IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (Архив до 21.11.2015)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
    Гергов е избрал тази фирма, дето праща работниците си да си рискуват живота. Естествено че Гергов е виновен. Дори само заради това че не е опражнил контрол над хора които е наел да вършат това което той им е казал. Пък и кой знае какво им е казал.

Действията на Гергов съвсем пряко отразяват цялото отношение ан БСП към хората в България. Да им работят за без пари, да си рискуват дори и живота. И ако нещата се объркат - вината я поемат само с мезетата. Нищо не се е променило при комунистите от 70 години. Все същите безочливи типове дето приказват за социална справедливост докато крадят и рискуват чуждия живот. Много извратено чувство за социална справедливост показват ръководителите на столетницата.
    Нещо започвам да си развалям мнението за теб, 99,999% съм сигурен че гергов дори не е чувал за тази фирма, камо ли да познава управителя/собственика/ нямам предвид планекс/
    Гергов е избрал Планекс, а от там нататък................

Коментар

• Живеем в 1938 година http://investments.dir.bg/_wm/librar...773127&dflid=3
      http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
        Само не разбрах Георги гергов какво е виновен- той е наел фирма планекс да му разруши стария и построи нов хотел, Планекс са наели друга фирма да разруши хотела. Тази фирма е наела работници- дали ги е наела или сами са влезли да режат колоните ще се установява тепърва
        ТА къде е Гергов в цялата работа. Ако беше костов дали така щеше да се говори
        Гергов е избрал тази фирма, дето праща работниците си да си рискуват живота. Естествено че Гергов е виновен. Дори само заради това че не е опражнил контрол над хора които е наел да вършат това което той им е казал. Пък и кой знае какво им е казал.

Действията на Гергов съвсем пряко отразяват цялото отношение ан БСП към хората в България. Да им работят за без пари, да си рискуват дори и живота. И ако нещата се объркат - вината я поемат само с мезетата. Нищо не се е променило при комунистите от 70 години. Все същите безочливи типове дето приказват за социална справедливост докато крадят и рискуват чуждия живот. Много извратено чувство за социална справедливост показват ръководителите на столетницата.

Коментар

• Първоначално изпратено от Стамболов Разгледай мнение
          [B][SIZE="3"]​Срутеният хотел на Гергов в „Слънчев ден“ - символ на БСП и провалената България[/
          Само не разбрах Георги гергов какво е виновен- той е наел фирма планекс да му разруши стария и построи нов хотел, Планекс са наели друга фирма да разруши хотела. Тази фирма е наела работници- дали ги е наела или сами са влезли да режат колоните ще се установява тепърва
          ТА къде е Гергов в цялата работа. Ако беше костов дали така щеше да се говори

Коментар

• Няма да стане!

Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
            Явно, този ти коментар може да стане лакмус ...дали е дошло времето за ...нормалния начин ))
            Когато го напишеш и остане без коментар или само с одобрителен за Нормалност - ще сме О'К
            Който е престъпник - закон - съд- наказание. Видът на наказанието е подробност...когато се изчисти от политически нюанс

За жалост няма да стане. Лукановата конституция не дава. Щом разрешава на престъпниците да си гласуват сами закон за амнистия, а Конституционният съд /частната адвокатска кантора на ДПС/ отказа да обяви този закон за противоконституционен, значи конституцията не е наред. Или по-скоро е направена така, че да обслужва само определени кръгове.

http://www.legalworld.bg/15632.trojn...-zavinagi.html

Не става и с отменяне на закона по законодателен път, от Парламента. В наказателното право действа принципът, че когато са налични два закона, подсъдимият ползва по-благоприятния.

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
              Хващаш, осъждаш и ако присъдата е чукане на камъни - да чука
              Иначе, какво осъден на две инстанции съдебни реформи прави
              Абе, хайде стига с това Белене!!! Не може ли по нормалния начин?
              Явно, този ти коментар може да стане лакмус ...дали е дошло времето за ...нормалния начин ))
              Когато го напишеш и остане без коментар или само с одобрителен за Нормалност - ще сме О'К
              Който е престъпник - закон - съд- наказание. Видът на наказанието е подробност...когато се изчисти от политически нюанс

Коментар

• Първоначално изпратено от nacheff Разгледай мнение
                Воистина Воскресе!

Съни, благодаря и мир и любов!

