IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (Архив до 21.11.2015)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Това което разбрах от по-долния ти пост е че ако Путин подкрепяше бежанците , ти щеше да си срещу тях.

Тоест боли те фара за бежанците , важното е да си срещу Путя.....достойна позиция имаш , няма що !

п.п.

Пък това как бежанците имали право по всички европейски закони е поредната соросойдска дъвка......ми те повечето не са от райони дето се води война към момента, тоест са икономически имигранти тръгнали да живуркат от помощи в богатата Европа.
    Не спори с идиот-соросоид! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
      Правата на индивида НЕ СА и НЕможе да са над всичко. Човекът живее в общество и затова правата на обществото са НАД правата на индивида.
      Че то иначе индивида може да реши, че има право да убива и да яде другите човешки същества.
      В основата на либерализма е че свободата на всеки се простира до там до където не нарушава свободата на някой друг. Либерализма не е свободия и анархия. напротив, това е философия която предполага доста сериозен ред. Ред който никой няма право да нарушава.

за разлика от общества, които поставят правата на обществото над правата на индивида. тогава правата на тези които представляват обществото се простират много повече от правата на другите които са обществото.

При първия вид властва силата на правото. при втория правото на силата. При първия държавата е на равни нога с хората и трябва да се защитава за действията си. При втория държавата е над хората и хората трябва да се защитават за правата си пред държавата.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
        Има адски много общо. защото в основата на политиката на европа е политическия либерализъм. Индивида, който стои в основата на нещата. Индивида чиито права са по-важни от всичко. .....
        Правата на индивида НЕ СА и НЕможе да са над всичко. Човекът живее в общество и затова правата на обществото са НАД правата на индивида.
        Че то иначе индивида може да реши, че има право да убива и да яде другите човешки същества.
        Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
          Прав си, че трябваше да те определя само като заядлив трол, за което се извинявам. Ама бях подразнен от обидите ти към Бате Пешо, когото уважавам за независимостта на мненията му, въпреки че не ги споделям изцяло. Все пак би трябвало старите форумни участници са се държим по-нормално един с друг.
          Та си изтривам обидата и се извинявам пак.
          Всъщност напълно те разбрах защо реагира така и това напълно потвърждава мнението ми за теб.

Коментар

• Първоначално изпратено от markoci Разгледай мнение
            Да да само дето спора и разговора е за прагматични неща като наплива от бежанци които нямат общо с либералните ценности на Европа.....което няма кои знае колко общо с абсрактни разговори за политически теории.....
            Има адски много общо. защото в основата на политиката на европа е политическия либерализъм. Индивида, който стои в основата на нещата. Индивида чиито права са по-важни от всичко. И когато едни такива индивиди искат да упражнят правото си да бъдат бежанци в Европа, право което те имат по всички европейски закони. В мястото което се гордее че е основано и съществува заради подържането на всяка цена на тези ценности се намират други индивиди, партии и държави които отричат самата основа зад която се крепи идеята за европа. Политици, партии и държави които поставят чисто еснафските си интереси над общата политическа идея.

Защо си мислиш че Путин и руската пропаганда толкова силно набляга над този проблем с бежанците. защото това разцепва обществото. От една страна са хората които отлично разбират колко е важно Европа да запази и пред собствените си граждани и пред света ценностите зад които е изградена. И от друга страна такива като теб. Които за съжаление не сте никак малко, които се държат сякаш са хванали господ за шлифера защото са имали късмета да се родят в държава в която няма гражданска война. И с цел запазване на еснафското си спокойствие и чистата раса - макар за второто да не се говори много много в европа - изолират европа от самите и основи.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie
              Истина е Макар че бих се самоопределил като добър прекрасен трол

Но това не променя факта че и хората които дразня изказват мнения които са много много далеч не само от добрия тон, но и от елементарната човечност. На теб някога да съм приказвал така - не съм. Имаме различни мнения за много неща, но реално смятам че за важните неща мненията ни имат много допирни точки. С Бате Пешо ама никаква допирна точка нямам.
              Прав си, че трябваше да те определя само като заядлив трол, за което се извинявам. Ама бях подразнен от обидите ти към Бате Пешо, когото уважавам за независимостта на мненията му, въпреки че не ги споделям изцяло. Все пак би трябвало старите форумни участници са се държим по-нормално един с друг.
              Та си изтривам обидата и се извинявам пак.
              Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от kefala Разгледай мнение
                Марков,аз му се чудя на равния,защо въобще те брои!!!Под тоя псевдоним не си ми в игнора,но ся ще те включа!!!
                БЛАГОДАРЯ !!!

Това ме прави истински щастлив

Коментар

• Да да само дето спора и разговора е за прагматични неща като наплива от бежанци които нямат общо с либералните ценности на Европа.....което няма кои знае колко общо с абсрактни разговори за политически теории.....

Коментар

• Първоначално изпратено от markoci
                    Тръдляк
                    Марков,аз му се чудя на равния,защо въобще те брои!!!Под тоя псевдоним не си ми в игнора,но ся ще те включа!!!

Коментар

Какво точно е станало че не ми е ясно ?

Не ми се надхваща по теми които нямат много общо с разговора.....ти кат няма на къде почна кат Лясковския.....за каквото и да се спори с него се стига то матрьошките и БГ империята ...все теми в които се чувства сигурен......

Ти почна го копираш в твоя си посока, но както знаеш копието винаги е по жалко от оригинала ....
                      Само където това което аз използвах - в темата "политика" забележи е всъщност основи на политическите науки. И доста зачатъчна философия на политиката.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie
                        това не е платена гледна точка. Айде добре като толкова искаш.

