IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (Архив до 21.11.2015)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от белот Разгледай мнение
    Освен това що никой от вас русофобите , не ще да се ангажира с мнение , как аджеба би я имало съвременна България без имперските амбиции на Русия?!
    Ми то и отровните медузи не би ги имало без морето, но не изпадаме в есктаз от това, налИ??

А съвременна България можеше и да е друга, ако го нямаше последното освобождение...

А защо ми се налага, да ти го уточнявам, е съсвем друга тема.. Жалко е, че правилата на сайта не ми позволяват, да я развия, за да оцелее, докато се логнеш да тролиш...
    The strongest stand last.

Коментар

• Първоначално изпратено от Manyface God" Разгледай мнение
      Имам представа. Ти си прав също. Всичко е въпрос на култура. Там вече комуноидите не са представени. Цълвулан няма как да е каквото и да било. Сега Цървулан гази коридорите на родните министерства, личи си по всичко. 70 годишното му присъствие там трайно пази гнусния му отпечатък. Същият отпечатък е запечатан и в главичките на голяма част от организмите в страната. С влажен поглед към Дунав месят погачи и пресяват сол... Ха дано си отидат по-скоро тези нещастни, измамени, изтаковани и обърани люде!
      При всяка насилствена промяна на елита има нахлуване на хора от по-долните нива нагоре. И има реакция срещу простодушието им. Примерът с ряпо-свинаря Ивайло е достатъчен. но историята не може да се спре и да имаме вечни елити. Въпреки всички опити досега в това направление.

Коментар

• Първоначално изпратено от kandid Разгледай мнение
        Българско население в Югоизточна Тракия има от 10 век, т. е. има-няма 1000 години.
        А иначе да, младите се турцизират. По-бавен е този процес в Беломорието поради религиозна, етническа и политическа капсулация, но пък там действат много активно турците и там има известна турцизация, която с отварянето на границата в рамките на ЕС, убеден съм, ще се компенсира...

За помаците в Европейска Турция имаше хубав филм на Горан Благоев...
        Напоследък твърдим, че българското население там е коренно, покрай местните тракийски племена. Верно че върви гърцизация, но те едва ли са се загубили етнически с езика си. Така че тук има една голяма въпросителна - била ли е Източната Римска империя доминирана в числено отношение от траките (по-късно българите)? Посъветвай се по тия въпроси със спеца по българските империи Ма...ди.

Коментар

• Първоначално изпратено от Trakatrak' Разгледай мнение
          Попреувеличил си числеността на българите мюсюлмани в Турция, но все пак си прав. Изселващите се през ХХ век от България, Гърция и Югославия помаци се заселват предимно в Югоизточна Тракия където е имало поселения с помаци отпреди 1912 г., но чак пък хиляда години назад едва ли може да бъдат проследени. В някои турски статистики се явяват като шпрехащи на "помашки" език в рамките на няколко десетки хиляди. Може наследниците им да са около 300 000 - 400 000, но доста от тях вече са турцизирани.
          Българско население в Югоизточна Тракия има от 10 век, т. е. има-няма 1000 години.
          А иначе да, младите се турцизират. По-бавен е този процес в Беломорието поради религиозна, етническа и политическа капсулация, но пък там действат много активно турците и там има известна турцизация, която с отварянето на границата в рамките на ЕС, убеден съм, ще се компенсира...

За помаците в Европейска Турция имаше хубав филм на Горан Благоев...

Коментар

• Първоначално изпратено от Trakatrak' Разгледай мнение
            Имаш ли си на представа, че това учтиво обръщение идва от демонстрираното монархическо превъзходство, преминало към общуването в аристократичните среди и оттам като някаква форма на уважение към събеседника. То е дотолкова неестествено в общуването, колкото простолюдието да се кичи с аристократични титли. У нас примери много - един ватман стана май лорд. В обществената реч и преписка това обръщение се използва в официални случаи, делова кореспонденция, общуване между непознати или подчинени по служба, а също и при взаимна непоносимост, като между съпрузи по неволя във френските филми, за които говориш, щото аристократите са се бракували по сметка. Естествената форма на обръщение е "ти". На български език в нея няма принизяване, вулгарност, отрицание и е достатъчно интимна за доверителни, дружелюбни или ежедневни отношения. Винаги за предпочитане е между добри познати да се премине на "ти". Особено затруднение е за интервюиращите по тв, които провеждат тв-разговор със стари познати, пък им се налага да говорят на "Вие".
            Навремето, след Освобождението, българите са отрекли аристократизма като възможност за развитие на стратификацията на българското общество. Изключение се прави за монарха. Учтивото обръщение е задължително като срещнете Симеон ІІ, без да забравяте, че беше премиер и може да го ругаете за обещаните 800 дни на ти.
            Имам представа. Ти си прав също. Всичко е въпрос на култура. Там вече комуноидите не са представени. Цълвулан няма как да е каквото и да било. Сега Цървулан гази коридорите на родните министерства, личи си по всичко. 70 годишното му присъствие там трайно пази гнусния му отпечатък. Същият отпечатък е запечатан и в главичките на голяма част от организмите в страната. С влажен поглед към Дунав месят погачи и пресяват сол... Ха дано си отидат по-скоро тези нещастни, измамени, изтаковани и обърани люде!
            Last edited by Manyface God"; 22.10.2015, 10:51.

