If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Има си хас да не я подкрепят .Та нали са се пръкнали от едно котило !Мая Манолова:''Гласуването за мен беше по съвест, със сигурност са ме подкрепили депутати от РБ и от ГЕРБ"
Гласуването за мен беше по съвест, със сигурност са ме подкрепили депутати от РБ и от ГЕРБ", заяви новоизбраният омбудсман Мая Манолова.
За мен е и плюс и минус това, че ме познават колегите в парламента и сигурно са преценили, че ефективно ще отстоявам интересите на гражданите", похвали се Манолова.
"Уважавам вота на народните представители, дори когато е против мен. Още повече и господин Цветанов и госпожа Менда Стоянова заявиха предварително, че ще гласуват против мен", коментира тя.
Тя заяви, че не е гласувала сама за себе си, защото нямало да е справедливо по отношение на Константин Пенчев.
"Уважавам правото на протест и като омбудсман ще бдя над това суверенно право на протест", коментира Манолова протестът срещу нейния избор.
Има си хас да не я подкрепят .Та нали са се пръкнали от едно котило !Мая Манолова:''Гласуването за мен беше по съвест, със сигурност са ме подкрепили депутати от РБ и от ГЕРБ"
Гласуването за мен беше по съвест, със сигурност са ме подкрепили депутати от РБ и от ГЕРБ", заяви новоизбраният омбудсман Мая Манолова.
За мен е и плюс и минус това, че ме познават колегите в парламента и сигурно са преценили, че ефективно ще отстоявам интересите на гражданите", похвали се Манолова.
"Уважавам вота на народните представители, дори когато е против мен. Още повече и господин Цветанов и госпожа Менда Стоянова заявиха предварително, че ще гласуват против мен", коментира тя.
Тя заяви, че не е гласувала сама за себе си, защото нямало да е справедливо по отношение на Константин Пенчев.
"Уважавам правото на протест и като омбудсман ще бдя над това суверенно право на протест", коментира Манолова протестът срещу нейния избор.
Безобразията ескалират!
Любопитно как са гласували патриотичния фронт и реформацията!? Може да си позволят да гласуват против, защото с тях и без тях врътката пак би била извъртяна
Както върви май пак ще вадим Светльо Витков срещу всички
Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Не съм и фен,знае се ,на партията и хич та хич,но според мен в политиката е така!!!Не може само на "бой с нож"!!!
А за мен е голямо разочарование. Ако в парламента са търсили как да проявяват политическа толерантност, са нацелили най-неправилния бенефициент!
Гавра с народа е да издигнеш един кандидат, а да дадеш гласа си за друг. Какво ли се чудя, реформаторите имаха същото поведение и на изборите в Сърница, и при гласуването за референдума.
Едва ли е случайност, че броят на регистрираните депутати от герб съвпада с броя на гласовете против сестра галева.
От "Фейсбук" за избора на Мая общата Огнян Минчев: "Изборът на Мая Манолова за омбудсман е очевиден триумф на олигархичния консенсус в структурите на властта, чийто гръбнак е политическият съюз между ГЕРБ и ДПС. Тайното гласуване за омбудсман(!?) бе срамежливата процедура, зад която едно от главните действащи лица на преврата от Костинброд бе наградено с най-високата позиция, от която трябва да се защитават правата на гражданите. Политическият процес се превръща във все по-голям цирк, а демокрацията - в мърлява фасада. В българската политика отдавна няма принципи - тя е тържество на байганювския тарикатлък. И то когато предизвикателствата пред България са по-големи от всякога. Изводите следват..."
Стефан Попов, политолог: "Мая Манолова - омбудсман... Нямам думи. Това е израз на невъобразима наглост на цялата самозабравила се политическа върхушка в България. Би трябвало съвкупната свястна медия и гражданският свят, ако има такива, да я бойкотират по всякакъв повод, настоятелно, с ясен и груб език."
