IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (Архив до 21.11.2015)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от v_tin
    Ти може да само да си ИНДЖИНЕРИН, а какво е образованието ти по корабостроене го видяхме преди няколко месеца
    Я, раздуй защо пада паричната база в Монголия с 30% - питах Моркуфа със сфищофска специалност фаянси и той не можа да отговори.

Гледам, че ти си пиче и му разбираш? Разкажи ни

Коментар

• Първоначално изпратено от v_tin
      AАми ако беше ходил малко на училище щеше да знаеш че това е една от мерките които използва централната банка за да поддържа курса на валутата си. Така че няма нужда от глупави въпроси, може и сам да си отговориш
      Ти ли ще ми говориш за Централни баМки, бре Дъм?

Ако не ви бях казал, че парите в обръщение в Монголия са намалели с 30% за осем месеца - ти щеше да си стоиш резидентно фрост.

Аз мога да ти кажа защо се получава този феномен, щото съм завършил фаянси и знам какви статистики да си търся, ама не свищофски - хаха

Тоя ми дрънка за училище, дет' виси на социалки в Германия да си плаща ипотеката в БГ. Сещаш ли се колко си ...?

Коментар

• хихи.... Киевската хунта започна да изтрезнява май?!

Nord Stream expansion to Europe will leave Ukraine in $2bn hole – PM Yatsenyuk

The construction of the Nord Stream-2 gas pipeline means the exclusion of Ukraine from gas transits to the EU, said the Ukrainian Prime Minister Arseny Yatsenyuk.

Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение
          Russian factory pays workers in bricks.
          Спокойно, още не е страшно. Чак ако вземат да им плащат в пистолети и автомати, чак тогава Киевската хунта ще трябва да се евакуира от покрива на пиндо посолството в Киев... хаха
          Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Russian factory pays workers in bricks.

http://www.rt.com/business/314954-ru...laries-bricks/

Ама не онова BRICS, ми чисти тухли.

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow
              Идиот
              Плащай сега зимата пак половин пенция, Шапок, щот' цената на ток я прави тоя плевенски некадърник, който не знае на какво се казва природен газ ( в частност за битови клиенти ).

Няма да мрънкаш, чу ли? - хаха

П.П. Връх на наглостта е да си най-некадърния тъпанар ( примат ), защото НЕК върви нон-стоп на загуба с милиарди всяка година, и в същото време да си биеш най-високите заплати по икон. дейности, според Класификатора в БГ.

Сещаш ли се, Шапок - аз ще те крада как си искам - па ти се оплачи на арменския поп - хаха
              Last edited by marandi; 11.09.2015, 23:03.

Коментар

• Припомням ти, какви глупости ръсехте ти и Шапока преди година за природния газ, плевенски.

Шапок, го бъркаше с пропан-бутан, а ти с метан. Това са различни химични съединения, бре тъпанар и нямат нищо общо с природен газ, където формулата на молекулата е друга.

Пак няма да разбереш колко си прост и затова единият го "втечнява" на минус 20 градуса целзий, па другият го "втечнява" като пърди.

Не разбрахте ли, че има сфери, в които трябва да мълчите и да си водите записки ( при втечнен газ се минава на флуиди, а не на закон на Ом, семпъл ) - хаха

П.П. Аз лично въобще не съм учуден защо НЕК върви 25 години нон-стоп на загуба и свинщината на персонала се трупва на крайните абонати.

Ясен си ми, докато те прочета - хихи
                Last edited by marandi; 11.09.2015, 22:53.

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                  Шапок, пристрастен си и не виждаш нещата в бъдеще, а е толкова лесно. Как мислиш, че ви правя с подобна лекота прогнозите ( и все излизат верни )? Ърмм ..?

Тия неща ще ви ги опиша във фентъзито, но още не сме стигнали дотам. Продължението ще засегне други неща и чак следващите части ще прелеят от миналото към бъдещето. Там ще си четете какво ще се случи, когато Русото ще е отдавна пукнал
                  Бе ти не разбираш ли че никой не се интересува от глупостите ти а всички се забавляват с простотията ти?Айде вземи се запри не ти щем ни прогнозите ни историята

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                    Шапок, пристрастен си и не виждаш нещата в бъдеще, а е толкова лесно. Как мислиш, че ви правя с подобна лекота прогнозите ( и все излизат верни )? Ърмм ..?

