If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Мда, Куликовската битка, ама на картинка... иначе на терен както казах по-рано днес - само два върха от стрели...
Като говоря за оценки (или по-право надценяване)...
Историческая оценка значения Куликовской битвы неоднозначна. Можно выделить следующие основные точки зрения:
Крупнейший русский историк XIX века С. М. Соловьёв полагал, что Куликовская битва, остановившая очередное нашествие из Азии, имела то же значение для Восточной Европы, которое имели битва на Каталаунских полях 451 года и битва при Пуатье 732 года для Западной Европы.
Типично македоно-историчарски подход...
Иначе сведения за т. нар. "битва" (а в действителност едно маловажно сражение) се съдържат основно в местни руски литературни източници (откъдето са преминали като споменаване с по едно две преводни изречения в някой западни - разбирай на Тевтонския орден, хроники, при това с повече от век закъснение) ...
Сведения о Куликовской битве содержатся в четырёх основных древнерусских письменных источниках. Это «Краткая летописная повесть о Куликовской битве», «Пространная летописная повесть о Куликовской битве», «Задонщина» и «Сказание о Мамаевом побоище». Последние два содержат значительное число литературных подробностей сомнительной достоверности.
И както се оказва Куликовската битва е един огромен мит....
Разни платени негроси, грингоси, латиноси и тем подобная МАТО клоунада, дали си дават сметка срещу кого са тръгнали... Имаше една приказка за аслани и наср*ни
Посмотрим на картину А. Бубнова «Утро на Куликовом поле». Обратите внимание на построение русских полков: в первых рядах стоят старики, за ними – поколение помладше и основную гущу войска составляют молодые, здоровые и сильные. Это древний, скифский способ построения боевого порядка, гениальный по психологическому замыслу. Первые ряды в стычке с супостатом погибают первыми, это можно сказать, смертники, поэтому они в белых рубахах и практически не имеют доспехов. Отсюда взялась пословица – не суйся поперед батьки в пекло.
Деды должны умереть на глазах внуков, отцы на глазах сыновей, и их смерть наполнит сердца молодых яростью ратного духа, вплетет составляющую личной мести. А слово месть от «место» – чисто воинский термин, когда молодой занимает в строю место погибшего старшего из Рода.
[QUOTE=коки;1059797281]Чугуни кво да ги правиш.Една заварка като хората не могат да направят
направо не мога да повярвам тези са чугуни , а нашите сигурно са кавали, преди 2 години в крз одесос също бяха запалили корабче, та хора които не спазват противопожарните изисквания има навсякъде
http://www.blitz.bg/news/article/329620
НА ЖИВО В БЛИЦ: Бунт в Киев срещу многомилиардната корупция на Яценюк
Бронирани камиони пазят Върховната рада от протестиращите, вътре бушуват скандали
правителството уволни шефа на ДФИ Николай Гордиенко, който изнесе данните за многомилиардната корупция.
Драсна поредна глупост. Преди присъединяването на Крим гледаме колко е курса на еврото: http://www.kurs.metrinfo.ru/kurs/2014-2-1/
Някъде 48-49 р. за евро, днес е 60, а заплатите държавните са замразени, в частния сектор растат някъде със 7-8 %
Дал съм ти 5 годишна графика. Ако не ти харесва, оплачи се на кмета на Ню Йорк.
Е колко да ....към 60 парчета за евро, след като последните над 5 години, не беше мърдала от около 40.
Това прави всичкия внос от Европа и екскурзиите на туземците "само" 50% по-скъпи......ако междувременно не са им намалили заплатите в рупли
Драсна поредна глупост. Преди присъединяването на Крим гледаме колко е курса на еврото: http://www.kurs.metrinfo.ru/kurs/2014-2-1/
Някъде 48-49 р. за евро, днес е 60, а заплатите държавните са замразени, в частния сектор растат някъде със 7-8 %
До колкото се сещам тогава ти казах че съм си взел руски акции, а не ми се занимава с лихви. Продадох ги отдавна де, както се оказа прекалено рано. Ама по 30% за десет дена кой ти ги дава
Подмених си мнението с мнението на батко Джим
Американский миллиардер посоветовал покупать рубли вместо долларов
«Россия — это один из самых привлекательных для меня рынков с точки зрения инвестиций», — приводит издание слова Роджерса на конференции перед клиентами Финансовой группы БКС.
«Многие покупают американскую валюту, так как считают её надёжной. Но это не так. Обещаю, что в ближайшие два-три года у нас будут с этим проблемы, многие инвесторы пострадают. Я точно знаю, что я не хочу инвестировать в доллары», — заявил миллиардер. «Многие сочтут меня сумасшедшим, но я покупаю рубли», — признался он.
Ами аз на моя приятел равновесие му казах как да изкара кинти, същите съвети дадох на мои близки и са доволни... В Русия беше организиран Финансов Майдан, а реакцията на властите беше правилна.
Ако някой не го мързи може да погледне комуникацията ми с равновесие края на декември, януари
До колкото се сещам тогава ти казах че съм си взел руски акции, а не ми се занимава с лихви. Продадох ги отдавна де, както се оказа прекалено рано. Ама по 30% за десет дена кой ти ги дава
Коментар