Коментар

Ватьо, пак си в грешка. В Европейска Турция няма преселници (турци) има по неофициални данни около 350 - 400 000 българи мюсюлмани, които, ше се изненадаш, ама си говорят на български... и които си живеят там от поне 1000 години...
              А на "човеко" колко пъти да му се отговори, че в историята няма "ако" има това, което Е... факт, че имперските интереси на Русия помогнаха на българите и няма "ако"...
              Попреувеличил си числеността на българите мюсюлмани в Турция, но все пак си прав. Изселващите се през ХХ век от България, Гърция и Югославия помаци се заселват предимно в Югоизточна Тракия където е имало поселения с помаци отпреди 1912 г., но чак пък хиляда години назад едва ли може да бъдат проследени. В някои турски статистики се явяват като шпрехащи на "помашки" език в рамките на няколко десетки хиляди. Може наследниците им да са около 300 000 - 400 000, но доста от тях вече са турцизирани.

Коментар

• Първоначално изпратено от белот Разгледай мнение
                Освен това що никой от вас русофобите , не ще да се ангажира с мнение , как аджеба би я имало съвременна България без имперските амбиции на Русия?!
                Ми по същият начин, както ги има Гърция, Сърбия, Черна Гора, Босна и Херцеговина, сегашна Румъния, сегашна Унгария, Молдова, Сирия, Египет, Либия и т.н.

По същия начин по който на ,мястото на всяка разпадаща се империя се появяват новите държави, като Франция, Испания, Англия и т.н.

По същият начин, по който скоро ще се появят нови държави в северна азия, които ще извоюват независимостта си след дългото русняшко робство.

Коментар

• Първоначално изпратено от Manyface God" Разгледай мнение
                  Гледам уж някакво просто френско филмче - криминале. Нямам нужда от субове, даже и не го гледам, де - само колкото да ми е за фон. Обаче ме халосва звуково как в цялото ала-бала хората през цялото време си говорят на ВИ! И тука е било така едно време, ама сега не е. И да не ми казвате, че "хамериканските" филми са виновни. /А пък как обичам американците да ги казвате с Х отпреде - като компенсация за город Гага столица Голандии/. Виновни са тъпите преводачи, а най-вече са виновни каскетите с цървули отпреди 70 години, които с преврат вземаха властта у KLEYA MAJKA BALGARIQ и говореха на хора, превъзхождащи ги като интелект, знания, възпитание на "Ти, другарю". Така че, не е от "хамериканците" това, а от 45 години каскетизъм цървулански + още 25 от наследниците на каскетите.
                  Имаш ли си на представа, че това учтиво обръщение идва от демонстрираното монархическо превъзходство, преминало към общуването в аристократичните среди и оттам като някаква форма на уважение към събеседника. То е дотолкова неестествено в общуването, колкото простолюдието да се кичи с аристократични титли. У нас примери много - един ватман стана май лорд. В обществената реч и преписка това обръщение се използва в официални случаи, делова кореспонденция, общуване между непознати или подчинени по служба, а също и при взаимна непоносимост, като между съпрузи по неволя във френските филми, за които говориш, щото аристократите са се бракували по сметка. Естествената форма на обръщение е "ти". На български език в нея няма принизяване, вулгарност, отрицание и е достатъчно интимна за доверителни, дружелюбни или ежедневни отношения. Винаги за предпочитане е между добри познати да се премине на "ти". Особено затруднение е за интервюиращите по тв, които провеждат тв-разговор със стари познати, пък им се налага да говорят на "Вие".
                  Навремето, след Освобождението, българите са отрекли аристократизма като възможност за развитие на стратификацията на българското общество. Изключение се прави за монарха. Учтивото обръщение е задължително като срещнете Симеон ІІ, без да забравяте, че беше премиер и може да го ругаете за обещаните 800 дни на ти.

Коментар

• Гледам уж някакво просто френско филмче - криминале. Нямам нужда от субове, даже и не го гледам, де - само колкото да ми е за фон. Обаче ме халосва звуково как в цялото ала-бала хората през цялото време си говорят на ВИ! И тука е било така едно време, ама сега не е. И да не ми казвате, че "хамериканските" филми са виновни. /А пък как обичам американците да ги казвате с Х отпреде - като компенсация за город Гага столица Голандии/. Виновни са тъпите преводачи, а най-вече са виновни каскетите с цървули отпреди 70 години, които с преврат вземаха властта у KLEYA MAJKA BALGARIQ и говореха на хора, превъзхождащи ги като интелект, знания, възпитание на "Ти, другарю". Така че, не е от "хамериканците" това, а от 45 години каскетизъм цървулански + още 25 от наследниците на каскетите.

