IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Доналдът - ПРЕЗИДЕНТ !!!!

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Ender Разгледай мнение
    Хайде, край на мъките...
    "Biden flips Pennsylvania"
    Жалко е за американската демокрация, че има неприкрито партийно пристрастие, вкл. проявено и от съда. Защото Върховният съд в Пенсилвания прие, че пликове с бюлетини не само с нечетливо пощенско клеймо, но дори и без наличие на такова, се броят и зачитат като валидни!

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

      Що, да не би да вярваш, че Байдън ще я ...оправи?
      Няма лошо, как?
      Абе май в съвременна Либерия ще я превърне.
      Пицата ще се доставя по-бързо от идването на линейката.
      Полицията ще е наполовина разпусната, а останалата ще патролира само със тефтер и химикал, както в Англия.
      От момента, откакто излезеш от дома, ако живееш в мегалополис, до момента докато се прибереш, ще се оглеждаш през рамо за маргинали.
      Дрогата ще е разрешена за покупка от уличния магазин (Орегон легализираха употребата на кокаин и хероин, със референдум тази седмица).
      Нови войни.
      Базов доход (репарации) за тези с черен цвят.
      Ако рибата се е вмирисала от главата (аферите на Байдън и син, в Украйна и Китай), каква ще е корупцията по-долните етажи ?
      Тотално заглушаване на учените със мнение различно от либералната доктрина.
      Подобно и във медиите.
      Още по-силно окопаване на Клинтъновци във всички структури на властта вероятно 4+4 години
      Умерения Дядо Куку ще бъде сменен със крайно лявата Камала Харис.
      Производството изнесено пак в Китай - предстои доубиването на средната класа.

      Коментар


      • Ами то май свърши,Байдън събра 284 електорални гласа и интригата приключи.

        Коментар



        • EDITION SPECIALE - Joe Biden est élu président des Etats-Unis

          Last edited by barbaron; 07.11.2020, 18:56.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
            Между другото в Аризона от 70К в полза на Байдън разликата е стопена до 20К, при положение, че тази разлика се стопи от 88% до 90%, а сега остават 10%, което е около 300К непреброени гласове!
            Писах го преди няколко поста - Аризона ще е "извинението" за останалите флипнали щати - ето, случва се не само от червено в синьо, а и от синьо в червено от гласовете по пощата - глас народен, глас божи и т.н. Пък и моят залог ще излезе
            Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

            Коментар


            • Aйде почнаха с простотиите далеч още преди инагурацията.
              Мишо - не се прави на улав ами веднага надявай маската и в къщи

              During CNN’s election coverage, Washington Gov. Jay Inslee (D) said 2020 Democratic presidential nominee former Vice President Joe Biden will “re-energize the kind of personal, moral commitment of Americans” on coronavirus “that we need right now to get people to start wearing masks at home, reconsider their dinner plans at Thanksgiving, save ourselves.”

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
                Между другото в Аризона от 70К в полза на Байдън разликата е стопена до 20К, при положение, че тази разлика се стопи от 88% до 90%, а сега остават 10%, което е около 300К непреброени гласове!
                Къде се намираме?

                Шанса Тръмп да обърне Аризона е много голям! Може би над 80%!

                В Пенсилвания вече беше доказано, че голяма част от бюлетините по пощата, са пристигали след узаконенния срок! Това ще падне в съда!
                В Джорджия ще има репреброяване и се търсят гласовете на доста военни, а разликата там не е голяма!

                Норт Каролина си е за Тръмп!

                В Уисконсин ще има репреброяване и там се изпозлва подобен софтуер, където беше намерена "грешка" даваща гласове за демократите! Крайната разлика е малка!

                В Невада нещата са против Тръмп, но е възможна изненада!

                Доста интересни дни предстоят! За мен шансовете на Тръмп са 95% въпреки, че в момента тече държавен преврат от страна на демократите и фалшификация на изборите!

                Коментар


                • Хайде, край на мъките...
                  "Biden flips Pennsylvania"

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                    Тръмп не е изолационист. Той замества системите за колективна сигурност с отношения на двустранни конфликти. В двустранен конфликт няма никаква изолация. Видя какво направи. Поради омраза към общностите и неразбиране на интересите на САЩ излезе от създадените съюзи и ги замени с двустранни конфликти. Сещате ли се за страна с която не е влошил отношенията? Скаран с Китай, Европа, Канада, Мексико ... скаран със всеки. Но все пак подобри отношенията със Северна Корея и и прие диктаторчето им за най-добър негов приятел. Това не е изолация а неграмотност. Но най-интересното е, че най-големите фенове на Тръм са тези които мразят САЩ в червата си. Това изобщо не е случайно. Те инстинктивно усещат, че той съсипва омразната им държава и са доволни. Дори много доволни.
                    Що, да не би да вярваш, че Байдън ще я ...оправи?
                    Няма лошо, как?

