IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (Архив до 21.11.2015)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Колчо Слепеца Разгледай мнение
    Провокиран ???
    С какво те ангажира толкова Крим ? А не Косово напримерно ?
    ..
    Какво ще се случи ли ?
    НИЩО.

Очакваш, да спрат да изплащат пенсии ?
    Или корпоративния дълг е измислен от Путин ?
    На любимия ти запат, няма корпоративна задлъжнялос ?
    Очудваш ма... Чесно.

Остава само едно. Русия ще фалира.
    Най-интересното, ща настъпи тогава. ТИ що ще правиш, дорогой ТОГАВА ?

Спада в БВП-то няма значение, щот както ти самия си разбрал, Русия е фалирала държава. (За разлика от проспериращите икономически развити икономики)

Тва ще рече, че ще има ревалюция в Русия ?
    Да видим.
    Ако не (съвсем случайно) се случи, как би коментирал ?
    ...
    ... И да се обзаложим ли, какво ще последва?
    - АЗ НАЛИ ВИ КАЗВАХ !?!

- Само, интересно, какво ще стане, ако "нищо не стане". Тэ тава вэчи шъ йе "Случай"

Коментар

Да видим.
      ...
      Ще означава, че правилно наричам руснаците монголци. Явно да са роби им е исторически белег и това ще е жалко за тях

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
        Не съм хич загрижен, просто бях нон-стоп провокиран какво ще се случи в монголия след крим наш и червените талибани.
        Провокиран ???
        С какво те ангажира толкова Крим ? А не Косово напримерно ?
        ..
        Какво ще се случи ли ?
        НИЩО.

Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
        Затова седнах да ги посмятам набързо и в момента коментирам само, каквото съм дал като прогноза: след август кинти за пенции - йок, всички се радвахте на ниския държ. дълг, па не виждахте корпоративния, който питах откъде ще го платите?
        Очакваш, да спрат да изплащат пенсии ?
        Или корпоративния дълг е измислен от Путин ?
        На любимия ти запат, няма корпоративна задлъжнялос ?
        Очудваш ма... Чесно.
        Хубаво се фукахте с валутните резерви, ама като не им знаете структура и предназначение си беше смешно и за мИня. Та, сега да видим до края на годината като започнат падежите откъде гущери?
        Остава само едно. Русия ще фалира.
        Най-интересното, ща настъпи тогава. ТИ що ще правиш, дорогой ТОГАВА ?
        Тоже дадох спад БВП за 2015г. ок. 7% ( даже съм спорил с Иван, защото той прогнозираше повече ). Това също ще го разберем скоро кой бил крив/прав.
        Спада в БВП-то няма значение, щот както ти самия си разбрал, Русия е фалирала държава. (За разлика от проспериращите икономически развити икономики)
        И скоро ще разберем последната ми прогноза за залпа на Аврора ( до месец и половина ) дали ще се случи?
        Поздрави!
        Да видим.
        ...
        Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

Коментар

• Първоначално изпратено от Manyface God" Разгледай мнение

Никой не е забравен, нищо не е забравено!

Ясно е, че тук има хора, които са поставени, за да дразнят обикновения българин с комунистическите си пропаганди.

Ясно е, че безсрамието им е безгранично.

Нека припомня, защо не ги харесвам!!!!!!
          ...И кои са тез злодеи бе, тяхната мА....

Коментар

Ама много си се загрижил за съвецкете пенсьонери бе, Марандей ?
            Що така ?
            Или НЯМА КАКВО ДРУГО ... да... произведеш... ?
            Бъди УБЕДЕН, че въпросните комунистически пенсионери, са МНОГО ПО-ДОБРЕ от българските им колеги...
            Не съм хич загрижен, просто бях нон-стоп провокиран какво ще се случи в монголия след крим наш и червените талибани.

Затова седнах да ги посмятам набързо и в момента коментирам само, каквото съм дал като прогноза: след август кинти за пенции - йок, всички се радвахте на ниския държ. дълг, па не виждахте корпоративния, който питах откъде ще го платите?

