IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (Архив до 21.11.2015)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• В подкрепа на казаното от Имхотеп и други хора. Вижте това видео:
    https://www.youtube.com/watch?t=102&v=RJ8rq9LciFM Нищо особено няма в него - няколко чалмалии загубиха живота си. Но на мен ми прави впечатление, че и в това клипче, и в много други, с които е пълен нета, тия само викат "Аллах акбар!". Ама няма значение бият ли ги, колят ли ги, убиват ли ги, или пък те съответно бият колят и убиват. За тях всичко е "Аллах акбар". Има разлика само в интонацията - когато побеждават е е дно такова триумфално, а когати ги млатят - едно такова тъжно и примирено. Тия хора наистина живеят в средните векове.

Допълнение: Ето същата сценка от друга камера: https://www.youtube.com/watch?v=wwhVpRu76cg. Тия нещастници били май от т.нар. умерена опозиция "свободна сирийска армия". От клипчетата се вижда, че първо, са същите религиозни фанатици, и второ - са тъпи като галоши и нямат никаква военна подготовка. Ако американците са си давали парите за тия - напразно са ги дали. Тия са фундаментално тъпи и некадърни.
    Last edited by netware5; 10.10.2015, 17:23.
    He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
      И това е вярно към момента, но момент си е момент.
      Да, момента си е момент. В мига в който започнат да си оправят отношенията със света, ще забравят за руснаците.
      Също и ако успет да разкарат аятолаха си, нещата за тях ще тръгнат много бързо нагоре. Това всъщност дава завоалиран (или не) отговор на въпроса кой има интерес от спиране на развитието на арабите и радикалния ислям.
      Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение
        Ми иранците не бих казал че са сателит на северните варвари, те са по-скоро естествени врагове. Ситуацията обаче е такава, че мюсулманското им управление се чувства заплашено от САЩ и СА, а в същото време северняците и с дявола ще се съюзят, само и само да имат каквито и да е съюзници против САЩ и западния свят.
        Да напомня, че в Иран комунизма е извън закона.
        И това е вярно към момента, но момент си е момент.

Персите ( Иран ) имаме династия там, когато завземаме престол за кратко време, като част от борбите между тях и ИРИ ( изт.римска империя ). Един път сме им били съюзници, друг път на ИРИ съюзници ( който ни плати повече ).

Те са малко като хърватите и албанците - не признават измисляците сърби - но имат огоромен респект към БГ.

Виж колко измисляшки държави се пръкнаха покрай тях, а те си имат историята, не са некви самозванци

Коментар

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение
          ...
          За сухопътна операция според мен на никой не му се мре за разни мъгляви каузи.

Там отдавна не виждам разумно решение.

...
          Точно.
          Не виждам как запада че и дори русия ще изпратят войски там.
          Ся, руснаците може и да направят нещо ограничено, но пък какъв е смисъла? Няма да могат да изчистят цялата територия - не могат да избият всички. Единственото ще е да задържат Асад. но пък както казваш, там икономика няма да има. Ползата в случая за руснаците е спиране на газопровод от Катар за Европа. Но и това ще е нещо временно.

Коментар

Виж какво, ако имаш да кажеш нещо без мурзилски внушения, го кажи.

Саудитска арабия са си в дарк ейджес. Най-много. Но айде ще напиша още нещо, понеже на мурзилките и ватниците все ЦРУ и САЩ са им в главите:
            Политиката на СА коренно се променя след '90 година, след нахлуването на Садам в Кувейт. Тогава те решават да поканят САЩ да остави войски в страната, като превантивна мярка срещу техните неприятели в региона Ирак и най-вече Иран. До този момент там американци не е имало. Разбира се, това е добре дошло за САЩ, тъй като в замяна на сигурността на СА, те получават сигурност за петролните доставки.

Ама защо само САЩ ви е в главите на вас, мурзилките?
            Ми защото където са се намесили , все народа го отнася , затуй !

Коментар

+1

Ще допълня само, че ИРИ ( източна римска империя ) сама тласва провинциите в Сирия, Палестина към ислям при появата му през 630г, след като обявяват църквата в Дамаск за еретици.

Персите ( Иран ) са естествен наш съюзник и цветовете на знамето им го показва, но са слаби сега, предвид ролята им на сателит на една пещерна северна държавица.

П.П. Нормално е БГ простетс да не знаят за тия неща и сега да дрънкат басни, че там било християнство, но мълчат кат' путя на разпит в хага, кой ги обърна към ислям?
              Ми иранците не бих казал че са сателит на северните варвари, те са по-скоро естествени врагове. Ситуацията обаче е такава, че мюсулманското им управление се чувства заплашено от САЩ и СА, а в същото време северняците и с дявола ще се съюзят, само и само да имат каквито и да е съюзници против САЩ и западния свят.
              Да напомня, че в Иран комунизма е извън закона.

Коментар

• Първоначално изпратено от nacheff Разгледай мнение
                Ти като математик очевидно предпочиташ да т и се говори с цифри и числа!
                Знам, че думите са трудно нещо. Особено като са малко по-голямо количество.
                Кюрдите са споменати в поста ми.
                Прочети внимателно.
                Не се в центъра на вниманието и причината е проста. Центърът е на друго място.
                Да, коментирах отделна точка от поста, а не целия.

