IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (Архив до 21.11.2015)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• А аз все си мислех, че резервът е нещо, което не е въвлечено в текущи операции по разплащане/кредитиране. Някои, явно, го вземат за такъв та...По тази логика, с резерви от ок.40 тона злато и дълг от ... колко бяха, 12? - милиарда лева, би трябвало и България да е фалирала отдавна. Какво пропускам, Марандулиус?
    Тук има малко интересно инфо по дълговете на Русия от предни години. как ще е тази, нека видим накрая.

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
      Е, веднъж съм сбъркал, моя грешка. Ти пишеш по 20 дивотии в минута и не мога да ти смогвам
      Бе то един път да беше да ти простим ..ма ти 90 % от нещата са ти в тоя стил бе.....

Аре слънцето напече , имам да свърша малко работа
      Не спори с идиот-соросоид! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• изтри ли я... така русначетата няма да разберат ...
        The strongest stand last.

Коментар

• Е, веднъж съм сбъркал, моя грешка. Ти пишеш по 20 дивотии в минута и не мога да ти смогвам

Коментар

Външен дълг пиша, бре стига лъга - хихи

Ами, вземи прочети за какво служат златно-валутните резерви на РЦБ според нейния говорител, щото с твоите фантастики току-що му метна изказването от преди месец в кофата.

Ти явно повече разбираш от официалния говорител на баМката
            Я убаво прочети кво си писал , да видим кой лъже !!!

Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
            ОК, той е нисък, но удобно премълчавате корпоративния, който падежира сега и имате едни 60 млрд. гущера до края на тази година да вадите, а па то ги няма откъде.

Ще ти кажа, щот' съм добричко - 560 млрд. гущера публичен дълг и имаш 359 млрд. резерви ( от които вадиш златото = 50 млрд. ). Колко им останаха резервите? 300 млрд.

Коментар

• Външен дълг пиша, бре стига лъга - хихи

Ами, вземи прочети за какво служат златно-валутните резерви на РЦБ според нейния говорител, щото с твоите фантастики току-що му метна изказването от преди месец в кофата.

Ти явно повече разбираш от официалния говорител на баМката

Коментар

А бе, Моркуфф валутните резерви са да осигурят за 9 месеца внос на стоки, бре ( без услугите ).

ЦБанка въобще няма право да помагат/намесват при корпоративния дълг. Ти въобще прескачаш от едно в друго, а то няма нищо общо със северния елен.
                Ти продължаваш да не вдяваш основни принципи на пазара.

РЦБ не покрива текушите нужди нито за корпоративен дълг нито за текущо потребление. Хората си имат външна търговия , с приходите от нея си покриват вноса и остават 200 милиарда на годишна база от положитерлното търговско салдо за заеми, джобни и т.н.!
                РЦБ може да се намеси само в случаи да балансира пазара при при неравновесие между търсене и предлагане.

Затова не е коректно сравнението което правиш как имали резерви в Централната банка 300 милиарда общо , заеми на всички Руски субекти било то частни или държавни заеми - 560 милиарда и видиш ли до края на годината ша фалиргат .....ми ша фалирагат ако няма положително търговско салдо и корпаративни активи в чужда валута ......ма случая далеч не е такъв.

Вземи го схвани вече това....

Глупостите как имали публичен дълг 560 милиарда пък ептен не ми се коментират , явно не разбираш значението на думата " Публичен дълг "

Аи със здраве , от тук нататък ша ми плащаш да ти давам уроци ...
                Last edited by markoci; 13.09.2015, 15:22.

Коментар

• Първоначално изпратено от BOBAN1 Разгледай мнение
                  Пазарната капитализация на една фирма и нейните печалби не е задължително да са в корелация.
                  Пазарната капитализация показва очаквания ,а не текущи резултати.В пазарната капитализация могат да бъдат заложени освен икономически фактори и политически.
                  Не бъркай компУтрите с компоти.
                  И къде съм твърдял, че са в корелация? Просто давам пример, че за 6 години има 7 пъти спад, а 2008г. Милер бодряшки се изцепи, че щели да гонят 1 трлн и да станели нъмбър уно в света, па то какво стана

Коментар

• А бе, Моркуфф валутните резерви са да осигурят за 9 месеца внос на стоки, бре ( без услугите ).

ЦБанка въобще няма право да помагат/намесват при корпоративния дълг. Ти въобще прескачаш от едно в друго, а то няма нищо общо със северния елен.

Коментар

Ами те им правят 2 одита, бре счети - външния е без вътрешните налози, акзици и осигуровки и отиваме на вътрешния одит ( местния )

Па, те са различни и с различни числа - затова тия от инвестор дрънкат глупости като започнат с некви гръмки заглавия от типа Гъзпром направил 70% годишна "печалба".

