IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (Архив до 21.11.2015)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• ЕЛЕГИЯ / Христо Ботев
    Кажи ми, кажи, бедний народе,
    кой те в таз рабска люлка люлее?
    Тоз ли, що спасителят прободе
    на кръстът нявга зверски в ребрата,
    или тоз, що толкоз годин ти пее:
    "Търпи, и ще си спасиш душата?!"
    Той ли, ил някой негов наместник,
    син на Лойола и брат на Юда,
    предател верен и жив предвестник
    на нови тегла за сиромаси,
    нов кърджалия в нова полуда,
    кой продал брата, убил баща си?!
    Той ли? - кажи ми. Мълчи народа!
    Глухо и страшно гърмят окови,
    не чуй се от тях глас за свобода:
    намръщен само с глава той сочи
    на сган избрана - рояк скотове,
    в сюртуци, в реси и слепци с очи.
    Сочи народът, и пот от чело
    кървав се лее над камък гробен;
    кръстът е забит във живо тело,
    ръжда разяда глозгани кости,
    смок е засмукал живот народен,
    смучат го наши и чужди гости!
    А бедният роб търпи и ние
    без срам, без укор, броиме време,
    откак е в хомот нашата шия,
    откак окови влачи народа,
    броим и с вяра в туй скотско племе
    чакаме и ний ред за свобода!
    The strongest stand last.

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
      Движение "България на гражданите" на Миглена Кунева.
      Дет са вика- сичката червена измет си има имена различни...

Коментар

• Първоначално изпратено от белот Разгледай мнение
        http://deutsche-wirtschafts-nachrich...-fluechtlinge/

Поредните въпроси и съответно тъпи физиономии...имали държава направена от САЩа и ЕС и пак бягали оттам.Ми то и там имаше диктатор дето ви пречеше !
        Сега задавайте тъпи въпроси и гледайте умно !
        А бе,лаборанте,що не си гледаш колбите и още повече спиртните ламБи,ми се разправяш с политика!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от javor Разгледай мнение
          Факти!
          Германия е около 80 милиона и е приела към 700-800 хиляди емигранти (хора от държaви с военен конфликт,които е предимно от диктатурен режим създаден.Ще спомена факта,че това е една човешка и хуманитарна помощ,която е чужда за комунистическите режими а и съответното неприемлива.800 хиляди са 1% на 80 милиона и който може да следи немската телевизия,ще разбере с очудване,че те(германците) имат финансов излишък,които в момента инвестират в работна ръка от която се нуждаяt,като в същият момент и всеки по света разбра,че те официално само искат хуманитерно да помагат.И така,след като са успяли да интегрират над 2,5 милиона турски емигранти навремето ,още няколко милиона емигранти от източна европа и.т.н.,какъв е проблема да интегрират още 1%,след като вече имат опит с интеграцията на хора от различни националности и вярвания.Които следи икономиката и политиката знае,че германия вече излезна от рецесията и се нуждае от работна ръка,която ситуацията в момента и предлага.
          Освен свободната преса,следя и червено-урудливата преса,която се опитва да върне 19-20 век,но вече е 21 век бе другари машината на времето е извън реалноста.Освен това,пумиара путин,които е завършил в к.г.б. одел за манипулация за сега се справя добре ,но това е докато обратно порпонионално спадат държaвните резерви и скоро ....
          Първо се научи да пишеш правилно. Второ вземи попрегледай малко немската преса и не пиши тия глупости трети път.

Коментар

• Факти!
            Германия е около 80 милиона и е приела към 700-800 хиляди емигранти (хора от държaви с военен конфликт,които е предимно от диктатурен режим създаден.Ще спомена факта,че това е една човешка и хуманитарна помощ,която е чужда за комунистическите режими а и съответното неприемлива.800 хиляди са 1% на 80 милиона и който може да следи немската телевизия,ще разбере с очудване,че те(германците) имат финансов излишък,които в момента инвестират в работна ръка от която се нуждаяt,като в същият момент и всеки по света разбра,че те официално само искат хуманитерно да помагат.И така,след като са успяли да интегрират над 2,5 милиона турски емигранти навремето ,още няколко милиона емигранти от източна европа и.т.н.,какъв е проблема да интегрират още 1%,след като вече имат опит с интеграцията на хора от различни националности и вярвания.Които следи икономиката и политиката знае,че германия вече излезна от рецесията и се нуждае от работна ръка,която ситуацията в момента и предлага.
            Освен свободната преса,следя и червено-урудливата преса,която се опитва да върне 19-20 век,но вече е 21 век бе другари машината на времето е извън реалноста.Освен това,пумиара путин,които е завършил в к.г.б. одел за манипулация за сега се справя добре ,но това е докато обратно порпонионално спадат държaвните резерви и скоро ....

