Първоначално изпратено от Макс
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Русия (2)
Collapse
Заключена.
X
X
-
-
Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнениеПонеже виждам, че се интересувате, нека да поясня:
Най-добре за реактора е да работи на 100%. В случай, че няма достатъчно потребление се допуска и работа на по-ниска мощност - например 80-90%. Режимите на още по-ниска мощност не са препоръчителни за дълго време. Във всички случаи обаче не се допуска честа промяна на мощността, т.е. "следене на товара". За тая работа за другите централи.
Забележка: Горното важи за реактори от типа на ВВЕР-1000, т.е. четириконтурни моноблокове. Малките реактори ВВЕР-440 бяха друга бира (шестконтурни с две турбини) и позволяваха по-голяма гъвкавост, например дълго време работа на 50% само с едната турбина. Но забраната за "следене на товара" си остава. За съжаление вече не работят.
Коментар
-
Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнениеТо гръцкия пазар не го грижи. Сега не работят климатиците. Като се стопли и ще нарасне.
И сега изнасяме по 400 мегавата за Гърция. За Турция гледам са 450-500 мегавата. За Македония още триста мегават. Демек един блок и нещо работи само за износ.
http://www.tso.bg/default.aspx/reali...-fizicheski/bg
А сегашния сезон си е слаб. Нито се топлят нито се охлаждат.
Коментар
-
Понеже виждам, че се интересувате, нека да поясня:
Най-добре за реактора е да работи на 100%. В случай, че няма достатъчно потребление се допуска и работа на по-ниска мощност - например 80-90%. Режимите на още по-ниска мощност не са препоръчителни за дълго време. Във всички случаи обаче не се допуска честа промяна на мощността, т.е. "следене на товара". За тая работа за другите централи.
Забележка: Горното важи за реактори от типа на ВВЕР-1000, т.е. четириконтурни моноблокове. Малките реактори ВВЕР-440 бяха друга бира (шестконтурни с две турбини) и позволяваха по-голяма гъвкавост, например дълго време работа на 50% само с едната турбина. Но забраната за "следене на товара" си остава. За съжаление вече не работят.He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.
Коментар
-
http://www.kznpp.org/index.php?lang=...trical_reports
В 23.59 ч АЕЦ има текуши стойности
5 блок - 911 МВт
6 блок - 1023 МВт
Коментар
-
Първоначално изпратено от StraightForward Разгледай мнениеЩо Путин днес прие указа с които скрива мобилните крематориуми ... а ???В мирно време, Вие какви сте терористи ли ??
Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Коментар
-
Първоначално изпратено от data Разгледай мнениеЕдин Аец работи винаги на 100 % от капацитета си и не подлежи на управление . По тази причина може да работи само и единственно в ппстоянноят коридор от пптреблението което не се променя ни денем ни нощем ни лято ни зима . Та ин дъз момент нашата икономика потребява 3500-3700 мгв ч а постояното не променещо се потребление е доста под 2000 мгв ч . До скоро пазара в гърция поемаше излишиците но той спихна . Та такива ми ти работи
Коментар
-
Първоначално изпратено от data Разгледай мнениеЕдин Аец работи винаги на 100 % от капацитета си и не подлежи на управление . По тази причина може да работи само и единственно в ппстоянноят коридор от пптреблението което не се променя ни денем ни нощем ни лято ни зима . Та ин дъз момент нашата икономика потребява 3500-3700 мгв ч а постояното не променещо се потребление е доста под 2000 мгв ч . До скоро пазара в гърция поемаше излишиците но той спихна . Та такива ми ти работи
И сега изнасяме по 400 мегавата за Гърция. За Турция гледам са 450-500 мегавата. За Македония още триста мегават. Демек един блок и нещо работи само за износ.
http://www.tso.bg/default.aspx/reali...-fizicheski/bg
А сегашния сезон си е слаб. Нито се топлят нито се охлаждат.Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Макс Разгледай мнениеДневните и сезонни колебания не се описват със синусоидална графика. Аз лично бих си свалил от ТР доклада на одитора за 2013г за АЕЦ Козлодуй 5 и 6 блок, 2000 МВт. Одитор мисля че е ърнстандянг и доста добре е систематизирал нещата
Не съм сигурен каква полза ще имам от информацията за товара и преносните капацитети, които са предлагани от есо за съответния период
http://www.tso.bg/default.aspx/preno...-i-mesechni/bgLast edited by data; 29.05.2015, 05:49.
Коментар
-
Първоначално изпратено от markov Разгледай мнениеБе и той не знае , ма се опита да се направи на компетентен ...е не му се получиВ мирно време, Вие какви сте терористи ли ??
Коментар
-
Първоначално изпратено от Макс Разгледай мнениеДневните и сезонни колебания не се описват със синусоидална графика. Аз лично бих си свалил от ТР доклада на одитора за 2013г за АЕЦ Козлодуй 5 и 6 блок, 2000 МВт. Одитор мисля че е ърнстандянг и доста добре е систематизирал нещата
Не съм сигурен каква полза ще имам от информацията за товара и преносните капацитети, които са предлагани от есо за съответния период
http://www.tso.bg/default.aspx/preno...-i-mesechni/bgНе спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Коментар
-
Първоначално изпратено от data Разгледай мнениеЕто ти жокер професоре - потреблението на ел. енергия представлява синосоида както с дневни така и сезонни колебания . Айде фантазирай от тук на сетне
http://www.tso.bg/default.aspx/preno...-i-mesechni/bg
Коментар
-
Първоначално изпратено от Макс Разгледай мнениеМаани заклинанията. Давай конкретика.
Коментар
-
Първоначално изпратено от data Разгледай мнениеДобре е ти и маркоф да прочетете малко повече за управлението на атомни централи
или просто да прочетете малко по задълбочено статистиката на есо . Пропагандистките клишета не вършат работа
Коментар
-
Първоначално изпратено от markov Разгледай мнениеМи пак не позна, по скоро в нашата цена са калкулирани кражбите на Украйнците наказателно , нали спираме всички алтернативи през нас на Украйна......редно е да си плащаме за кражбите им щом са ни толкова скъпи....
Коментар
Коментар