И никъде нито дума, че това е външния счетоводен одит, а вътрешния е съвсем друг - там може да са на загуба даже. Най-лесно ми е да ти го обясня, че пазарната капитализация на Гъзпром през 2008г. е 350 млрд., а в момента ( 2015 ) е 50 млрд. ( къде се изпариха 300 млрд. като са все на "печалба"? )
                      И шарани кат' тИбя кълват и почват да мятат линкчета виж ко казаха от инвестор. Аз сега и служителите на инвестор ли да обучавам, бре?
                      Пазарната капитализация на една фирма и нейните печалби не е задължително да са в корелация.
                      Пазарната капитализация показва очаквания ,а не текущи резултати.В пазарната капитализация могат да бъдат заложени освен икономически фактори и политически.
                      Не бъркай компУтрите с компоти.

Коментар

• Първоначално изпратено от markoci Разгледай мнение
                        ми точно това твърдиш тук бе
                        Ами, толкова са числата към днешна дата, мога да ти дам и източник, ако не можеш да си ги намериш.

560 млрд. външен дълг
                        300 млрд. валутни резерви ( извадено е златото )

Как ти се вижда картинката при падежиращи дългове сега от септември до края на годината? Розова ли? ( ЦБаМка няма право да се намесва при корпоративния дълг ), затова държавата им разбута Резервния фонд и Фонда за благополучие, където са пенциите. Тоест фонда с пенции отиде да кредитира разни кат' Роснефт и прочие фирми

Други въпроси?

Коментар

ОК, той е нисък, но удобно премълчавате корпоративния, който падежира сега и имате едни 60 млрд. гущера до края на тази година да вадите, а па то ги няма откъде.

Ще ти кажа, щот' съм добричко - 560 млрд. гущера публичен дълг и имаш 359 млрд. резерви ( от които вадиш златото = 50 млрд. ). Колко им останаха резервите? 300 млрд.
                          Ми точно това твърдиш тук бе....Сравняваш целия дълг само с резерва на РЦБ и вадиш грешни изводи без да вземаш под внимание 200 милиарда от положителното търговско салдо. Отделно не взимаш под внимание и това че част от длъжниците имат и активи в чужда валута , тоест дълга ще е по вярно ако се нетира .....

Друг е въпроса че тоя дълг не е публичен - щото публичен означава на държавата и общините , а е общ външен дълг и на частните корпорации и на държавата.
                          Last edited by markoci; 13.09.2015, 14:51.

Коментар

Единственото ти вярно писание за последната седмица:

Фирмените трансфери изобщо не касаят златно-валутните резерви на Централната баМка.

И именно за това ти се чудя що като олигофрен твърдиш Руските фирми за да си върнели частните заеми в чужда валута , трябвало да си купят 100 % от нужната им валута от РЦБ а не от валутния пазар на които продавачи да други частни субекти основно износители...... И как РЦБ ша свършела резервите ...ша си свърши ако няма положително търговско салдо от 200 милиарда долара на година .....чак ти се чудя кво сложно има че дни на ред не можеш да го схванеш ?
                            Ама, къде съм го твърдял това в черничкото, бре Моркуфф?

Ти лъжеш кат' вехта стриптизьорка и после тръгваш да си оборваш лъжите - хихи

П.П. Ами, като имат положително търговското салдо защо им спадат златно-валутните резерви и икономиката като БВП, бре умен? Някаква пълна каша ти е в главата с връзките, които се опитваш да направиш. Ще измислиш някоя нова икономика и фаянски, както си я подкарал

Коментар

Браточка отвори си фаилчето и виж колко са финансовите корекции ..написах ти ги само 36 милиона общо ...после виж колко са удвоените средства за периода 2007-2013 и си сметни процента, да ти помогна - под 20% ...стига ми дрънка глупости по темата...щот си много далеч от истината ....
                              Бе, вие по селата ще се изкарате, че сте по-висш орган от Агенцията по обществени поръчки в БГ при еврофондовете ли, бре?

Мале-мале ...

Коментар

Какви "статии" те гонят, бре?! Ти официален документ, който върви със Закон и вътрешна наредба, наричаш "статия" на Агенцията за обществени поръчки?

хаха
                                Браточка отвори си фаилчето и виж колко са финансовите корекции ..написах ти ги само 36 милиона общо ...после виж колко са удвоените средства за периода 2007-2013 и си сметни процента, да ти помогна - под 20% ...стига ми дрънка глупости по темата...щот си много далеч от истината ....

Коментар

Working...
                                X