If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Гаднично и подло е всеки който не е на вашето мнение да бъде оприличен на неандерталец ....налЕ... четири лични поста ....без грам оборване на тезите....
И как тогава реформаторите ще влезнат в парламента ?
Как ?
За тях гласуват хасковските цигани, сега били хванали и монтанските.
Как ?
Кой ще гласува за тях ?
Кой ???
Не ги мисли тях.
По-добре се загрижи за депесетУ, биесепетУ и атаката. Там електората е на ниво 5 клас или старческа деменция
Впрочем лесно може да си намериш разбивка на електората по партии, възраст, образование, пол, местожителство.
Да те образовам ли със статистика от последните 2-3 избори ?
Няма да е в твоя полза.
Мхм, по написаното... граматиката, правописът и стилистиката са ти най-малкия проблем...
Не разбирам, как сериозни хора изобщо влизат в диалог с такива като...
И аз това се питам!!!Що се занимавате с аборигени с "вишо"!!!
Правилно.
И не само данъчен, а по-важно ОБРАЗОВАТЕЛЕН ценз! Поне завършено средно (което си е задължително по закон). Тогава да видим, КОЙ ще влезе изобщо в НС.
И как тогава реформаторите ще влезнат в парламента ?
Как ?
За тях гласуват хасковските цигани, сега били хванали и монтанските.
Всеки по написаното да преценя, до къде съм добутал!
По същия начин аз за тебе вече съм преценил!
Мхм, по написаното... граматиката, правописът и стилистиката са ти най-малкия проблем...
Не разбирам, как сериозни хора изобщо влизат в диалог с такива като...
Достатъчно е и да е само 8 клас. Което е по закон минимума, нека и да не е средно!
Не може да не знаеш български или да не може да четеш и пишеш, и да правиш същевременно политически избор!
А бе да ти кажа тези, които в голямата си част определят политиката, дори и 8ми не избутват!
Ако искаме да се оправи държавата и контрол за реална "стойност" на дипломите не само до 8ми, а и до 12 трябва също да има!
Делегираните бюджети на учебните заведения в сегашния си вариант се оказаха голям провал. Това беше предвидимо. Те произведоха неграмотност, наглост и безотговорност в българското училище. Залитане от прекалена дисциплина преди 1989 към разюздана обстановка през новото хилядолетие. Ипосле произведенията на това образование ще правят подобни недомислени закони. Риформа!
Обаче трябва да слагат и елементарен писмен тест (едно изречение), като форма на декларация при гласуване.
Примерно: -Аз асен асенов от столипиново на 26 години с ЕГН...... и подпис.
Щото иначе 8-клас го завършват, без да могат да четат и пишат.
Днес сутринта даваха за един с пети клас, дето директорът на училище в Брацигово му предлага диплома за 8-ми, че да стане шофьор.
А бе да ти кажа тези, които в голямата си част определят политиката, дори и 8ми не избутват!
Ако искаме да се оправи държавата и контрол за реална "стойност" на дипломите не само до 8ми, а и до 12 трябва също да има!
Това с адреса е пълен шит. Всеки може (и си ) изкарва такъв за 2 дни.
А на някои ниви във врачанско се водят по окло 100-200 новообитатели по време на избори.
Образователен ценз е решението, но тогава няКОИ стават безполезни, като електорат за 2 кИбабчИта и бира.
Въпроса е секции само в страната!
Иначе ако искаш идваш от Бурса, ако си имаш адрес и лична карта и гласуваш!
От Америка по същия начин!
Самите правила за адресите като ги променят да има уседналост 1 година, всичко ще си доийде на мястото.
Какво е това нещо 1 месец 2 месеца преди изборите се регистрираш. Минимум ГОДИНА! Което е и нормалното!
Достатъчно е и да е само 8 клас. Което е по закон минимума, нека и да не е средно!
Не може да не знаеш български или да не може да четеш и пишеш, и да правиш същевременно политически избор!
8 КЛАС СТИГА!!!
Обаче трябва да слагат и елементарен писмен тест (едно изречение), като форма на декларация при гласуване.
Примерно: -Аз асен асенов от столипиново на 26 години с ЕГН...... и подпис.
Щото иначе 8-клас го завършват, без да могат да четат и пишат.
Днес сутринта даваха за един с пети клас, дето директорът на училище в Брацигово му предлага диплома за 8-ми, че да стане шофьор.
Правилно.
И не само данъчен, а по-важно ОБРАЗОВАТЕЛЕН ценз! Поне завършено средно (което си е задължително по закон). Тогава да видим, КОЙ ще влезе изобщо в НС.
Имаш постоянен или временен адрес, ГЛАСУВАШ!Нямаш такъв НЕ гласуваш!
Това с адреса е пълен шит. Всеки може (и си ) изкарва такъв за 2 дни.
А на някои ниви във врачанско се водят по окло 100-200 новообитатели по време на избори.
Образователен ценз е решението, но тогава няКОИ стават безполезни, като електорат за 2 кИбабчИта и бира.
Абсолютно съгласен , аз съм склонен да има данъчен или доходен критерии за гласуване. Плащаш преди данъци и осигуровки в България значи имаш жизнен интерес тук и затова гласуваш, за пенсионерите , ако е в БГ гласува......иначе няма да се оправим скоро докато разни от Бурса или САЩ ме определят как да живея и кои да харчи майте данъци....
Имаш постоянен или временен адрес, ГЛАСУВАШ!Нямаш такъв НЕ гласуваш!
Коментар