IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (Архив до 21.11.2015)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Дайте да не откачаме, преиначавайки историята Факт е, цяла Европа се е правила на разсеяна за кланетата последвали Априлското въстание и че руснаците единствени са взели мерки, след като султана е отказал ултиматума връчен от Русия да ни даде автономност.
    Загинали са около 200 хиляди руснаци, румънци и финландци. То е ясно, че мотивите за войната не са били свързани единствено с благородна кауза, но тя е била определяща за начинанието.

До колкото знам, единствените загинали американци във войни свързани с България са няколко пилота, които са свалени докато са ни бомбардирали.
    Изобщо, не честно, да не говорим за достойно, да се подмазваме на силните на деня, забравяйки общопризнати факти, които дори нямат общо със сегашната политическа действителност и избрана ориентация на страната.

Коментар

• Не ти се коментира, но тия лъжи са загнездени в главите на българския мурзилаж и не само, продължават да се тиражират в България.
      Ами какво ще кажеш за държавата България създадена в резултат на сан Стефанския мирен договор
      Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение
        Сега историческите лъжи...

Тут не обойтись без экскурса в историю. В 1877 году русский царь Александр II в очередной раз схватился с Османской империей. Причиной войны был, как пишут в учебниках, «подъем национального самосознания на Балканах». А паче того — изысканная жестокость турок, с которой они подавляли восстания южных славян.

Русский царь решил подсобить братским православным повстанцам. И подсобил, обильно поливши русской кровью будущую независимую болгарскую землю. Погибших, раненных и умерших от болезней русских солдатиков было в ту войну аж 155 тысяч — в 10 раз больше, чем болгар, за которых русские воевали.

Интересно ще е отношение да вземе тракатрак и маранди, дали пък наистина са воювали за освобождението ни или за подготвяне на плацдарм за завоюването на проливите...
        Ето линк
        Не ми се коментират гнусните лъжи на монголците. Само като прочетеш 155 хил. загинали и 10 пъти по-малко загинали българи, веднага ти става ясно, че е точно обратното.

Монголците са 15 хил. загинали в тази война, а българите, които се бият редом с тях около 200 хил. души. Поклон!

Не може 70 години да ръсиш глупости, че сме тюрки и да редиш плочи с 200 хил. загинали монголци през войната, при условие, че цялата им армия тогава няма толкова.

Толкова загинали са Българите, които според тях нищо не правили, а чакали даром свободата. Също така постоянно се неглижира факта, че монголците не се бият тук, а изпращат украйнски, осетински и прочие южни народи тук. Също така финландци, молдовци, румънци и много други народи участват и дават жертви.

Няма нито един загинал монголец ( от масква ) тук в БГ, а те реват, че ги били изклали - лъжливите пцета
        Last edited by Andi11; 02.11.2015, 18:51.

Коментар

• Първоначално изпратено от Сините камъни Разгледай мнение
          .....и още някои за цвят!
          Или с определен цвят ?

Коментар

• Първоначално изпратено от barbaron
            Не ги критикувам - всеки е свободен да говори и изразява онова, което мисли. Но задавам въпроса: това мислене променя ли нещо? Води ли нанякъде? Помага ли на България?

Няма да се случат! Общността, на която генетично принадлежим, е пълна и с простаци, които също имат глас. Най-сетне трябва да ги надвикаме и надгласуваме!"
            На първия въпрос имам и аз въпрос! А това дълго словоизлияние, на кого помага?
            А по въпроса за надгласуването!
            Ъ-ъ!
            Фактът, че негласувалите е по-голям от броя на гласувалите е достатъчно показателно , че хората не виждат своя представител в листата.
            Просто и ясно!
            Всички партии и партийки самогласуваха за себе си и толкоз и още някои за цвят!

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
              А, ама ти не знаеш ли? Избраха за кмет баш комунис. И не обикновен редови комунис, ами активен, награждаван и на всичкото отгоре и агент на Държавна сигурност. И не някакъв обикновен агент, съдържател на явочна квартира (дето щатните офицери си водят любовниците ), ами резидент. човек, който ръководи и вербува други доносници като него.
              И цялата синя сган, която уж мрази комунистите и ненавижда агентите на Държавна сигурност вкупом и с удоволствие гласува за него.
              Да ви дефекирам на "синия" морал.
              Дефекатор си ти, генератор на дефекации.. А честит кмет!
              The strongest stand last.

Коментар

• Първоначално изпратено от nacheff Разгледай мнение
                ...

