IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (Архив до 21.11.2015)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Корупцията в България е един от основните фактори, които пречат на борбата с трудовата експлоатация
    2 Юни 2015 | Агенция "Фокус

Брюксел. В България корупцията е един от основните рискови фактори, които пречат на борбата с експлоатацията на работници. Това се казва в доклада на Агенцията на Европейския съюз за основните права.
    Документът отбелязва, че сериозната трудова експлоатация на работниците в ЕС е често срещана, но остава скрита за обществеността. Заключението е направено на базата на 217 случая на експлоатация в ЕС, сред които има и такива на експлоатирани българи.
    Изследването показва, че в България, както и в Гърция, корупцията е един от основните рискови фактори, които пречат на борбата с експлоатацията на работници. Земеделието, строителството, хотелиерството и секторът на услугите са трите сектора с най-високо ниво на експлоатирани работници в България.
    Докладът разкрива, че в половината страни от ЕС, сред които и България, трудовото робство, принудителният труд и подчиняването са криминализирани само в определен контекст.
    Все пак България е посочена и като пример за обещаваща практика. Страната е създала мрежа от „трудови аташета“ в пет европейски страни, които предоставят помощ на българските работници в общо 10 държави от ЕС. Споменат е и фактът, че България е сред европейските страни, които според статистиката на Евростат са изправили пред съда голям брой трафиканти на работници.
    http://www.focus-news.net/news/2015/...oatatsiya.html

пп Целият доклад може да се изтегли от тук http://fra.europa.eu/en/publication/...r-exploitation
    Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

Коментар

• Северната ни съседка предвижда да свали всички данъци от 2016 г. – от 24% на 20%.

http://novanews.novatv.bg/news/view/..._campaign=menu

Питам се аз- няма ли да свалят само един данък, а не всички данъци!

Коментар

• Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
        Има вносни мита парцалев. и затова няма внос- просто не е рентабилно
        Ееех, едно време какви форуми имаше само...

Коментар

• Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
          Демокрация ли?????

Гнусна гавра с паметник на Левски в Бургас! Цигани завряха среден пръст в лицето на Дякона
          И какво ти е виновна демокрацията?

Коментар

• Големият проблем в сектора на горивата не е данък печалба, а укриването на акцизи и ДДС. Това каза пред телевизия Bulgaria On Air анализаторът Тихомир Безлов.

Повод за коментара е представения преди дни анализ от ръководената от Иван Костов Лаборатория за управление на рисковете към НБУ. Според анализа внасяният в България суров петрол от сорта "Урал" е оценяван по значително по-високи стойности от борсовата му цена и така се ощетява бюджетът.

От „Лукойл България“ пък отговориха, че внасят петрол на пазарни цени.

„Нека да се анализират тези данни. Убеден съм, че Костов е използвал данни, подадени от митницата“, заяви Безлов.

Той допълни, че различни анализи показват, че има много голям сив сектор, който укрива поне половината от дизеловото гориво. Това показвало разминаването при данните за разходите за горива, ползвани от различните превозни средства и приходите от акцизи и ДДС.

На въпрос за метода, който ще извади сивия сектор на светло, Безлов отговори, че трябва да се премахнат ведомствените бензиностанции и те да минат на режима на останалите обекти за продажба на гориво. Експертът припомни, че в началото на годината бе направен опит ведомствените обекти да се регулират. „След лобистки кампании регулацията спря наполовина“, каза той по повод острата реакция на земеделските производители срещу опитите на МФ да сложи нивомери и фискални устройства на резервоарите с гориво.

„Действително е проблем дали „Лукойл“ укрива печалба, но след като направиш инвестиция от 1,5 млрд., според мен не биха рискували“, смята той.

На основата на анализа от Лабораторията депутатите от Реформаторския блок ще искат анализ и ревизия на митниците и НАП, както и позиция от финансовото министерство. Днес това ще бъде обсъдено от парламентарната група на реформаторите, поясни депутатът Петър Славов.

