IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Русия (2)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Я кажете , според Вас, какво ще стане в момента , в който Китай спре да изкупува дълг или си поиска парите обратно, дори и с огромен дисконт ? Как ще помогне печатницата ?

Първоначално изпратено от vankata23 Разгледай мнение
    Това ми е любимата тема. Дълговете на САЩ ... в долари. ДОРАРИ колега, Доларундерчета - $$$$.

Каква е разликата между дълга на Франция в доларунгерчета $$$ и дълга на САЩ в същата валута??
    Франция трябва да си стегне сфинктера и да купи доларчета, за да върне дълга.
    САЩ трябва да пуснат печатницата, опс ще ме извиняваш - не. Един принтер им стига, от тея по 120 кинта в Техномаркет. Принтират 100-тина банкноти с номинал трилион долара всяка и дългът им е в небидието.

Както не се сещам кой, американте, е казал след Бретън Уудс - доларунгерчетата са наша валута и ваш проблем. Така, че - спокойно за дълговете на САЩ в долари.

пс. Това, че говориш за дълга на една държава в собствената и валута като апокалиптичен проблем, показва, че за съжаление не знаеш как да четеш цифрите.

Едно е 10000000 дълг в чужда валута, друго е същия номинал в собствена.

Ми...то едно такова - Обама нон-стоп го гаврим, че е маймуна, така че смятам, че е квит. Пито-платено.

Коментар

• Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение
      Е ти продължаваш да казваш на кривото право и на черното бяло.
      За всеки непредубеден е видно че причините са различни.
      За теб явно са по важни причините, за мен е по-важен крайния резултат.
      А крайния резултат е такъв за съжаление ....просто неравенството се увеличи и се узакони, а населението намаля в милиони и т.н. Все лоши нещица за родината ни....

Аз нямам носталгия по соца , но не мога и да се съглася с постоянното му плюене.
      Тогава имаше и хубави и лоши неща и не е добре хубавите да се отричат като несъществували и да се повтарят само лошите. И най важното , тогава за разлика от сега имаше държава , която провеждаше политики ..... добри или лоши поне имаше цел и посока , сега няма нищо , всеки се оправя сам както може
      Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
        Че сега кое е различното ?
        Хората пак са с различни възможности и разликата дори е в пъти на тогавашната.
        Купуваш си луксозно МПС , 90 % о комшиите цъкат завистливо и си викат , аз нямам да купя новите ботушки на жената , пък тоя......

То това не се е променило - неравенството, само стана в по-големи размери и официализирано
        Е ти продължаваш да казваш на кривото право и на черното бяло.
        За всеки непредубеден е видно че причините са различни.
        Едно е да имаш достъп до западна валута (забранена на всички останали), съвсем друго е възможностите ти и личните ти качества да са по-малки от на някой друг.
        И точно тук е разликата: във втория случай си зависи от теб с колко средства разполагаш. Няма забрана да работиш с извън страната, да търгуваш с каквато искаш валута.
        Разбира се както казах, вие червените продължавате да скагате каруцата пред коня.
        Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

Просто не разбираш логиката на социализма .....тогава умишлено се правеха производства по села и паланки, идеята беше да има работа по тези места и хората да не имигрират към по големите населени места. Видин в соца не беше по различно място от всеки друг областен град , именно щото тогава държавата имаше политика фокусирана в заетостта и що годе някаква социална справедливост.

След като падна соц. политика и пуснахме на воля пазарните сили от Видин какво остана ?
          Ти знаеш нали си от там .....стана най-западналия регион в цялото ЕС.
          Хората масово се изселиха щото вече няма поминък , колко остана ...1/2 или 1/3 от населението през соца ?

Между другото ЕС също е осъзнало тези неща и се мъчи да ги регулира чрез мерките си за селските райони които имат за цел да насърчават бизнеса в селските и западнали райони и да задържат хората, но за сега доста по неефективно от това което беше постигнал соца по въпроса ......
          Ма той нали ти каза важното е да е добре на него.Момчето не знае какво е да си женен да имаш две деца които си зарязал за да пасеш овце в Испания.не знае какво е това раздяла с децата.Не знае много работи той си мисли че живота е да обикаляш безцелно света.Годините минават и в един момент младостта си отива както пее Мишо Белчев.После ще стои сам като маймун.

