If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Един от най-устойчивите и опасните митове на нашето време е, че военните разходи помагат на икономиката. Това няма как да е по-далеч от истината. Тези разходи помагат на добре платен елит, елитът с добри връзки. Отклоняват се ценни ресурси, които могат да покрият нуждите и желанията на населението и отиват към производители на инструменти за разрушение.
Ами няма проблем......не са добри тези комплекси....и толкова....Израел за какво реве тогава.
В статията си е написано, ама кой да чете.
Израел казва, че Иран ще използва падането на ембаргото за да се въоръжава, вместо да се погрижи за благосъстоянието на народа си (каквато е идеята за отпадането на санкциите).
""""""""Не, истинската заплаха е данъкоплатецът. Истинската заплаха е средната класа и продуктивните сектори на икономиката. Ние сме жертвите на тези неудържими разходи за въоръжение. Всеки долар или евро, което се взема заради някаква мнима заплаха, е долар или евро, което се отнема от реалната икономика и се прахосва по милитаристичния кейнсианизъм. Това е долар, откраднат от собственика на малкия бизнес, който няма да се инвестира в иновации, в противодействие на болести или дори дарен за благотворителност, която може да помогне на тези в нужда.
Един от най-устойчивите и опасните митове на нашето време е, че военните разходи помагат на икономиката. Това няма как да е по-далеч от истината. Тези разходи помагат на добре платен елит, елитът с добри връзки. Отклоняват се ценни ресурси, които могат да покрият нуждите и желанията на населението и отиват към производители на инструменти за разрушение."""""""
Ченгеджийски номера - правила съм се ... нали сам си поправи в поста СИВ на Варшавски договор, няколко минути след моята публикация ...
На Варшавския договор не са му трябвали още войски в БГ, имал си е пета колона навсякъде и памЯтници на окупаторската червена армия
Суматохата ви виновна, като ви е страх от мечки, не ходете в гората. А за помощ не съм и молила, мерси!
Не се прави, че не разбираш, че става въпрос за Варшавския договор!
Казваш, питани сме на избори!
В тая суматоха, когато всеки гледа кокала, и колкото по голям прахоляк, толкова по-добре, кой се е замислял, че това е просто една измама, кражба посред бял ден!
И ако продължаваш да твърдиш, че НАТО са манна небесна, няма как да ти помогна!
Няма! Съжалявам!
Ченгеджийски номера - правила съм се ... нали сам си поправи в поста СИВ на Варшавски договор, няколко минути след моята публикация ...
На Варшавския договор не са му трябвали още войски в БГ, имал си е пета колона навсякъде и памЯтници на окупаторската червена армия
Суматохата ви виновна, като ви е страх от мечки, не ходете в гората. А за помощ не съм и молила, мерси!
А за какво се притеснява руслямия от ПВО щитът на НАТО в Европа?
Путин го е заявявал, не веднъж, че няма страх в Русия от НАТО!
Но ако в България наистина се структурират разни натовски щабове, тогава нас трябва да ни е страх!
Коментар