Коментар

• Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
              http://www.blitz.bg/news/article/371897
              Плевенчани питат защо Зеленогорски крие имотите си и на колко партии ще пристане още Спартански

А бе този зеленогорски от коя партия е
              Движение "България на гражданите" на Миглена Кунева.
              Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

Тотално съм объркан- 10 % или 55% или ще го караме - то може и да станат толкова. Алоуууууу балоните - я погледнете всичката империя , па тогаз плещете врели-некипели
                Дъммър, единият статс е за различните баМкови кредити като експозиция, а другият статс е за микрокредитирането или т.нар. "бързи" кредити.

Понял?

Коментар

http://www.blitz.bg/news/article/371897
                  Плевенчани питат защо Зеленогорски крие имотите си и на колко партии ще пристане още Спартански

По-добре, питай от коя не е бил, по-лесно ще ги изброиш.

Коментар

• нимОй се лЮти X_Y, че ме обърка докъде бях стигнал.
                    За бомбата: Напълно очаквано. Щом чичо Сам се ебава, време е да знае, че и други могат. А хамериКОНските сили там ще са пушечно месо, подставени , за да има мотив янките да "ОТГОВОРЯТ ПРИ НЕУМЕСТО НАПАДЕНИЕ ОТ РУСКА СТРАНА". Все тая, дали рашъни или предрешени тюлени и/или и/ други янковски изпълнители на мокри поръчки поизбият има-няма 20-100 "съветници". Филмът е гледан на няколко пъти, колко му е пак да го пуснат?

Коментар

• http://www.blitz.bg/news/article/371897

Коментар

• Първоначално изпратено от barbaron
                        А това тук е още по-страшно: 50% просрочены:
                        "63 млрд руб., по прогнозу «Эксперт РА», составит объем рынка микрозаймов к концу года Не правете като тях, за да не станете за смях
                        Тотално съм объркан- 10 % или 55% или ще го караме - то може и да станат толкова. Алоуууууу балоните - я погледнете всичката империя , па тогаз плещете врели-некипели

Коментар

• В кампанията в Сирия ВКС на Русия започват използването на 1.5 тонна бомба с лазерно насочване....Става интересно.....докъде ще се стигне.....

ВКС: российская авиация применила в Сирии мощную бомбу КАБ-1500

"На города такие бомбы не бросают", — заверил журналистов представитель ВКС России.
                          РИА Новости http://ria.ru/syria_mission/20151031...#ixzz3qAaOQ2tm

Коментар

• Писателят Цанко Живков: След 9-ти септември родолюбците бяхме наречени фашисти

Писателят Цанко Живков по време на откриването на изложбата „България 1944-1989 г. Забранена истина” в Перник през септември 2015 г. | Фотограф: Христо Христов.

Сайтът desebg.com публикува разказа на писателя Цанко Живков за неговия арест непосредствено в дните след 9 септември 1944 г., когато е едва 17-годишен и по щастлива случайност оцелява при вълната на убийства без съд и присъда, извършени от комунистическия режим в първите му дни.
                            Цанко Живков, който е автор на над 30 книги и е почетен гражданин на Перник, участва в дискусията, организирана от Областната управа на Перник и фондация „Конрад Аденауер” на 24 септември 2015 г., след откриването на пътуващата изложба „България 1944-1989. Забранена истина”. Там той говори пред присъстващите ученици, студенти, директори и учители от учебни заведения.
                            Цанко Живков е роден през 1926 г. в Перник. Завършва Минния техникум и работи в Мини Перник от 1946 до 1950 г. Ръководи пернишкия литературен кръжок, дал на литература творци като Константин Павлов, Димитър Инкьов и др. Работил е като журналист във в. „Труд“ и дълги години във в. „Литературен фронт“, както и в различни печатни издания в Перник.
                            Литературната му кариера започва още когато е 15-годишен в списването на ученическото списание „Младежко слово”, а първият му публикуван текст в него е посветен 50-годишнината на Мини Перник.

