IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (Архив до 21.11.2015)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от BOBAN1 Разгледай мнение
    По настояване на Русия(Путин) Австралия и Япония са изкарани от групата за преговори по казуса Сирия.....Не ме учудва искането на Путин.На предното събиране австралийския лидер буквално изгони Путин.Интересно ми е Обама и Меркел как са отстъпили....То всъщност Меркел кой ли я и пита де.......

Australia excluded from Syria peace talks after Russian objection

http://www.theguardian.com/australia...sian-objection
    ако питаш мен е трябвало Путя да ги изгони всичките начело с Обонго....и без това църния мамун само мисли как да съхранят отрочето си ИД
    Не спори с идиот-соросоид! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от Стамболов Разгледай мнение
      Така ли Ето ти една статия с прясна информация от вчера...

Нова порция интриги в БСП пред ключов пленум

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/...juchov_plenum/

В навечерието на важен пленум, който трябва да оцени управлението на кабинета "Орешарски", както и на избора на кандидати за кметове и общински съветници, БСП отново се тресе от скандали. Инициаторите им пак са "другари", но този път не е ясно кой какви ползи ще извлече от "ритането по кокалчетата".

На фона на настроенията в парламентарната група срещу вечния опозиционер Георги Кадиев, който си навлече гнева на съпартийците си с поправката в Изборния кодекс за разрешаване на агитацията на майчин език с превод, масло в огъня наля и бившият депутат, също опозиционно настроен, Страхил Ангелов, който обяви, че напуска партията с още 40 другари.

И докато ръководството на "Позитано" 20 се опитваше да потушава скандалите като настоя Кадиев да си оттегли закона и му даде седмица да мисли (иначе ще го изключи от групата) и пред медиите обяви, че напускат само трима, но за 6 месеца са приети 1234 млади хора, бившият шеф на разузнаването Бриго Аспарухов, който сега е член на Националния съвет на партията, замеси БСП в друг скандал - за подкупи.

Не ясно защо година след конгреса на БСП, на който Михаил Миков смени Сергей Станишев начело на партията, и при положение че самият той беше номиниран за председател, но се отказа, Аспарухов обяви пред "Блиц", че "Миков е избран за лидер след афера с подкупи". Аспарухов е цитиран да преразказва Станишев пред конгреса на партията: "Другари, вие знаете ли – каза той, че аз ако не бях си подал оставката, нямаше да има такава битка, която придоби грозен, уродлив характер. Вие знаете ли, другари, че става дума за много ожесточена битка. Ще ви кажа, че един кандидат за председател на партията е предлагал пари, за много пари става дума, другари, на друг кандидат да се откаже в негова полза."

Зам.-председателят на БСП Драгомир Стойнев, който пък на последния пленум беше нарочен за министър на Делян Пеевски и му беше поискана оставката, коментира във "Фейсбук": "Болно ми е и не приемам това, което става в партията ни - все повече интриги и все по-малко политика. За съжаление това, което казва Бриго Аспарухов пред Blitz, е вярно. Аз също присъствах на разговора със Сергей Станишев, Михаил Миков и Янаки Стоилов, при който стана ясно, че има опит изборът на председател на БСП от сблъсък на идеи да се обърне в подмолна игра с предателства и подкупи. Всички ние чухме името на човека, но Михаил Миков трябва да го назове."

"Подкупите се дават на длъжностни лица, за да извършат или не нещо по служба. Тези, които употребяват тази терминология, трябва да имат гражданска грамотност, а да не говоря за юридическа", коментира вчера Михаил Миков. "В правото има един принцип – който твърди, той доказва. Нека тези, които разтягат тази история, да излязат поименно", добави той и посочи, че приказките и преразказите в трето и четвърто лице не са сериозни за политиката. "Атаката не е срещу мен, а срещу БСП. Има напластяване на хора, които искаха да участват в управлението и още тъгуват, че не сме там. Аз продължавам да смятам, че партията взе правилното решение да остане в опозиция", допълни Миков.

В същото време Стойнев настоя, че няма как БСП да продължи с грозни интриги и да печели избори. "Само да ви припомня, че Конгресът е догодина, а преди това има местни избори. Преди това трябва да работим повече, така както изискваме от структурите и редовите членове. Един политик трябва да произвежда политика, а не интриги. Продължавам да твърдя, че като ръководство на партията да се опитаме да консолидираме ресурса си, да чуем аргументите на недоволните, да дадем посоката и да задържим хората си. Опонентът не е вътре, а вън и май е най-доволен от това, което се случва", коментира още зам.-председателят на БСП.

Георги Кадиев подкрепи във "Фейсбук" Миков, че върви целенасочена организирана атака срещу БСП и нейни знакови фигури и резултатът е унищожителен. По думите му това е и причината да разсъждава върху настойчивия призив на другарите му да оттегли поправката за майчиния език - "единствено нежеланието ми да наливам масло в огъня на кризата в БСП".