Николай Слатински: "Ето на това братя Галеви му викат "исторически компромис"!"
Под него - "На #КОЙ го каза?"
Екатерина Чамурлийска: "Кой управлява - ГЕРБ+БСП+ДПС!"
Журналистът Иван Бедров: "Новините днес: Мая избрана за омбудсман с таен вот. Деклариращите пред камерите, че са гласували против, са повече от гласовете против. 42°C."
Виктор Лилов: "Маяма Нолова - сделка или не? Не е важно, срамът за 43НС ще си остане в историята, както съвсем скоро и самото 43НС."
Юлиан Попов: "СМаяха хората. Безумна стъпка, която зачерква една институция."
Емил Джасим: "Да избереш Маяма Нолова за "застъпник за правата на хората и пазител на обществения интерес" по съвест е като да избереш Волен Сидеров за председател на Комисията за защита от дискриминация или неговия бивш депутат от "Атака" Владо Кузов начело на Агенция за закрила на детето.
Или Цветан Василев за шеф на Комисията за банков надзор.
Или Христо Бисеров да води Комисията за борба с прането на пари.
Ако това им е съвестта, представете си каква им е наглостта.
Ма какво се учудвам, бе - те избраха министъра на Жан Виденов, фалиралия банки през 90-те Димитър Костов за подуправител на БНБ, бе...
#НаглитеНяматКрай
#ПрецаканиСмеПоПрезумпция."
Румян Сечков: "Дотук беше... Дори и да съм имал някакви илюзии, че т.нар. политическа класа поне малко разбира от политика и има поне минимална чувствителност към обществените нагласи, с избирането на другарката Манолова за омбудсман се изпариха. Не ме интересува сега кой какво ще говори. Видя се как се правят договорки на всички нива, дори по такива въпроси, отнасящи се до образование, т.е. до бъдещето на страната. Май бях дотук..."
Под този коментар продълженията са: "Ама избраха ли я?!?" и "Докога ли ще получава наградките си за аферата Костинброд..."
Даниел Стефанов: "Не виждам разлика между избора на Мая Манолова и Пеевски. И двамата са антипода на това, което трябва да бъдат, за да заемат подобни постове. Без елементарна политическа логика и морал няма как да има държава. Явно някой още не го е разбрал. Няма как да ме накарате да плащам данъци на държава и елит, който произвежда такъв резултат. Няма как да ме накарате да спазвам правилата, ако вие се подигравате с тях. "Костинброд" не беше смешка, беше злоупотреба, и то с много неща. А освен това беше и унижение за ГЕРБ. Явно бързо се преглъща."
Борис Рангелов: "Избраха Манолова за омбудсман. Имайте предвид, че Lufthansa обявиха поскъпване на самолетните билети от 1 септември, така че побързайте."
Самуил Петканов: "Мая тайно стана и шеф на печатницата на БНБ."
Така де, с помощта на мислещите хора от реформаторския блок Кроманьолова ще встъпи в длъжност омбудсман. Само да не се разочарова - постът нито е свързан с мъже, нито с бутане ...
Не съм и фен,знае се ,на партията и хич та хич,но според мен в политиката е така!!!Не може само на "бой с нож"!!!
Така де, с помощта на мислещите хора от реформаторския блок Кроманьолова ще встъпи в длъжност омбудсман. Само да не се разочарова - постът нито е свързан с мъже, нито с бутане ...
"Не сме помогнали за избора на Мая Манолова, не издигнахме наш кандидат, защото Борисов не ни е казал" - така депутати от ГЕРБ обясняваха днешното решение на парламента за омбудсман. По-рано днес със 129 гласа "за" на поста беше избрана Мая Манолова от БСП, а сегашният национален обществен защитник Константин Пенчев, който беше издигнат за втори мандат от Реформаторския блок, получи 82 гласа. Недействителните бюлетини са 12.
Коментар