                    Коментар


                    • Между другото в Аризона от 70К в полза на Байдън разликата е стопена до 20К, при положение, че тази разлика се стопи от 88% до 90%, а сега остават 10%, което е около 300К непреброени гласове!

                      Коментар


                      • В 30 щата компютърна система, за която е известно, че е дефектна, събира гласовете

                        Относно машините за гласуване от Domminion, Politico съобщава, че технологичен проблем, спрял гласуването в два окръга на Джорджия във вторник сутринта, е бил причинен от доставчик, който е качил актуализация на своите изборни машини предната вечер, каза окръжен надзорен орган.

                        Избирателите не бяха в състояние да гласуват машинно за няколко часа в окръзите Морган и Спалдинг, след като електронните устройства се сринаха, казаха държавни служители. В отговор на закъсненията съдията от Висшия съд У. Флетчър Самс удължи гласуването до 23 часа.

                        Графствата използват машини за гласуване, направени от Dominion Voting Systems и електронни анкети - използвани за вписване на избиратели - направени от KnowInk.

                        Нито Dominion, нито KnowInk отговориха на молба за коментар. Говорител на кабинета на държавния секретар също не отговори на последващи въпроси за това кой е качил набора от данни и дали е бил прегледан и тестван от някого предварително.

                        * * *

                        Както Андреа Уидбърг от Американския мислител подробно описа по-рано, когато Кайл Бекер чу за „неприятната” компютърна програма в окръг Антрим, Мичиган, тази, която се опита да даде 6 000 гласа на Тръмп на Байдън, той започна да прави изследвания в системата. В крайна сметка той намери невероятно количество силно обезпокоителна информация. От известно време системата Dominion е известна като дефектна, но 28 държави я използват. Тази публикация е компилация от информация на Бекер, както в собствените му туитове, така и в туитове на друг човек, за това какво се случва с тази система:

                        https://twitter.com/i/status/1324794361226371072

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                          Но най-интересното е, че най-големите фенове на Тръм са тези които мразят САЩ в червата си. Това изобщо не е случайно. Те инстинктивно усещат, че той съсипва омразната им държава и са доволни. Дори много доволни.
                          С тебе я ясно че като с Мишо на политтеми не можем да предем.
                          Ама не мога се сдържа от коментар за такава изръсена топ глупост.

                          Според тебе трябва да ненавиждаме тая половина американци които са горди с историята и дедите си направили най великата държава в света такава каквато е, а да подкрепяме тези, които се срамуват от държавата си, мразят я, палят знамето и, горят книгите и статуите и коленичат в омерзение при химна и т.н.
                          Да ти имам логиката...

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

                            добре извинявай... Марешки президент!

                            Бизнесмен станал богат със 'гърменето' на един проект и завличането на доставчици. Необичащ да плаща данъци и говорещ глупост след глупост...

                            по-добре ли е?
                            Отново неудачно сравнение!!!

                            Ми не е по-добре, защото Марешки е патерица на ГЕРБ и продажна мишка като цяло! Ние си имаме ГЕРБ към текущия момент. Защо ни е "нова" власт, която фактически е същата! Тръмп е всичко друго но не и като предното им управление в САЩ! Неудачен пример!

                            Правиш препратка за някакви данъци! Там не мога да коментирам, НО ще кажа, че ако Тръмп е плащал малки или никакви данъци през вратички, това не е престъпление!

                            От друга страна Байдън е в явна корупция!

                            Така погледнато дори и да не харесваш Тръмп, понякога ако това, което лансираш за някакви финансови неща ще е водещо, да те питам аз теб?

                            Ако задължително трябва да избереш между две злини? Коя ще избереш? По-малката? Защото ти акцентираш върху елемента за лични финанси! Ако това ти е водещо? Защо си против Тръмп, след като имаш другия кандидат! Ако не ти е водещо, защо акцентираш върху него и го използваш като елемент да хвърляш жлъч?