Не съм обърнал внимание на тези прояви. Това дребно и сиво и смешно човече май взе да ми идва в повече.
                Чудя им се на тези, които бяха отишли на избори за Президент на страната, но гласували според поръчката на някой си ...., как се чувстват сега в миговете, когато остават сами със себе си.
                И на мен ми се случвало да гласувам криво, но след това насочвам унищожителната критика към мен и само към мен.
                А тук - кого критикуват?!

Исках да го разбера, опитах дори да му помогна - изпълнен със смирени помисли, та написах нещо, което трябваше да защити по някакъв начин институцията, но напомнянето ти направо ме срази. Шарена е земята ни и знам, че т.-н. реципрочност няма да бъде лесна, но без поне опит да се постигне, си е направо срамна работа.
                Нещата отиват към известните и утвърдени по нашите земи ценности:
                .айната му на православието и,
                .uck the European Union
                Дай, Боже! Да, Дай Боже и Мир!
                * * *
                ...преди 2 години, мисля, имаше, нещо като скандал(нещо...някак си бързо ги тушираме) във връзка с официално честване на единия от 2та големи мюсюлмански празници(Рамазан, мисля), на който присъстваше Президента ни редом с мюфтията, вице-то на Турция и ...имаше забрана за български журналисти ... в Бг ...просто не са били допуснати на срещата/вечерята ...за разлика от турските им колеги. Затова лесно си спомних
                И за обединението на нацията и в ежедневието - отнощението му е същото. Действията и приказките му са винаги насочени към разделение. При предишното управление на Орешарски, още в самото начало пред американски медии отписа правителството. Зае официално позицията на протестърите, отново в самото начало... Със служебните му кабинети - същото... Гафовете му при различни срещи или поздрави дори стават симпатични на този фон...
                ...Знаеш ли, понякога си мисля, че някой умишлено иска тази институция с това й представителство да е слаба, често и смешна. Някак си ми е трудно да си представя, че целият екип около Президента не може да въведе един нормален образ. Че им липсват знания, образование и ...култура. Култура към Уважението.

* * *
                Хубава вметка с Димитри Иванов!
                Винаги съм го харесвала, като бях малка го слушах с интерес в неделите в минутките при Кеворкян, после имаше едно публицистично предаване заедно с Тома Томов... И двамата нямат място в днешните масови медии...
                Ерудитите все пречат в един Crazy World.
                В това му писание ми хареса погледа към дребните, малки неща
                и подчертаването му(поне аз, така го усетих),
                че Величието няма нужда от прилагателни за определянето му.
                Велика България ...и на 5 морета ще е жалка, ако народът й тъне в мизерия и необразованост и ако "генералите й, продават без бой земята й"
                ---
                сетих се, че чат-пат попадам на статиите на Димитри Иванов и преди време, бях поствала тук във форума....и последваха приказки, че е комунист...съответно аз...щом може да ми харесва ))
                Каква ирония сега няма кой да го обвини в ...комунизъм, щото днешното управление е поело път на реабилитация на миналото-комунистическо...
                Вероятно, заради...собственото им такова
                Last edited by съни(тя); 13.04.2015, 20:07.

Коментар

• Странна работа! Върнах се към форума след като бях с нагласа, че днес няма повече какво да чета. Да, ама тези дни прочетох една хубава статия, която беше постнал колегата Милом за българските герои - ген. Колев и майор Векилски. И все не ми излизаше от главата, все се опитвах да си спомня, къде преди време бях чел нещо свързано с темата, ама не съвсем.

И най-накрая - съвсем неочаквано в съзнанието ми изплува, че Джимо беше публикувал една писаница.
                  Да, ама взех та обърках и вместо темата История, отворих темата Политика. И гледам, Съни нещо споделила. Оттам припалих и ... тя една работа като има да става, става си!

Но, нека не забравям за доброто си намерение.

Крейзи
                  Димитри Иванов

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                    Христос Воскресе! Светли празници
                    Здраве и любов за всички!

* * *
                    Великден е чисто религиозен празник и лично, бих предпочела политическите лица да стоят настрана.
                    Нека миряните да пазим духовността си, въпреки политиката

Не би ми и хрумнало да очаквам официален поздрав от Президента, но във връзка с полемиката ви сега се сетих, че в близките години бяха отправяни поздрави за друг религиозен празник, но мюсюлмански...
                    Ако е практика, следва да е реципрочна, обаче.
                    Воистина Воскресе!

