IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Русия (2)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Макс Разгледай мнение
    http://www.kznpp.org/index.php?lang=...trical_reports
    В 23.59 ч АЕЦ има текуши стойности
    5 блок - 911 МВт
    6 блок - 1023 МВт
    В есо има деспечериране в реално време -много е готино . Та да ти дам пример - след включването на 5 ти блок изключиха половината въглищарки и очаквай миньорите отново да започнат реването . В момента цялата ни енергетика е 2700 мгв ч - ти им търси мястото на ецове , въглищарки , вецове , вятърми мелници , фец , заводски централи

Коментар

• Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнение
      Понеже виждам, че се интересувате, нека да поясня:

Най-добре за реактора е да работи на 100%. В случай, че няма достатъчно потребление се допуска и работа на по-ниска мощност - например 80-90%. Режимите на още по-ниска мощност не са препоръчителни за дълго време. Във всички случаи обаче не се допуска честа промяна на мощността, т.е. "следене на товара". За тая работа за другите централи.

Забележка: Горното важи за реактори от типа на ВВЕР-1000, т.е. четириконтурни моноблокове. Малките реактори ВВЕР-440 бяха друга бира (шестконтурни с две турбини) и позволяваха по-голяма гъвкавост, например дълго време работа на 50% само с едната турбина. Но забраната за "следене на товара" си остава. За съжаление вече не работят.
      Абсолютно вярно . Поради тази причина въглищните централи на местни въглища са най подходящи за нашата енергетика - строят се на котли и изглаждат сезонните колебания . За пример Германия заяви че се отказва от атомните си централи но нищо не спомена за въглищните

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
        То гръцкия пазар не го грижи. Сега не работят климатиците. Като се стопли и ще нарасне.
        И сега изнасяме по 400 мегавата за Гърция. За Турция гледам са 450-500 мегавата. За Македония още триста мегават. Демек един блок и нещо работи само за износ.
        http://www.tso.bg/default.aspx/reali...-fizicheski/bg

А сегашния сезон си е слаб. Нито се топлят нито се охлаждат.
        Това се опитвам да обесня - аеца не го интересува силен ли ти е сезона или слаб - дъни на 100 % а ти трябва да се чудиш кво да я правиш тая енергия . За пример - след построяването на двте атомни цвмтрали в турция ( общо 8 реактпра с по 1000 мгв ) делът на атомната енергия в турската енергетика ще достигне 15 % . Именно заради големите сезони колебания в южна европа никой не експлоатира аец - визирам италия и испания и двете - много по големи икономики от нашата

Коментар

• Понеже виждам, че се интересувате, нека да поясня:

Най-добре за реактора е да работи на 100%. В случай, че няма достатъчно потребление се допуска и работа на по-ниска мощност - например 80-90%. Режимите на още по-ниска мощност не са препоръчителни за дълго време. Във всички случаи обаче не се допуска честа промяна на мощността, т.е. "следене на товара". За тая работа за другите централи.

Забележка: Горното важи за реактори от типа на ВВЕР-1000, т.е. четириконтурни моноблокове. Малките реактори ВВЕР-440 бяха друга бира (шестконтурни с две турбини) и позволяваха по-голяма гъвкавост, например дълго време работа на 50% само с едната турбина. Но забраната за "следене на товара" си остава. За съжаление вече не работят.
          He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• http://www.kznpp.org/index.php?lang=...trical_reports
            В 23.59 ч АЕЦ има текуши стойности
            5 блок - 911 МВт
            6 блок - 1023 МВт

Коментар

• Първоначално изпратено от StraightForward Разгледай мнение
              Що Путин днес прие указа с които скрива мобилните крематориуми ... а ??? В мирно време, Вие какви сте терористи ли ??
              Поредната простотия на НПО фронта, я обясни с кои указ ги е открил че сега с указ ще ги крие
              Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Първоначално изпратено от data Разгледай мнение
                Един Аец работи винаги на 100 % от капацитета си и не подлежи на управление . По тази причина може да работи само и единственно в ппстоянноят коридор от пптреблението което не се променя ни денем ни нощем ни лято ни зима . Та ин дъз момент нашата икономика потребява 3500-3700 мгв ч а постояното не променещо се потребление е доста под 2000 мгв ч . До скоро пазара в гърция поемаше излишиците но той спихна . Та такива ми ти работи
                Има доста хора, които могат да потвърдят или да отрекат твърдението че реактора работи постоянно на 100% от мощността си. Мощността се регулира, като мисля че може при критични ситуации да се намали и до под 50% за кратко време. Ако не бъркам по памет нормален работен режим на реактора е 85-100% от мощността му