Хубаво се фукахте с валутните резерви, ама като не им знаете структура и предназначение си беше смешно и за мИня. Та, сега да видим до края на годината като започнат падежите откъде гущери?

Тоже дадох спад БВП за 2015г. ок. 7% ( даже съм спорил с Иван, защото той прогнозираше повече ). Това също ще го разберем скоро кой бил крив/прав, но определено басните на РЦБ, Св.баМка, рейтинговите агенции за нулев растеж отидоха в кофата, налЕ? ( те даваха толкова, когато втрещих с прогнозата за ок. 7% спад ).

И скоро ще разберем последната ми прогноза за залпа на Аврора ( до месец и половина ) дали ще се случи? Тя ви интересува най-много предполагам?

Поздрави!
            Last edited by marandi; 15.09.2015, 13:58.

Коментар

• Първоначално изпратено от OMG Разгледай мнение
              Според една старогръцка теория, когато боговете раздавали дарове на човеците, за последно им дали чувството за мярка. Затова, когато искат да ги накажат, отнемат първо него.
              +1
              Сигурно е така...
              Седа и мисла, какво аджеба ще да е това ?
              Хумор ?
              Остроумие ?
              Колко му е акъла на автора на тая творба ?
              Тоа/таа, деца има ли ?
              ...
              Баси мамата ..
              Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                Такое мнение высказывает директор аналитического департамента "Альпари" Александр Разуваев.

Как напоминает эксперт, "сегодня в российских верхах будут рассмотрены меры по административному регулированию валютного рынка". "Возможно, сразу не последуют какие-либо официальные заявления, решения могут быть объявлены несколько позже", — говорится в комментарии аналитика.

По его словам, "меры ожидаются жесткие: предлагается запретить покупку валюты предприятиям без оснований совершения платежных операций, запрет на валютные займы нефинансовых организаций и обязательная продажа валютной выручки". "Возможно даже решение об отказе выплаты по корпоративным долгам в пользу стран, которые ввели санкции против России. Ограничения на валютные операции граждан не планируются", — отмечает Разуваев.
                Подробнее: http://www.rosbalt.ru/business/2015/09/15/1440557.html
                ---------------------------------------------------------

Тия дни е много интересно в Масква, когато започна обсъждането на бюджет 2016г. - предложенията, които се дискутират е поредна нулева година за пенциите до крехките 4.5%-7%, което е грубо погазване на закона, защото офиц. инфлация в страната е 11.5%, която трябва да се покрие.

Мислите ли, че щом се предлагат мерки от типа: отказ за изплащане по падежите на корпоративния дълг за страните въвели санкции срещу монголия - това е равно на неплатежоспособност?

П.П. Забравих да вметна, че август мина и чак сега в Масква разбраха, че няма кинти за пенции. Вариантите между замръзяване или отпечатване на още федерален дълг в артишки сякаш клони към замръзяване и/или символично индексиране.

Дрън едно на нула по прогнозата ми за пенциите
                Ама много си се загрижил за съвецкете пенсьонери бе, Марандей ?
                Що така ?
                Или НЯМА КАКВО ДРУГО ... да... произведеш... ?
                Бъди УБЕДЕН, че въпросните комунистически пенсионери, са МНОГО ПО-ДОБРЕ от българските им колеги...

Коментар

В световната мрежа интернет, са появиа нови "творби" на веселяците от Шарли Ебдо.
                  Моля за мнения и препоръки
                  Според една старогръцка теория, когато боговете раздавали дарове на човеците, за последно им дали чувството за мярка. Затова, когато искат да ги накажат, отнемат първо него.
                  Yeah

Коментар

• Такое мнение высказывает директор аналитического департамента "Альпари" Александр Разуваев.

Как напоминает эксперт, "сегодня в российских верхах будут рассмотрены меры по административному регулированию валютного рынка". "Возможно, сразу не последуют какие-либо официальные заявления, решения могут быть объявлены несколько позже", — говорится в комментарии аналитика.