Запитан какво е нивото на контрабандата не само при горивата, но и при останалите акцизни стоки като цигари и алкохол, Тихомир Безлов каза: „Вече е трудно да говорим за контрабанда, защото голяма част от нарушенията, свързани с акцизи и ДДС, са свързани с български компании. До 70% достигнаха тези продажби от компания, производител на тютюневи изделия“, каза той.

„При горивата е подобна ситуацията“, смята Безлов.

Петър Славов смята, че всички акцизни стоки трябва да бъдат контролирани с измервателни уреди. Затегне ли се режимът, приходите в бюджета растат и контрабандата намалява, добави той.

Депутатът припомни, че сегашният парламент гласува връщането на измервателните уреди при производството на горива. Той посочи, че по информация от финансовия министър за митата и акцизите преизпълнението спрямо заложеното в бюджета е било над 10% при възходяща тенденция. Така че като цяло се очаква преизпълнение на заложените в бюджета акцизи и мита. Няма как на всеки акцизен склад да сложим митничар, по-добре е да сложим измервателен уред, допълни депутатът.

"Всички говорят за измервателни уреди, но не виждаме коментари за огромното количество данни, които се събират", възрази Безлов.

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
              Държиш се като ...начинаещ трол
              само на тази страница прочетох 3-4 едни и същи твои мнения ))
              Споко, БСП е бита карта... преди 2 години, когато Борисов си спретна "кървавия" побой на цариградско шосе и си подаде оставката ...още тогава писах, че БСП не иска да спечели изборите, поне от предизборната им кампания не личеше да е иначе.... Какво говорят политиците е друга ...бира ) Това им е работата ... почти като на троловете - получават пари за празни приказки.

Има един сериозен елемент, който пропускаш - точно парите.
              ГЕРБ има годишна издръжка от бюджета от 13 млн.лв
              БСП ...мисля около 5, но заради коалицията им с други партийки ....за тях май остават не повече от 2 млн. ... Е, няма верно келепир и напускат хората, не им се работи на хората безплатно...че и идеи да отстояват пряко пред съгражданите си
              Гледай на ГЕРБ, ако й отрежат субсидията дали няма и оттам стремглаво да напускат ) ...че и идеи липсват....а само с плашене на гарги, демек с развяване на чучела става, но не за дълго
              Дразни форумците с едностранчиви мнения....
              скоро поименно ще пуска колко членове на БСП и фенове на Путин са починали по дни.....
              важно е че никой не му обръща внимание вече две години....
              Истината е че БСП не иска да участва или да вземе властта ,че не е готова и няма съюзник и ще бъде в опозиция за да си запази облика и електората ,но това е нож с две остриета ,всички печалбари ще умрам от глад....и затова има брожения.....
              Там се борят няколко крила , леви срещу социалдемократи ,русофили срещу американофили и стари срещу млади службогонци......а общо всички че няма достатъчно келепир от спонсори...
              права си за субсидията ....не стига за всички.... но това се вижда и в РБ и АБВ и Патриотите а и при барека ....
              Играта е Боко и РБ само да си теглят ножа....и те го правят достая успешно...
              Last edited by Монти; 02.06.2015, 09:29.

Коментар

• Този път учЕните се изложиха. Няма как горното твърдение да е вярно - сградата на Народното събрание е жълта ....
                He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Печални данни: Българите – най-бедни, най-недоверчиви, най...
                  Според Евростат сме на дъното в почти всеки аспект
                  Забравили са класацията по идиотизъм. И там сме на първо място в Европа, щом продължаваме да избираме идиота Бойко да ни управлява!
                  Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от Ivan2015 Разгледай мнение
                    Медии съобщиха, че Божидар Петров, член на БСП от район Витоша, София, напуска БСП. Изобщо не се учудвам. Не знам колко души са напуснали БСП след изборите от октомври 2014г., но смятам че още доста хора ще напуснат БСП.
                    Държиш се като ...начинаещ трол
                    само на тази страница прочетох 3-4 едни и същи твои мнения ))
                    Споко, БСП е бита карта... преди 2 години, когато Борисов си спретна "кървавия" побой на цариградско шосе и си подаде оставката ...още тогава писах, че БСП не иска да спечели изборите, поне от предизборната им кампания не личеше да е иначе.... Какво говорят политиците е друга ...бира ) Това им е работата ... почти като на троловете - получават пари за празни приказки.