                            В момента говориш за Тръмп сякаш е лайното на света, а другия кандидат е Исус Христос и избираме между двамата!
                            Дай малко по-сериозно!

                            Виждам, че си много озлобен към Тръмп, но сравняваме между какво и какво? Избираме между какво и какво? Защото избора е между тези 2 неща, а не между "лайното" Тръмп и "пролетен" минзухар!

                            Коментар


                            • **** Наблюдателите****
                              .
                              Президентът Тръмп се оплака, че негови наблюдатели не се допускат при преброяването на резултатите.
                              Има ли такива потвърдени, реални факти. Да, има – засега в Детройт и Филаделфия.
                              От Филаделфия се разпространи видео, на което се вижда, че такъв републикански наблюдател на анкета е отблъснат от избирателна секция. Обяснението беше, че това се е дължало на объркване около правилата и по-късно той беше допуснат.
                              Държавният секретар в Пенсилвания Кати Буквар каза: "Всеки кандидат и всяка политическа партия имат право да имат упълномощен представител в стаята, който наблюдава процеса. Някои юрисдикции също предават на живо, така че можете буквално да наблюдавате процеса им на преброяване."
                              Но свястно обяснение за фиксираните случаи на такова недопускане не беше дадено.
                              В някои секции в Детройт също не бяха допуснати наблюдатели на републиканците с обяснения за „свръхкапацитет” на присъстващите, който нарушавал карантинните мерки. Оставям обяснението без коментар.
                              .
                              Освен това има неоспорени видеозаписи как се затъмняват стъклата на избирателните помещения, за да не се вижда какво става вътре.
                              По този повод главният адвокат на град Детройт, Лорънс Гарсия, заяви в изявление: "Някои - но не всички - прозорци бяха покрити, тъй като преброителите и наблюдателите, разположени точно в тези прозорци, изразиха загриженост относно хората извън центъра, които ги снимат, снимат и тяхната работа." И така им пречели.
                              .
                              Истината е, че не става дума за единични случаи в тези и някои др. градове, а нелепите обяснения около тях от официални лица и продемократските медии по всичко показват, че май Тръмп ще се окаже напълно прав.
                              .
                              РАВНОСМЕТКАТА
                              .
                              Сегашните избори са отстъпление от демократичните процедури в САЩ. Дано то да не се повтори отново.
                              Прогноза за победителя в тази пропагандна, изборна и съдебна мъгла вече е глупаво и тъпо да се дава.
                              За всеобща изненада електоралният кръг около Републиканската партия по редица белези и факти изглежда не е подкрепил изцяло и според очакванията Доналд Тръмп, вкл. и част от твърдия електорат в средната класа и сред най-богатите. Същия феномен вече се забеляза и при демократите. Това е реалното обяснение за толкова оспорваната борба в цели седем щата, вкл. и уж "сигурни", което абсолютно никой, вкл. и аз не очаквах.
                              Единственото обяснение е ситуацията с пандемията, която влоши и ситуацията с икономиката.
                              .
                              Тъпо и глупаво е да се дава прогноза, понеже дори и освирепелите в подкрепата си за Байдън национални телевизии и медии се усетиха, че са отишли много далеч в пристрастията си. Днес те отказаха да излъчат словото на Джо Байдън както беше замислено – като „Реч на победата”. Наложи се то да бъде преработено с широко използване на „ще”и „когато” победим, за да бъде отразено от медиите.
                              .
                              ЗАЩО ОНОВА ТАМ Е ВАЖНО И ТУК, В БЪЛГАРИЯ
                              .
                              Двете партии и двамата кандидати имат коренно противоположни възгледи за въНшната политика на САЩ, за нейните приоритети и цели, с напълно различни икономически визии са и няма начин как това да не се отрази не само по света, но и в ЕС и у нас. Ясно е защо и в какви мащабни политически, финансови и икономически измерения.
                              .
                              Но аз ще посоча друго - например в зависимост от победата там според мен ще зависи и успехът или неуспехът на партиите на изборите у нас, дори и на тази на Цветанов (дори сегашните щатски избори са цвете в сравнение с помията на родните манипулации и фалшификации) Защото тук, в България винаги услужливо се навеждат по вятъра.
                              Last edited by распутин; 07.11.2020, 17:55.