Коментар

• Първоначално изпратено от vankata23 Разгледай мнение
            А
            Вярно е, че не трябва да се мерим с най-богатите, но има неща дето просто толкова бият на очи, че не става. Пример: Във родният ми Видин - цигарена фабрика!? Тютюн се кара от Благоевград, цигари се пакетират във Видин и се пращат натам - например към Бургас ?! Очевидно е, че с ресурсите е могло да бъде направено поне 2 пъти повече. Но не е направено -> като цялата компания не се е справила с таргетите години наред -> махаш изпълнителния директор и търсиш НОВ.
            Просто не разбираш логиката на социализма .....тогава умишлено се правеха производства по села и паланки, идеята беше да има работа по тези места и хората да не имигрират към по големите населени места. Видин в соца не беше по различно място от всеки друг областен град , именно щото тогава държавата имаше политика фокусирана в заетостта и що годе някаква социална справедливост.

След като падна соц. политика и пуснахме на воля пазарните сили от Видин какво остана ?
            Ти знаеш нали си от там .....стана най-западналия регион в цялото ЕС.
            Хората масово се изселиха щото вече няма поминък , колко остана ...1/2 или 1/3 от населението през соца ?

Между другото ЕС също е осъзнало тези неща и се мъчи да ги регулира чрез мерките си за селските райони които имат за цел да насърчават бизнеса в селските и западнали райони и да задържат хората, но за сега доста по неефективно от това което беше постигнал соца по въпроса ......

Коментар

• Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение
              Никой не е умрял защото не е карал четирилитров автомобил. Но пък всеки ще се изкефи.
              ...
              Това че не ти е липсвал е поради една-две причини: Не си знаел че ги има, и второ - толкова далече е било от теб, че и да си знаел не си обръщал внимание.
              КОлите в България бяха основно москвич и жигули, дотам се простираше хоризонта на масата българи. Но доста от масата българи са имали съседи работели я в Либия, я в Ирак или Иран, я някъде другаде. Тези хора можеха да си купят каквато си поискат кола веднага, без да чакат няколко години. Можеха да си купят разни полезни неща от кореком като касетофони, цветни телевизори, а дори и малборо и уиски.
              Докато другите само гледаха и примляскваха завистливо.

Подобно разделение във възможностите наложено от соц властта всъщност показваше явно на всички че едни са по-равни от други. Е тази разлика в крайна сметка доведе до разпада на комунизма/социализма.
              Че сега кое е различното ?
              Хората пак са с различни възможности и разликата дори е в пъти на тогавашната.
              Купуваш си луксозно МПС , 90 % о комшиите цъкат завистливо и си викат , аз нямам да купя новите ботушки на жената , пък тоя......

То това не се е променило - неравенството, само стана в по-големи размери и официализирано

Коментар

Това ми е любимата тема. Дълговете на САЩ ... в долари. ДОРАРИ колега, Доларундерчета - $$$$.

Каква е разликата между дълга на Франция в доларунгерчета $$$ и дълга на САЩ в същата валута??
                САЩ трябва да пуснат печатницата, опс ще ме извиняваш - не. Един принтер им стига, от тея по 120 кинта в Техномаркет. Принтират 100-тина банкноти с номинал трилион долара всяка и дългът им е в небидието.

Както не се сещам кой, американте, е казал след Бретън Уудс - доларунгерчетата са наша валута и ваш проблем. Така, че - спокойно за дълговете на САЩ в долари.

пс. Това, че говориш за дълга на една държава в собствената и валута като апокалиптичен проблем, показва, че за съжаление не знаеш как да четеш цифрите.

Ми...то едно такова - Обама нон-стоп го гаврим, че е маймуна, така че смятам, че е квит. Пито-платено.
                Ми УНСС е голямо училище.Личи си.Няма какво да коментирам повече просто ще замълча.Има да учиш още много и за съжаление ще го научиш по трудния начин.

Коментар

Общо взето Руския свят и Американския свят са различни.........