Тия неща ще ви ги опиша във фентъзито, но още не сме стигнали дотам. Продължението ще засегне други неща и чак следващите части ще прелеят от миналото към бъдещето. Там ще си четете какво ще се случи, когато Русото ще е отдавна пукнал
                    Дребосък, не ме занимавай с фантазиите си. Това не е моят жанр. Аз съм почитател на сериозната научна фантастика, а ти ми пробутваш "предсказания" и фентъзи.
                    Колкото бълнуванията ти за "БГ Империя" са верни, толкова и "анализите" ти.
                    Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Прецакакацията за ЕС - хаха-ха!

А сащ дали помнят предсказанието на Ванга,че 44-я им президент ще е черен и последен!....
                      Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

Коментар

• Ещо адна любимая тема за Сийка - Крим. Поредна новина. Силвио Брелускони е на посещение Крим. Що не иде да си почива във Варна, а предпочита Крим? А, Сийке?

Коментар

• Една новина за Сийка... Дания току що отказа да участва в плана "Юнкер" за бежанците!
                          Ма Сийке, ко ша праи БГ империята кат се разпадне ЕС?

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                            Боли я фара Америка за Европа. Нейната цел е да всее раздор между Европа и Русия, това е заплахата за САЩ.
                            Ама подценяват и другата заплаха, голямото ускорение в икономически смисъл на Китай и тласкането на Русия на Изток. Военното сближаване на Русия и Китай може да застраши пълната военна хегемония на САЩ над Света, а стремежът на Русия и Китай да отхвърлят долара застрашава САЩ във финансовата му хегемония.

Коментар

• Дали пък Америка не работи за варварщината?

/Поглед.инфо/ В Сирия варварщината излиза по-умна от цивилизацията. Терористичната мрежа "Ал Кайда" се обединява с групировката "Ислямска държава" (ИД) срещу Запада във войната в Сирия и Ирак. Това обяви предводителят на мрежата Айман Зауахири във видеообръщение, разпространено в сряда. Наследникът на Осама бин Ладен добави, че "Ал Кайда" отива към съюз, въпреки различията с ИД.

По-рано тази седмица Америка под различна форма показа, че е срещу засилената подкрепа на Русия за сирийския президент Башар Асад - чрез изявления на нейни ръководители и чрез действия, включително с искането към България и Гърция да не пропуска руски самолети с помощи за Асад. В същото време и Асад, и Америка, и Русия, и целият Запад са обявили ИД за свой враг и дори воюват срещу нея. Но заради различията си не могат да се хванат за ръце.

Докато варварщината се обединява, цивилизацията се яде помежду си и ще си избоде очите. В този смисъл цивилизацията не изглежда ли като глупачка пред варварщината?

Трезво погледнато няма разумна причина срещу обединението на всички сили против озверелите джихадисти. Няма разумна причина и за отказа на САЩ да работят срещу тях с държави и лица, които смятат за съперници. В историята си впрочем Америка е правила това неведнъж.

На сирийския терен единствената сила, която има капацитета да воюва с ИД, са правителствените сили на президента Асад - независимо от загубите, които им се случват да понесат. В момента друга такава сила няма. Сирийската светска опозиция, на която доскоро изцяло залагаше Запада, не може да бъде записана дори в резервния състав на антиджихадисткия отбор (ако използавме спортния език). И ако в началото на сирийския конфликт през 2011 година целият Запад почти ултимативно настояваше Асад да сдаде властта, сега вече, след военните успехи на ИД и бежанската вълна от Сирия, виждаме как в Европа настъпва преосмисляне на положението. От Вишеградската четворка, например, се чуха критики срещу досегашната позиция на Eвропа към Сирия. Тряба да интегрираме ръководителя на Сирия в борбата срещу терористите, призова австрийският външен министър Себастиян Курц пред "Дойче виртшафт нахрихтен". Призив за преговори с Асад отправи и испанският външен министър Манул Гарсия-Маргальо. Дори Париж подава сигнали, че е готов да промени позицията си. Ако президентът Франсоа Оланд каза наскоро, че коалиция срещу тероризма е възможна, но само при неутрализацията на Асад, външният министър Лоран Фабиус вече допуска съвместно упраление в Дамаск с равнопоставено участие и на режима и на опозицията.