                              Коментар


                              • Броенето на изборните резултати в САЩ лека-полека започва да се канализира – т.е. след огромните обществени скандали в редица щати никой вече не рискува да предизвиква нови. Разбира се, предизборният щаб на Тръмп няма да се откаже от съдебно оспорване на някои резултати, за което според мен в някои случаи има основания.
                                .
                                Да видим ситуацията в момента.
                                Броенето на бюлетините досега не е приключило в нито един щат! В нито един, вкл. и спорните 7 щата!
                                За пореден път ще повторя – онова, което се обявява като данни са прогнозни резултати на медии и социологически агенции. Официални данни ще се обявят, едва след като броенето приключи.
                                .
                                Независимо от това в редица щати предизвестеният победител не се оспорва нито от едната, нито от другата страна. Не се оспорва – поне засега, макар че в редица от тях процентът на преброените гласове е значително по-нисък от близо 100% в спорните щати.
                                Посочвам само онези щати, в които не са преброени дори и 90% от гласовете, но победителят се счита за ясен.
                                Победител Байдън
                                1. Ню Йорк – 84%
                                2. Ню джърси - 78%
                                3. Мериленд - 70%
                                4. Охайо - почти докоснало 90%
                                5. Илинойс – 89%
                                6. Калифорния – 77%
                                7. Окръг Вашингтон – 80%
                                Победител Тръмп
                                1. Мисисипи -86%
                                2. Юта – 88%
                                3. Калифорния – 77%
                                .
                                Така, че да се твърди кой колко гласове е получил, засега е манипулация заради неприкритите партийни пристрастия на социолози и медии. Броенето не приключило и няма обявени официални резултати. Още повече, че в някои щати вече е решено да има повторно броене (Уисконсин, Джорджия)
                                .
                                ИСТИНАТА И ПАРТИЙНИ ИНТЕРЕСИ
                                .
                                А сега да видим обвиненията в истински манипулации.
                                Започвам с един дребен, но многозначителен факт.
                                С лицето Мат Брейнард.
                                .
                                Мат Брейнард е работил като политически консултант по кандидатурата за президент на Доналд Тръмп през 2016 г.. Дори е заслужил много ласкав туит лично от самия Доналд Тръмп.
                                Той написа в Twitter, че разполага с данни за невалидни бюлетини и списъци на фалшиви гласоподаватели в спорните щати и иска да ги сравни с базите данни за социално осигуряване и промяна на адреса, за да идентифицира незаконните гласувания.
                                .
                                Брейнард се оплака, че не е успял да осигури финансиране за своите изследвания, които е поискал.
                                От кого?
                                Внимание – от кампанията за преизбиране на Тръмп, от Републиканската партия!
                                А на фона на обвиненията им за нередовност на изборите, те би трябвало да се втурнат с разтворени обятия към него...
                                Да, ама не.
                                .
                                Сайтът за набиране на средства GoFundMe свали неговата страница, след като той потърси дарения от хората, за да разследва твърденията за измама с гласове. Основанието - нарушавало правилата на сайта, понеже било „разпространение на подвеждаща информация за изборите и затова страницата е премахната”.
                                Брейнард каза, че е успял да събере 220 000 $, преди да го блокират. Той няма достъп до парите, понеже сайтът не ги е превел и щял да ги върне на дарителите. В отговор Брейнард каза, че вече е създал нова страница на различна платформа за набиране на средства.
                                .
                                Защо се спирам на този случай като показателен. Защото той подсказва, че и двете партии, и двамата кандидати имат кръвен интерес споровете да не излязат от партийната рамка и контрол, да бъдат подложени на истински преглед от обществото. А това наистина мирише!
                                .
                                При активност от две-трети в националното гласуване (изчисляват я на 66%) в един от спорните щати – Уисконсин, активността е почти 90%. Там кандидатите спорят за няколко десетки хиляди гласа, в щата ще има второ броене на бюлетините...
                                Но не ми е известно никой от двата щаба да е повдигнал официално проблема за нереално високата активност. Феноменът предполага всякакви отговори, вкл. и този за пологоловна манипулация, извършена и от двете страни на барикадата.