Коментар

Един Аец работи винаги на 100 % от капацитета си и не подлежи на управление . По тази причина може да работи само и единственно в ппстоянноят коридор от пптреблението което не се променя ни денем ни нощем ни лято ни зима . Та ин дъз момент нашата икономика потребява 3500-3700 мгв ч а постояното не променещо се потребление е доста под 2000 мгв ч . До скоро пазара в гърция поемаше излишиците но той спихна . Та такива ми ти работи
                  То гръцкия пазар не го грижи. Сега не работят климатиците. Като се стопли и ще нарасне.
                  И сега изнасяме по 400 мегавата за Гърция. За Турция гледам са 450-500 мегавата. За Македония още триста мегават. Демек един блок и нещо работи само за износ.
                  http://www.tso.bg/default.aspx/reali...-fizicheski/bg

А сегашния сезон си е слаб. Нито се топлят нито се охлаждат.
                  Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

Дневните и сезонни колебания не се описват със синусоидална графика. Аз лично бих си свалил от ТР доклада на одитора за 2013г за АЕЦ Козлодуй 5 и 6 блок, 2000 МВт. Одитор мисля че е ърнстандянг и доста добре е систематизирал нещата

Не съм сигурен каква полза ще имам от информацията за товара и преносните капацитети, които са предлагани от есо за съответния период
                    http://www.tso.bg/default.aspx/preno...-i-mesechni/bg
                    Един Аец работи винаги на 100 % от капацитета си и не подлежи на управление . По тази причина може да работи само и единственно в постояният коридор от потреблението което не се променя ни денем ни нощем ,ни лято ни зима . Та ин дъз момент нашата икономика потребява 3500-3700 мгв ч а постояното не променещо се потребление е доста под 2000 мгв ч . До скоро пазара в гърция поемаше излишиците но той спихна . Та такива ми ти работи
                    Last edited by data; 29.05.2015, 05:49.

Коментар

• Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
                      Бе и той не знае , ма се опита да се направи на компетентен ...е не му се получи
                      Що Путин днес прие указа с които скрива мобилните крематориуми ... а ??? В мирно време, Вие какви сте терористи ли ??

Коментар

Дневните и сезонни колебания не се описват със синусоидална графика. Аз лично бих си свалил от ТР доклада на одитора за 2013г за АЕЦ Козлодуй 5 и 6 блок, 2000 МВт. Одитор мисля че е ърнстандянг и доста добре е систематизирал нещата

Не съм сигурен каква полза ще имам от информацията за товара и преносните капацитети, които са предлагани от есо за съответния период
                        Бе и той не знае , ма се опита да се направи на компетентен ...е не му се получи
                        Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

Ето ти жокер професоре - потреблението на ел. енергия представлява синосоида както с дневни така и сезонни колебания . Айде фантазирай от тук на сетне

Коментар

Маани заклинанията. Давай конкретика.
                            Ето ти жокер професоре - потреблението на ел. енергия представлява синосоида както с дневни така и сезонни колебания . Айде фантазирай от тук на сетне

Коментар

Добре е ти и маркоф да прочетете малко повече за управлението на атомни централи
                              или просто да прочетете малко по задълбочено статистиката на есо . Пропагандистките клишета не вършат работа
                              Маани заклинанията. Давай конкретика.

Коментар

• Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
                                Ми пак не позна, по скоро в нашата цена са калкулирани кражбите на Украйнците наказателно , нали спираме всички алтернативи през нас на Украйна......редно е да си плащаме за кражбите им щом са ни толкова скъпи....
                                Плащаме комисионните на шефовете ти, това плащаме.

Коментар

Working...
                                X