В същото време депутатът заявява, че групата на БСП не разглежда поведението на тези, които я направиха част от модела КОЙ, нито на този, който според Георги Гергов е "член на висшето ръководство" и е получавал по 40 хил. лв. на месец от КТБ (и нищо чудно той да е в парламентарната група и да ме съди сега), нито пък на този, предложил подкуп на Миков, както и на тези, знаели за това, но удобно мълчали (и нищо чудно те да са в парламентарната група и да ме съдят сега).

Ако на групата дори и през ум й минава да ме изключи заради правото ми да предлагам демократично решение на един потенциален междуетнически проблем, то аз категорично не съм за тази група, коментира още Кадиев.

По всичко личи, че кризата в партията и интригите между основните лагери на ръководството и опозиционерите ще се задълбочават поне до очаквания ключов пленум на партията до края на юни, наричан от социалисти "пленум на истината". Тогава се очаква под ударите да попадне и бившият им водач Сергей Станишев, за който социалистите често казват, че е дал "партията на концесия на ДПС". А дотогава БСП ще продължи да отблъсква младите хора с поведението и поплювките си, както коментира в социалната мрежа член на младежката БСП. "Докато "големите" се дърлят и не могат да си разделят БСП, "малките" просто не виждат вече смисъл", описа той ситуацията в БСП.

Според българска медия, членът на БСП Кирил Николаев Добрев е казал за БСП и следното: "БСП е по-ретро от всякога. Излъчва послания от средата на миналия век. Нейните лидери миришат на мухъл". Според същата медия всичко това се отнася за БСП и е казано от Кирил Николаев Добрев за БСП. Нека никой никога да не гласува за БСП.

Коментар

• Мурзилките се оживихте нещо...
        Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• По настояване на Русия(Путин) Австралия и Япония са изкарани от групата за преговори по казуса Сирия.....Не ме учудва искането на Путин.На предното събиране австралийския лидер буквално изгони Путин.Интересно ми е Обама и Меркел как са отстъпили....То всъщност Меркел кой ли я и пита де.......

Australia excluded from Syria peace talks after Russian objection

http://www.theguardian.com/australia...sian-objection

Коментар

• Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
            Той си беше забол бг флага както го посъветва маранди
            Но......
            Кой говореше че само при руснаците имало бомбени заплахи
            http://www.blitz.bg/news/article/375170
            Извънредно: Евакуират Харвардския университет заради бомбена заплаха!

Бе къде беше туй нящо харвард, дали не беше при обонго
            Е как кои бе, големия спец по всичкология завършил престижния гоогле университет задочно, през другото време тяга черпака из Лясковец ....

Коментар

• Путин: Терористите в Сирия се финансират от 40 държави
              Руският държавен глава уточни, че някои от тях са от Г-20

Руският президент Владимир Путин заяви, че финансирането на терористите в Сирия идва от 40 държави, включително някои от Г-20, предаде ТАСС.
              "Установихме, че финансирането идва от 40 страни, в това число някои от Г-20.", каза Путин и уточни, че тази тема е била повдигната на срещата на върха на Г-20 в Анталия.
              "Обсъдихме необходимостта да се изпълнява съответната резолюция на Съвета за сигурност на ООН, приета по инициатива на Русия, за предотвратяване на финансирането на тероризма и пресичането на незаконната търговия с предмети на изкуството, които терористите грабят от превзетите от тях територии", заяви Путин.
              Той съобщи, че е споделил с колегите си от Г-20 сведения за каналите на финансиране на тероризма и изрази надежда, че това сътрудничество ще продължи.
              Путин по-специално отбеляза, че е необходимо да се пресече незаконната продажба на петрол и петролни продукти от терористите.
              Руският президент заяви, че продължава да смята за възможно създаването на международна антитерористична коалиция и подчерта, че това не само е възможно, но е и необходимо.
              Русия е готова с въздушни удари да подкрепя усилията на сирийската опозиция в борбата срещу "Ислямска държава" и това може да послужи за основа на бъдещо политическо решение на кризата, заяви Путин.
              Той призова и други страни да направят това.
              "Много ни е необходима подкрепата на САЩ, европейските страни, Саудитска Арабия, Турция и Иран", каза той.
              Путин изрази увереност, че сега борбата срещу ИД е по-голям приоритет от политическите реформи в Сирия.

Коментар

• Първоначално изпратено от markoci Разгледай мнение
                Ми и да беше , от тая жалка гледка и терористите щяха да се разплачат и да го пощатят , барби да живее живота си е по голямо наказание от разстрела...
                Той си беше забол бг флага както го посъветва маранди
                Но......
                Кой говореше че само при руснаците имало бомбени заплахи
                http://www.blitz.bg/news/article/375170
                Извънредно: Евакуират Харвардския университет заради бомбена заплаха!

Бе къде беше туй нящо харвард, дали не беше при обонго

Коментар

• Първоначално изпратено от markoci Разгледай мнение
                  Аи честито, Обонго не искал да закрива ИД.