Просто щото мурзилките се надуват да искат някои да им обясни разликата между ИД и умерена опозиция. А такава има. Светът не е черно бял.

А иначе конкретно по темата.

Аз съм писал по назад. Според мен конфликтът трябваше да бъде пресечен още в началото. Ама Путин се опъна и блокира ООН. Тогава можеше чрез миротворчески контигент да се постигне нещо криво ляво.

Другият аспект, който много малко "анализатори" го пропускат е икономическия аспект.

Икономиката на Сирия е късен соц - нещо средно между Северна Корея и Венецуела и Куба някъде там. Сирия е най-бедната в региона. Може би Йордания и Йемен в региона са бедни колкото тях или по-бедни.

Пуснах линк към данни за БВП доколкото ги има. Съседен Ливан, в който се води гражданска война и беше частично окупиран от Израел и Бейрут беше полуразрушен от бомбардировки. Та съседен Ливан има 5 пъти по-голямо БВП на калпак спрямо предвоенна Сирия.

Така че там квото и да стане ще имаме една бедна и разрушена страна (разрушена инфраструктура). Като се стабилизират нещата някой трябва да налее пари, барем да им оправят инфраструктурата.

Ако Асад си върне контрола над Сирия - то ще замазя нещо на икономика от сорта на Северна Корея с отворени граници и разбита инфраструктура. Демек и куче да вържеш там - няма да иска да седи. Или с други думи бежанците са гарантирани с години напред.

Едно възможно решение е да се следва модела на Ливан, който леко се понацепи след гражданската война. Секи да си чопне по едно парче и да спрат да се стрелят. Разбира се, без разни крайни групировки. Да се разделят там по етнически признак - шиити, суинити, кюрди и да опъват едни черти и да знаят кое село на кой е.

За сухопътна операция според мен на никой не му се мре за разни мъгляви каузи.

Там отдавна не виждам разумно решение.

Решението на бежанците е ЕС да плаща на съседните държави да ги държат при тях. Друго няма кой знае какво да прави.
                Last edited by mathematician; 10.10.2015, 16:53.

Коментар

• Първоначално изпратено от белот Разгледай мнение
                  Що в Саудитска Арабия де живеят , нали оттам тръгват всичките дивотии дето ЦРУ дооформя и насочва накъдето трябва.Това специално за тебе , щот ми се стори нещо не беше разбрал преди малко.
                  Виж какво, ако имаш да кажеш нещо без мурзилски внушения, го кажи.

Саудитска арабия са си в дарк ейджес. Най-много. Но айде ще напиша още нещо, понеже на мурзилките и ватниците все ЦРУ и САЩ са им в главите:
                  Политиката на СА коренно се променя след '90 година, след нахлуването на Садам в Кувейт. Тогава те решават да поканят САЩ да остави войски в страната, като превантивна мярка срещу техните неприятели в региона Ирак и най-вече Иран. До този момент там американци не е имало. Разбира се, това е добре дошло за САЩ, тъй като в замяна на сигурността на СА, те получават сигурност за петролните доставки.

Ама защо само САЩ ви е в главите на вас, мурзилките?

Коментар

Като цяло проблема започва много отдавна, в средните векове и преди това. Докато Европа се освобождава от църквата в държавните дела, то при арабите и всички мюсулмани остава водещата в политиките и управлението на държавата.
                    +1

Ще допълня само, че ИРИ ( източна римска империя ) сама тласва провинциите в Сирия, Палестина към ислям при появата му през 630г, след като обявяват църквата в Дамаск за еретици.

Персите ( Иран ) са естествен наш съюзник и цветовете на знамето им го показва, но са слаби сега, предвид ролята им на сателит на една пещерна северна държавица.

П.П. Нормално е БГ простетс да не знаят за тия неща и сега да дрънкат басни, че там било християнство, но мълчат кат' путя на разпит в хага, кой ги обърна към ислям?

Коментар

В Сирия има и кюрди. По едно време се биха с ИД.

Според теб кюрдите какви са?

Толкова ли е трудно да проумеете че в Сирия има различни групи. В крайна сметка има и хора като кюрдите, които искат просто да ги оставят да си живеят живота без диктатори и без ИД.

Разбирам че по обичай наследен от Сталин продължавате да мислите "Или са с нас или са против нас". Демек или са с Асад или са против Асад.

Но им и такива дето са против Асад, но не са за ИД.

Пример както ви дадох - кюрдите.
                      Бащицата на "народите" Ататюрк съчинява понятието турци, което няма нищо общо с тюрки и вкарва най-неоправдания етнос в новопръкналата се държава за биг бос.

Светкавично се измисля нов "турски" език и прочие мурафети = тясна комбина успоредно върви със СССР и мурзилето Ленин.
                      ---------------------------------

В същото време от хиляди години в Мала Азия живеят кимерийци ( българи ), после около 1-2 век след ристо ще се появят българите на Вананд и така до 1516г, когато пада БГ държава в Анатолия.

