IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Доналдът - ПРЕЗИДЕНТ !!!!

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Click image for larger version

Name:	Trumpy.jpg
Views:	1
Size:	96.8 КБ
ID:	3394525

    Коментар


    • Четох че Тръмп щял да вади САЩ от пощенското споразумение защото то позволявало от Китай да се изпращат пратки до САЩ на много ниска цена и ще направят цените такива че изпращането им да е скъпо както е от САЩ до където и да е по Света. Ако наистина искат да направят нещо и са загрижени за американците ще намерят начин да смъкнат цените на които те изпращат под тези от Китай и това ще бъде наистина добре за хората, а не да търсят начин как да ги одерат повече и те няма да живеят по добре като ги обезпаричват все повече и повече. А това вноса от Китай на големите въобще няма да го затрудни а напротив ще го повиши, защото те ще си внасят контейнерите с произведени в Китай стоки без да се конкурират с китайските дребосъци пращащи по пощата евтини неща. Т.е. ще удари китайския дребен бизнес, ще бръкне в джоба на американците но няма да повлияе на производството на такива стоки в САЩ каквото в момента въобще няма. И не си мислете че Китай е пред някаква страшна еко катастрофа, защото не е и имат райони в които природата е по незасегната отколкото в което и да е място в Европа или САЩ но това не са индестриалните им райони разбира се. В Пекин няма как въздуха да не е мръсен, това е характерно за висички големи градове и просто големия град предполага мръсен въздух, обаче феновете на урбанизацията ги има и у нас или поне така им се получава на управляващите че урбанизацията да върви с пълна сила а тя никак не е екологична.
      D.Y.F-091066

      Коментар


      • orchis - фейк е това изследване, изчислени са за 100 хиляди километра пробег и след него вече мотора е амортизиран и никакви еко норми не може да покрие. Виждал съм разглобени мотори, на които мерим елипсата на цилиндирите - скапани са и горят масло, може да си направиш извода колко са екологични и няма поправяне защото не само мотора е за малък пробег а на най новите всичко е пипнато. Така е и с битовите уреди и с електрониката която сега се произвежда и не те заблуждавам въобще.
        Оловните акумулатори са за две години и не можеш да намериш такъв който да е за повече, а технология има да се правят да са с живот минимум 10.
        Понеже става въпрос за екология и за това как се тровим, затова го пиша и всички тези боклуци които сега се произвеждат увеличават планините отпадъци които цивилизацията ни произвежда и никак ама никак това не е екологично. ЗАГРИЖЕНИ ЛИ СА НАИСТИНА ИЛИ ТОВА Е ПОРЕДНАТА ПРОЯВА НА ЛИЦЕМЕРИЕ ?
        Last edited by supertrader; 21.10.2018, 10:13.
        D.Y.F-091066

        Коментар


        • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
          Todor Sabev - това за екологията е Европа е мит, тези автомобили с малки дизелови мотори още след първите 20 хиляди километра пробег на никакви еко стандарти не отговарят и особенно тези от най ново поколение бълват азотни окиси и така без индустрия валят киселинни дъждове и някои зеленчуци не могат да се отглеждат вече. Нямате си на идея колко са зле екологично. А новата мания автомобилния парк да е свеж на години при положение че новите немски каруци са със силно скъсен експлоатационен срок умишленно и ресурса на мотора е 100 хиляди километра, той е сравнително чист само няколко хиляди километра е над 50 вече е адски зле. Евро стандартите са лицемерие. И като си помисли човек дали наистина не е по добре американците да успеят и да ликвидират европейския съюз...В момента се осират, последните две години бълват коли които са абсолютна трагедия и здравия разум не може да го възприеме това по никакъв начин. Всичко което е проектирано след 2000 -та година е все повече и повече чисто нов отпадък.
          Голословие.
          https://www.sciencedirect.com/scienc...52231014008723

          Коментар


          • Todor Sabev - това за екологията е Европа е мит, тези автомобили с малки дизелови мотори още след първите 20 хиляди километра пробег на никакви еко стандарти не отговарят и особенно тези от най ново поколение бълват азотни окиси и така без индустрия валят киселинни дъждове и някои зеленчуци не могат да се отглеждат вече. Нямате си на идея колко са зле екологично. А новата мания автомобилния парк да е свеж на години при положение че новите немски каруци са със силно скъсен експлоатационен срок умишленно и ресурса на мотора е 100 хиляди километра, той е сравнително чист само няколко хиляди километра е над 50 вече е адски зле. Евро стандартите са лицемерие. И като си помисли човек дали наистина не е по добре американците да успеят и да ликвидират европейския съюз...В момента се осират, последните две години бълват коли които са абсолютна трагедия и здравия разум не може да го възприеме това по никакъв начин. Всичко което е проектирано след 2000 -та година е все повече и повече чисто нов отпадък.
            D.Y.F-091066

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение

              За сметка на това, в нас без бой на целото море е у бетон. А Пекин понеже няма кой да биеш е един най замърсените градове в света
              Именно, аз точно това казва. Освен екологичните регулации, имаш и други регулации и права на трудещите се и още една камара изисквания на Запад, които ги няма в Китай или в другите там около него.