                                КОНКРЕТНИТЕ ОБВИНЕНИЯ В ИЗМАМИ
                                .
                                Изборните измами са много редки в САЩ.
                                Процентът е по-малък от 0,0009 според проучване от 2017 г. на Центъра за правосъдие в Бренан. (т. е. под една десетохилядна – за сегашните избори би трябвало да става дума за около 15 000 измамни бюлетини)
                                .
                                Но ако тези измамни бюлетини са концентрирани в няколко ключови щата, които решават изхода от надпреварата и където разликата е по няколко хиляди гласа, картината рязко се променя, нали? При това никога досега не е имало такова остро противопоставяне в обществото и такива мащаби на изкривяване на обективността на информацията. Допустимо е този иначе мизерен дял да е нараснал.
                                .
                                *****Гласуването по пощата ********
                                .
                                В миналото самият президент Тръмп е гласувал по пощата, понеже живее извън щата, в който е регистриран - Флорида.
                                Ето обаче онова, което не се знае у нас.
                                Тръмп прави разлика между различните начини на гласуване по пощата. Става дума за критика към практиката някои щати автоматично изпращат бюлетини до всички регистрирани избиратели.
                                Орегон и Юта направиха това успешно на предишни избори. Сега регистрираните гласоподаватели в девет щата (плюс Вашингтон) автоматично получават бюлетини по пощата, без да се налага да ги искат. Пет от тях въведоха тази мярка поради пандемията на коронавируса. Аз лично я считам за резонна.
                                .
                                Проблемът е най-вече в друг фактор – до колко дни след изборният ден се допуска броене на такива закъсняло пристигнали бюлетини. Тръмп настоява последният ден да е 3 ноември. Има щати (Джорджия, Аризона), в които това е прието. 22 щата допускат да се брои пристигналото по пощата след изборния ден, като срокът в повечето от тях до вчера (петък).
                                Приемам хипотеза - гласувам по пощата на 3 ноември, защото се пазя покрай епидемията. При условието на Тръмп моят глас не се зачита, лишен съм от него, понеже няма как да пристигне за броене в деня на изборите. Другата, обратна страна на медала обаче е, че не е резонно тази процедура да се точи дори до седмица или дори 12 дни след изборния ден, което също е факт в някои щати. Такъв срок наистина създава възможности за фалшификации.
                                .
                                Авторитетната организация Project Veritas пусна видеозапис на пощенски служинел от Уисконсин, който свидетелства, че в е бил принуден от началниците си в деня след изборите да слага пощенско клеймо от 3 ноември, т.е. все едно са подадени в срок, и да изпраща с експресна пратка хиляди бюлетини за Байдън до избирателната комисия. Те са подавани дори и от името на отдавна умрели хора, както е безспорно доказано, макар че посочените случаи са единични. При това профсъюзът на пощенските работници категорично е заел страната на Байдън още преди изборите, призовавайки членовете си да гласуват за него.
                                .
                                Жалко е за американската демокрация, че има неприкрито партийно пристрастие, вкл. проявено и от съда. Защото Върховният съд в Пенсилвания прие, че пликове с бюлетини не само с нечетливо пощенско клеймо, но дори и без наличие на такова, се броят и зачитат като валидни!
                                .

                                *** Изборната администрация е в ръцете на демократите....
                                .
                                В Джорджия губернаторът и двете камари на законодателния орган са контролирани от републиканците.
                                Държавният секретар, който отговаря за администрирането на изборите, е Брад Рафенспергер, който е републиканец.
                                Ето туит от 2018 г., в който Доналд Тръмп го подкрепя.
                                „Брад Рафенспергер ще бъде фантастичен държавен секретар на Джордия - ще работи в тясно сътрудничество с @BrianKempGA . Наистина е важно да излезете и да гласувате за Брад” .
                                - Доналд Дж. Тръмп (@realDonaldTrump) 26 ноември 2018 г.
                                В Уисконсин ситуацията е подобна. И в двата щата тези републиканци отрекоха твърденията на Тръмп.
                                .
                                На щатско равнище Тръмп въобще не е прав.
                                На равнище отделни избирателни окръзи и градски изборни администрации там, където ще се реши съдбата от двубоя, обаче в повечето случаи е прав, че тези администрации са на демократите.
                                Но предположението му, че партийни държавни администрации манипулират резултатите, макар и адресирано към демократите, реално и на практика удря и по двете партии и по същество компрометира целият изборен процес. Може би затова редица видни републиканци незабавно се разграничиха от позицията на Тръмп.
                                .
                                Такива обвинения като тези на Тръмп трябва да бъдат подкрепени със солидни доказателства от една страна, каквито засега не са представени, а от друга – да се адресират само към конкретни администрации и без никакви намеци за партийната им принадлежност. Поляризацията е толкова силна, че не е в интерес на когото и да било да я дозасилва, ако се кани да управлява САЩ, без да се сблъска с много мащабни и продължителни граждански размирици.

                                Коментар

                                Working...
                                X