сега или е внос от САЩ, или е крадена от САЩ.
                    Да се чуди човек що ги мразят? Ами че ако не са били европейци и американци да им построят градовете или да им дадат технологии, то руснаците още щяха да живеят като по времето на Иван Грозни.
                    Ти виж, долу за фашистката система, някак в видеото е пълен мрак и всичко е много странно и супер притискващо....много зле..

                    Дано в близките години се реши проблема, щото вече няма смисъл.. от нищо.. щом има такива, хора мислещи така и по този упадъчен начин.



                    Тука някои да ВИЖДА РУСИЯ, някои????? И как мислите, с това вашето, възгледи и идеали от миналия век и назад... до къде ?????

                    Коментар


                    • Русская подлодка, найденная в Швеции, оказалась 100-летней
                      Затонувшая подводная лодка, обнаруженная вчера, 27 июля, в территориальных водах Швеции неподалеку от Стокгольмского архипелага, хотя и оказалась действительно российской, однако погибла там почти 100 лет назад...
                      Опознать субмарину удалось по фрагменту надписи "Сомъ" на ее борту и технологическим отверстиям в корпусе, видным на фото, сделанными подводным роботом компании Ocean X. Они полностью совпали с архивными фото российской подлодки 100-летней давности....
                      Подводная лодка "Сом" была построена в США еще в 1901 году и изначально носила имя Fullton. В 1904 году субмарину продали России.

                      Оказва се, че всяка напреднала технология в Русия и преди и сега или е внос от САЩ, или е крадена от САЩ.
                      Да се чуди човек що ги мразят? Ами че ако не са били европейци и американци да им построят градовете или да им дадат технологии, то руснаците още щяха да живеят като по времето на Иван Грозни.
                      Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
                        А що касае любовта - не съм абсолютно убедена, че е в състояние да ни спаси изцяло само тя, защото вече доста неща се знаят и е грях да се пренебрегват, но при всички положения любовта има все още и спасяваща функция, и без значение дали ще ни спаси можем да се обичаме вместо да се мразим нали, и дори няма смисъл да се казва дали е червена или черна или синя и зелена, щом е любов тя е божествена над всичко. Нима Джордано Бруно изгорен на пиаца дел фиори (площада на цветята в Рим) не се е жертвал с тази любов към Божествената истина или Коперник не е подчинил живота си в името на любовта към хората за да го изстрада докра в пълна анонимост. Любовта познава знайни и незнайни герои достижения и върхове по своему еднакво любими на Бога, който я поражда. Дори едно коте да обичаш и обгрижваш, да мислиш повече за него отколкото за себе си, а какво да кажем за същото към дете или човек, - да това е възможна любов, осмисляща, ожитворяваща, спасяваща. билет за бъдещето Българей
                        Така е ... Признавам...

                        но ДЕБЕЛЯН ПЕЕВСКИ Е ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА МУЛТУГРУП, КОИТО Е ДОСТА ЧЕРВЕНО, А ДА ТИ КАЖА ЛИ ФЛАГМАНА, КАКВА ЧЕРВЕНА ВРЪЗКА ИМА????? Може ли, на 20 год. да имаш 200 млн.лв и да си осъден приживе??? Скоро ще има, нови терористи, дето тия червените ще са смешни.. Те ще искат душите ВИ!!! Парите Ви там няма да работят!!!

                        Там е работата, че живота е единственото нещо, което ти се дава дар, след което остава да докажеш, колко любов си видял и изпитваш , а не какво си спечелил или откраднал!!! И СЛЕД НЕГО НЯМА ВРЪЩАНЕ НАЗАД... СЪЗНАТЕЛНИЯ ЖИВОТ Е ТОЗИ, В КОИТО ВСЕ ОЩЕ МОЖЕШ ДА ОБИЧАШ И ДА БЪДЕШ ОБИЧАН.. НО УВИ..В СВЕТА НЯМА ЛЮБОВ.. ИМА САМО МНОГО, МНОГО СРАМ... !!!