Американците залагат на лъскавото , всъщност съдържането не е много по различно , но човек гледа лъскавата опаковка и точи лиги.....

Руснаците никога не са залагали на лъскавото ...такава им е същността.

Примерно ти няколко пъти вече каза как признак за добър живот в САЩ било 4 литровия автомобил ... честно казано това не ми е липсвало, баща ми имаше москвич сделан в БГ и му вършеше почти същата работа ......
                  Никой не е умрял защото не е карал четирилитров автомобил. Но пък всеки ще се изкефи.
                  ...
                  Това че не ти е липсвал е поради една-две причини: Не си знаел че ги има, и второ - толкова далече е било от теб, че и да си знаел не си обръщал внимание.
                  КОлите в България бяха основно москвич и жигули, дотам се простираше хоризонта на масата българи. Но доста от масата българи са имали съседи работели я в Либия, я в Ирак или Иран, я някъде другаде. Тези хора можеха да си купят каквато си поискат кола веднага, без да чакат няколко години. Можеха да си купят разни полезни неща от кореком като касетофони, цветни телевизори, а дори и малборо и уиски.
                  Докато другите само гледаха и примляскваха завистливо.
                  Подобно разделение във възможностите наложено от соц властта всъщност показваше явно на всички че едни са по-равни от други. Е тази разлика в крайна сметка доведе до разпада на комунизма/социализма.
                  И друго - лъскавината е важна. Важна е защото тя е продукт на конкуренцията която е създадена от модела на развитие. Но сама по себе си тази лъскавина води до подобряване и усъвършенстване на съответния продукт, било той материален или друг. Води до развитие на знанието, технологиите, а оттам и на качеството на живот.
                  ...
                  Всичко това горе не е русия. И за съжаление в момента се опитват да се върнат на пътя по който неведнъж са катастрофирали
                  Чета тук че някои не мразели руснаците а само жужи. Според мен въпроса не е до омраза към руснаците, а по-скоро до начина по който държавата им функционира - И чувството не е омраза а по-скоро презрително безразличие към тях. (Може би "братския" украински народ да ги мрази. И братския грузински, братския полски, литовски естонски, латвийски...).
                  Но все пак тази държава е именно създадена от руснаци нали? От никой друг! Те са си избрали жужи, те допускат това което им се случва да им се случва. Е - заключението е само едно...
                  Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                    Вместо да дрискаш из форума вземи ни осветли за дълговете на САЩ Франция Япония Италия Германия Англия Швеция и Испания.Бъди изчерпателен особено за САЩ.

Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                    Някой те е излъгал или много си се объркал.Цифрите нищо няма да ти кажат.Хората много добре знаят как са живели.След като му позволяват на тоя да обижда Путин нека и на мен позволят да обиждам тоя шматарок кандитко ей така да му отвъртя няколко псувни белким се стресне.
                    Last edited by vankata23; 15.03.2015, 16:45.
                    #dagoduhatbednite

Коментар

А така - цензура! Ако обижда Путлер - в Белене! Славното време се завръща! Какво ще правим с тея дето разказват вицове?

Хубавото на цифрите е, че не лъжат, ако знаеш как да ги четеш.

А иначе - мен ми е достатъчно да видя какво е положението сега, да преценя коя е по-добрата. За себе си, естествено.
                      Някой те е излъгал или много си се объркал.Цифрите нищо няма да ти кажат.Хората много добре знаят как са живели.След като му позволяват на тоя да обижда Путин нека и на мен позволят да обиждам тоя шматарок кандитко ей така да му отвъртя няколко псувни белким се стресне.

Коментар

• Първоначално изпратено от Rainman Разгледай мнение
                        През януари 2015г. производството на азотни торове в Русия е намаляло спрямо януари 2014г. с 8,8 %.
                        През януари 2015г. производството на фосфорни торове в Русия е намаляло спрямо януари 2014г. с 7,2 %.
                        През януари 2015г. производството на калиеви торове в Русия е намаляло спрямо януари 2014г. с 5,5 %.
                        Вместо да дрискаш из форума вземи ни осветли за дълговете на САЩ Франция Япония Италия Германия Англия Швеция и Испания.Бъди изчерпателен особено за САЩ.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                          Госпожо модератор тоя простак докога ще обижда Президента на Русия?Докога мислоте да го търпите?И не се чудете после защо го обиждам.Мисля че е крайно време да бъде баннат завинаги
                          А така - цензура! Ако обижда Путлер - в Белене! Славното време се завръща! Какво ще правим с тея дето разказват вицове?

Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                          Цифрите нищо няма да ти кажат.Можем да сравняваме само тези които сме живели и двете системи.
                          Хубавото на цифрите е, че не лъжат, ако знаеш как да ги четеш.

А иначе - мен ми е достатъчно да видя какво е положението сега, да преценя коя е по-добрата. За себе си, естествено.
                          #dagoduhatbednite

Коментар

Аз мисля, че факта -че съм млад и зелен е чудесен. Мога безпрострастно да сравня цифрички и проценти от миналото. Без едните цифрички и проценти да ми напомнят на едни отминали чудесно времена от моята младост/детство. Така - според мен съм по-безпристрастен.

Имало е временен скок, осезаем, но потресаващо нищожен в сравнение с това какво е станало от Берлин на запад.

Вярно е, че не трябва да се мерим с най-богатите, но има неща дето просто толкова бият на очи, че не става. Пример: Във родният ми Видин - цигарена фабрика!? Тютюн се кара от Благоевград, цигари се пакетират във Видин и се пращат натам - например към Бургас ?! Очевидно е, че с ресурсите е могло да бъде направено поне 2 пъти повече. Но не е направено -> като цялата компания не се е справила с таргетите години наред -> махаш изпълнителния директор и търсиш НОВ.
                            Причината поради която хейтя толкова много рашата, е че те не са махнали изпълнителния директор (кгб ала ДС, etc), а са му сменили титлата със CEO. И хайде нов бардак със стари курви.
                            Цифрите нищо няма да ти кажат.Можем да сравняваме само тези които сме живели и двете системи.

Коментар

• Първоначално изпратено от kandid Разгледай мнение
                              Ми в нормалният свят няма тъждественост между "лидер" и държава... Всъщност там и "лидери", диктатори, фюрери, дучета, "велики кърмчии" и други подобни изобщо няма...

Впрочем, къде е Путлер бе?
                              Госпожо модератор тоя простак докога ще обижда Президента на Русия?Докога мислоте да го търпите?И не се чудете после защо го обиждам.Мисля че е крайно време да бъде баннат завинаги

Коментар

Твърде си млад и нямаш лични впечатления ........и тук видяха благинките , макар и в друг порядък. Но както ти казах няма как да се мериш с най-богатите , щото предното ти поколение е пасло овце , а не е управлявало колоний...

През 60-70 и в БГ скока в жизненото равнище също е осезаем .....става стандарт собствеността на жилище, вила и МПС , почивката на море през платения отпуск и т.н.
                                Това е на фона на предното поколение което такива неща не е виждало в масовия случай....
                                Аз мисля, че факта -че съм млад и зелен е чудесен. Мога безпрострастно да сравня цифрички и проценти от миналото. Без едните цифрички и проценти да ми напомнят на едни отминали чудесно времена от моята младост/детство. Така - според мен съм по-безпристрастен.

Имало е временен скок, осезаем, но потресаващо нищожен в сравнение с това какво е станало от Берлин на запад.

Причината поради която хейтя толкова много рашата, е че те не са махнали изпълнителния директор (кгб ала ДС, etc), а са му сменили титлата със CEO. И хайде нов бардак със стари курви.

пс. А за лъскавото - Майката родина зове, говори друго. По величина бие Статуята на свободата от земята и и го шмугва да не казвам къде. Смешно е обаче, че почни никой не е чувал тоя колосален съветски паметник. От форума гарантирам, че 80% не са и подозирали за същестуването му. Та, не мисля, че не си падат по лъскавото - според мен просто не ги бива...много..много..

Last edited by vankata23; 15.03.2015, 16:28.
                                #dagoduhatbednite

Коментар

Working...
                                X