              Съответно китайците си дишат мръсния въздух. Имаше едно филмче гледах по Дискаварито за някъв регион където от прекомерна употреба на пестициди измрели пчелите и ония опрашваха някви круши на ръка с един подобни на четки за прах. А останалия пейзаж изглеждаше като си на Луната.

              И чак там някъде идва цената на труда като фактор за производството.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение

                Не е само евтината работна ръка. Пробвай да произведеш нещо различно от софтуер в Калифорния и ще видиш че това е почти мисията невъзможна.

                В САЩ в различните щати регулациите са различни. Но примерно се сещаш за оная тръба дето свързва САЩ и Канада къв рев беше. Обама и мота екологичните оценки и не я пусна. Тръмп я пусна и къв рев беше. Щяла да мине през някъв резерват, щяло не знам си кво да стане. Там някви протестираха, шерифите ги местиха един по един. Абе сълзи и сополи до небето.

                Сещаш се че такава тръба се строи 100 пъти по-лесно в Китай. И ако някой протестира, бой.

                Виждаш тука за една магистрала Струма и един лифт до Банско къв рев, ква борба, кви екологии, кво чудо е. И не е ясно кога ще станат и дали изобщо ще станат.
                За сметка на това, в нас без бой на целото море е у бетон. А Пекин понеже няма кой да биеш е един най замърсените градове в света

                https://pik.bg/%D0%B1%D0%B5%D0%B7-%D...ews447814.html

                Коментар


                • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                  majnata в България в момента работната ръка е към 5 пъти по евтина от тези части на Китай които са до водата, там където им е индустрията.
                  До вчера бизнеса псуваше,че седели по кръчмите и мързелували.
                  Оня ден чета, пак псуват щото и по кръчмите вече нямало никой.
                  Който може нещо се изнесе дето му видят очите.
                  Простак съм Азъ - Непобедим !!!

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                    majnata в България в момента работната ръка е към 5 пъти по евтина от тези части на Китай които са до водата, там където им е индустрията.
                    Ми не съм забелязал западняците да са се изпотрепали да си прехвърлят фабриките у нас ... и слава Богу де ...

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
                      Имат необлагаем минимум от 730 долара месечно или 9000 на година https://www.capital.bg/politika_i_ik...hodniia_danuk/
                      Гросс нали вече лъгà вече веднъж за това в оная тема, забрави ли?



                      ПП
                      Виждам че и мажната е положил неимоверно усилие...

                      Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                      Коментар


                      • majnata в България в момента работната ръка е към 5 пъти по евтина от тези части на Китай които са до водата, там където им е индустрията.
                        D.Y.F-091066

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от trafix Разгледай мнение
                          А това, че се изнасят производства в Китай и други страни-това няма нищо общо с това кой цапа и плаща и кой не.Проблемът е по-скоро демографски. 1 милиард роби в Китай, евтина работна ръка.При това дисциплинирана и сравнително добре квалифицирана.Последното го пиша , защото не съм чул някоя компания да изнася производства в Африка или даже в Латинска Америка.Мексико е изключение ,защото е в непосредствена близост до САЩ и е член на НАФТА, което и осигурява преимущество.Това е причината.
                          Не е само евтината работна ръка. Пробвай да произведеш нещо различно от софтуер в Калифорния и ще видиш че това е почти мисията невъзможна.

                          В САЩ в различните щати регулациите са различни. Но примерно се сещаш за оная тръба дето свързва САЩ и Канада къв рев беше. Обама и мота екологичните оценки и не я пусна. Тръмп я пусна и къв рев беше. Щяла да мине през някъв резерват, щяло не знам си кво да стане. Там някви протестираха, шерифите ги местиха един по един. Абе сълзи и сополи до небето.

                          Сещаш се че такава тръба се строи 100 пъти по-лесно в Китай. И ако някой протестира, бой.

                          Виждаш тука за една магистрала Струма и един лифт до Банско къв рев, ква борба, кви екологии, кво чудо е. И не е ясно кога ще станат и дали изобщо ще станат.

                          Коментар


                          • Имат необлагаем минимум от 730 долара месечно или 9000 на година https://www.capital.bg/politika_i_ik...hodniia_danuk/
                            Last edited by Grosss; 20.10.2018, 16:35.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от trafix Разгледай мнение
                              Благодаря.Това е сериозна цифра, не знаех...!
                              https://economix.bg/%D0%B7%D0%B0%D0%...B2%D1%80%D0%BE

                              Коментар


                              • Благодаря.Това е сериозна цифра, не знаех...!

                                Коментар

                                Working...
                                X