IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (Архив до 21.11.2015)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
    .....
    Ще ти кажа, щот' съм добричко - 560 млрд. гущера публичен дълг и имаш 359 млрд. резерви ( от които вадиш златото = 50 млрд. ). Колко им останаха резервите? 300 млрд.......
    Както винаги поредната комична порция числа навързани както му харесва но нямащи нищо общо с реалността.

Обли ми приятелче ...за първата половина на 2015 имат 100 милиарда долара положителен търговски баланс, за цялата година ще е 200 милиарда .....добави си тия пари в уравнението пък белким получиш нещо по реално .....
    Не спори с идиот-соросоид! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от v_tin
      Корпоративния къде го месиш бе неграмотник. Ако аз имам дълг това е проблем на мен и кредитора, а не на държавата
      Ами, то това е основна грешка в БГ убразувателната система, че даже не знаете как се смята външен дълг на държава.

Това е ваш проблем, а не мой. Я, погледни колко се води дълга на Монголия в момента от 560 млрд? ( колко % е това от БВП? ) Глупостите, които пишете за 12% ли? ( щот' на мен ми мязат на почти 30% )

Коментар

• Първоначално изпратено от markoci Разгледай мнение
        Лясковски, както винаги хиляда думи и нито една не ти е дори близо до истината.

- Пак те питам да ми обясниш кога точно борда в БГ е паднал през 2014 г?
        - Пак те питам кога точно е имало гражданска война 2014 г?
        - Пак те питам кой държавни чиновници получават заплати с евро пари ?

Спести си дежурните глупости , и ако можеш , в което се съмнявам , отговори кратко и ясно на поставените въпроси .....

Глупости тая вечер не ми се четат .....

- КТБ/ПИБ и още 2 банки, които се спасиха, за които тълпата не знаете = падане на борда
        - протестите КОЙ траяха над 1 година и само ти си ги проспал.
        - евросредствата се връщат при неправилно усвояване от наша страна и имаш 5 години давностен срок = фалит на половината общини в БГ

Като ти фалира общината кой ще й плаща заплатите, бре семпъл?

П.П. Пак няма да разбереш нищо, щот' си червена кордела. Нищо не казваш за тайминга, с който са описани нещата точно кога ще се случат и как? ( случайност според теб, нале? ) Някой ги издъни една година по-рано

Коментар

.....................
          Лясковски, както винаги хиляда думи и нито една не ти е дори близо до истината.

- Пак те питам да ми обясниш кога точно борда в БГ е паднал през 2014 г?
          - Пак те питам кога точно е имало гражданска война 2014 г?
          - Пак те питам кой държавни чиновници получават заплати с евро пари ?

Спести си дежурните глупости , и ако можеш , в което се съмнявам , отговори кратко и ясно на поставените въпроси .....

Глупости тая вечер не ми се четат .....

Коментар

• Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
            Е как да не си шпрехал - ти, равновесие и кандид адвоката бяхте основните апологети на теорията че руснаците фалират до няколко месеца- смятахте валутните резерви, екстраполирахте и получавахте едно и също до няколко месеца русия фалира/ че даже равновесие смята М1 и М2/, империята на злото триумфира, разцепват русия на 3-5 части- стигаше се до 15 държави, облизват ресурсите и така нататък, крим ваш и така нататък
            Какво е фалита- невъзможност да се обслужват задълженията, вие доказвахте че руснаците след няколко месеца няма да могат да обслужват задълженията си, това е на практика фалит, сега казваш че не си шпрехал за държавен фалит- раздвоение на личността??? Утре сигурно не работят, но в понеделник бягай на преглед при куку доктор
            Стюпид, аз нямам проблем какво пиша, ти имаш проблем какво "четеш" и какво си разбрал.

Казвал съм, че ще имат проблем с изплащането на корпоративния дълг, който е част от общия дълг. Никога не съм говорил за държавния им дълг, с който БГ простес се фукате, че бил нисък.

ОК, той е нисък, но удобно премълчавате корпоративния, който падежира сега и имате едни 60 млрд. гущера до края на тази година да вадите, а па то ги няма откъде.

Отделно имат проблем с всеки 5-ти кредит в момента, като до края на годината, ще стане всеки трети кредит от домакинствата.

Иди на вечерно за вишу и да те научат как се смята дълг и колко е в момента.

