IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Русия (2)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Най лошото не емиграцията е че на дърти години ще си дойдат болни и без зъби.Пенсии вече никъде не дават без 40г. осигурителен стаж.И пак тука ще хленчат на фалиралия НОИ и калпавото ни здравеопазване.Затова който няма осигурителен стаж поне 20г никаква пенсия няма социал няма нищо.Да ходят да се лекуват там където са внасяли и там да получават пенсии

Коментар

• Маранди бе , всички те знаем че си спец по всичкология .......моля не пълни форума за пореден път с поредните си глупости мъчейки се за пореден път да ни откажеш да пишем или да ни убедиш колко си по-по-най
      Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
        Пич в напъните си по икономика изглеждаш както аз бих изглеждал ако взема да пиша нещо за корабостроене / ако приемем че разбираш нещо по темата за корабите /......просто ти е далечно и непознати и си повече комичен отколкото интересен ..
        Ама, аз съм ви сравнявал монетарно и фискално с над 100 държави в света, бре, където е специфично като се работи.

Иска се доста четене, преди писане.

Кое не ти е ясно от този пасаж?
        ------------------------

Външната миграция е дар Божи за управляващите, защото:

Балансира дефицита по текущата сметка на страната. Също така балансира и търговското салдо. Не на последно място се грижи за валутния борд като не позволява натиск върху платежния баланс на страната чрез рязко намаляване на валутните резерви ( както това се случи в Латвия и тя беше принудена да проси помощ от МВФ ). Спомага за вътрешното потребление в България, оттам и за реалния сектор, който щеше да се “гмурне”, ако не бяха паричните емигрантски потоци в страната.
        Външната миграция също така облекчава пенсионната и здравна система. Неслучайно вече едва ли има държава в ЕС, която да не е с по-облекчен достъп до здравни и пенсионни услуги от тия у нас. Също така и под формата на майчински, обезщетения при безработица и т.н.

Затова не бива да се учудваме, че “мерките” на правителството са насочени основно в тази посока. Да се обезлюди България и населението да се насочи в “правилната” посока, т.е. или към няколкото големи града или още по-добре към чужбина. На това се казва да си в ситуация “win-win”.

Или видимият ефект ще бъде, че БВП на страната расте, за сметка на едни други невидими процеси като разбиване на семействата, прекъсване на корените и традициите, недостиг на свободно време, което води до стрес, оттам до влошено здравословно състояние, по-ниска образованост на подрастващите и т.н. “по веригата” до увеличена престъпност, израждане на човешкия фактор, прокуждане на малкото останали качествени хора и оттам загуба на потенциал за бързо догонване нивата на стандарт на развитите от ЕС.
        --------------------------

П.П. Като точно това се наблюдава в момента в България. Калпави социални, образователни, медицински услуги, които са надути с административна тежест до дупка и едни там ни правят на глупаци кое колко струва.

Може ли емигрант ( без значение българин ) да получава веднага дотъп до здравна система в останалите държави, а тук да го рекетират 3 години назад за вноски и после да си доплаща 70% от услугата.

Щот' толкоз е доплащенето в БГ през солидарния стълб. Ако си решил да ме препитваш по темата - давай.

Ще разсмеем всичко гарантирано ( и сипи една водка ти казах, че пресъхвам като пиша )

Коментар

• Първоначално изпратено от kandid Разгледай мнение
          Логично, а останалите 30 000 откъде?
          значително перо перо са осигуровките , също така преки подоходни данъци - корпоративен данък и данък върху дохода като физ.лице , а също и данъци върху собствеността - няколко недвижими имота и МПС-та .....
          Last edited by markov; 06.05.2015, 12:54.

Коментар

Фирмата ми е регната по ДДС бе....само ДДС на фирмата ми за година е 15-20 хил което внасям ....
            Логично, а останалите 30 000 откъде?

Коментар

Аз бях честен, ама това е баси опашатата лъжа... 50000 лв. данъци... в Дряново... Айде малко честност...
              Фирмата ми е регната по ДДС бе....само ДДС на фирмата ми за година е 15-20 хил което внасям ....

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                Е, долу съм описал нещата, но сфищовскта Магнаура си няма понятие от термините, които са използвани при анализчето.

Затова и спрях да ви ги правя, въпреки че не съм взел стинка за тях, а си мислех, че ще ви помогна. Данък общество да го наречем.

И после ти излизат соц. балалайките и почват да дрънкат кой бил Българин и кой не бил

П.П. Мислиш ли, че ще разбере нещо от анализа, щот' то всичко е дънено по формули, които той трябва да е учил. Уж?
                Пич в напъните си по икономика изглеждаш както аз бих изглеждал ако взема да пиша нещо за корабостроене / ако приемем че разбираш нещо по темата за корабите /......просто ти е далечно и непознати и си повече комичен отколкото интересен ..

Коментар

Моите данъци са от 2 - до 3 пъти повече от твоите .... съмнявам се че масово имигранти внасят каквото и да е тук
                  Аз бях честен, ама това е баси опашатата лъжа... 50000 лв. данъци... в Дряново... Айде малко честност...