Има един сериозен елемент, който пропускаш - точно парите.
                    ГЕРБ има годишна издръжка от бюджета от 13 млн.лв
                    БСП ...мисля около 5, но заради коалицията им с други партийки ....за тях май остават не повече от 2 млн. ... Е, няма верно келепир и напускат хората, не им се работи на хората безплатно...че и идеи да отстояват пряко пред съгражданите си
                    Гледай на ГЕРБ, ако й отрежат субсидията дали няма и оттам стремглаво да напускат ) ...че и идеи липсват....а само с плашене на гарги, демек с развяване на чучела става, но не за дълго

Коментар

• http://glasove.com/skandalut/51920-e...a---pshenicata
                      Елена Колева: Поставят на риск стратегичска култура за държавата - пшеницата

некооперативни игри
                      https://www.google.bg/publicdata/exp...l=bg&ind=false 2,25 милиона хектара е засята със зърнени култури през 1975г., а през 2013г. - е 1,88 милиона хектара. В международни долари, производството на пшеница през 1988г. е 855 милиона международни долара, а през 2012г. е 706 милиона международни долари. Разлика над 20%. Добив на зърнени култури от хектар - 1982г. - 4669 кг., 2013г. - 4430 кг. Дания има над 12% поливна земя, България има под 2%. С 30% сме произвеждали повече пшеница през 1980те спрямо сега. В международни долари. Соя 30 пъти по-малко сега. Ориз два пъти повече тогава. Картофи два пъти по-малко сега. Говеждо месо пет пъти повече през 1980те - колкото сега са Швейцария или Дания. Царевица два пъти по-малко е сега. Грозде четири пъти по-малко е сега. Вино 4-5 пъти по-малко от сега, наравно с Австралия сме били. И това е в международни долари изчислено. Потреблението на бензин през 1980те е било 40 хиляди барела на ден, сега е 10 хиляди барела на ден. Италианците и те преминават на дизел и газ, но консумацията им на бензин спада от 300 хиляди барела наден през 1980те до 200 хиляди сега. Добавената стойност от аграрният сектор през 1990та е 3,7 милиарда долара, а през 2011та е 2,5 милиарда долара. Държавните разходи през 1980те са 16% от БВП и сега са 16% от БВП, НО СЕГА НЕ СТИГАТ.

Коментар

• Първоначално изпратено от Ivan2015 Разгледай мнение
                        Медии съобщиха, че след като е било отнето българското свидетелство за правоуправление на МПС на областния председател на структурата на БСП в Търговище Явор Куюмджиев, наскоро на Явор Куюмджиев му е отнета и чешката книжка за правоуправление на МПС. Явно е имал 2 книжки.
                        http://dnes.dir.bg/news/shofyorska-k...ktzia-18993552
                        Медии съобщиха, че Божидар Петров, член на БСП от район Витоша, София, напуска БСП. Изобщо не се учудвам. Не знам колко души са напуснали БСП след изборите от октомври 2014г., но смятам че още доста хора ще напуснат БСП.
                        Last edited by Ivan2015; 01.06.2015, 20:39.

Коментар

• Демокрация ли?????

Гнусна гавра с паметник на Левски в Бургас! Цигани завряха среден пръст в лицето на Дякона
                          Last edited by Amsterdamm; 01.06.2015, 19:02.