Ще ти кажа, щот' съм добричко - 560 млрд. гущера публичен дълг и имаш 359 млрд. резерви ( от които вадиш златото = 50 млрд. ). Колко им останаха резервите? 300 млрд.

Виждаш ли разлика между активи и пасиви? ( това е без въртешния дълг, който е още 50 млрд. от фалирали общини и междуфирмената задлъжнялост, която е огромна ). Говорим само за външен дълг в момента
            Last edited by marandi; 13.09.2015, 00:55.

Коментар

Бе, аз за държавен фалит никога не съм шпрехал
              Е как да не си шпрехал - ти, равновесие и кандид адвоката бяхте основните апологети на теорията че руснаците фалират до няколко месеца- смятахте валутните резерви, екстраполирахте и получавахте едно и също до няколко месеца русия фалира/ че даже равновесие смята М1 и М2/, империята на злото триумфира, разцепват русия на 3-5 части- стигаше се до 15 държави, облизват ресурсите и така нататък, крим ваш и така нататък
              Какво е фалита- невъзможност да се обслужват задълженията, вие доказвахте че руснаците след няколко месеца няма да могат да обслужват задълженията си, това е на практика фалит, сега казваш че не си шпрехал за държавен фалит- раздвоение на личността??? Утре сигурно не работят, но в понеделник бягай на преглед при куку доктор

Коментар

• Първоначално изпратено от The Big One Разгледай мнение
                Господа, какви според Вас са шансовете, за предсрочни избори на наша територия ?
                За какви избори говорим?
                За избор на следващата администрация обслужваща американски интереси?
                Ние нямаме правителство и президентство в смисъла, в който ни се иска.

До десетина години, ако нещата продължат така, ще се говори за президент на Европа и губернатори на щати,,,,,,,,,,,,,,,

Да се надяваме на Австрия, Унгария, а Меркел вече знае в какъв батак сме набутани от задокеанските лихвари! Трябва да се случи нещо, Европа да е колония е срам!

Коментар

Абе Лясковски четох малко от " прогнозата ти "

Почти всичко е врели -некипели . Вече би трябвало да ни е паднал борда и да е побошувала гражданска война

Ма да се върнем на по дилетанските неща.Примерно :

- администрацията ( чиновниците ) ще останат без заплати поради спрени евро-средства и ще отидат на улицата и те;

Четейки това ти прозрение за сетен път ми се потвърждава мнението че не отбираш нищо от държавни финанси. Абе приятел заплатите на чиновниците са за сметка на републиканския/общинския бюджет и не се плащат с евро - парички.
                  Евро - паричките са за целеви програми , субсидии в инфраструктура и икономика, а НЕ за заплати на чиновници в общия случай.... Рядко се случва евро -средства да отиват за чиновнически възнаграждения .....обикновено като допълнително възнаграждение за управление на евро-проект , но до това се ореждат най-равните чиновници не масата....

Друг е въпроса доколко е правилно името евро-средства щото сериозна част от тях са си нашички от вноската ни в бюджета на ЕС
                  Моркуфф,

нормално кьораф сфищофски възпитаник кат' тИбя да е отървал лятото на КТБ през 2014 + ПИБ и че борд беше заминал, но се предприе рекорден за БГ историята ни дългов инструмент от 16 млрд. левас.

Относно корелацията, която търсиш с цел кофти дъх на чесън, опростявам нещата и не пиша с термини, защото никой няма да ги разбере.

Факт е, че тайминг за спиране на евро-програмите е улучен с точност до мили-секунда. Правил съм друг анализ, в който ясно се вижда, че европейските фондове и емигрантските парични потоци към нас са ключови за икономиката ни. Това са двата стълба, които бият ПЧИ и прочие фростотии като икон. "растеж".

Та, ако не бяха предсрочните избори и пускането на еврофондовете, щяхме да ядем хурката яко, по две причини.

1. Създават заетост и приходи за хазната, а бюджетниците се хранят оттам.
                  2. Нищо не казваш, че до 5 години трябва да връщаме средставата по всеки пропаднал проект, който не е реализиран по наша вина. Тоест общините масово щяха да фалират, за да връщат неправилно усвоени средства.

Но ти откъде да знаеш тия неща, въпреки че си общински съветник, който гледа да окраде едни пари, а че има 5 години след това мониторинг по тия кинти - ко го - нали ще е някой друг балък на негово място и да му мисли той?