Оцелях от най-лошото, което може да се случи на човек по една щастлива случайност, защото моят кумец ме издърпа от редиците на арестуваните в Перник, които една нощ след 9 септември 1944 г. ни изкараха уж да ни водят на съд.

Арестуван 17-годишен
                            Аз бях арестуван няколко дни след 9-ти септември. Бях 17-годишен. Бях най-младият в помещението, в което ни държаха. Там бяхме около 30 души. Поне 10 познавах от тях. Това бяха бащи на мои съученици и приятели. Имаше, военни, лекари, адвокати, няколко младежи ратници от Перник.
                            Една нощ ни казаха да се приготвим с обяснението, че ще ни водят на съд в София. Изведоха ни в коридора и тогава една ръка изневиделица ме издърпа и чух глас: „Ти оставаш тук”. Това беше моят кумец, който по този начин ме спаси от смърт.
                            Нито един не се върна от останалите. По-късно се разбра, че са закарани са в една местност „Тева”, при стар рудник, разстреляли са ги и са ги хвърлили в една шахта.
                            Защо бях арестуван? Още 15-годишен в гимназията участвах в издаването на списание „Младежко слово”, което беше националистическо, родолюбиво. То не можеше и да бъде друго след присъединяването на Добруджа към България през 1940 г. Тогава имаше голям подем в целия народ. Добруджа! Боже мой! Присъединяването на Добруджа може би беше последните щастливи години, които целия наш български народ изживя. То беше небивал национален празник.

Бяхме националисти и милеехме за България
                            Тогава имаше и подем в българската младеж. Ние се считахме за родолюбци. Аз специално членувах в ученическата организация на „Бранник”. Но тогава имаше още ратници, легионери, които също бяха големи националисти и патриоти.
                            Милееха само за България и искаха да служат само на България. Единствената им вина беше това и повечето платиха много скъпа цена. Така аз станах свидетел на репресиите след 9 септември 1944 г.

Казаха ни: Вие не заслужавате да живеете
                            Днес българите, особено младите нямат представа за това време, а и по-старото поколение няма представа. Много е важно да се знаят и помнят този период от българската история.
                            Ако за следващите поколения тези години са забранени и те не знаят нищо за тях, за нас, за нашето поколение това беше забранен живот.
                            Ние, каквито бяхме родени от семействата ни и възпитани от училището и от религията, след 9-ти септември ни беше казано от новата власт: „Вие сте живели ужасно погрешно, вие сте реакционери, вие сте фашисти, вие не заслужавате да живеете, да учите, не заслужавате да имате бъдеще!”

Коментар

• Първоначално изпратено от barbaron
                              Браво, разбрали сте най-после
                              как да се сложи край на мафиотския период в България 1944 - 2015
                              Избрали те. Разбрали са се, накъде този път да насочат ЕДИНСТВЕНО откраднатите от другите кандидати гласове. В нашия район, на първия тур, тук-там, ту тук, ту там, откраднаха между 75 и 100% от гласовете за малките партии. Сега ще е много по-лесно, т.к. и малко откраднати ще стигнат а на "таен" вот, я докажеш, я-не къде си "претекъл" Този път изобщо няма да гласувам. Да се ядат едни други.

Коментар

• Първоначално изпратено от vankata23 Разгледай мнение
                                Много, ама много ми е интересно да се сложи на градовете не само цвета на избраната партия, но и средна заплата според НСИ. Ще се получи много показна графика..само дето ме мързи да го направя..
                                Просрочка россиян по розничным кредитам подскочила за год почти на треть

МОСКВА, 29 октября. Объем кредитов населения в российских банках, платежи по которым просрочены свыше 90 дней, достиг на 1 октября 2015 года 1,1 трлн руб.

Таким образом, просрочка по розничным кредитам увеличилась в годовом исчислении на 31,7%, сообщает ТАСС со ссылкой на материалы Центробанка РФ.

Доля таких кредитов в общем розничном портфеле выросла за год с 7,8% до 10,7%.

В то же время общий объем розничных кредитов в банках снизился в годовом выражении на 3,6% до 10,3 трлн руб. на 1 октября 2015 года.

Подробнее: http://www.rosbalt.ru/business/2015/10/29/1456132.html
                                ---------------------------------------------------------

П.П. Я, виж при монголците какво става

Коментар

Working...
                                X