Вашингтон обаче казва "не". Приоритет е свалянето на Асад, той е диктатор - и точка. Падне ли диктаторът, възцари ли се демокрацията в Сирия, ще настъпи мир, напредък и благоденствие. Този обаче идеен инфантилизъм не става за арабския свят, той вече бе разбит в Ирак, Либия и Египет. А и заради този идеологически предразсъдък печели варварщината. Дали пък в Белия дом не предпочитат по-голямото зло? Това е логичният въпрос, който изкача някак от само себе си при размишления върху американската политика.

На Запад се чуват все повече гласове и за съюз с Русия и Иран срещу ИД. "Ние няма да може да решим проблема без такива държави като Русия и Иран", добавя Себастиян Курц. Дори такъв атлантист като предишният френски президент Никола Саркози заяви в интервю за "Фигаро", че "Русия е необходима за регулирането на сирийската криза и борбата с ИД". "Само заедно Русия и САЩ могат да въздействат на страните в сирийския конфликт за неговото регулиране. Иначе единственият победител в тази война ще бъде ИД и подразделенията на „Ал Кайда“, смята британският в. "Индипендънт".

Нека си представим следната картина: в Сирия срещу ИД воюват в съвместни операции както силите на Асад, така и подготвената от САЩ опозиция. Да си представим, че заедно с тях в ударите участват ирански военни части, плюс въздушните удари на западната коалиция или пък на Русия, плюс конкретни операции на спецчасти от Запада и Русия. Може и да звучи идеалистично, но дали ИД ще издържи месец-два срещу такъв мощен съюз?

Америка обаче продължава да казва "не", в най-добрия случай все още умува дали да действа съвместно с Русия. Твърдоглавите стратези във Вашингтон вероятно смятат, че сегашният подход на страната е безукорен, защото прилича на оръжието, което някога бе използвано от самата Америка (и слава богу само от нея) - оръжието за масово поразяване. С един подход се унищожават няколко цели. Първо, ще падне Асад. Второ, ще бъде нанесен удар по интересите на Русия в района. Трето, по интересите и на Иран. Четвърто, чак след това Америка ще се залови и с "Ислямска държава", която ще бъде укротена или с преговори и договор, а ако не - може и с удар в комбинация с регионалните съюзници. Пето, ще бъдат защитени интересите на съюзниците в региона. И шесто, Америка ще докаже, че е първата цигулка, не само в Близкия изток, а на световната политика.

Само че, според редица познавачи, озверелите фанатици не преговарят - те просто убиват. Освен това заради политическата манипулация на разузнавателните данни Белият дом няма реална представа за силата на ИД, която е подценена. И докато дойде ред на самата ИД, може да се окаже, че единственият победител е ектстремисткият джихадизъм, както прогнозира "Инидпендънт". И тогава няма ли да се окаже, че всъщност Америка е работила за варварщината?
                              Боли я фара Америка за Европа. Нейната цел е да всее раздор между Европа и Русия, това е заплахата за САЩ.
                              Ама подценяват и другата заплаха, голямото ускорение в икономически смисъл на Китай и тласкането на Русия на Изток. Военното сближаване на Русия и Китай може да застраши пълната военна хегемония на САЩ над Света, а стремежът на Русия и Китай да отхвърлят долара застрашава САЩ във финансовата му хегемония.
                              Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение
                                О експерта ти правиш ли разлика между битов консуматор и промишлен?Консуматор е едно а газ друго.Айде сега вземи си легни и спри да ровиш цяла нощ в мрежата с надежда да намериш някой глупост и да я цопнеш тука.Знаем всички че си завършил уикипедия и гугъл.И всички знаем че обичаш да си показваш простотията и неграмотността на големи форуми.Разликата между мен и теб е че аз девет години съм учил и 25 г работя по тая професия така че акъл нема да ми даваш не си ми на нивото.Ти ставаш единствено да въртиш скарата в стола на НЕК и да миеш коридорите с парцала
                                Природен газ е една и съща, бре "специалист", просто е на различен акциз и затова цената е различна към потребителите - хаха

Не видя ли заглавието поне, че мрежата е една и съща, по която тече тая газ? ( или ти си мислиш, че природен газ за битови абонати тече по отделна мрежа )

П.П. Синко, научи някой ден какво значи инженер-корабостроене в цял свят и как се котира и тогава се напиняй на батко си Маранди на тема образование

Радвай се, че не съм в НЕК, щот' до 6 месеца ще го направя на печалба, а ти си на пътя, дет' 20 години го водите все във фалит.

Коментар

Working...
                                X