Коментар

• Първоначално изпратено от Макс Разгледай мнение
                    България, членката на ЕС в която влизат милиарди, която се управлява от най-добрия премиер Боцката по всички икономически показатели изостава от Беларусь... За последните 10г години Беларусь ни отнесе в икономическото си развитие, в развитие на демократичните институти, като куцо пиле домат.

Да не говорим за сравнениес Русия пер капита, които са в пъти по-добре от нашенските
                    Тоа пак с вицовете - Беларус и демократични институти... ше ме напикаеш от смях...

Ляпис Трубецкой - Лу-ка-шен-ко

Коментар

Хаха, ай стига глупости...
                      Образовала ги държавата... имаме една от най-калпавите образователни системи в света, социалната ни система, здравеопазването ни са под всякаква критика... и що, щото ни управляват мишоци, които предпочитат да лижат задници, особена ако им ги подават от североизток... да не говорим за МИЛИАРДИТЕ, които изтекоха и изтичат в същата посока...

...
                      Е, долу съм описал нещата, но сфищовскта Магнаура си няма понятие от термините, които са използвани при анализчето.

Затова и спрях да ви ги правя, въпреки че не съм взел стинка за тях, а си мислех, че ще ви помогна. Данък общество да го наречем.

И после ти излизат соц. балалайките и почват да дрънкат кой бил Българин и кой не бил

П.П. Мислиш ли, че ще разбере нещо от анализа, щот' то всичко е дънено по формули, които той трябва да е учил. Уж?

Коментар

Образовала ги държавата... имаме една от най-калпавите образователни системи в света, социалната ни система, здравеопазването ни са под всякаква критика...
                        Изпадаш в тезата че всичко БГ е гадно което не мога да подкрепя .......след като се е родил , пораснал здрав и получил образование което му дава шанс да живее по съвременните стандарти значи все пак грижите на държавата са били адекватни....

Първоначално изпратено от kandid Разгледай мнение
                        Относно данъците, сега си направих бърза калкулация и грубо в мое лице държавата получава едно 13-15 хиляди лева всяка година под формата на преки и косвени данъци (а аз съм човек на заплата, няма бизнес)...
                        Моите данъци са от 2 - до 3 пъти повече от твоите .... съмнявам се че масово имигранти внасят каквото и да е тук

Коментар

Абе влизал един милярд ...
                          Ами колко е излязло бе ?
                          България, членката на ЕС в която влизат милиарди, която се управлява от най-добрия премиер Боцката по всички икономически показатели изостава от Беларусь... За последните 10г години Беларусь ни отнесе в икономическото си развитие, в развитие на демократичните институти, като куцо пиле домат.

Да не говорим за сравнениес Русия пер капита, които са в пъти по-добре от нашенските

Коментар

• Готвачо чак се чудя как пишеш по теми дето хал-хабер си нямаш от тях.

Да приемем че някакви имигранстски средства влизат в страната в помощ на роднини или родители......със всяка година в имиграция тези средства намаляват защото полека лека центъра на жизнените интереси на имигранта става новия му дом ....
                            Имам имигранти в родата и знам че тия митични влизащи пари са доста надценени.

Би ли ме сметнал как точно имигрантски пари влизат в социалните фондове от които се плащат пенсиите на родителите им ...че нещо не ми е ясно ?

Единствения данък които може да се събере от такива пари е ДДС при харченето им .......... и нищо друго

Коментар

Абе влизал един милярд ...
                              Ами колко е излязло бе ?
                              Тия хора са образовани тук, получили се всичко от България за да станат хората които и да са ...и когато дойде техния ред да върнат с труда си / данъците си на държавата това което са получили те отиват на метеното .....

Нали не вярваш че един човек от раждането си до завършването на образованието си не струва нищо на държавата..респективно на нас гражданите и ........

Уравнението не е еднозначно както си мисли твоя беден мозък.

Относно данъците които плащам обзалагам се на квото кажеш че са повече от твоите ......
                              Образовала ги държавата... имаме една от най-калпавите образователни системи в света, социалната ни система, здравеопазването ни са под всякаква критика... и що, щото ни управляват мишоци, които предпочитат да лижат задници, особена ако им ги подават от североизток... да не говорим за МИЛИАРДИТЕ, които изтекоха и изтичат в същата посока...

Никой не е длъжен на тази държава... за нищо... поне докато нещата не се променят... за което първостепенно значение има отрязването на всякакви зависимости, най-вече тази с най-голяма тежест - руската...

Относно данъците, сега си направих бърза калкулация и грубо в мое лице държавата получава едно 13-15 хиляди лева всяка година под формата на преки и косвени данъци (а аз съм човек на заплата, няма бизнес)...

Коментар

Прав си на 100%.

Винаги съм се чудил какво право има някои които доброволно е зарязал родината си и е заминал да живее нейде в странство, взел е гражданство там , не плаща нито лев данъци в БГ , а виси по форумите Български и от хиляди километра да ми обяснява аз как да живея в родината си и какъв да ми е наклона на к...ра
                                Където е коматчето хляб, там е родината! Това са така наречените безродници... но това не е Родината

Родината е език, вяра, история, литература, култура, морални ценности... И именно Русия е единствения шанс за запазване на нашата единтичност, която се претопява от така наречените евроценности и либерализъм на Човешкия произвол - Господ, а БатШорош неговия пророк!

Коментар

Working...
                                X