IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Русия (2)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от kandid Разгледай мнение
    Ех, тая Магнаурска школа в Свищов брееее...

Ами този повече от милиард евро дето влиза всяка година в икономиката...

Сигурен съм, че едно 60% от емигрантите, взети като отделни единици дават повече на българската икономика от някой дряновски счетоводител например...
    Той Моркуфф се прави на писател и на цапнат, щот' с тия призиви: Дайте да дадем, другари." - никой не се върже вече.
    ------------------------------------

04.01.2011 - БГ Емигрантът и Европейските средства - ключови за 2011 г.

http://marandi.blog.bg/biznes/2011/0...-2011-g.661837

Цитат:

Външната миграция е дар Божи за управляващите, защото:

Балансира дефицита по текущата сметка на страната. Също така балансира и търговското салдо. Не на последно място се грижи за валутния борд като не позволява натиск върху платежния баланс на страната чрез рязко намаляване на валутните резерви ( както това се случи в Латвия и тя беше принудена да проси помощ от МВФ ). Спомага за вътрешното потребление в България, оттам и за реалния сектор, който щеше да се “гмурне”, ако не бяха паричните емигрантски потоци в страната.
    Външната миграция също така облекчава пенсионната и здравна система. Неслучайно вече едва ли има държава в ЕС, която да не е с по-облекчен достъп до здравни и пенсионни услуги от тия у нас. Също така и под формата на майчински, обезщетения при безработица и т.н.

Затова не бива да се учудваме, че “мерките” на правителството са насочени основно в тази посока. Да се обезлюди България и населението да се насочи в “правилната” посока, т.е. или към няколкото големи града или още по-добре към чужбина. На това се казва да си в ситуация “win-win”.

Или видимият ефект ще бъде, че БВП на страната расте, за сметка на едни други невидими процеси като разбиване на семействата, прекъсване на корените и традициите, недостиг на свободно време, което води до стрес, оттам до влошено здравословно състояние, по-ниска образованост на подрастващите и т.н. “по веригата” до увеличена престъпност, израждане на човешкия фактор, прокуждане на малкото останали качествени хора и оттам загуба на потенциал за бързо догонване нивата на стандарт на развитите от ЕС.
    -----------------------

Виж датата кога съм си играл да ви правя анализа, а ми отне към 2 месеца, защото е трудно да се огледа от всички страни казуси Х и как ще рефлектират.

Накрая цъфне един Моркуфф и вземе да ръси акъли на 'орицата как да си харчели кинтите, щот' не било "българско", ако не минават през него и той да ги преразпределя.

Селската идилия. Вие грухайте, а шъ разпределям после

Коментар

• Първоначално изпратено от kandid Разгледай мнение

Сигурен съм, че едно 60% от емигрантите, взети като отделни единици дават повече на българската икономика от някой дряновски счетоводител например...
      Абе влизал един милярд ...
      Ами колко е излязло бе ?
      Тия хора са образовани тук, получавали са медицински грижи тук , получили са всичко от България за да станат трудоспособни хората ... и когато дойде техния ред да върнат с труда си / данъците си / успехите си на държавата това което са получили те отиват на метеното в чужбина....

Нали не вярваш че един човек от раждането си до завършването на образованието си не струва нищо на държавата..респективно на нас гражданите и ........

Уравнението не е еднозначно както си мисли твоя беден мозък.

Относно данъците които плащам обзалагам се на квото кажеш че са повече от твоите ......
      Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
        Прав си на 100%.

Винаги съм се чудил какво право има някои които доброволно е зарязал родината си и е заминал да живее нейде в странство, взел е гражданство там , не плаща нито лев данъци в БГ , а виси по форумите Български и от хиляди километра да ми обяснява аз как да живея в родината си и какъв да ми е наклона на к...ра

Коментар

Прав си на 100%.

Винаги съм се чудил какво право има някои които доброволно е зарязал родината си и е заминал да живее нейде в странство, взел е гражданство там , не плаща нито лев данъци в БГ , а виси по форумите Български и от хиляди километра да ми обяснява аз как да живея в родината си и какъв да ми е наклона на к...ра
          Ами, падна крепостничеството, бря Моркуфф и "връзките" за жителство.

Всеки може да ходи къдет' си сака и да си дрънка кот' си сака. Е, те и туризма сега реват за "българското", па не се виждат, че никаква услуга не предлагат и дайте едни пари, че сме алчни.

Ами, нема. Нека дрънкат, колкот' си искат с "българското", че "българското". Поразходиха се 'орицата и видяха, че кило банани за дедо Мраз не е нищо особено като "традиция".

И сега що бягат. Ами вие ги гоните - кой ги гони? А, не не са българи!

Коментар

• Първоначално изпратено от Бедният landlord Разгледай мнение
            Инвесторът става все по-интересен, особено поради факта, че в две-три водещи теми са се настанили неколцина бг емигранти на хиляди километри от тук, които да ни определят и насочват вътрешната и външна политика Доста са забавни в своето ментално безсилие в неинтегрираното си съществуване при новите мащехи.
            Прав си на 100%.

Коментар

• Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение
              Не съм офицер и не разбирам от военна техника тактика и военни неща.Не се прехласвам и по Западните курници.Искам само да кажа че за нас българите е най добре да направим съюз с Русия и Германия.От нас храната от Русия ресурсите от немците техниката.Може да не харесваш Русия но Русия е фактор с който всички трябва да се съобразяват.Да може би войната не дай си Боже между САЩ и Русия няма да се води с танкове.Но за операции по присъединяване на територии и сваляне на правителства ще стават
              Звучи добре т'фа със съюзите, ама практиката е показала друго. Луд напън да влезем към тия двете сили и после, ама сори - дайте да ви обявим една война, да поплащате малко репарации и да изнесем резерва и архива да ви ги пазим.