Постнатата статия от теб долу има и друга страна, обаче.
                Това, че наричат редица страни "деца" на Русия може специфично да се приеме като някаква емоционална алегория.
                Обаче, там се споделя и признава, че за подобни малки, слаби и бедни страни, изборът на правилен път е въпрос на оцеляване. И много правилно са акцентирали, че в един момент нещата за тези страни са стоели по следния брутален начин: Да изберем собственото си оцеляване или да изберем интересите на "родителя"?!
                Що за идиотска дилема е това?
                Какво иска да ни каже този - че сме били длъжни да чакаме десетки мъгляви години преди да заявим, че искаме да станем част от европейското семейство? Да не би някой с всичкия си да е вярвал, че Русия на Елцин е била действителна културна алтернатива? Когато става въпрос за политически и културен избор, може ли да поставяш на "децата" си подобни условия и изисквания.
                ...
                Това е добро мнение. Искам да добавя обаче, че това което е в коментарите в тази статия, е широко застъпено мнение в русия.
                Толкова е лесно да се потърси в гугъл.
                Там, в русия, не само смятат че сме ги предали, но и непрекъснато подменят исторически факти, с други думи - лъжат както винаги са лъгали. Ето няколко текста от руски медии след съответното търсене:

Братушки всегда предавали Россию
                Страна, посылающая своих солдат на Украину воевать против России, выполняет приказы внешних начальников и не имеющая своего суверенитета. Знакома ли эта страна? Это Болгария. Именно так ее представляют в российских СМИ, пишет на своих страницах «Deutsche Welle»...
                В отличие от Болгарии, где прокремлевские публикации и утверждения нуждаются в целевом бюджете, в российских СМИ это почти рутина. Если, конечно же, судить по публикациям в „Известиях”, „Российской газете”, ТАСС, „Московском комсомольце” и „Регнум”. Самый последний пример, информация агентства „Регнум”, в которой говорится, что „Болгария направляет своих военных на Украину”. Публикация перепечатана многими российскими СМИ, единственно издание забыло в названии уточнить, что речь идет об учениях. Так информация вписалась в многомесячное пропагандистское внушение о том, что Болгария „воюет” на Украине (естественно против России)...
                Различные российские форумы пестрят словом «братушки», которое вспоминается в контексте – «братушки всегда воевали против России и являются людьми без моральных устоев». Если бы в Болгарии жили настоящие братушки, то они давно бы уже вышли из НАТО и перестали «воевать» с Россией, считают посетители форумов, дополняя, что можно ожидать от одних братушек-предателей.
                ...
                Уточним, что слово «братушки» было введено во время Российско-турецкой войны и согласно толковому словарю означает ироничное название братьев-славян, живущих вне империи. Слово «братушки» определяется суффиксом ушк, или ишк — вносящий уменьшительно-пренебрежительное значение. Так, слово „братушки” в русском языке в лучшем случае считается ироничным, а в плохом уменьшительно-пренебрежительным. Ничего общего со значением, которое этому слову когда-то предавал Иван Вазов.

Това горното от сайт наречен нюзбг.ру.

Сега историческите лъжи...

Тут не обойтись без экскурса в историю. В 1877 году русский царь Александр II в очередной раз схватился с Османской империей. Причиной войны был, как пишут в учебниках, «подъем национального самосознания на Балканах». А паче того — изысканная жестокость турок, с которой они подавляли восстания южных славян.

Русский царь решил подсобить братским православным повстанцам. И подсобил, обильно поливши русской кровью будущую независимую болгарскую землю. Погибших, раненных и умерших от болезней русских солдатиков было в ту войну аж 155 тысяч — в 10 раз больше, чем болгар, за которых русские воевали.

Интересно ще е отношение да вземе тракатрак и маранди, дали пък наистина са воювали за освобождението ни или за подготвяне на плацдарм за завоюването на проливите...
                Ето линк

А ето и мнението на официалната власт в русия:

Рогозин задел болгар за живое, назвав их предателями

Дмитрий Рогозин написал в Twitter, что, покупая подержанные американские истребители, Болгария предает Россию.

Дмитрий Рогозин написал в Twitter, что, покупая подержанные американские истребители, Болгария предает Россию.
                Линк

Направо са отврат северните варвари.
                Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от iPyramid Разгледай мнение
                  Само у турците /т.е. у османистите/ "тюрк"= "турчин". Иначе, на мен ми е все тая: Аз живея тук и сега.
                  Все тая, прочее. Я разбереш, какво съм ти казал, я не.
                  Знам, бе чадо, че БГ матрьошките и с ромски произход да ви изкарат "братушките" ви е все 20-сет.

Тоест, директно твърдиш, че до 2014 година БГ империя се управлява от османисти, пардон комунисти? ( защото текстовете по всички държ. институции са написани от 1945 - 2014 година ). БЛАГОДАРЯ за признанието, че си тюрк!
                  -------------------------------------------

В сайта на Министерството на външните работи създателят на Дунавска България вече не е предвождал българи "от тюркски произход". Това се случи след писмата до институциите, които Патриция Кирилова и Цвете Борисова, председатели на сдружения "Велика БОЛГАРИА" и "Български БУДИТЕЛИ", внесоха в Парламента на 1 ноември м.г. Тяхното изискване бе подкрепено от над 50 патриотични и културно-исторически организации и учени.

