IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Русия (2)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • ОБЯСНИ ЗАЩО?

    Първоначално изпратено от ing5rov Разгледай мнение
    http://lawstreetmedia.com/crime-amer...ties-200000-2/

    Най опасните откъм престъпност места в САЩ.
    Обяснете ЗАЩО ?
    Тъй. В номер 1 Детроит, престъпността е 2072/100 000 души.
    В номер 6 Балтимор тя е съответно 1401/100 000
    В номер 10 Канзас Сити е 1260/100 000.
    Това е топ 10 на престъпността в САЩ. Ужасно! Е, вярно, че класираните по-надолу ще имат къде-къде по-дребна престъпност. И въпреки всичко е ужасно.
    Тъй. Да надникнем сега в официалната статистика за България. За цяла България.
    За 1997 г. - 2728 престъпления на 100 000 души.
    За 2004 г. е 1640/100 000.
    За съжаление не разполагам с данни за последните 10 години. Но навярно числата ще са потресающи. В сравнение с "демократична" България в САЩ си играят на стражари и апаши.

    http://www.capital.bg/blogove/pravo/..._statistika_i/
    /виж таблица 1/

    Хайде, ако обичаш, обясни ЗАЩО?

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Ivan2015 Разгледай мнение
      Руски медии съобщиха, че според представител на КамАЗ, през май 2015 г. КамАЗ е продал в Русия около 2 пъти по-малко товарни автомобили в сравнение с май 2014г., тоест спадът на продажбите е около 50 %.
      Руски медии съобщават, че според представител на КамАЗ, през първите 5 месеца на 2015г. КамАЗ е продал в Русия около 2,17 пъти по-малко товарни автомобили в сравнение с първите 5 месеца на 2014г., тоест спадът на продажбите е с около 54 %. Обяснете защо. http://www.metalinfo.ru/ru/news/79447
      Руски медии съобщават, че неотдавна две момичета (жителки на Москва) изхвърлили тяхна приятелка през прозореца на шестия етаж на сграда в Москва. http://www.gazeta.ru/social/news/201..._7384853.shtml

      Коментар


      • Политически наблюдатели изтъкват способността на Путин да оказва влияние на световната сцена, въпреки усилията на Запада да го държи в ъгъла.
        Често изобразяван на Запад като самодоволен държавник хулиган, който трябва да бъде озаптяван и държан в изолация, руският президент Владимир Путин се озова последните дни в центъра на световната дипломация, гласи коментар в "Ню Йорк таймс", цитиран от БГНЕС.


        Той дори бе похвален от президента Обама за съдействието по постигането на ядреното споразумение с Иран. Според Стивън Пайфър от Института Брукингс многостранното споразумение е станало възможно благодарение на "поддържащата роля" на пратениците на Путин, макар че главните действащи лица са били САЩ и Иран.

        Споразумението подчерта способността на Путин да оказва влияние на световната сцена, въпреки усилията на Запада да го държи в ъгъла.

        Дипломатическа изолация на Путин, наложена от САЩ и Европа, никога не е била постигната. Миналата седмица той се радваше на голяма признание от световни лидери, включително на китайския и иранския президент Си Цзинпин и Хасан Роухани, които се събраха в руския град Уфа на срещи на три икономически организации, чиято сърцевина е Русия: Шанхайската организация за сътрудничество (ШОС), Евразийския икономически съюз (ЕАИС) и групата БРИКС, включваща Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка.

        Още по-забележителни бяха думите на Барак Обама от вторник, че г-н Путин е изиграл важна роля за постигането на съгласие по ядрената програма на Иран, продължава вестникът.

        "Като отчетем какви разногласия имаме с Русия в настоящия момент заради Украйна, аз не бях убеден, че това ще се подкрепя (усилията на Запада). Учуди ме, че Путин и руското правителството разделиха това (проблема с Иран и с Украйна) и ние нямаше да постигнем това споразумение, ако не беше готовността на Русия да действа с нас", каза Обама.