П.П. Трай, да те обичам, Моркуфф
                  Last edited by marandi; 13.09.2015, 00:42.

Коментар

Не мислиш ли, че е смешно да казвате на Елцин пълна нула, като той избра Жужето за продължител на политиката му за сближаване с Юръп. Или поредния нон-сенс във форума: Мразя Боко, но обичам Тошо? ( ами Боко е живковист ). Същото е с Елцин - Путун ( поне до скоро ).

confused:
                    Като се говори за Елцин не се твърди че е нула, а че политиката му е подчинена на външни за Русия интереси.
                    Той избира Путин, защото е смятал, че на човек като него, лесно ще се стовари предстоящият крах на държавата, какъвто е бил заложен за близките години.
                    Но не стана!
                    Елцин с уморен патос казва в последното си заявление, че оставя Русия във възход!!!!!!!!!!
                    Само дето не уточни посоката!

Путин беше избран за изкупителна жертва, кой да очаква, че ще обърне носа на кораба! За което го аплодирам!

Коментар

• Първоначално изпратено от белот Разгледай мнение
                      Проблемът му е че си вярва ! Щом тъй гордо цитира прогнозата си .
                      Мен щеше да ме е срам да поместя такива очевидно неверни неща , и да твърдя че съм голем теоретик и гадател , щото времевия им хоризонт на повечето е минал а не са се случили ...

Коментар

Абе Лясковски четох малко от " прогнозата ти "

Почти всичко е врели -некипели . Вече би трябвало да ни е паднал борда и да е побошувала гражданска война

- администрацията ( чиновниците ) ще останат без заплати поради спрени евро-средства и ще отидат на улицата и те;

Четейки това ти прозрение за сетен път ми се потвърждава мнението че не отбираш нищо от държавни финанси. Абе приятел заплатите на чиновниците са за сметка на републиканския/общинския бюджет и не се плащат с евро - парички.
                        Евро - паричките са за целеви програми , субсидии в инфраструктура и икономика, а НЕ за заплати на чиновници в общия случай.... Рядко се случва евро -средства да отиват за чиновнически възнаграждения .....обикновено като допълнително възнаграждение за управление на евро-проект , но до това се ореждат най-равните чиновници не масата....

Друг е въпроса доколко е правилно името евро-средства щото сериозна част от тях са си нашички от вноската ни в бюджета на ЕС
                        Проблемът му е че си вярва ! Щом тъй гордо цитира прогнозата си .

Коментар

• Абе Лясковски четох малко от " прогнозата ти "

Last edited by markoci; 13.09.2015, 00:12.

Коментар

• Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
                            Ами ще го установиш ти и твоята агитка- ти казваш че русия фалира, длъжен си да го докажеш. Това че не са индексирали пенсиите не означава нищо, първото правителство на ББ също не ги индексира, Бг фалира ли тогава, добре че беше орешака да ги вдигне и после боко да опява ами пенсионерите изяли резерва.
                            Бе, аз за държавен фалит никога не съм шпрехал, освен червените талибани и простетс. Не ти ли омръзна да ми качваш думи в устата, които никога не съм изричал? Ърмм .., Дъм, дъмър или дъмест?

П.П. Говорим за различни пенсионни модели и не може да се сравняват толкова просташки като тИбя - тоя в БГ империя и тоя в Монголия.

Както казваше, запиши се на едну вишу вечерно и там ще ти обяснят, защо не може да се сравняват ябълки с круши

Коментар

П.П. Разбра ли колко сте босички с тия лафчета за фалит. Как ще го установим и на база какво?
                              Ами ще го установиш ти и твоята агитка- ти казваш че русия фалира, длъжен си да го докажеш. Това че не са индексирали пенсиите не означава нищо, първото правителство на ББ също не ги индексира, Бг фалира ли тогава, добре че беше орешака да ги вдигне и после боко да опява ами пенсионерите изяли резерва.

Коментар

• Първоначално изпратено от The Big One Разгледай мнение
                                Господа, какви според Вас са шансовете, за предсрочни избори на наша територия ?
                                Никакви...и Боката и Плевнелиев са най удобни на Вашингтон , тъй че такава веселба няма да има.

Коментар

Working...
                                X