Ето и променения текст в сайта на Външно министерство:

"През втората половина на VІІ в. на територията на днешна Североизточна България се заселват и прабългарите. В съюз със славяните образуват българската държава, призната от Византия през 681 г. Начело на държавата застава водачът на прабългарите хан Аспарух, а за столица е обявена Плиска."

Ето и предишния текст, който звучеше повече от нелепо по отношение на произхода ни:

"През втората половина на VІІ в. на територията на днешна Североизточна България се заселват и прабългарите, народ от тюркски произход. В съюз със славяните образуват Българската държава, призната от Византия през 681 г. Начело на държавата застава водачът на прабългарите хан Аспарух".

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/..._patriotichni/
                  -------------------------------------------------

П.П. Всъщност на мен ми е ясно, че червените кордели до един сте тюрки и нямаше нужда от самопризнания

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                    А, ама ти не знаеш ли? Избраха за кмет баш комунис. И не обикновен редови комунис, ами активен, награждаван и на всичкото отгоре и агент на Държавна сигурност. И не някакъв обикновен агент, съдържател на явочна квартира (дето щатните офицери си водят любовниците ), ами резидент. човек, който ръководи и вербува други доносници като него.
                    И цялата синя сган, която уж мрази комунистите и ненавижда агентите на Държавна сигурност вкупом и с удоволствие гласува за него.
                    http://www.dnes.bg/izbori-2015/2015/...-ot-bsp.281840

нема се плашиш .. всичкото кадрЕ на Комунистите ги взеха и реформаторите и гробарите и сега гласуват за тех и пожелават смъртта на БКП ...то..
                    докато такива като Кадиев и Гергов са там...нема да има леви ....а само нагаждачи.....същото е при гробарите и деформаторите

Коментар

• Първоначално изпратено от Manyface God" Разгледай мнение
                      Какво стана с бастиона на БСП - Шумен, че пропуснах новините..?
                      Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                        Защо се извиняваш?

Направо благодари на монголците, че изкараха Българите с тюркски произход, които като дошли на Балканите, славяните претопили.

Може да издигнете още 300-500 паметника на "историците" им в знак на вечна признателност, че ви отъркаха очите, че сте тюрки
                        Само у турците /т.е. у османистите/ "тюрк"= "турчин". Иначе, на мен ми е все тая: Аз живея тук и сега.
                        Все тая, прочее. Я разбереш, какво съм ти казал, я не.

Коментар

• Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение
                          Смятам че за високоинтелигентна личност като теб не би представлявало трудност да докажеш твърденията си?
                          Разбираш предполагам съмненията ми в това което казваш.
                          Е - да го кажем по-направо - аз твърдя че ти си платена мурзилка, а като такъв не можеш да предоставиш никакви факти в подкрепа на твърденията си.
                          Та така, докато не докажеш твърденията си, ще те смятам за обикновен провокатор-рубладжия.
                          Не само това, ами и лъжец
                          Какво има да доказвам, то е очевидно Аз пиша много рядко в тема политика и то само ако някой комсомолски секретар дразни прекомерно. Вчера влязох за един час във форума, а ти си висял на пълна работна смяна до 2 сутринта. Ако не си на заплата, е още по тъжно..
                          Айде със здраве.

Коментар

• Цената на руския сорт петрол Urals е паднала с близо 40 долара за година
                            The strongest stand last.

Коментар

• Първоначално изпратено от nacheff Разгледай мнение
                              Значи и аз съм леко загубен в превода
                              Чета бързо, не мога да си позволя да преглеждам внимателно всички линкове.
                              Оригиналът не съм прочел, няма и да го чета.
                              Видях постнатото от теб. Неправилно съм приел, че даден текст е част от офиц. статия. Той е бил в коментарите.
                              Извинявам се на автора, който и да е той.
                              Да се разбира, че Моята забележка е към съответен коментиращ.
                              Защо се извиняваш?

Направо благодари на монголците, че изкараха Българите с тюркски произход, които като дошли на Балканите, славяните претопили.

Може да издигнете още 300-500 паметника на "историците" им в знак на вечна признателност, че ви отъркаха очите, че сте тюрки
                              Last edited by marandi; 02.11.2015, 14:21.

Коментар

• Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
                                Прегледах още веднъж статията към която съм дал линк. Никъде в нея не се говори за родителски отношения България русия- това е САМО в коментарите.
                                Значи и аз съм леко загубен в превода
                                Чета бързо, не мога да си позволя да преглеждам внимателно всички линкове.
                                Оригиналът не съм прочел, няма и да го чета.
                                Видях постнатото от теб. Неправилно съм приел, че даден текст е част от офиц. статия. Той е бил в коментарите.
                                Извинявам се на автора, който и да е той.
                                Да се разбира, че Моята забележка е към съответен коментиращ.

Коментар

Working...
                                X