По его словам, "меры ожидаются жесткие: предлагается запретить покупку валюты предприятиям без оснований совершения платежных операций, запрет на валютные займы нефинансовых организаций и обязательная продажа валютной выручки". "Возможно даже решение об отказе выплаты по корпоративным долгам в пользу стран, которые ввели санкции против России. Ограничения на валютные операции граждан не планируются", — отмечает Разуваев.
                    Подробнее: http://www.rosbalt.ru/business/2015/09/15/1440557.html
                    ---------------------------------------------------------

Тия дни е много интересно в Масква, когато започна обсъждането на бюджет 2016г. - предложенията, които се дискутират е поредна нулева година за пенциите до крехките 4.5%-7%, което е грубо погазване на закона, защото офиц. инфлация в страната е 11.5%, която трябва да се покрие.

Мислите ли, че щом се предлагат мерки от типа: отказ за изплащане по падежите на корпоративния дълг за страните въвели санкции срещу монголия - това е равно на неплатежоспособност?

П.П. Забравих да вметна, че август мина и чак сега в Масква разбраха, че няма кинти за пенции. Вариантите между замръзяване или отпечатване на още федерален дълг в артишки сякаш клони към замръзяване и/или символично индексиране.

Дрън едно на нула по прогнозата ми за пенциите
                    Last edited by marandi; 15.09.2015, 13:36.

Коментар

• В световната мрежа интернет, са появиа нови "творби" на веселяците от Шарли Ебдо.
                      Моля за мнения и препоръки

Коментар

• Никой не е забравен, нищо не е забравено!

Ясно е, че тук има хора, които са поставени, за да дразнят обикновения българин с комунистическите си пропаганди.

Ясно е, че безсрамието им е безгранично.

Нека припомня, защо не ги харесвам!!!!!!
                        Attached Files
                        The strongest stand last.

Коментар

• Моркуфф .. на такива кат' тИбя целта им да им плаща някой, че да спрат да пишат простотии.

Росстат, РЦБ, говорители на Путьо, Цигулкина, монголски академици и ректори на ВУЗ по економика, бледнеят пред твоя гений

Октомври наближава и дано си метнеш от 2-ия етаж в дряновските села, понеже по-висок етаж там, нямате

Коментар

• Прост си ти колега ..ма много прост.

Лошото е че колкото и да ти обръщаме внимание и да ти обясняваме , нищо не поемаш ........като латерна пееш едно и също , Рашата ша фалира ......това ми прилича на циклофрения твоето, чиляка си знае едно и все него повтаря.

Пък това че Русия нямала достъп до валута е нов момент , пак е само в твоята глава ....сигулно износа им го плащат във виетнамски денги нале .....

Стотина пъти ти обясних че положителния им търговски баланс вкарва близо 200 милиарда долара на година в Русия. И докато това продължава ща хванеш Путя за шланга че ша фалира.

Това е огромен паричен поток и им стига да си изплащат външния дълг без проблеми без да им пада резерва на РЦБ .....
                            Горещите пари също отдавна избягаха от Русия при началото на кризата, тоест и от там не може да дойде натиск върху резерва им.

Та спри да плямпаш глупости за фалита им и вземи си запълвай времето с нещо по-близо до реалността ...примерно допиши си фентъзи романа.

Аре лека нощ , от утре уроците към теб ша са с пари ....
                            Не спори с идиот-соросоид! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• От руската Sberbank предупреждават, че приходите на Газпром вероятно ще се свият с почти една трета до 106 млрд. долара през тази година, от 146 млрд. долара през 2014 г., сериозно подкопавайки икономическата база на Русия, пише The Telegraph.

Газпром генерира една десета от руския брутен вътрешен продукт и една пета от всички бюджетни приходи. А в най-добрия случай ще минат няколко години преди да се усети ефектът от гигантската газова сделка подписана с Китай.

Русия вече е в бедствено положение. Икономиката се сви с 4.6% през изминалите 12 месеца и спадът със сигурност се е задълбочил заради поевтиняването на цените на природния газ и петрола.

