Първоначално изпратено от gigow
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Политика (Архив до 21.11.2015)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеЕ неприятно че руснаците пускат вакумни бомби в Сирия. Със сигурност изборът на цивилните сирийци да умрат изгорени живи или буквално да си повърнат белите дробове не прави Русия популярна в тази част на света.
Коментар
-
Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнениеВажното е, че монголците с 20 полета разковаха ИД за два дни. баф' ма'а .. ( да ме прощават модераторите )
П.П. Очаквайте честитки от масковското метро и так далее ... - дано сте толкова "оооткрехнати" и тогава като малоумното жуже,което ги покани "на гости".
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеСаудитска Арабия обяви в неделя най-значителната от началото на годината отстъпка, с която предлага петрола си през ноември на няколко района по света в опит да задържи пазарния си дял.http://www.dnevnik.bg/biznes/2015/10...na_petrola_si/
Коментар
-
Първоначално изпратено от BOBAN1 Разгледай мнениеМай ти беше разправял .....не си спомням кога беше....че руските самолети не можели да излетят,че падали.....абе ....че американците като им спрели ДжИ ПиЕСа .....не ставало.......
Ми то като се ровя,военните анализатори (може и да е измама....най-вероятно),казват ,че Глонас е по точна система с около метър....
Ти на какво го отдаваш това.....
...и дали е вярно(аз не вярвам).че руските сателити отклонили американските бомби....и ги вкарали в болницата в Авганистан.И затова на няколко пъти са атакували.....демек.....първия,втория път не стана....на третия ще уцелим.Ама Жужо им отклонил бомбите....и в болницата....Аз не вярвам,че Путин е готов да направи чак такава касапница,а.......или греша....Поне така пише де,ама не им вярвам....
Кажи сега....
Свършха ми цигариете...да го ева...
А за глонас и gps eто прочети:
...Несмотря на немногочисленные «слепые зоны» ГЛОНАСС, которые будут сохраняться пока на орбите действуют 23 спутника, точность местоопределения не многим уступает GPS.
Согласно данным Российской системы дифференциальной коррекции и мониторинга на 22 июля 2011 года ошибки навигационных определений ГЛОНАСС составляли 4,46—7,38 м при использовании в среднем 7—8 спутников (в зависимости от точки приёма). В то же время ошибки GPS составляли 2,00—8,76 м при использовании в среднем 6—11 спутников (в зависимости от точки приёма). То есть американская система по-прежнему лидирует, но уже не настолько как в 2001 году.
В планах до 2020 года ГЛОНАСС повысить свою точность до 80 сантиметров, GPS к тому времени обещает осуществлять позиционирование с погрешностью до 50 см....
ма само с лъжене не става, дге,
Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Маранди
Май ти беше разправял .....не си спомням кога беше....че руските самолети не можели да излетят,че падали.....абе ....че американците като им спрели ДжИ ПиЕСа .....не ставало.......
Ми то като се ровя,военните анализатори (може и да е измама....най-вероятно),казват ,че Глонас е по точна система с около метър....
Ти на какво го отдаваш това.....
...и дали е вярно(аз не вярвам).че руските сателити отклонили американските бомби....и ги вкарали в болницата в Авганистан.И затова на няколко пъти са атакували.....демек.....първия,втория път не стана....на третия ще уцелим.Ама Жужо им отклонил бомбите....и в болницата....Аз не вярвам,че Путин е готов да направи чак такава касапница,а.......или греша....Поне така пише де,ама не им вярвам....
Кажи сега....
Свършха ми цигариете...да го ева...
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеСаудитска Арабия обяви в неделя най-значителната от началото на годината отстъпка, с която предлага петрола си през ноември на няколко района по света в опит да задържи пазарния си дял.http://www.dnevnik.bg/biznes/2015/10...na_petrola_si/
Това ,според мен,би ударило точно американски фирми.
Знам,че визираш Русия,ама там спада на петрола би довел до обезценяване на рублата.От там и покупателната способност на руснаците.Ама на кой му пука за тях.Дали това няма да донесе повече негативи за американските добивни компании.
Заеднос това и едновременно на банките.
Скоро свалиха на Ексон ...май рейтинга,пък и шистаците фалират един след друг......
А всъщото време ра;ките провеждат военна кампания.Не трябваше ли вече да са фалирали......
Смесваш пазарни взаимоотношения с неща които не подлежат на пазарни закони.
Все едно да искаш да умориш един човек ,като не му даваш да яде месо......а тоъ е вегетарианец......Нещо такова......ама май ми идва повече алкохола...Наздраве
Коментар
-
Маранди......сигурно може и това да стане......обаче ти пусна ли да видиш тази ССА ,която се води демократична..........(за другите дето са клонове на Ал Кайда и....как бяха....войните на исляма не говоря,щото са много по-зле и ми приличат на абсолютни варвари....или монголци),....че тези ..."демократичната опозиция"....как режат глави и....не успях,нямам нерви и сърце да гледам как ядат от християните сърца и т.н......
Пробвай се....ама е гадно.....
После ми обяснявай кой кого защитава,защо....и каква демокрация ще настане като махнат Асад.......
Коментар
-
Саудитска Арабия обяви в неделя най-значителната от началото на годината отстъпка, с която предлага петрола си през ноември на няколко района по света в опит да задържи пазарния си дял.http://www.dnevnik.bg/biznes/2015/10...na_petrola_si/
Коментар
-
Равновесие
Искам да поразсъждаваме и да те питам нещо.Първо да кажа,че многоуважавам мненията ти макар че личи ,че си пристрАстен ....
Седя и цъкам из нета и чета за този конфликт в Сирия...и си пия питието.