                        http://vbox7.com/play:7a20bf22a9
                        Last edited by Българей; 29.07.2015, 01:43.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Българей Разгледай мнение
                          Какво искаш да кажеш, нещо не се разбира... КАКВО ТРЯБВА ДА ИЗПИТВА, ЧОВЕК ЗА ДА Е ЧОВЕК??? ЛЮБОВТА ЩЕ ВИ СПАСИ И ПРЕНОСНО И БУКВАЛНО.

                          САМО ДЕТО, ВАШАТА Е ЧЕРВЕНА.. КАК ДА СЕ РАЗПРАВЯМЕ, ТОГАВА??
                          А що касае любовта - не съм абсолютно убедена, че е в състояние да ни спаси изцяло само тя, защото вече доста неща се знаят и е грях да се пренебрегват, но при всички положения любовта има все още и спасяваща функция, и без значение дали ще ни спаси можем да се обичаме вместо да се мразим нали, и дори няма смисъл да се казва дали е червена или черна или синя и зелена, щом е любов тя е божествена над всичко. Нима Джордано Бруно изгорен на пиаца дел фиори (площада на цветята в Рим) не се е жертвал с тази любов към Божествената истина или Коперник не е подчинил живота си в името на любовта към хората за да го изстрада докрай в пълна анонимост. Любовта познава знайни и незнайни герои достижения и върхове по своему еднакво любими на Бога, който я поражда. Дори едно коте да обичаш и обгрижваш, да мислиш повече за него отколкото за себе си, а какво да кажем за същото към дете или човек, - да това е възможна любов, осмисляща, ожитворяваща, спасяваща. билет за бъдещето Българей
                          Last edited by precakanoto; 29.07.2015, 01:33.
                          Не е препоръка... !!!
                          "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

                          Коментар


                          • В России ученые предложили людям есть червей



                            Неизбежный продовольственный кризис в России, уже начавшийся из-за печально известных "путинских антисанкций" и чреватый голодными бунтами в ближайшей перспективе, заставляет руководство страны и ее научную мысль искать нетрадиционные способы выживания. На фоне почти полностью разваленного сельского хозяйства и, в частности, животноводства, добыть необходимые организмам 140 миллионов россиян белки и аминокислоты предложили из... червей. Соответствующий план разработали ученые Томского государственного университета...
                            В современном сельскохозяйственном производстве используются высокопродуктивные породы коров, свиней и кур, так почему бы не вывести высокопродуктивные породы червей? - рассуждает автор программы, профессор Томского государственного университета Андрей Бабенко...
                            В свое время я привез из Института зоологии АН Киргизии красных калифорнийских червей, известных биологам как одни из самых эффективных агентов по переработке отходов...



                            Нужно ли е да споменавам, че дори и червеите са внос от омразната на всички руснаци США?

                            Ето, четете

                            Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от precakanoto
                              На 5 годишно русначе не е никак трудно да се обясни, защо Ботев и левски не са терористи, те го знаят по рождение, трудно е да се обясни на сегашните демократски кратуни, а аз дори го обясних на едно италианче преди месец, което сега ми е на гости и не само че го помни ами дори иска да учи руски език и защо не - учи се с такова усърдие, завидно дори, какво щастие Българей, само който не го е изптал не го знае
                              Какво искаш да кажеш, нещо не се разбира... КАКВО ТРЯБВА ДА ИЗПИТВА, ЧОВЕК ЗА ДА Е ЧОВЕК??? ЛЮБОВТА ЩЕ ВИ СПАСИ И ПРЕНОСНО И БУКВАЛНО.

                              САМО ДЕТО, ВАШАТА Е ЧЕРВЕНА.. КАК ДА СЕ РАЗПРАВЯМЕ, ТОГАВА??

                              Ето какво ги чака, тия дето нямате ценности и морал и нямат душа, от там не знаят, защо са тук на тази земя и какво правят тук.


                              Россия очень не довольна испытанием новой ядерной бомбой в США (Видео)

                              Коментар


                              • За малко се отплеснах и изтървах купона
                                Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                                Коментар

                                Working...
                                X