Съни, благодаря и мир и любов!

Не съм обърнал внимание на тези прояви. Това дребно и сиво и смешно човече май взе да ми идва в повече.
                    Чудя им се на тези, които бяха отишли на избори за Президент на страната, но гласували според поръчката на някой си ...., как се чувстват сега в миговете, когато остават сами със себе си.
                    И на мен ми се случвало да гласувам криво, но след това насочвам унищожителната критика към мен и само към мен.
                    А тук - кого критикуват?!

Исках да го разбера, опитах дори да му помогна - изпълнен със смирени помисли, та написах нещо, което трябваше да защити по някакъв начин институцията, но напомнянето ти направо ме срази. Шарена е земята ни и знам, че т.-н. реципрочност няма да бъде лесна, но без поне опит да се постигне, си е направо срамна работа.
                    Нещата отиват към известните и утвърдени по нашите земи ценности:
                    .айната му на православието и,
                    .uck the European Union

Коментар

• Агент Гоце го привикаха на килимчето в Москва !

http://offnews.bg/news/%D0%9F%D0%BE%...BE_489357.html
                      Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

Коментар

• Първоначално изпратено от nacheff Разгледай мнение
                        Аз имам по-прост отговор. Никому от тази малка и по същество затворена общност (форума) не е направило впечатление, че президентите Желев, Стоянов, Първанов не излизат с официално поздравление към преобладаващата в страната православна общност, но въпреки извесните си недостатъци, всеки от тях по един относително приемлив начин е "пълнел" широката кройка на институцията.

Последният по един неприемлив начин и пресичайки границите на търпимост скъса с духа на конституцията - да олицетворява единството на цялата нация и фокусира върху себе си напълно очаквано негативно обществено внимание в засилена степен.
                        точно...или поне е намирал баланса да не "дразни" излишно отделни общности, показвайки пренебрежение, къса памет или просто игнорирайки историята...като случаят "3-ти Март" - почитаме паметта на финландци, но тази на руснаците - не...
                        Безумие!
                        Дори не е израз на политическа коректност някаква...

Коментар

• Христос Воскресе! Светли празници
                          Здраве и любов за всички!

* * *
                          Великден е чисто религиозен празник и лично, бих предпочела политическите лица да стоят настрана.
                          Нека миряните да пазим духовността си, въпреки политиката

Не би ми и хрумнало да очаквам официален поздрав от Президента, но във връзка с полемиката ви сега се сетих, че в близките години бяха отправяни поздрави за друг религиозен празник, но мюсюлмански...
                          Ако е практика, следва да е реципрочна, обаче.

------
                          2012г.
                          Президентът Росен Плевнелиев поздрави днес мюсюлманската общност в България по повод празника Рамазан байрам, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

“Приемете моите сърдечни поздравления по случай Рамазан байрaм. В края на този свещен за мюсюлманите месец отново имаме повод да си припомним, че празниците са време на радост и светлина, в което се обединяваме, търсейки духовно единство и разбирателство”, заявява в поздравлението си държавният глава.

2013г.
                          Президентът Росен Плевнелиев ще уважи свещения мюсюлмански празник Рамазан Байрам и ще изрази почитта си към мюсюлманската общност. Държавният глава ще присъства в Пловдив на вечеря-ифтар по случай Рамазан Байрам, по покана на главния мюфтия на мюсюлманското вероизповедание в България д-р Мустафа Хаджи, съобщиха от пресофиса на държавния глава.

Държавният глава ще отправи послание за здраве и благополучие пред присъстващите на празничната вечеря, сред които се очаква да бъдат парламентаристи, министри, дипломати, учени и общественици, представители на българската мюсюлманска общност и на мюсюлманското вероизповедание от Република Гърция, Република Косово, Република Македония и Република Турция.

28.юли.2014г. за Рамазан Байрам
                          Президентът Росен Плевнелиев поздрави мюсюлманската общност в България по случай Рамазан Байрам, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

"През тази година имах честта да бъда домакин на благотворителна вечеря ифтар, ...
                          ...
                          Той пожелава на мюсюлманите да посрещат всеки празник, заобиколени от най-близките си и винаги съпътствани от
                          здраве и берекет.

