Първоначално изпратено от terziеv
Разгледай мнение
не е важно какво правят, а какво говорят нали...важното е популизма и обещанията на едро.
щетите ще ги оправят следващите...
проблемът на Тръмп е, че е популист. Опропасти шансовете на десните и феновете на пазарната икономика, че и дивият капитализъм ако щеш - аз съм фен на пазарната икономика и ако щеш умерена анархия... но протекционизъм,хаотчино поведение и заплахи в туитър (основно) са всико друго, но не и лостове с който да освободиш пазара. А да и постоянни призиви ФЕД да надува балона.... жалки напъни.
Тръмп не е капиталист - той е мошеник, но с харизма и успя да пре...бе 50% от енергията само защото едно е да приказваш, а съвсем друго е да има ефект.
явно има доста наивни гъдулки, които са с него... не е важно, че е схемаджия..важно е , че обещава...
сега ще ги оправят социалистите (демократите), но по същния начин навремето Костов прееба дясното и отвори вратата за поредица от месии...
да уточня - аз съм ДЕСЕН и фен на пазарната икономика. Тръмп е десен в главите на наивниците, реднеците и хората, които са пряко заинтересовани от протекционизма му (оправи едно развали три..)
ако не си реднек, схемаджия се чудя какво се палиш... за тръмп ние сме аборигени някъде там на балканите...
Коментар