Тоя филм сме го гледали вече. Три поколения го плащаха и висяха гладни от тия "съюзи", а ние не сме утрепали нито един през тази война. Даже демонстративно изведохме евреите, за да не ги пратят за сапун

Чукни си в интернет да видиш, че цяла БГ е била осеяна с призивите към населението: Да живеят братята националисти от Берлин и братята комунисти от Масква.

И накрая ние изядохме шамарите. Трябваше да се намесем тогава и да ги избием. То от тия лафчета, чакай, чакай - накрая ни наиграха.
              Last edited by marandi; 06.05.2015, 12:13.

Коментар

Не съм офицер и не разбирам от военна техника тактика и военни неща.
                Е споко де той и Лясковския не разбира но това не му пречи да се прави на компетентен ...

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                  Е, ако не си оня Пешо с много никове дет' все ми дъфчи дроба - извинявай.

Никой не се бие с танкове вече. Но да блокираш градове и да обявиш военно положение, стават.

А, те рушнаците имат особени чувства към народа си и редовно ги пращат на СПА процедури в Сибир и так далее.

Та, танковете са за тяхното население
                  Не съм офицер и не разбирам от военна техника тактика и военни неща.Не се прехласвам и по Западните курници.Искам само да кажа че за нас българите е най добре да направим съюз с Русия и Германия.От нас храната от Русия ресурсите от немците техниката.Може да не харесваш Русия но Русия е фактор с който всички трябва да се съобразяват.Да може би войната не дай си Боже между САЩ и Русия няма да се води с танкове.Но за операции по присъединяване на територии и сваляне на правителства ще стават

Коментар

Тия и днес на празника са тука да съсипват форума.Айде стига за днеска Тигре.Путин не може да е тигър.
                    Инвесторът става все по-интересен, особено поради факта, че в две-три водещи теми са се настанили неколцина бг емигранти на хиляди километри от тук, които да ни определят и насочват вътрешната и външна политика Доста са забавни в своето ментално безсилие в неинтегрираното си съществуване при новите мащехи.

Коментар

Е как може, готвачо е виден експерт по всичкология и по съвместителство император на въображаемата БГ империя.

Щом той не го харесва, направо да си спират оръжейната порограма Рашаните да не иде да ги напляска....
                      Аз на рашъните няма да помогна докат' не спрат да килиферчат хисторите и да се крият, че са българчета.

Танка ти казвам за какво става - влекач с висока проходимост, да срива дървета, щот' така се гасят пожари, ако не знаеш. И да залоства изходите на градовете, ако колхозниците хукнат да бягат от хубавия жизнь там.

Но за бой не става, Моркуфф. Сипи сега едно пиене и продължаваме с протопчето дето е най-най-най ....

Коментар

• Е, отзад ясно се виждат въжета да може да тегли закъсалите от сАветските магистрали кат' ги викнат.

А, отпред е направен да прокарва горски просеки при пожар, понеже там пак са първенци и горят най-много гори от пожари.

Та, затова конструкция му е да събаря дървета като тръгне. Но това за бой за не става и затова се басикам, че той един хъхряк ще мине със щангата и ще му счупи фара, за да вземе бакъра.
                        -------------------------

70% от горите, които се унищожават в Монголия са от горски пожари. Те даже и кинти не вземат от това.

После защо Санкт Питер щял да потъне скоро и пак хамериканците им били криви, че не могат да си опазят природата.

П.П. Та, аз не се базикам като ви пиша нещата, въпреки че изглежда по този начин. Ама, ако няма хумор - ще е скучно

Коментар

Тигре ти ме бъркаш с някои други.Пиши си на воля.Кат не ти харесва голяма работа.Те не са го направили да ти харесва
                          Е как може, готвачо е виден експерт по всичкология и по съвместителство император на въображаемата БГ империя.

Щом той не го харесва, направо да си спират оръжейната порограма Рашаните да не иде да ги напляска....

Коментар

Тигре ти ме бъркаш с някои други.Пиши си на воля.Кат не ти харесва голяма работа.Те не са го направили да ти харесва
                            Е, ако не си оня Пешо с много никове дет' все ми дъфчи дроба - извинявай.

Никой не се бие с танкове вече. Но да блокираш градове и да обявиш военно положение, стават.

А, те рушнаците имат особени чувства към народа си и редовно ги пращат на СПА процедури в Сибир и так далее.

Та, танковете са за тяхното население

Коментар

• Първоначално изпратено от OMG Разгледай мнение
                              Старо и златно
                              - Какво е това: голямо, тежко, зелено, грозно и не трепе мухи?
                              - Руска портативна машина за трепане на мухи
                              Те на онова чудо дет' го наричат магистрала има снимки из нет-а, че и танкове закъсват.

Тактиката им е такава, ако тръгне някой кат' Наполеон Хитлер, поляците, литовците да има набие два шамара и да подпали Кремлин, те се крият в горите и ги чакат да затънат в калта

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                                Е, сори не мога да напиша, че е най-най- ... прототипчето.

Тогава сигурно щеше да ме слушаш с зяпнало чене и да си водиш записки.

Ами, не е. К'фо да направя. За някой Холивудски екшън и да им метнат някой гущерос за наема - става

Коментар

Working...
                                X