04.октомври.2014 за Курбан байрам
                          Президентът Росен Плевнелиев поздрави днес мюсюлманската общност в България с настъпването на празника Курбан байрам.
                          „Бих искал да Ви поздравя с настъпването на празника Курбан байрам и да отправя към Вас и Вашите семейства своите най-искрени пожелания за здраве и благоденствие!“, се казва в поздравлението на българския държавен глава
                          .... http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4348222

----

Бойко Борисов поздрави мюсюлманите за Рамазан Байрам

Коментар

• Първоначално изпратено от Дон Карлос Разгледай мнение
                            Всичко е точно така и аз го зная. Въпросът ми е обаче малко "по-встрани": защо с днешна дата ядат чехлите на Плевнелиев? И защо на никого не хрумна да яде по същия въпрос чехлите на техния президент, когато беше на власт.
                            Това говори твърде много и май казва всичко.
                            Аз имам по-прост отговор. Никому от тази малка и по същество затворена общност (форума) не е направило впечатление, че президентите Желев, Стоянов, Първанов не излизат с официално поздравление към преобладаващата в страната православна общност, но въпреки извесните си недостатъци, всеки от тях по един относително приемлив начин е "пълнел" широката кройка на институцията.

Последният по един неприемлив начин и пресичайки границите на търпимост скъса с духа на конституцията - да олицетворява единството на цялата нация и фокусира върху себе си напълно очаквано негативно обществено внимание в засилена степен.

Коментар

• Така е.

Първоначално изпратено от nacheff Разгледай мнение
                              Въпросът е интересен. Не е тайна отношението ми към персоната, която сега се именува президент, но при намесването на името и на предишния, при това с аналогични прояви, вече взе да става подозрително.

Направих опит да потърся в нета поздравления от Първанов, Стоянов и Желев за Великден, не не намерих такива.

Странно е, че се натъкнах на такива от страна на Путин, дори от .... Обама, но бг президентите изглежда не отправят поздрави за Великден.

Никой от бг президентите не е странял показно от църква или религия. По тази причина съм склонен да допусна, че става въпрос за някаква осбена форма на "политкоректност" (за да не се налага да отпряват специални поздрави към другите религиозни общности), или за негласно споразумение с църквата, да не отклонява вниманието на поството към политическите институции.
                              Всичко е точно така и аз го зная. Въпросът ми е обаче малко "по-встрани": защо с днешна дата ядат чехлите на Плевнелиев? И защо на никого не хрумна да яде по същия въпрос чехлите на техния президент, когато беше на власт.
                              Това говори твърде много и май казва всичко.

Коментар

• БСП си отива!

Първоначално изпратено от Стамболов Разгледай мнение
                                ​Срутеният хотел на Гергов в „Слънчев ден“ - символ на БСП и провалената България

http://www.faktor.bg/hlyab-i-pasti/4...balgariya.html

Господ с ново изпитание преди Великден - червеният Армагедон или вярата!
                                Васил Василев

България отново потъна в скръб преди Великите празници на Възкресение Христово. Колкото и несериозно и мистично да звучи, Бог отново прати своя знак към прогнилата ни държава, че заради безотговорните си деяния народът ни за пореден път е поставен пред изпитание - да избира съдбата си на жертвите, поробени от червения Армагедон, или свободата на духа и християнството.

Драмата около срутения хотел във Варненски курорт, който затрупа невинни работници, отишли да изкарат 5 лева на черно, за да изхранят семействата си ще отмине след седмица – две, и никой няма да говори за нея. Тя за пореден път ще остане само в черните хроники и след години ще се споменава между другото като говорим за загиналите деца в „Индиго” или удавилите се в река Лим ученици. Наказани най-вероятно няма да има отново, главните виновници ще се спасят, защото разполагат с власт, а съдът отново ще раздаде смешните условни присъди, които сме свикнали да чуваме вече 25 години.

Заради шепа самозабравили се червени богаташи обаче Господ не прощава и на най-честните и вярващи българи. Поредицата от инциденти, погребани деца и почернени родители, хекатомбите, които ни преследват като чума преди велики празници започват да се превръщат в знак небесен заради самите нас и

робското ни търпение

Бившата сграда на БКП, преустроена в хотел в комплекса „Слънчев ден“, който рухна, е самороден символ и на рухналия преход, а затрупаните под руините хора напомнят за всички българи, които могат да последват съдбата им в разпадащата се Родина. Сградата на ужасите край Варна е и огледалото на срутената Българска социалистическа партия, наследила БКП, която вече 25 години се мъчи саморъчно да реже и приватизира носещите колони на държавата. Опитите на „столетницата” засега винаги са успявали да махнат конструкциите, които не са им нужни. След години обаче не е ясно, дали народът няма да се окаже заровен под бетона, а т. нар. червени аристократи да се оправдават цинично с опита да ни дарят слънчев ден.