Коментар

• Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
                      Aми май ти ще се изненадаш, но определено не си говорят на български, гъбо.Бил съм и в истамбул, и в бурса и по разни малки селца, но никой не говори на български, имам в предвид помежду си, всички пердашат на турски, като те чуят да говориш на български казват някоя дума и това е и това ако са изселници, другите дори не те поглеждат/ маранди кои руси и синеоки са го гледали не знам, и по добре/
                      По втората част - добре е че признаваш че са били руснаците да ни освободят от робството, независимо защо са били в Бг. Хайде сега в знак на признателност запали една свещ за настоящия президент на русия/ който и да е той/ и кажи една молитва на признателност за хората които са си оставили костите в бг
                      Ватьо, ти знаеш ли къде е Истамбул, а къде е Бурса...
                      Говорим за ЕВРОПЕЙСКА ТУРЦИЯ...

Иди в Кешан, иди в Маричината долина, иди в селата около Одрин, иди в селата около Лозенград... не говоря за изселници, говоря за помаци, говоря за хора като двамата братя-помаци от Лозенград, които помогнаха да се възстанови храма "Св. Константин и Елена" в Одрин...

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                        Моркуфф,

дай на дружката си да сръбне от чашата с вожда за кураж, преди да чуем поредното фрузрение. За мощта на руплей и хилавия гущер разбрахме ....
                        Лясковски, обясни как Русия щеше да спре да плаща пенсии август и как щеше ад фалира август. Обясни що не се случи твоето селско прозрение.

Последното ти гадание за фалит на Русия е октомври , почвай вече да мислиш обяснения що не се случва отново , че и октомври свършва....тик-так, тик-так , тик-так ...
                        Не спори с идиот-соросоид! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

Ватьо, пак си в грешка. В Европейска Турция няма преселници (турци) има по неофициални данни около 350 - 400 000 българи мюсюлмани, които, ше се изненадаш, ама си говорят на български... и които си живеят там от поне 1000 години...
                          А на "човеко" колко пъти да му се отговори, че в историята няма "ако" има това, което Е... факт, че имперските интереси на Русия помогнаха на българите и няма "ако"...
                          Aми май ти ще се изненадаш, но определено не си говорят на български, гъбо.Бил съм и в истамбул, и в бурса и по разни малки селца, но никой не говори на български, имам в предвид помежду си, всички пердашат на турски, като те чуят да говориш на български казват някоя дума и това е и това ако са изселници, другите дори не те поглеждат/ маранди кои руси и синеоки са го гледали не знам, и по добре/
                          По втората част - добре е че признаваш че са били руснаците да ни освободят от робството, независимо защо са били в Бг. Хайде сега в знак на признателност запали една свещ за настоящия президент на русия/ който и да е той/ и кажи една молитва на признателност за хората които са си оставили костите в бг

Коментар

• Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
                            Хубуу, ама човеко ти отпери въпросъ- каква би била българия ако не бяха имперските стремежи на русия, на какъв език би писал ти и как би се казвал, оля да се вземе под внимание, че независимо че има българи в европейска турция никой , ама никой не говори на български с изключение на преселниците, и доколкото си спомням има такава заповед да не се говори на друг език освен на турски/ не знам маранди как ще го кръсти/

Коментар

Той тоз народ дето го почита сигурно не е чел и два реда от Вазов, ама това е друга тема... По-важното е, че Вазов стана Вазов, когато написа например тези редове за конницата на ген. Колев, която помете руския нашественик в Добруджа:
                              Заради тези редове, народът отиде под прозореца му след Ньой... защото Вазов се беше върнал към българското... защото осъзна младежките грешки...
                              Хубуу, ама човеко ти отпери въпросъ- каква би била българия ако не бяха имперските стремежи на русия, на какъв език би писал ти и как би се казвал, оля да се вземе под внимание, че независимо че има българи в европейска турция никой , ама никой не говори на български с изключение на преселниците, и доколкото си спомням има такава заповед да не се говори на друг език освен на турски/ не знам маранди как ще го кръсти/

Коментар

• Първоначално изпратено от Ivan2015 Разгледай мнение
                                Някой ще обясни ли защо в Русия производството на платина и сплави на платината през септември 2015г. е намаляло с 19,2 % спрямо септември 2014г.?
                                Някой ще обясни ли защо в Русия производството на платина и сплави на платината през периода януари-септември 2015г. е намаляло с 17,1 % спрямо януари-септември 2014г.?
                                Ако вярвам на теб намалява, ако вярвам на блиц и поглед- нараства, на кого да вярвам, а да имали концесия в зимбабве и от там имат рекордни добиви , може би да е била за това статията

Коментар

Working...
                                X