IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (Архив до 21.11.2015)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от markoci Разгледай мнение
    На този пост случайни хора не попадат , обстойно са проучени от всички заинтересовани страни вкл. САЩ и след като е стигнала толкова високо в международните институции значи има достатъчно качества , които надхвърлят твоя мироглед.
    Нали ти е ясно че Фигурата там трябва да бъде консенсусна - тоест да се харесва и на запада и на изтока , тоест не може да бъде назначен безмозъчен син талибан колкото и да ти се иска....
    Така е, заначи стигаме до въпроса, доколко кандидатура горещо подкрепена от Путин (макар да съм сигурен, че няма да изхожда пряко от него) би могла да е консенсусна в контекста на настоящата международна обстановка? Демек, така или иначе Бокова (която каква е - червен талибан?!?) никога няма да помирише стола на Главен секретар на ООН...

Коментар

• Първоначално изпратено от kandid Разгледай мнение
      Мен ме е срам от такива като Бокова, проблемът не е, че има български паспорт, а какви идеи изповядва... впрочем, тази кандидатура на Путин я има, само щото не може да предложи директно Чуркин или друга някоя руска маймуна...
      На този пост случайни хора не попадат , обстойно са проучени от всички заинтересовани страни вкл. САЩ, Русия, Китай, ЕС и след като е стигнала толкова високо в международните институции значи има достатъчно качества , които надхвърлят твоя мироглед.
      Нали ти е ясно че човечето там трябва да бъде консенсусно - тоест да се харесва и на запада и на изтока , тоест не може да бъде назначен безмозъчен син талибан колкото и да ти се иска....
      Не спори с идиот-соросоид! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от markoci Разгледай мнение
        Кандитко и сие са ясна демонтрация на това защо в Ада около казана на българите няма дяволи пазачи. Я някои се надигне и такива кат Кандитко го дръпват за краката обратно.
        Мен ме е срам от такива като Бокова, проблемът не е, че има български паспорт, а какви идеи изповядва... впрочем, тази кандидатура на Путин я има, само щото не може да предложи директно Чуркин или друга някоя руска маймуна...

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
          Ясни сте ми антибългарите.
          Кандитко и сие са ясна демонтрация на това защо в Ада около казана на българите няма дяволи пазачи. Я някои се надигне и такива кат Кандитко го дръпват за краката обратно.
          Не спори с идиот-соросоид! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
            И на мен... Много ми "хареса" "позицията" на Мисисипиев (както го нарече ОМГ)... едни и същи елементарни организми съвместяват идеите на путлеризма с елементарната ксенофобия... та какво можем да очакваме от същество като Боковица - путлеристка да бъде върховен надзор по въпросите на бежанците (например)...

Коментар

• Първоначално изпратено от kandid Разгледай мнение
              Боковица била българка?!?!? Да, ама от онзи тип българи - Георгий Димитрович, Карло Луканович, а и по-предишни такива, като Радко Димитриевич...

Аз не желая прокси на Путин да заеме този толкова важен пост... и съм убеден, че няма да се случи!
              Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Боковица била българка?!?!? Да, ама от онзи тип българи - Георгий Димитрович, Карло Луканович, а и по-предишни такива, като Радко Димитриевич...

Аз не желая прокси на Путин да заеме този толкова важен пост... и съм убеден, че няма да се случи!

Коментар

• Завръщането на "Деконструкция".
                  Европа се скапва
                  Автор: Петър Волгин

/Поглед.инфо/ Европа напълно заслужава това, което й се случва. Съвсем естествено е европейските страни да бъдат залети от бежанци, мигранти, от хора, които просто искат да печелят повече и, да, защото има и такива – ислямски терористи. Заслужиха си тази съдба държавите на Стария континент и особено я заслужиха най-силните държави. Защото през последните десет-петнайсет години именно те спомогнаха много за това да бъдат разбутани до неузнаваемост Близкият Изток и Северна Африка. Да, основната роля в разбутването принадлежеше на Съединените щати, но и редица европейски страни или мълчаха страхливо, или лакейски подкрепяха американската политика, наречена „износ на демокрация“. Именно британският премиер Тони Блеър заслужи ласкавото прозвище „пуделът на Буш“, заради усърдието, с което участваше в нападението срещу Ирак. Не беше ли френският президент Никола Съркози човекът, който с такава страст се зае с бомбардирането на Либия? Ами кой разбута Сирия, от която до този момент са избягали 4 милиона души? Кой подкрепяше всевъзможните въоръжени групировки срещу режима на Асад? Кой превърна „Ислямска държава“ от маргинална структура в мощна военна сила? Да, основна роля във всичко това играеше Вашингтон, само че редом с него, клатейки глави в знак на безмозъчно съгласие, бяха и чутовните европейски лидери Дейвид Камерън, Франсоа Оланд, Ангела Меркел.