Знаков сам по себе си е и чорбаджията на фаталния хотел. Според търговския регистър и системата ДАКСИ “Слънчев ден“ АД, в който влиза и злощастният хотел „Вероника“ е собственост на „Съни тур“ ЕООД, притежавано от бизнесмена Георги Гергов. Други медии твърдят, че хотелът е собственост на Пловдивския международен панаир, който пак е в портфейла на Гергов. Скандално известният бизнесмен е винаги готов да говори сладкодумно пред медиите, но сега се покри след като комунистическият имот се превърна в

ковчег за работещите строители

Шефът на БСП в Пловдив и почетен консул на Русия, известен и с щедростта си към всички родни партии, не иска да обясни какво са правили незаконно майсторите там, защо не са спазени строителните изисквания, а сега двете дъщерни фирми на основния изпълнител за ремонта трябва да се обясняват, вместо той да каже каква е цялата истина.

Георги Гергов започва кариерата си на червен милионер като свиневъд в началото на 90-те. Но той е само малко зрънце от белите, които сътвориха вождовете от партията му през последните години. Останалите живи хора, които имат все още някаква надежда за промяна, ще запомнят Прехода, който продължава и до днес, с факта, че 98% от българите се оказаха бедни и с провалено бъдеще, а 300 червени фамилии успяха да трансформират като магьосници политическата власт в икономическа и финансова. Те и децата им за поколения напред са осигурени, но ще продължават заради безпардонната си алчност като воденични камъни да дърпат държавата надолу.

Днес синовете и внуците на комунистическите велможи ударно подменят паметниците на Сталин и Ленин и идеите за светлия комунизъм с хотели и комплекси за милиони. Бетонираха брега край морето, бетонираха планините, които след това, както става ясно от трагедията край Варна, рушат сами. Гигантоманщината, обзела наследниците на червените конструктори от времето на Тодор Живков днес продължава да помита като съветска прахосмукачка „Ракета” надеждите на поколения българи за демокрация и по-достоен и справедлив живот.

В крайна сметка обаче стана ясно едно – ламтежът на

българската олигархия превръща всичко до което се докопа в гробница

Дори и вечно усмихнатият оптимист и лидер на БСП - Михаил Миков вече сам не вярва на думите си за силната „левица”. Самият той призна по време на последния конгрес на партията преди дни, че от години усещал, че нещо в „столетницата” скърца. Явно е предусещал разпадащия се хотел на своя съпартиец. Ако всичките грехове на БСП по време на Прехода Миков вижда само като „скърцане”, то съсипването на държавата, която партията му старателно проведе, трябва да бъде обявено за Национален празник на 9-и септември. За емблематичен паметник вместо нова „Шипка” може да бъде обявен рухналият хотел в „Слънчев ден”. Това вероятно ще се случи, а може и нов хотел вместо паметник да издигнат. Въпрос на време е обаче колко дълго той ще издържи и колко жертви на червената олигархия още ще вадим от развалините, ако все пак в тази държава са останали спасители – обикновени българи.
                                Чудесна статия! Правдива. Мир на праха на загиналите и Геена огнена за червените олигарси!
                                Но аз съм оптимист - БСП /комунисти/ си отива. На последните парламентарни избори за тази срамна и позорна партия гласуваха само 73 400 избиратели. Толкова са останали след над 2 000 000 през 1990 г. На следващите избори, ако пак не се коалира с други партии /цигански, комунистически, национал-болшевишки и прочие/, няма да мине бариерата.
                                Що се касае до "прехода", преход в България никога не е имало. Хората, които можеха да мислят, разбраха какво ни очаква веднага след приемането на позорната конституция. Не напразно депутати от Великото народно събрание, доблестни и мислещи българи, отказаха да я подпишат. За съжаление обаче, по нареждане на Андрей Луканов, лицето Иван Йорданов Костов също не я подписа, за да може по-лесно впоследствие да бъде внедрен под прикритие в изпълнителната власт.

Коментар

Working...
                                X