Коментар

• Ти да видиш .. осъзнал се гербер.
                            Венцислав Кавазов
                            22 часа · Blagoevgrad ·

Това е речта която НЕ ми дадоха да прочета на събрание на "демократичната" партия ГЕРБ в Благоевград Само за информация на събранието имаше 264 души макар да се съмнявам и в тази бройка а по списък в община Благоевград структурата наброява 2700 души
                            ПРИЯТЕЛИ ЗАПОМНЕТЕ ЕДНО:
                            ЩОМ АЗ СИ ТРЪГВАМ ОТ ГЕРБ ЗНАЧИ НЕЩАТА СА НЕТЪРПИМИ
                            БОРИСОВ НАПЪЛНО ЗАГУБИ ВРЪЗКА С ХОРАТА ПО МЕСТА
                            Здравейте, Гербери.
                            Казвам се Венцислав Кавазов. Много от вас ме познават.
                            Повода за моето изказване е разочарованието ми от политиката водена от партия ГЕРБ и в частност от хората заемащи ръководни позиции в ГЕРБ - Благоевград, Област.
                            За мен, като демократ, партия ГЕРБ провежда тотално сбъркана кадрова политика, като толерира кадри на БСП, ДПС и агенти на ДС.
                            Тази сбъркана кадрова политика е до най-високо ниво в държавата!
                            Тази сбъркана кадрова политика в предишния мандат оправдавахме с политическия неопит на партията, сега с какво я оправдаваме ?
                            Имам странното усещане, че това изобщо не е случайно и ГЕРБ се използва за трамплин от децата на комунистите за израстване.
                            За мен, като демократ, е недопустимо министър Л. Павлова в правителство на дясна партия, да парадира с дядо си - партизанин от отряд Чавдар, при положение, че моя дядо, а и близките на много хора са избити точно от такива изверги. Нима в ГЕРБ няма читави строителни инженери които да не са деца на БКП ?!?!
                            За мен, като демократ, е недопустимо законите в България да се прилагат за различните социални и етнически групи по различен начин (говоря за ситуацията в Гърмен и изказванията на министър Бъчварова, че не може да се съборят къщите на ромите, въпреки предписанията на РДНСК). Така се получава когато за вътрешен министър се поставя Управител на социологическата агенция и дъщеря на последния главен редактор на вестник "Отечествен фронт".
                            За мен, като човек който взе активно участие в протестите е недопустимо да няма разследване на действията на кабинета Орешарски, довел България до дъното на всички световни класации и необходимоста да се държим за Румъния за да ни приемат във Шенгенското пространство. А ГЕРБ в същото време да казва, че румънската прокуратура хвърля прах в очите на хората с арести и конфискация на имущество на политици. В България обикновените хора тоя „прах” чакат и очакваха от ГЕРБ.
                            За мен e учудващо поведението на ГЕРБ по отношение на Русия, коятo в днешни дни е заклеймена като основен враг на демократичното развитие на ред страни в света и основен терорист по отношение на Украйна.
                            Но да се върнем в Благоевград.
                            За мен е учудващо спокойното поведение на г-жа Савеклиева, като депутат и областен координатор на ГЕРБ по отношение на Гърмен. И докато там пребиват наши членове и симпатизанти, наши братя и сестри, и докато ограбват църква и пребиват Отеца, тя да се снима от стадиона в Благоевград и да се прави на футболен фен...
