IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (Архив до 21.11.2015)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
    Пълна каша ти е в главата, браточка.

Яко бъркаш функциите и задачите на Централна баМка с тази на търговските баМки. Фирмените трансфери изобщо не касаят златно-валутните резерви на Централната баМка.

За ливидни затруднения на фирми си има търг. баМки. Сега разбирам защо не може да разбереш какви изтрещяли глупости пишеш - хихи
    Единственото ти вярно писание за последната седмица:

Фирмените трансфери изобщо не касаят златно-валутните резерви на Централната баМка.

И именно за това ти се чудя що като олигофрен твърдиш Руските фирми за да си върнели частните заеми в чужда валута , трябвало да си купят 100 % от нужната им валута от РЦБ а не от валутния пазар на които продавачи да други частни субекти основно износители...... И как РЦБ ша свършела резервите ...ша си свърши ако няма положително търговско салдо от 200 милиарда долара на година .....чак ти се чудя кво сложно има че дни на ред не можеш да го схванеш ?
    Last edited by markoci; 13.09.2015, 14:39.
    Не спори с идиот-соросоид! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от markoci Разгледай мнение
      Приятел - може да се наложи е доста условно понятие......постнах ти таблицата с финансови корекции за първия програмен период 2007-2013 за усвояване на евро средства , става дума за 36 086 053 лева ОБЩО . !!!

Това са под 2% от усвоените средства ......просто погледни реалността стига ми копва от нета статии с уловно наклонение .....фактите ти ги постнах какви са.

https://www.google.bg/url?sa=t&rct=j...9y2OFggaA-eNkw

Поне един път няма ли да кажеш, прощаваи вярно не бях наясно бе
      Какви "статии" те гонят, бре?! Ти официален документ, който върви със Закон и вътрешна наредба, наричаш "статия" на Агенцията за обществени поръчки?

хаха

Коментар

• Пълна каша ти е в главата, браточка.

Яко бъркаш функциите и задачите на Централна баМка с тази на търговските баМки. Фирмените трансфери изобщо не касаят златно-валутните резерви на Централната баМка.

За ливидни затруднения на фирми си има търг. баМки. Сега разбирам защо не може да разбереш какви изтрещяли глупости пишеш и прати излишъка от търговския баланс при резервите на Центр. баМка - хихи

Коментар

Моркуфф, пали една свещ за здраве, щото няма да съм вечно до задника ти и да те ограмотявам
          ----------------------
          Национална стратегия за развитие на сектора обществените поръчки в България 2014-2020г

http://www.aop.bg/fckedit2/user/File...trategy_OP.pdf

Цитат:

Контролът, осъществяван от АОП няма за цел наказание, а превенция. Чрез него възложителите се подпомагат методически за отстраняване на пропуски и грешки, допуснати на етапа на подготовка на процедурите и при тяхното откриване. Основната му цел е да се минимизират рисковете от сключване на договори, по които след това може да се наложи връщане на средства, поради нарушения на правилата за усвояването им.
          Приятел - може да се наложи е доста условно понятие......постнах ти таблицата с финансови корекции за първия програмен период 2007-2013 за усвояване на евро средства , става дума за 36 086 053 лева ОБЩО . !!!

Това са под 2% от усвоените средства ......просто погледни реалността стига ми копва от нета статии с уловно наклонение .....фактите ти ги постнах какви са.

Поне един път няма ли да кажеш, прощаваи вярно не бях наясно бе

Коментар

Лека и аз за пореден път се смях как навря 100 млрд. положително салдо като чиста печалба в резервите на РЦБ
            Поредното скодоумно изказване.

Абе Лясковски , не можеш ли да вдянеш че някои да си погаси външен дълг задължително да си купи валутата точно от централната банка бе.

Нали за това са валутните пазари в съотвената страна , където търгуват основно частните субекти , Централната банка стои настрана и само ако се налага купува или продава валута. Това не можеш ли да го схванеш ???

Прост пример ще ти дам , дано най сетне разбереш нещо основно.