Обама: Сухопътна операция в Сирия ще бъде грешка
                  Стратегията на САЩ не е да се превземат обратно териториите, завладени от джихадистите

Изпращането на сухопътни сили срещу Ислямска държава ще бъде грешка. Това заяви президентът на САЩ Барак Обама на пресконференция след срещата на върха на ръководителите на страните от Г-20 в турския курорт Анталия.
                  Той каза, че да се последват съветите за операция по земя в Сирия, с цел да се унищожи джихадистката групировка, би било в противоречие с американската военна стратегия.
                  „Стратегията ни в крайна сметка ще проработи. Това обаче ще отнеме време. Не само аз смятам така, същото мислят и моите военни и цивилни съветници. Близкият бой би бил грешка“, категоричен е Обама.
                  По думите му Ислямска държава не е традиционен военен противник. И пряко стълкновение с джихадистите би довело до сериозни загуби в жива сила.
                  Стратегията на САЩ е не да се превземат обратно териториите, завладени от джихадистите, а да се ограничат причините, които водят до създаването на „такива екстремистки, насилнически групировки“.

Аи честито , черния мамун Обонго в прав текст ви каза:

Ами хайде ИД да стане наистина държава, с граници и международно признание! Пък те да се откажат да бъдат терористи и да станат добрички?
                  Е супер...ами да си обират крушите оттам и руснаците разчистват насилническите групировки...ама пак не става , щот после на подялбата ше ги няма .

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                    Жалко че не беше в Батаклан наистина жалко
                    Ми и да беше , от тая жалка гледка и терористите щяха да се разплачат и да го пощатят , барби да живее живота си е по голямо наказание от разстрела...

Коментар

• Първоначално изпратено от barbaron
                      Глупи, недей така, че Саркози ще те даде под съд
                      Колкото и пъти да мине границата колкото и държави да смени простака си остава простак

Коментар

Глупи, недей така, че Саркози ще те даде под съд
                        Обли боли ме фара за Оланд и за тибя ...

Коментар

• [QUOTE=белот;1059901897]
                          Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение

Аве братчед я си спомни на колко зони беше разделена Германия след войната...тука се върти някакъв подобен сценарий , останалото е театро за баламите , още от 11.09 насам ! Чудя се що още ги няма англичаните .
                          Ами нещо турците не са съгласни, и под секрет кюрдите също. Преди няколко седмици четох една история- ердоган и някой от кюрдите се срещат да си решат проблемите с кюрдската държава. Ердоган казва че е съгласен на кюрдска държава, включително ще дадат земя, но иска всички кюрди в кюрдистан и затваря границата с кюрдистан. След няколко седмици консултации, кюрдите не се съгласяват на този вариант. Може би наистина искат да цепят сирия, но какво ще стане с войските там, ами казват хубаво трябва да се изтеглим , амаааааааа нашите войски са там, за какво изтегляне бълнувате И толкова. Може и да просъществува сирия в границите си ако влязат руснаците с сухопътни войски

Коментар

Какво му се чудиш толкова - Марков и Сахиб Собственика Ланд-ларда се пребоядисаха (отново), та бай Пендо ли няма да го направи ?
                            Жалко че не беше в Батаклан наистина жалко

Коментар

• Аи честито, Обонго не искал да закрива ИД.

Обама: Сухопътна операция в Сирия ще бъде грешка
                              Стратегията на САЩ не е да се превземат обратно териториите, завладени от джихадистите

Изпращането на сухопътни сили срещу Ислямска държава ще бъде грешка. Това заяви президентът на САЩ Барак Обама на пресконференция след срещата на върха на ръководителите на страните от Г-20 в турския курорт Анталия.
                              Той каза, че да се последват съветите за операция по земя в Сирия, с цел да се унищожи джихадистката групировка, би било в противоречие с американската военна стратегия.
                              „Стратегията ни в крайна сметка ще проработи. Това обаче ще отнеме време. Не само аз смятам така, същото мислят и моите военни и цивилни съветници. Близкият бой би бил грешка“, категоричен е Обама.
                              По думите му Ислямска държава не е традиционен военен противник. И пряко стълкновение с джихадистите би довело до сериозни загуби в жива сила.
                              Стратегията на САЩ е не да се превземат обратно териториите, завладени от джихадистите, а да се ограничат причините, които водят до създаването на „такива екстремистки, насилнически групировки“.

Аи честито , черния мамун Обонго в прав текст ви каза:

Ами хайде ИД да стане наистина държава, с граници и международно признание! Пък те да се откажат да бъдат терористи и да станат добрички?

Коментар

Какво му се чудиш толкова - Марков и Сахиб Собственика Ланд-ларда се пребоядисаха (отново), та бай Пендо ли няма да го направи ?
                                Е по -голема фурнаджииска лопата от тибя туканка нема ...нет !

Коментар

Working...
                                X