                            Запитайте се какви хори ни представляват? И това ли е лицето на една цяла областна структура на управляваща партия?
                            За мен е недопустимо хора като Стоян Мавродиев, които откровенно в страницата си във фейсбук са подигравали Герберите и Борисов, Дянков, Цветанов и партия ГЕРБ да бъдат лансирани за директори само защото някой си има вземане даване с майка му бивш прокурор.
                            Ще завърша изказването си със следното :
                            ПАРТИЯ ГЕРБ НЕ СЕ ГРИЖИ ЗА ХОРАТА СИ !
                            ПАРТИЯ ГЕРБ СЕ ГАВРИ С ХОРАТА СИ!
                            ПАРТИЯ ГЕРБ НЕ ЗАСЛУЖАВА ХОРАТА КОИТО СМЕ РАБОТИЛИ ЗА НЕЯ ТОЛКОВА ГОДИНИ!
                            АЗ СЪМ 9 ГОДИНИ В ГЕРБ, КАТО МНОГО ДРУГИ ТУК ПРИСЪСТВАЩИ,
                            ПАРТИЯ ГЕРБ СМАЧКВА ВСЕКИ С РАЗЛИЧНО МИСЛЕНЕ КОЕТО НЕ Е ДЕМОКРАТИЧНО.
                            Всички неща които изредих са факти и всеки може да ги провери - живеем в 21 век, има интернет
                            Тъжно е като гледам всички хора какви надежди и очаквания имат от управлението на ГЕРБ.
                            Поради всички тези причини аз напускам партия ГЕРБ, защото
                            ГЕРБ ДОКАЗА ,ЧЕ НЕ Е ДЯСНОТО В БЪЛГАРИЯ!
                            НАПУСКАМ ГЕРБ,ЗАЩОТО СЕ СРАМУВАМ НЕКОМПЕТЕНТНИ ХОРА ДА МЕ ПРЕДСТАВЛЯВАТ!
                            НАПУСКАМ ГЕРБ, ЗАЩОТО СЪМ АНТИКОМУНИСТ,ДЕМОКРАТ И ЕВРОПЕЕЦ!
                            НАПУСКАМ ГЕРБ, ЗАЩОТО ИМАМ ЦЕННОСТНА СИСТЕМА, РАЗЛИЧНА ОТ ПОШЛОТО ПОВЕДЕНИЕ НА МНОГО ХОРА НА РЪКОВОДНИ ПОЗИЦИИ В ГЕРБ!
                            ПРЕДУПРЕЖДАВАМ ВСИЧКИ ВЛАСТОИМАЩИ В ГЕРБ ДА НЕ СЕ ЗАНИМАВАТ С МЕН И МОИ БЛИЗКИ И ДА НЕ ТЪРСЯТ РЕФАНШИЗЪМ. ЗАЩОТО ЩЕ ИЗЛЯЗА ПО МЕДИИТЕ И ЩЕ НАПРАВЯ ТАКА, ЧЕ ХОРАТА ДА ВИ ЗАМЕРЯТ С КАМЪНИ КЪДЕТО И ДА МИНЕТЕ. ЗНАМ МНОГО , ЗНАЯТ ГО И ХОРАТA ОКОЛО МЕН.
                            И НАКРАЯ НЯМА ДА ВИ ПОЖЕЛАЯ УСПЕХ, ЗАЩОТО В ПОЛИТИКАТА ДА ПОЖЕЛАЕШ УСПЕХ НА НЯКОЙ КОЙТО НЕ ХАРЕСВАШ Е НАЙ-ДОЛНАТА ПСУВНЯ, А АЗ СЪМ ВЪЗПИТАВАН ДА НЕ ПСУВАМ.
                            Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

Коментар

• Първоначално изпратено от 8ball Разгледай мнение
                              А колата ти защо не е руска. А на Кадиев защо не е? Телевизора, дрехите? Храната?

Всичко ви е западно и плюете запада.

През соца беше същото - плюят запада и се стремят към елементарни западни придобивки в същото време. Защото нашите и руските не ставаха, за това и фалирахме. Много бързо забравяме.
                              Има вносни мита парцалев. и затова няма внос- просто не е рентабилно

Коментар

• Първоначално изпратено от 8ball Разгледай мнение
                                Неинформиран си, колко много ви познавам.
                                Няма как да знаеш, колко съм духовно богат.

Този, който е на гърба на другите, природния баланс го застига, ако не него, то детето му. Правете зло на хората и ще ви се върне.

Достатъчно интелигентно ли ти го поднесох.
                                Ами доколкоторазбирам на теб са ти го върнали- с 8 топки си, не знам как си жените, но едва ли имаш успех

Коментар

Working...
                                X