IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (Архив до 21.11.2015)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение
    Същата е историята и с данък имоти и такса смет.

Самички бабички и дедковци се ширят в 200 квадрата апартаменти в центъра, ама нямали пари за данъци и такса смет!!!
    Обаче иначе не искат да идат да живеят в един едно или дву-стаен в някой по краен квартал, а с допълонителните пари от наема да си удвоят или утроят мизерната пенсия. Далеч им било и не познавали баба мара съседката!!!
    Това го няма никъде по света.
    А защо такса смет е вързана към имотния данък? Тя трябва се върже към доходите. Колкото ти доходите - толкова цапаш. Разбира се, трябва да има некъф таван, а също поголовна константа. Но да зависи от данък сгради като многократно го надвишава си е просто данък върху имотните слоеве, а не вземане срещу боклук.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение

Самички бабички и дедковци се ширят в 200 квадрата апартаменти в центъра, ама нямали пари за данъци и такса смет!!!
      Обаче иначе не искат да идат да живеят в един едно или дву-стаен в някой по краен квартал, а с допълонителните пари от наема да си удвоят или утроят мизерната пенсия. Далеч им било и не познавали баба мара съседката!!!
      Не само да това нямат пари.. Нямат пари и за техници, сапун, поддръжка на сградата, ток и сарфалади.
      The strongest stand last.

Коментар

• Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнение
        Аааа,това вече ме възмути ! Хората нямали пари,ама имат пари да си купуват коли,а за поддръжка нямали.Значи един такъв дето има пари за кола,а не за гуми да ме пребие или мен или семейството ми и приятелите ми,а ?! Много се извинявам,но това е чист популизъм !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнение
          Аааа,това вече ме възмути ! Хората нямали пари,ама имат пари да си купуват коли,а за поддръжка нямали.Значи един такъв дето има пари за кола,а не за гуми да ме пребие или мен или семейството ми и приятелите ми,а ?! Много се извинявам,но това е чист популизъм !!!
          И зимно време много много не ползват колите си
          Аз разлика не виждам между лято и зима по "ползване на коли"...
          В какво село трябва да е заврян автора на фразата, за да я изобрети?!!

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
            Ама хората нямат пари. И зимно време много много не ползват колите си. Само при крайна необходимост.
            И все пак за карането по сняг, най-важния фактор е грайферът, а не твърдостта или мекотата на каучука.
            А на лед... там нито грайфер, нито зимна гума, нито ABS ще те спаси. Само задкормилното устройство.

Въпреки че е по-добре разумен водач със зимни гуми с хубав грайфер и кола са ABS. Дето вика О'Хенри: По-добре здрав и богат, отколкото беден и болен.

Коментар

• Първоначално изпратено от Дон Карлос Разгледай мнение
              Говориш малко наизуст. Или пък по инерция. Или по нечие внушение. Аз завърших гимназия през 1959 г. Добре е да знаеш, че тогава средното образование беше задължително, но не само на книга, това изискване се спазваше.Имаше няколко изключения, предвидени в закона, но трудно можеше да се намери човек поне без седми клас. А в бедняшките години всички нива на образованието, вкл. и висшето бяха абсолютно безплатни.
              Освен това, съвсем отговорно мога да ти кажа, че последният двойкаджия от онова време /за тези думи отговарям с главата си и 5 литра кръв/, беше значително по-образован, грамотен и начетен от половината си връстници днес - в същия клас, в който е бил и той по онова време. Аз съм удивен от това, че половината от днешните ученици не могат да разберат и осмислят какъвто и да е прочетен текст. Затова пък прекрасно знаят кои са "певиците" и "певците" с по едно име. Не могат да изброят имената на повече от 4-5 писатели класици, за композитори класици пък да не говорим. Знаят обаче кой ритнитопковец с кой крак рита, знаят и драгоценни думички като яко, кефя се, ве, аве, ного, еми, кво, ко и десетки още бисери.
              Но...така е в територията, наречена Република Чалгария.
              Не се усещаш как си противоречиш. "Освен това, съвсем отговорно мога да ти кажа, че последният двойкаджия от онова време /за тези думи отговарям с главата си и 5 литра кръв/, беше значително по-образован, грамотен и начетен от половината си връстници днес - в същия клас, в който е бил и той по онова време." Именно тези нямат тапия, макар да са по-грамотни от днешните. Навремето когато пипоните от "Пиротска" 5 предложиха тази недомислица, си направих труда да погледна статистиката за неграмотните и малограмотните без завършен 8 клас. За 1992 май бяха много над милион. За 2001 не помня имах ли такива данни. Също от преброяването от 2011 требва се търси при експертна оценка. Просто не ми се губи време да търся. Пък и в момента се мотам по вилата след тежките (скъсах се от смях) избори.
              Представи си, каква организация трябва се направи, за да се удостовери, че някой е образован. Това ще е апотеоз на бюрократщината. А колко ще са със загубени дипломи, особено сред пенсионерите? Немаш си на представа каква олелия ще се предизвика.
              И недей ми приписва, че говоря по нечие внушение, щото държа на собственото си мнение, особено когато е обосновано. Гражданче си ти, ама погледни по-широко на света и не са затваряй в градчето от детските ти години.
              Last edited by Trakatrak'; 30.10.2015, 14:01.

Коментар

Стига си се заяждал бе нещастник. Отдавна никой в моето семейство не кара жигулки. Всички си имаме хубави коли и всички си имаме комплекти зимни и летни гуми. За мен не се грижи.
                А?? Виж тии.. Не беше ли русофил ти бе, гигов(нещастник)?????
                Как така ще караш хубави коли, като си русофил?? Те нямат хубави, значи караш западни!!
                Ааааааа, така не става, на обикновено лицемерие отива твоята работа...