Коалицията водена от САЩ бомби Идил над година.Факт е,че УСА армията е най-добрата,най-модерната,с най-голям бюджет(мисля,че е по-голям на следващите я 10 държави),с най-много бази,с най-голяма логистика....и т.н.
Коалицията БИЛА от....абе много държави,даже не мога ди ги изброя,не ги и знам...
Факт е обаче,че за този период ,от който тази коалиция бие ИДИЛ.....те завзеха много територия.И се замислих....абе колко бие тази коалиция,колко удара е нанесла,къде ги е нанесла,с какво удря ...и т.н.
И таман да почна да се роовя в търсачките....ми излезе една новина,че Дания напуска коалицията,нямало да бомби повече.
Пускам цитат....
В нощта на 29 срещу 30 септември датски изтребители F-16 извършиха от база в Кувейт последните полети срещу т.н. “Ислямска държава” (ИД), съобщават от МО на Дания. От октомври 2014 до сега те са изпълнили 547 мисии в рамките на операцията Inherent Resolve.
Оттеглянето на датския контингент, състоящ се от общо седем изтребителя F-16 (четири за бойни полети и три в резерв) и 140 военнослужещи, се налага поради пренатоварване на техническия състав, ненатрениран летателен състав (за други мисии, освен за нанасяне на въздушни удари) и поради бюджетни ограничения.
Подготовката за изтегляне от Кувейт ще отнеме от 4 до 6 седмици.
Ми аз се замислих....и съм потресен...Само Дания е направила 547 мисии в рамките на операцията Inherent Resolve.
Предполагам,че УСА са имали поне 10 пъти повече действащи самолети....или към 30......Малко ми се виждат ама карай.......
Наздраве
Или ако е така УСА самолетите трябва да са направили 5470 мисии(полета) към ИДИЛ
Да предположим,че НИКОЙ ДРУГ не елетял(бомбил) от останалите.....май са към 60 и нагоре държави.Ми те само УСА и Дания имат към 6000 мисии.....Бах маааму(да ме извинят модераторите)
Да кажем,че не са носили бомби,ами.......камъни Ако един самолет носи примерно.....5тона камъни,дърве,гълета....к'вото има....са около 30 000 ТОНА ....При положение ,че е ясно ,че ИДИЛ нямат ПВО ,факт е от руските удари......ми те щяха да затрупат с камъни половината им град(столица) ...с камъни....
Като обаче сложа факта,че на 100 тона камъни можеха да сложат 1 тон бомби....демек 1 процент....излиза ,че ....ей така,между другото можеха да хвърлят и ....чакай да не объркам.....300 тона бомби....
Те сигурно рашките не са хвърлили толкова досега(не знам де)....ама ти вече предвиди,че Асад ще завземе цялата територия.....
Вече се обърквам....Аз ли се бъркам.....или американците са хвърляли бомби със слама....или са пускали балони.
............
Сега отворих един линк....Ми той Ф-15 и Ф-16 носят много повече от 5ттона бомби.Даже Ф-15 Е страйк игъл можел да носи 15 тона....Бах маааму...Представяш ли си ако пускаха по ....10 тона камъни какво щеше да стане.......
Маранди също може да помогне на моите разсъждения....Наздраве
Коментар
-
Първоначално изпратено от KrumE Разгледай мнениеМакс, Европейския Съюз и Америка не се страхуват, че Русия ще загуби.
Страхуват се да не спечели и ще направят всичко възможно, за да не успее.
Това е и причината слугите на Черния господар да се активизират.
Страх, че Русия ще спечели и там ще има мир !
The Guardian: В Сирии местные жители называют российских военных героями
http://russian.rt.com/article/121178
Граждане Сирии на подконтрольных властям территориях называют российских военных героями и полагают, что операция ВКС РФ против ИГ положит конец войне, пишет британская журналистка, международный редактор Channel 4 News Линдси Хилсам в статье для The Guardian.
«Русские — герои сегодняшнего дня, — приводит РИА Новости текст статьи. — Люди приветствуют иностранцев, которые приехали к ним, и публично выражают благодарность президенту Владимиру Путину, который, как они полагают, спасёт их от терроризма».
Малко смях с улавото старче Маккейн
Маккейн: Из-за Путина у нас в Сирии не останется друзей
И спустя сорок восемь часов в нашем посольстве в Багдаде появляется русский генерал и говорит, что через час начнутся авиаудары.
Это проявление высокомерия и презрения по отношению к Соединенным Штатам.
И, конечно же, они наносят удары по участкам, подконтрольным «Свободной сирийской армии», имевшей определенный успех, в рамках операций, проводимых ЦРУ. Именно они – цель.
И Путин и Асад хотят поставить нас перед выбором: либо ИГИЛ, либо Башар Асад. Для этого они хотят уничтожить «Свободную сирийскую армию». Если же говорить о бойцах, подготовленных Министерством обороны [США], то их осталось лишь 4-5 человек, что повышает стоимость подготовки каждого до 8-9 миллионов долларов.
Оригинал новости ИноТВ:
http://russian.rt.com/inotv/2015-10-...omeshal-nashim
Коментар
-
Няколко месеца дори може да е дълъг срок. Всичко може да свърши и за месец два. Зависи дали Асад ще има достатъчно войска за самия контрол на територията. военните им възможности ще бъдат унищожени изключително бързо. А територията на Сирия - равнина - без вода. не предполага че може да се прави голямо партизанско движение или нещо подобно на това в афганистан. Цялата територия завладяна от ИЗИС е реално по поречието на една река. Не е голяма философия да хвърчиш над реката и да гърмиш всичко което се движи - особено ако не ти пука за цивилни жертви, а на руснаците и на асад не им пука.
Коментар
Коментар