        Обама отбеляза също, че Путин му се е обадил неотдавна да обсъдят положението в Сирия и предложил по-нататъшно сътрудничество въпреки разногласията заради Украйна.

        Последва обаждане на Обама до Путин в сряда, което според Кремъл, подчертава "ролята на руско-американския диалог за сигурността и стабилността в света".

        " Относно украинската криза Путин продължава да критикува Запада и Киев. В същото време анализатори казват, г-н Путин умело се държи на световната сцена, като взема дипломатически решения, които подкопават усилията на Запада да го представя като злодей", изтъква "Ню Йорк таймс".
        Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Дон Карлос Разгледай мнение
          Абе Сталинофилче и Путинофилче, какво освобождава от отговорност ВВВеликия Советски Союз, че ни обяви война на 5 септември 1944 година, без по това време в България да има кьорав германец и без нито една българска пушка да е гръмнала срещу СССР през цялата Втора световна война?! Така ли се постъпва с "братска" страна?! Какво освобождава от отговорност Сталина ти, че ни окупира?! И какво освобождава от отговорност вас, че издигнахте на армията окупатор паметник в сърцето на София?! Тази свинщина има ли аналог в която и да е точка на Земното кълбо?!
          Много твои друзя вече си направиха харакири от срам. Крайно време е да се замислиш и ти.
          Да СССР ни обявява война и това е закономерно, ние сме страна членка на противниковия блок , и макар че не сме имали войници на източния фронт , за което трябва да сме много благодарни тогавашните управляващи, сме помагали на Германия във войната и със СССР чрез производство и снабдяване с храни , тютюни и т.н.

          А ако се имахме за братя с Русия тогава нямаше да сме на срещуположния фронт ....
          .................................................. .........................

          Интересно що все по голяма част от БГ народонаселение оцеляло след 25 години демокрация охладнява към САЩ.
          Що ли ?

          Около 1990г. мнозинството от хората харесваха и одобряваха САЩ, сега са се стопили на около 30-те %.
          Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Ivan2015 Разгледай мнение
            Според Росстат, през юни 2015г. в Русия производството на автобуси е намаляло с 23,8 % спрямо юни 2014г.
            Според Росстат, през първите 6 месеца на 2014г. в Русия производството на автобуси е намаляло с 15,6 % спрямо първите 6 месеца на 2014г. Обяснете защо.
            Почваш да се повтаряш , това го писа преди два месеца ...забравя се...по старателно , ако може...Русия е голяма статистики дал Бог , тъй че по внимателно !

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Ivan2015 Разгледай мнение
              Руска медия съобщава, че от днес цените на жилищно-комуналните услуги в Москва, Русия се увеличават. Четете статията. http://www.gazeta.ru/social/2015/06/30/6861929.shtml
              Според Росстат, през юни 2015г. в Русия производството на автобуси е намаляло с 23,8 % спрямо юни 2014г.
              Според Росстат, през първите 6 месеца на 2014г. в Русия производството на автобуси е намаляло с 15,6 % спрямо първите 6 месеца на 2014г. Обяснете защо.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Ivan2015 Разгледай мнение
                Днес руска медия публикува статия със заглавие "Образованието в някои висши учебни заведения в Русия е поскъпнало с почти 300 %". В статията дават пример с филологическия факултет на ДГУ в Русия, в който новата цена за обучението е 3,85 пъти по-висока от старата. Четете статията. http://www.gazeta.ru/science/news/20..._7333993.shtml
                Според Росстат, през юни 2015г. в Русия производството на товарни автомобили е намаляло с 26,6 % спрямо юни 2014г.
                Според Росстат, през първите 6 месеца на 2015г. в Русия производството на товарни автомобили е намаляло с 22,5 % спрямо първите 6 месеца на 2014г. Обяснете защо.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Ivan2015 Разгледай мнение
                  Според Росстат, през юни 2015г. в Русия производството на рокли и сарафани, за жени и момичета, е намаляло 4,032 пъти спрямо юни 2014г., тоест намаляло е с 75,2 %.
                  Според Росстат, през първите 6 месеца на 2015г. в Русия производството на рокли и сарафани, е намаляло 3,279 пъти спрямо първите 6 месеца на 2014г., тоест намаляло е с 69,5 %. Обяснете защо.
                  http://www.motherjones.com/politics/...exual-violence