Фирма Х е износител и изнася за 100 милиарда долара, 50 милиарда си ги слага в банката за бъдещи начинания , другите 50 милиарда ги обръща в банката за Рубли щото има да плаща разходи, заплати и данъци.

Фирма У има заем в чужда валута , но продава основно в Рубли на вътрешния пазар , та фирмата има погасителни вноски ...купува си от банката 60 милиарда долара.
            На пазара има недостиг на 10 милиарда долара .....тогава РЦБ се намесва и продава от резерва си 10 милиарда.

Банката в която филма Х е направила влог купува ДЦК за 45 милиарда долара , но решава че позициите и не са балансирани / в пасива има 150 милиарда пък в актива 155 милиарда долара / и да си намали риска от промяна на валутни курсове решава да продаде 5 милиарда долара които РЦБ купува.

На практика е погасен 60 милиарда , като резервите на РЦБ са спаднали с 5 милиарда..........

Умножи този прост пример но хиляда субекта и ще получиш някаква подобна реална картина...

Коментар

• Моркуфф, пали една свещ за здраве, щото няма да съм вечно до задника ти и да те ограмотявам
              ----------------------
              Национална стратегия за развитие на сектора обществените поръчки в България 2014-2020г

http://www.aop.bg/fckedit2/user/File...trategy_OP.pdf

Цитат:

Контролът, осъществяван от АОП няма за цел наказание, а превенция. Чрез него възложителите се подпомагат методически за отстраняване на пропуски и грешки, допуснати на етапа на подготовка на процедурите и при тяхното откриване. Основната му цел е да се минимизират рисковете от сключване на договори, по които след това може да се наложи връщане на средства, поради нарушения на правилата за усвояването им.

Коментар

Не ми пускай глобите, ами кажи връщат ли се средства?
                Ми точно това е глобата бе семпъл.....официалното име е финансова корекция .....

Продължаваш да се излагаш по теми дето хич не отбираш ......най лошото е че нямаш никакъв шанс да отбереш ....

Коментар

• Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение
                  Ми нали тоя същия го направи и него бизнесмен а сега за благодарност в затвора.Гелосания с тия заводи за лекарства кораби и пристанища е доста съмнителен.....и си плаче за проверка
                  За пристанищата и лекарствата не знам, но корабите и ти може да ги купиш- общо взето те са старо желязо- има само няколко по нови.
                  А за лекарствата не го знам дали не е ,марешки 2- с тубите стари хапове, пакетира и продава

Коментар

• Първоначално изпратено от The Big One Разгледай мнение
                    Господа, какви според Вас са шансовете, за предсрочни избори на наша територия ?
                    Не мога да преценя какви точно са шансовете към момента но ми се струва че догодина е вероятно да има избори две в едно.Според мен нови парламентарни избори са безсмислени,Няма да има промяна същите партии са вътре +/- два три депутати.Ако не се случи някакъв голям катаклизъм всичко ще си върви както си го знаем....

Коментар

• Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
                      Е как да не си шпрехал - ти, равновесие и кандид адвоката бяхте основните апологети на теорията че руснаците фалират до няколко месеца- смятахте валутните резерви, екстраполирахте и получавахте едно и също до няколко месеца русия фалира/ че даже равновесие смята М1 и М2/, империята на злото триумфира, разцепват русия на 3-5 части- стигаше се до 15 държави, облизват ресурсите и така нататък, крим ваш и така нататък
                      Какво е фалита- невъзможност да се обслужват задълженията, вие доказвахте че руснаците след няколко месеца няма да могат да обслужват задълженията си, това е на практика фалит, сега казваш че не си шпрехал за държавен фалит- раздвоение на личността??? Утре сигурно не работят, но в понеделник бягай на преглед при куку доктор
                      Ма разбира се че не е и за битава газ никога не е шпрехал и затова че Путин от октомври е история също не е шпрехал.Сега чакам да каже че и за бг империя никога не е шпрехал.......Кака Сийка не може да разбере че нивото му много ниско и не бива да лъже по умни от него.Иначе чете момчето Уикипедия и Гугъл са неговите учебници по всичко...Затова и нивото му е такова.Иначе претенциите и самочувствието.....на небето

Коментар

Цитат:

Той заяви още, че България не само ще остане най-бедната държава в Европа, но нещата щели и да се задълбочават.