Същите тези хора днес се държат за главите, ронят крокодилски сълзи и се мятат напред-назад като шугави овце. Опитвайки се да намерят някакво решение на връхлетялото ги море от хора, говорят за квоти, преформатиране на Шенген и всякакви други технически алабализми. И не разбират, че всичко това са подробности, които нямат никакво значение. Не разбират, че сегашните им действия са също толкова нелепи, колкото опитът да потушаваш пожар с бутилчица минерална вода. Те, изглежда, изобщо не осъзнават, че Европа е изправена пред най-решаващото предизвикателство от времето на Втората световна война. И проблемът не е само в това, че няколкостотин хиляди души, а скоро ще станат и повече, се преместват от едно място на друго, както е било по време и след войната. Основният проблем е, че повечето от тези хора имат съвсем друга култура и изповядват съвсем различни виждания за света в сравнение с европейските. Една от най-абсурдните тези, които чувах през последните дни е, че тази работа с мигрантите била много хубава, защото се увеличавала работната ръка, разнообразявал се европейският генофонд и изобщо не бивало да се притесняваме, защото хората от Сирия, Ирак, Афганистан, щели скоро да се интегрират в нашите общества. За феновете на концепцията за лесната интеграция на мюсюлмани в християнските общества препоръчвам разходка из Германия, Франция, Холандия. Никаква интеграция няма там. Има маса хора, които живеят в Европа от десетки години, а са част от едни едва ли не херметично затворени анклави на тотално различна култура. С новите стотици хиляди мигранти този процес ще се задълбочи още повече.

Ако има нещо по-нелепо от брюкселския новоговор по отношение на заливащата Европа мигрантска вълна, това е говоренето по темата на българските грантови политици и особено на грантовите анализатори. .... Групичката от грантови политици и анализатори хлипа толкова активно по две съвсем прагматични причини. Първо, знае, че използвайки скопения политически коректен език, ще се хареса на брюкселските началници. И второ, понеже имат добър бизнес нюх, тези хора усещат, че тепърва ще се разпределят милиони евро за интеграция на бежанците. ..... Предполагам разбирате, че една крайно малка част от тези пари ще отидат за въпросната интеграция. Повечето ще потънат директно в сметките на най- евроатлантически настроените НПО-активисти. Колкото са интегрирани циганите в България, толкова ще бъдат интегрирани пристигащите от Сирия и Судан. Припомнете си онази инициатива, фамозно наречена „Десетилетие на ромското включване“, при която едни огромни суми се размятаха напред назад, докато съвсем изчезнат и, която, поне в България, доведе до допълнителното изключване на повечето роми от обществено-политическия живот. Нали не се съмнявате, че същото ще се случи и с новите интеграционни инициативи?

А докато финансово мотивираните правозащтинци и любители на мулти-култи модела мислят, как да се включат в поредната бизнес схема, Европа, а и България в това число, ще се пълни с хора, повечето от които няма да имат каквото и да било желание за включване или интегриране в европейската култура и начин на живот. И колкото повече се разширяват техните анклави, толкова по-лесна ще бъде дестабилизацията на Стария континент. Поводи за вълнения винаги ще се намерят. И тогава правителствата на европейските държави, които и сега не са символ на самостоятелност при вземането на важните решения, ще се превърнат в съвсем безмозъчни изпълнители на указания. Указания, които се измислят на хиляди километри оттук, но са спускани, за да ги изпълняват служителите в Лондон, Берлин, Париж…С всички произтичащи за тези държави последици.
                  А малоумния спортен журналист пуснал някакво друго идиотско предаване на мястото на провалилата се "Конструкция". И това ще е същия крах, щом ни занимават с антибългарщината на сините талибани.

Да се противопоставяш на възможността, колкото и малка да е, българка да заеме най-висшия избираем пост в света-Генерален секретар на ООН, това не може да е нищо друго освен АНТИБЪЛГАРЩИНА!
                  Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• България губи най-малко в ЕС от руските санкции

http://news.ibox.bg/news/id_833671116
                    -----------------------------

Това за БГ и червените талибани, на които от месеци пея, че БГ империя като структура на икономика НЕ зависи от монголските примати.

Може да виете още като латерни, но цифричките са такива.
                    Last edited by X_Y; 06.09.2015, 11:17.

Коментар

• Пука ми за турската история!

Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                      Историята на Турция е смешно пеленече спрямо хилядолетната история на БГ империя. Всеки малоумник със 4-ти клас може да отвори гугъл и да види, че Турция е насилствено създадена държава, едва след 1924г.

Само БГ простета и кумунета не спират да измислят басни, че Турция е "древна" държава. Също така да им приписват стотици и хиляди години на заслуги, които те не притежават.