                  Сексуалното насилие в американската армия взима заплашителни размери.
                  Обяснете ЗАЩО ?

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Ivan2015 Разгледай мнение
                    Някой ще обясни ли защо в руските градове Омск и Архангелск захарта е толкова скъпа. Средната цена на захарта в Русия също е доста висока. http://tsenomer.ru/producti/sahar/
                    Руска медия съобщава, че руската гражданка Мария Егоровна Гайдар, която е правнучка на писателя Аркадий Петрович Гайдар, е поискала да получи украинско гражданство.
                    http://www.gazeta.ru/politics/news/2..._7385749.shtml
                    Last edited by Ivan2015; 17.07.2015, 22:40.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Ivan2015 Разгледай мнение
                      Преди 3 дена руска медия публикува статия със заглавие " Две трети от руснаците са започнали да правят икономии на хранителни стоки ". Ако трябва да бъдем по-точни става въпрос не за две трети (което е почти 66,667 %), а за близо две трети и тези данни са получени при проучване на общественото мнение, извършено от ФОМ (Фонд за обществено мнение) в Русия на 20-21 юни 2015г. Според данни от проучването 30 % от запитаните в Русия са се отказали от покупката на някои хранителни стоки през последните 3 месеца, 40 % от запитаните в Русия са отговорили, че купуват по-евтини хранителни стоки през последните 3 месеца. Четете статията. Давам линкове за статията и за резултатите от проучването.
                      http://www.interfax.ru/russia/450127
                      http://bd.fom.ru/pdf/d25ppov15.pdf
                      Според Росстат, през юни 2015г. в Русия производството на рокли и сарафани, за жени и момичета, е намаляло 4,032 пъти спрямо юни 2014г., тоест намаляло е с 75,2 %.
                      Според Росстат, през първите 6 месеца на 2015г. в Русия производството на рокли и сарафани, е намаляло 3,279 пъти спрямо първите 6 месеца на 2014г., тоест намаляло е с 69,5 %. Обяснете защо.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Ivan2015 Разгледай мнение
                        Според Росстат, през юни 2015г. в Русия строителството отбелязва спад с 10 % спрямо юни 2014г. по съпоставими цени.
                        Според Росстат, през първите 6 месеца на 2015г. в Русия строителството отбелязва спад със 7 % спрямо първите 6 месеца на 2014г. по съпоставими цени. Обяснете защо.
                        http://lawstreetmedia.com/crime-amer...ties-200000-2/

                        Най опасните откъм престъпност места в САЩ.
                        Обяснете ЗАЩО ?

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Ivan2015 Разгледай мнение
                          Руски медии вече съобщават за 24 загинали в резултат на срутването в Омск, Русия, на част от сграда на казарма на 242 учебен център на въздушнодесантни войски на Русия на 12 юли 2015г..
                          http://www.gazeta.ru/social/news/201..._7379573.shtml
                          Според Росстат, през юни 2015г. в Русия строителството отбелязва спад с 10 % спрямо юни 2014г. по съпоставими цени.
                          Според Росстат, през първите 6 месеца на 2015г. в Русия строителството отбелязва спад със 7 % спрямо първите 6 месеца на 2014г. по съпоставими цени. Обяснете защо.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Ivan2015 Разгледай мнение
                            Според Росстат, през юни 2015г. в Русия продажбите на дребно са намалели с 9,4 % спрямо юни 2014г. по съпоставими цени.
                            Според Росстат, през първите 6 месеца на 2015г. в Русия продажбите на дребно са намалели с 8 % спрямо първите 6 месеца на 2014г. по съпоставими цени. Обяснете защо.
                            http://www.ibtimes.co.uk/homophobia-...ay-sin-1466848

                            обяснете ЗАЩО ?