По темата за горивата, той посочи, че е факт, че големите фирми зареждат в чужбина, не в България, потърпевша в крайна сметка е държавата. В предприятията не ползваме бензин, а природен газ. Но и тази тема ни е важна, каза Домусчиев.

Енергийната мафия е по-страшна от всяка друга, става дума за милиарди, заключи той.
                        ------------------------------------------------

П.П. И аз какво казвам, бре Валентине? Същото, но на мен се пробвате да се кикерите, а тоя го давате за пример, дет' открил "топлата" вода 3 години по-късно като съм ви писал нещата.

Бог Маранди бди над вас, чеда - спакойна - хихи
                        Ми нали тоя същия го направи и него бизнесмен а сега за благодарност в затвора.Гелосания с тия заводи за лекарства кораби и пристанища е доста съмнителен.....и си плаче за проверка

Коментар

• Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
                          http://frognews.bg/news_97567/Domusc...di-v-zatvora!/
                          Домусчиев: Който ни загроби с "Мариците", да ходи в затвора!

Dali мавъра е стегнал одеалото
                          Цитат:

Той заяви още, че България не само ще остане най-бедната държава в Европа, но нещата щели и да се задълбочават.

По темата за горивата, той посочи, че е факт, че големите фирми зареждат в чужбина, не в България, потърпевша в крайна сметка е държавата. В предприятията не ползваме бензин, а природен газ. Но и тази тема ни е важна, каза Домусчиев.

Енергийната мафия е по-страшна от всяка друга, става дума за милиарди, заключи той.
                          ------------------------------------------------

П.П. И аз какво казвам, бре Валентине? Същото, но на мен се пробвате да се кикерите, а тоя го давате за пример, дет' открил "топлата" вода 3 години по-късно като съм ви писал нещата.

Бог Маранди бди над вас, чеда - спакойна - хихи

Коментар

Ох не мога майна....ти продължаващ да не правиш разлика между положително търговско салдо на Русия и печалбата на Газпром ....е такава специална икономика сигурно се учи само в свободния бургаски университет , филил корабостроене.

Лека , за пореден път се убеждавам че всяка минута прекарана в спор с теб е пълна загуба на време......
                            Лека и аз за пореден път се смях как навря 100 млрд. положително салдо като чиста печалба в резервите на РЦБ

П.П. Сега разбрах защо твоята община е цъфнала при моята, за съвместни евро-проекти, щот' ти никога не си усвоявал такъв и затова говориш глупости, че няма 5 годишен срок мониторг, при който парите се връщат, ако си сгазил лука с (не)правилно крадене.

За сравнение тук усвоиха над 160 милки по евро-програми, а в село Дряново още се чудите как става номера.

Коментар

Понеже те гледам че пак ми копваш нещо от нета без особена връзка с спора , ето ти официалния списък с глобите по Евро проекти .....легалното наименование е финансови корекции и в общия случаи с малки изключения са между 5 и 25 % . Има само няколко случая за 100 % но това са специфични случаи свързани главно с двойно финансиране на един и същи обект по две програми.......

Сваляй екселския фаил и сричай, утре ша те изпитам кво си разбрал ...

Не ми пускай глобите, ами кажи връщат ли се средства?

Коментар

• Ох не мога майна....ти продължаващ да не правиш разлика между положително търговско салдо на Русия и печалбата на Газпром ....е такава специална икономика сигурно се учи само в свободния бургаски университет , филил корабостроене.

Лека , за пореден път се убеждавам че всяка минута прекарана в спор с теб е пълна загуба на време......

Коментар

Working...
                                X