Сега да не излезе, че и телевизора ти е западен?
                Last edited by Manyface God"; 30.10.2015, 12:49.

Коментар

• Първоначално изпратено от Manyface God" Разгледай мнение
                  Любими някак си нямам. От реформаторите се отказах официално зарази "генерала" им.... Няма достойни. Даже за червена жигулка ще ти пратя гуми..
                  Стига си се заяждал бе нещастник. Отдавна никой в моето семейство не кара жигулки. Всички си имаме хубави коли и всички си имаме комплекти зимни и летни гуми. За мен не се грижи.
                  Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнение
                    Гигов, в този случай не си прав. Разликата между летни и зимни гуми не идва само от това дали се кара на сняг или не. Има много съществени различия в поведението на гумата при различни температури. При ниска температура лятната гума става като твърдата пластмасова "гума" на детските камиончета. Със същия успех можеш направо да си сложиш пластмаса вместо гума. Същото се отнася и за зимните гуми през лятото - те пък се размекват и почват да "лепнат", в резултат се износват много бързо. Поради тези причини при нашия климат се налага ползването на летни и зимни гуми. Даже си има критерий кога да се извърши смяната и той няма нищо общо с наличието на сняг. Критерият е "когато температурата на пътната настилка се задържи трайно под +5C, се поставят зимните гуми".
                    Знам тези нещо. Това ми е професията. Ама хората нямат пари. И зимно време много много не ползват колите си. Само при крайна необходимост.
                    И все пак за карането по сняг, най-важния фактор е грайферът, а не твърдостта или мекотата на каучука.
                    А на лед... там нито грайфер, нито зимна гума, нито ABS ще те спаси. Само задкормилното устройство.

Въпреки че е по-добре разумен водач със зимни гуми с хубав грайфер и кола са ABS. Дето вика О'Хенри: По-добре здрав и богат, отколкото беден и болен.

Коментар

• Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнение
                      Гигов, в този случай не си прав. Разликата между летни и зимни гуми не идва само от това дали се кара на сняг или не. Има много съществени различия в поведението на гумата при различни температури. При ниска температура лятната гума става като твърдата пластмасова "гума" на детските камиончета. Със същия успех можеш направо да си сложиш пластмаса вместо гума. Същото се отнася и за зимните гуми през лятото - те пък се размекват и почват да "лепнат", в резултат се износват много бързо. Поради тези причини при нашия климат се налага ползването на летни и зимни гуми. Даже си има критерий кога да се извърши смяната и той няма нищо общо с наличието на сняг. Критерият е "когато температурата на пътната настилка се задържи трайно под +5C, се поставят зимните гуми".
                      ще те "разбере", не се притеснявай..

Коментар

За Жигулка гуми прати на баща си на село.

И като си антиГЕРБ, какво правят твойте любими деформатори в коалиция с мутрите? Лъжци и половина сте всички гербери и седесари!
                        Любими някак си нямам. От реформаторите се отказах официално зарази "генерала" им.... Няма достойни. Даже за червена жигулка ще ти пратя гуми..

Коментар

Идиотизмът на герберастите и деформаторите нараства лавинообразно.

Ние да не сме Швеция или Финландия, алоууу!
                          Знаят ли въобще тези тъпанари колко дни от тези пет месеца има сняг в България? А знаят ли оядените герберасти, колко много са българите, които едва събират пари за винетка и застраховка? Те откъде ще имат пари за отделен комплект зимни гуми?
                          А ми че смяната на 4 зимни гуми с летни и обратно струва над 50-60 лв всяка година.
                          И че не всеки може да си позволи втори комплект джанти, което е за предпочитане, ако имаш два комплекта гуми.

Дай на деца кибрит, че да ти запалят къщата.

А бе българите! Вие да не сте мазохисти бе? Как може да гласувате за такива идиоти?
                          He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

Мен ме слагай при антикомунистите. Тоест - анти ГЕРБ - БСП - БКП.

Дай да ти пратя две гуми за жигулката, останали са ми от едно време в канала...
                            За Жигулка гуми прати на баща си на село.

И като си антиГЕРБ, какво правят твойте любими деформатори в коалиция с мутрите? Лъжци и половина сте всички гербери и седесари!

Коментар

Прати ми бе. Аз си имам нов комплект зимни гуми с джанти, ама ти прати. Адресът ми е Шумен, 9700, gigow, до поискване.
                              Само дето има около 500 до 800 хиляди коли, които нямат възможност за втори комплект и шофьорите карат, ако няма сняг по пътя.

И толкова ли не ви стига мозъка на деформаторите и герберите за да разберете, че най-важното нещо в един автомобил е задкормилното устройство. От него зависят в над 95% произшествията на пътя.
                              Мен ме слагай при антикомунистите. Тоест - анти ГЕРБ - БСП - БКП.

Дай да ти пратя две гуми за жигулката, останали са ми от едно време в канала...

Коментар

Да ти пратя две гуми, опищя форума за едното нищо..

Българина се нуждае от дисциплина, липсва му!

Нека се вадят от движение и се вземат книжки, че сума ти народ си отиде без време.
                                Прати ми бе. Аз си имам нов комплект зимни гуми с джанти, ама ти прати. Адресът ми е Шумен, 9700, gigow, до поискване.
                                Само дето има около 500 до 800 хиляди коли, които нямат възможност за втори комплект и шофьорите карат, ако няма сняг по пътя.

И толкова ли не ви стига мозъка на деформаторите и герберите за да разберете, че най-важното нещо в един автомобил е задкормилното устройство. От него зависят в над 95% произшествията на пътя.

Коментар

Working...
                                X