Основната инфлация е около 16.7%, а реалните доходи са намалели с 8.4%, потискайки силно стандарта на живот на руснаците.

"Видяхме пълното въздействие на кризата през второто тримесечие. Сега тя удря леката промишленост и производство", коментира Дмитрий Петров от Nomura.

"Русия ще бъде в много трудна фискална ситуация през 2017 г.", прогнозира Любомир Митов от Unicredit. "До края на следващата година, няма да са останали никакви пари в резервния петролен фонд и ще има огромен дефицит в пенсионния фонд. Правителството планира бюджетен дефицит от 3.7% от БВП, но без достъп до развитите капиталови пазари Русия не може да си позволи да рефинансира недостига на средства в хазната."

В доклад на Висшето училище по икономика в Москва се предупреждава, че една четвърт от 83-те руски региона реално са в състояние на фалит и не могат да плащат разходите за увеличения на заплати и обществено осигуряване, налагани от президента Владимир Путин.

Руските компании трябва да рефинансират дългове на стойност 86 млрд. долара в чуждестранна валута през втората половина на тази година. Това ще е доста трудно без достъп до световните капиталови пазари. В крайна сметка сумата ще трябва да плати държавата.

Валутните резерви на Русия се свиха от 524 млрд. долара, до 361 млрд. долара, откакто започна украинската криза през 2014 г. Според анализаторите на Unicredit истинската сума по-вероятно е близо до 340 млрд. долара.

"Честно казано, аз не мисля, че те могат да устоят на тази криза. Няма почти никакви инвестиции в ново производство на петрол, освен в Западен Сибир. Все още се разчита на стари съветски кладенци ", посочва Митов. А темповете на изчерпване на традиционните нефтени находища с Западен Сибир са 8-11% годишно.

Вицепрезидентът на "Лукойл" Леонид Федун, предупреди, че добивите на петрол в Русия могат да намалеят с 8% до края на следващата година.

Руските производители се възползваха от нов данъчен режим за повишаване на продукцията си през тази година до 10.7 млн. барела на ден – най-високото ниво от разпадането на СССР насам. Но без нови западни технологии и инвестиции, тази свръхексплоатация на наличните достъпни ресурси ще доведе до много по-бързото им изчерпване.

Дългосрочна стратегия на Путин зависи от отварянето на Арктика и огромните запаси от шистов нефт в басейните Баженов и Волго-Урал. Но разработването на тези находища няма как да стане без участието на западните компании, което в момента е невъзможно заради санкциите наложени върху Русия от САЩ и Европейския съюз.
                              ----------------------------------------------------------------------------------

П.П. Аз какво ти пея досега, бре? Че октомври ще гърми Аврора, само че тази статия е от края на юли.

Колко по-рано съм ти сметнал същите неща?

Коментар

• Първоначално изпратено от markoci Разгледай мнение
                                Аре пак глупости ...бе в Резерва на РЦБ е валута нале така ???

Руския бюджет не плаща заплати , пенсии и текущи разходи в долари бе умен.

Ако решат да си извадят нещо от скътаните парици за черни дни , да си покрият текущ дефицит някъде , нали не вадят доларите бе ???

Тия долари си стоят в резерва на РЦБ , квито и трансфери да си правят .....кое е сложно за разбиране.

Дъщеря ми в 4 клас ша го схване това ..ти не можеш
                                Уникално прост си, Саше!!!

Нали всеки ден ти обявявят референтен курс на руплей српямо долар/евро. Вземат си трансфер по референта и системата фонд Благополучие, бля-бля-бля ... пенсии ( отива в дефицит ). Държавата ще го връща някога си.

Колко пъти да ти обясня, че една камара фирми се наредиха да искат пари оттам, защото монголия няма достъп до валута, бре серсем?

Доларите ги няма!! Има разписка, ще връщаме - ама, друг път!

Подпис: Хаяско

Коментар

Working...
                                X