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Ivan2015 Разгледай мнение
                              В статия на руска медия пише, че няколко десетки военнослужещи на Русия от 33 отделна мотострелкова бригада се разследват по член 337 и член 338 от наказателният кодекс на Русия, тоест разследват се и за дезертьорство от армията. Според статията на медията тези военнослужещи са избягали от полигон в Ростовска област, която е в Русия. Пак според написаното в статията на медията, те са извършили деянията,за които са разследвани, защото са се страхували, че ще бъдат изпратени в Украйна!!! Медията съобщава, че един военнослужещ от тази бригада вече е осъден, друг военнослужещ от тази бригада вече е обвиняем, а останалите се разследват. http://www.gazeta.ru/politics/2015/0..._7633125.shtml
                              Според Росстат, през юни 2015г. в Русия инвестициите в основен капитал са намалели с 7,1 % спрямо юни 2014г.
                              Според Росстат, през първите 6 месеца на 2015г. в Русия инвестициите в основен капитал са намалели с 5,4 % спрямо първите 6 месеца на 2014г. Обяснете защо.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Ivan2015 Разгледай мнение
                                Помните ли как ку му не тата се опитаха да ви излъжат за депозитите в банките в Русия? Ку му не тата винаги гледат да ви излъжат.
                                На 1 юни 2014г. равностойността в евро на депозитите на физическите лица в банки в Русия средно на човек от населението е била 2425,57 евро, но след 1 година, тоест на 1 юни 2015г. вече е намаляла и е била 2294,80 евро.
                                На 1 юни 2014г. равностойността в евро на депозитите на юридическите лица в банки в Русия средно на човек от населението е била 1360,79 евро, но след 1 година, тоест на 1 юни 2015г. вече е намаляла и е била 1255,16 евро.
                                На 1 юни 2014г. равностойността в евро на депозитите на физическите и юридическите лица в банки в Русия средно на човек от населението е била 3786,36 евро, но след 1 година, тоест на 1 юни 2015г. вече е намаляла и е била 3549,96 евро. Тоест за период от 1 година равностойността в евро на депозитите на физическите лица и юридическите лица в банки в Русия средно на човек от населението е намаляла с 236,40 евро. Ку му не тата се опитаха да ви излъжат, че уж в Русия равностойността в долари или равностойноста в евро на депозитите на хората се е увеличила, а всъщност тя е намаляла чувствително. От 1 юни 2015г досега руската рубла доста поевтиня спрямо еврото и следователно равностойността на депозитите на физическите и юридическите лица в банки в Русия средно на човек от населението към днешна дата е доста по-ниска от посочените данни към 1 юни 2015г.
                                На 1 юни 2015г. равностойността на депозитите на домакинствата и НТООД в банки в България средно на човек от населението е била 2886,96 евро.
                                На 1 юни 2015г. равностойността на депозитите на домакинствата, НТООД и нефинансовите предприятия в банки в България средно на човек от населението е била 3993,71 евро. Вижда се, че в банки в България, смятано средно на човек от населението хората имат повече пари в сравнение с Русия.
                                Според Росстат, през юни 2015г. в Русия продажбите на дребно са намалели с 9,4 % спрямо юни 2014г. по съпоставими цени.
                                Според Росстат, през първите 6 месеца на 2015г. в Русия продажбите на дребно са намалели с 8 % спрямо първите 6 месеца на 2014г. по съпоставими цени. Обяснете защо.
                                Last edited by Ivan2015; 17.07.2015, 21:24.

                                Коментар

                                Working...
                                X