Т,нар. измислен етнос турци е на няма и 100 години. Бил е един от етносите на Османска империя, която само в Анатолия е включвала над 25 етноса.

БГ простето и комуне светкавично изкарва, че това всичкото било "турци" и помпи неква изкуствена хистори, с цел да принизи величието на БГ империя.

Ясен си ми!!! ( жал ми в за теб )
                      За турската история въобще не ми пука. Нито ми пука за твоите видения.

Пука ми обаче за за думите ти "Нема турци, бре тъпак!", като думичката "турци" е най-маловажната в случая.
                      Защо старателно отбягваш да пишеш нещо за каруцарския си израз?

ПП. А дали съм ти ясен или не, хич не ме е еня. Колкото до жалостта, запази я за себе си - крайно необходима ти е.

Коментар

• Първоначално изпратено от Дон Карлос Разгледай мнение
                        Всички тези статии нямат никакво отношение към проблема. Проблемът е думите ти към колегата "Нема турци, бре тъпак!!!", а редица велики люде, живели преди век и половина-два, свидетелстват, че ИМА ТУРЦИ.
                        А ти, вместо да се извиниш на колегата, разтягаш локуми за Кемал Ататюрк, за когото ми пука колкото за ланшния сняг. Предполагам, че и на колегата, когото обиди. При това съвсем неоснователно. Каруцарският ти речник е крайно неподходящ.
                        Сега по-ясен ли съм?
                        ПП. И няма да е зле да оставиш писането на история на хора, които разбират от тази материя. Но основното си остават думите ти "Нема турци, бре тъпак!!!".
                        Възмутително!
                        Историята на Турция е смешно пеленече спрямо хилядолетната история на БГ империя. Всеки малоумник със 4-ти клас може да отвори гугъл и да види, че Турция е насилствено създадена държава, едва след 1924г.

Само БГ не спират да измислят басни, че Турция е "древна" държава. Също така да им приписват стотици и хиляди години на заслуги, които те не притежават.

Т,нар. измислен етнос турци е на няма и 100 години. Бил е един от етносите на Османска империя, която само в Анатолия е включвала над 25 етноса.

БГ светкавично изкарва, че това всичкото било "турци" и помпи неква изкуствена хистори, с цел да принизи величието на БГ империя.

Ясен си ми!!! ( жал ми в за теб )
                        Last edited by X_Y; 06.09.2015, 11:16.

Коментар

• Смешен човек!

Първоначално изпратено от Trakatrak' Разгледай мнение
                          Дон Карло, ако си непосветен в историята, не се бутай напред. Италия излиза от войната, т.е. от съюза с Хитлер след преврата от юли 1943, Мусолини е затворен, Скорцени го освобождава, дучето прокламира премахване на монархията и създава Република Сало, германците окупират почти цяла Италия през септември 1943 ..
                          И какво по-различно казвам аз, че да не съм посветен в историята?! Разликата е една. Ти преписваш нещата от интернет дословно, а аз ги преразказввам въз основа на знания, които имам от преди 60 години. Пропускаш обаче нещо много съществено - през октомври 1943 г. Италия обяви война на Германия. Ти това не го пишеш, защото го няма в интернет. А аз помня и точната дата, защото тя съвсем случайно съвпада с рожденнта дата на мой близък човек. Датата е 14 октомври.
                          Изключително много държа да обясниш публично кое в следното ми изречение те кара да кажеш, че съм непосветен в историята и да не се бутам напред:
                          "Виж сега, през есента на 1943 година Италия обяви война на Германия без да е оттегляла никаква подкрепа. Просто нямаше дори възможност за такъв акт, защото през лятото на същата година падна правителството на Мусолини и Германия окупира Италия."
                          Чакам да обясниш кое е различното от твоето твърдение, освен словореда. И освен това, че си преписвал дословно от нета. И освен един факт, който не си намерил - че Италия е обявила война на Германия.
                          Чакам!

Коментар

• Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение
                            Червените разбойници - партизаните стават днес на 74 години

Днес децата на бившите шумкари са червени милионери и владеят държавата
                            Преди 74 години на днешния ден Централният комитет на Българската работническа партия взема решение за създаването на Партизанско движение в България. Затова според родните историци 24 юни се приема като рожден ден на българските партизани.

Официалната история представя партизанското движение в България като серия от въоръжени действия, организирани от БКП по време на Втората световна война. Обхваща периода от 24 юни 1941 до 9 септември 1944 година и се изразява във въоръжени партизански действия срещу Вермахта и държавната власт в България, включително и терористични атаки. То е подкрепяно предимно от просъветски и прокомунистически ориентирани симпатизанти и активисти. Участниците в партизанското движение са наричани и шумкари, но реално са третирани според законите на държавата като обикновени разбойници, които с насилие, а не по парламентарен път искат да вземат властта.