Как мислиш дали при социализма наблягането на позитивната свобода на Русо не затормози прекалено много държавата с функции за които просто няма човешки капитал да се справи. И ако махнем чисто идеологическия момент с негативната свобода на Мил, то социализма би бил доста по-успешен. Все пак прилагането на краен либерализъм в скандинавските държави се оказа много по съвместим с поне заявяваните ценности на социализма. От таз игледна точка ако целта на социализма е бил всъщност да се наложи, дали пък прекаления контрол предполаган при Русо и всъщност доста силно заимстван от комунистическите партии на източна европа не е целял само и единствено лична власт на упражняващите власт, а не толкова благоденствие на държавата или дори налагане на един социално справедлив строй.
                        Да, но не така както ти го казваш!!!Щото Овчарчето Калитко и Человека надали разбират за какво си им говорил!!!

Коментар

• И сега кат го написа това си мислиш че си много умен ли....ми не си , кат папагал повтаряш някаква фрази които са ти пуснали към момента като опорни точки.....

Помня те преди месеци като спорихме с теб за нашите съграждани които по една или друга причина са се озовали на социалното дъно, към тях нямаше и капка жал.

Сега виждаме как си преминал на другата страна и си прекалено жалостив към някакви чужди хора , които нямат никаква връзка с ценностите които уж споделяш ти , щото сред мюслетата либералните идеи за свобода и демокрация не виреят.

Та се чудя кога всъщност си истински...вероятно никога, скачаш за темата за която са ти платили

Коментар

Е това го знаем като нямаш аргументи почваш с обидите....доста си жалък , честно !!!

В собствените си очи вероятно изглеждаш велик , но в очите на околните си преобладаващо плужек....
                            Ама това отново не е обида ти ми зададе въпрос който показва тотално непознаване на основни принципи на политическо устройство. Принципи които като пряк участник в политика - макар и на ниско ниво би трябвало да познаваш като петте си пръстта. Приемам че е нормално и политиците да са неграмотни, що се отнася до политика, ама би трябвало да се очаква като се неграмотни за нещо поне да не го показват. Поне това ми изглежда като мъдро политическо поведение, всъщност като мъдро всякакво поведение. Не е нормално човек да си развява неграмотноста по дадена тема, за която би трябвало да се очаква че е наясно.

Коментар

Неравновесния , го докарва на приказки докато не го извадиш от равновесие..тогава му проличава НПО закваската.

Между другото често сам си противоречи, до преди твърдеше как нямало народ и държава щото индивида бил важен. Това народ бира като хора в автобус , нямали нищо общо помежду си , само временно били в една посока ..... мен лично тия соросоидщини са ме покъртили дълбоко.

Сега пък със същия комсомолски плам ни убеждава как държавата била важна и трябвало да се грижи за бежанци.......ми нема проблем да се грижим , ма тия прииждащи да имат същите ценности като местното население ........а не да се затварят в гета , да живеят от помощи, да се плодят до безкрайност, да отказват да научат дори езика на държавата в която са дошли, да се правят на талибани и т.н....

Държавата и индивидида са на едно ниво. Държавата е една организация която върши неща за да задоволява желанията на индивидите. Неща които е неефективно да бъдат правени нито от индивиди, нито от фирми, а са прекалено ценни или важни за да се оставят да се вършат на доброволна основа.

Или с други думи държавата служи на хората - не обратното. Това е в основата на либералната демокрация. В основата на диктатурата е индивидите които служат на държавата и интересите на държавата да се поставят над индивидуалните интереси на индивидите.

Преди да си казал нещо Знам че е безсмислено да си приказвам с теб за философия на политиката, за това ниво се изисква все пак възможности за абстрактно мислене, които знам че са ти непосилни

Коментар

• Австрийски медии: САЩ финансират бежанските кораби към Европа

Един невероятен сюжет се появи от средите на австрийските тайни служби. Според данни на служител на австрийското военно контраразузнаване, има информация, че американски организации плащат на корабите, които прехвърлят ежедневно хиляди бежанци към Европа.

„Корабите искат огромни суми пари, за да пренасят нелегално бежанските групи към Европа. Условията често са много лоши. Но въпреки това транспортът към момента струва между 7 000 и 14 000 евро, като сумата е различна, в зависимост от регионите и организациите, които превозват бежанците”, добавя въпросният служител.

От полицейски източници, които ежедневно имат взаимодействие с лицата, търсещи убежище (в един от центровете за временно настаняване в Австрия са мобилизирани над 100 служители на ден), става ясно, че условията и цените са абсолютно известни. Подозрението, че САЩ имат пръст в тази игра заради собствените си геостратегически тактики и планове, добива все повече гласност. Малко експерти са готови да излязат с надеждна информация по темата, никой от тях не иска да се появи с името си в публичното пространство.

„Знае се, че организации от САЩ са създали модел на съфинансиране и допринасят със значителни суми за разходите около превоза с кораби. Не всеки бежанец от Северна Африка притежава 11 000 евро в брой. Никой ли не се пита откъде идват парите? Преобладава строго информационно затъмнение относно определени взаимовръзки”.

Източници допълват, че самите австрийски служби нямат достатъчно конкретна информация или имат, но не им е позволено да я разпространяват. „Това трябва да стане част от публичното пространство. Действащите „подпалвачи” са същите, които сътвориха хаоса в Украйна преди година”.

Гледах го дори по телевизята. Какво се случва. Онова чучело Юнкер да се взима в ръце,че скоро ще му запари под краката много сериозно. Европа да гледа нашите интереси НАШИТЕ на всички страни членки, не на говедата от САЩ,Русия или Китай

Коментар

Working...
                                X