За разлика от окупираните от Хитлер страни, където партизанското движение е насочено срещу окупатор, в България то е насочено срещу собственото правителство, което е официален участник в Тристранния пакт по време на Втората световна война. Този факт дава отражение върху размаха, целите на движението и конфликта, който има характер на Гражданска война.

Има обаче и историци, които настояват фалшификацията и митологизирането на партизанското движение у нас да бъде преустановена. Според проф. Пламен Цветков партизаните са обикновени терористи, разбойници, които са действали извън закона, вместо да защитават каузите си по демократичния парламентарен ред.

Комунистическата пропаганда действа на принципа на Гьобелс, даже много по-ефикасно. Всяка лъжа да се повтаря толкова пъти, докато стане истина. Комунистическите терористи, нарекли се партизани, по мои скромни сметки, до нахлуването на Червената армия у нас не са били повече от 1500 човека. Защото така наречената с гръмкото име Народно-освободителна въстаническа армия всъщност е името на партийната милиция на БКП. Те се делят на бригади, отряди и чети. Една чета е била не повече от 3 – 4 човека, отрядът от 15 – 16, а бригадата от максимум 100 души.Събирайки всичките им бойни единици, които се знаят по места се получава цифрата 1500. Тя също е малко надута. Тези партизани идват със щиковете на съветската армия и благодарение на службите на Берия. Те са били една

пета колона на СССР в България,

но след 1944 г. започват да пренаписват историята в духа на Министерството на истината на Оруел. Основната им цел е да посочат, че идването им на власт е закономерно и заслужено, категоричен е проф. Цветков.

Така след преврата на 9-ти септември 1944 г. партизаните се оказват новата господстваща прослойка в страната за няколко десетилетия напред. Бригада „Чавдар” заема водещи позиции и нейни представители 45 г. са на върха на БКП и държавата. В републиката бе създадена нова своеобразна каста – Активни борци против фашизма и капитализма, които имаха огромни привилегии в сравнение с обикновенните граждани. Много от тези борци бяха напълно измислени и фалашиви, а в народния фолклор иронично се подхвърляше, че 45 години след 9-ти септември партизаните още слизали от гората за да стават активни борци и да лапат привилегии. Така през началото на 1990 г. се оказва, че по статистически данни активните борци официално са около 220 хиляди. Въпреки демократичния преход, който започна след 10-и ноември 1989 г. и днес на власт са децата на партизаните. Само че вместо да се крият в гората, са окупирали институциите, превърнали са се в новите милионери и „аристократи”. От 25 години те държат финансовата и икономическата власт в държавата и водят нескрита гражданска война с народа.
                            Медии съобщиха, че бившият главен редактор на вестник "Дума" Юрий Борисов напуска БСП. Нека никой никога да не гласува за БСП.

Коментар

• Първоначално изпратено от Trakatrak' Разгледай мнение
                              Бг остава вярна на фюрера и е изненадана от Яш-Кишиневската военна операция.
                              Ха-ха,изненадана казваш?!Ако човек редовно използва главата си по предназначение,а не само да си носи шапката почти никога няма да е изненадан!Още в началото на 1942г. находчивите са започнали да разпродават туй-онуй из БГ и да прехвърлят каквото могат възможно най-далеч от Европа.Но българина поначало си е закостеняло племе което винаги е разчитало на късмета.По онова време радиоапаратите са били пломбирани за да се слуша само радио София( и не Москва и Лондон,и дори Берлин),но дори и оттам бюлетините от фронта са били достоверни,ако се тълкуват внимателно между редовете!

Иначе сега - 70 години по-късно е лесно! Изравяме от нета:

Приказ народного комиссара обороны Союза ССР N 227

28 июля 1942 г. г. Москва
                              .....................

Мы должны остановить, а затем отбросить и разгромить врага, чего бы это нам ни стоило..................

Народный комиссар обороны

И. Сталин

Ха дано скоро няма пак изненадани - ама надали!
                              Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

Коментар

• Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение
                                21 век .БГ страна член на ЕС. Сидеров, руски знамена, речи в защита на Москва и православието. За цвят и Красимир Велчев от ГЕРБ.В Русия съм! На "Копринка" съм! (Снимки) http://clubz.bg/27354-v_rusiq_sym_na...nka_sym_snimki
                                За сидера не трябва да се говори, просто не си струва да се споменава този малък гном. Няма такъв смешен лизач като него.Преди години бълваше омраза срещу Русия, а сега им се обяснва в любов(нали му плащат). Атака е партия на малумници и слаборазвити индивиди, маргинали и лумпени

Коментар

Working...
                                X