Точно при Ататюрк се сменя името на най-високия връх там, който от хиляди години носи името Булгар даг = Българската планина.
                      -----------------------------------------------

В момента кюрди и прочие 30 етноса се надигат, срещу насилственото им кръщаване на "турци", като те не са такива.

Темата е дълга, но накратко, ще ги избутат насам към БГ империя и ще ви поискат земя. Дайте им, но да знаят, че са за малко и че са българчета.

Ще си признаят, че са такива и Константинопол, ще стане БГ отново. През това време трябва да се тряснат монголците, за да спрат да се месят, където не им е работа. Тъпо приматско племе на 100 години, не може да си мери малката буба при батковците.

.

Коментар

В Сирия има и кюрди. По едно време се биха с ИД.

Според теб кюрдите какви са?

Толкова ли е трудно да проумеете че в Сирия има различни групи. В крайна сметка има и хора като кюрдите, които искат просто да ги оставят да си живеят живота без диктатори и без ИД.

Разбирам че по обичай наследен от Сталин продължавате да мислите "Или са с нас или са против нас". Демек или са с Асад или са против Асад.

Но им и такива дето са против Асад, но не са за ИД.

Пример както ви дадох - кюрдите.
                        Ти като математик очевидно предпочиташ да т и се говори с цифри и числа!
                        Знам, че думите са трудно нещо. Особено като са малко по-голямо количество.
                        Кюрдите са споменати в поста ми.
                        Прочети внимателно.
                        Не се в центъра на вниманието и причината е проста. Центърът е на друго място.

Коментар

Споделям казаното. За да избегна разделянето на мурзилки и нормални ще се опитам да не споменавам причините от моята гледна точка.
                          Като цяло проблема започва много отдавна, в средните векове и преди това. Докато Европа се освобождава от църквата в държавните дела, то при арабите и всички мюсулмани остава водещата в политиките и управлението на държавата. От там тръгва и все по-голямото разделение в развитието на Европа и мюсулманския свят.
                          Това разделение се превръща в огромна разлика в стандарта на живот, и от своя страна води до чувство на обида и унижения в арабските общества. Тези общества в момента са втора категория, а също и хората там, поради горните причини. Наприме Иран - една древна цивилизация която до вземането на властта от религиозните фанатици беше нормална светска държава, се превърна в изоставаща страна, разчитаща на износа на петрол и газ.
                          ...
                          Според мен, няма разлика между радикалния ислям и другия. Всички мюсулмани са с изострено чувство за малоценност и съвсем малко им трябва за да започнат как да кажа - уйдурмата.
                          Това положение разбира се се използва от големите сили от (според мен) края на '70те от едната и от другата страна.
                          Ся решението е може би сухопътна операция на заинтеррсованите, - говоря за в игил в момента - но дългосрочно това няма да свърши работа. Работа в дългосрочен план ще свърши ограничаването на религията в управлението на държавите, което не знам как може да стане. Тея наистина живят в дарк ейджес.
                          Що в Саудитска Арабия де живеят , нали оттам тръгват всичките дивотии дето ЦРУ дооформя и насочва накъдето трябва.Това специално за тебе , щот ми се стори нещо не беше разбрал преди малко.

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                            Все по-често го мисля, и все по-рядко ще пиша и чета този форум и сайта му.
                            Злобата и безкрайния негативизъм, липсата на елементарна култура на общуване в голям брой участници са станали модел, който се поддържа от модераторите.
                            Така изчезва шанса за тематична дискусия и размяна на мнения по нея.
                            Независимо от антагонизма им, при нормална модерация и липса на едностранна цензура, качеството на мненията би било различно.
                            Явно, политическият модел на управление е пренесен и тук. Жалко.
                            +1
                            Изрично искам да подчертая, че заставам категорично о зад твърдението ти за наличие на небалансирана и едностранна цензура в темите с политическо съдържание или поне привкус.
                            Свел съм възможните причини за това явление до няколко, Внимателно и без да бързам с крайни изводи ще изведа становищите си и в зависимост от това становище ще последват едни или други решения.
                            Поради някаква причина нивото на водене на разговор и дискусия във форума не вълнува "домакините". Не е и лесно да провеждаш последователна и балансирана политика, която е насочена в тази посока - това също следва да се признае.

Доколкото намекваш за ограничаване на участието си, искам да ти обърна внимание, че ти като голямо и умно момиче със сигурност знаеш, че всякакво, какво да е твое и мое решение, в последна сметка имат значение само за самите нас. Пиши, пиши когато ти се пише и не го прави ако нямаш желание за това.
                            Нереалистично е да мислим, че при тези дадености нещо при управата ще се помръдне, а надеждата за произвеждане на желана реакция е ялова.
                            Не го взимай на сърце! Поне това.

Ще разкажа в тази връзка пак една лична история. За майтап! На друго място, след една поредица от простотии от страна на модераторите, рекох: Е, щом вие правите простотии, а аз ще направя една! И взех, та си сложих като форма на протест двете ff в края на името. От тогава измина много време, разделихме се, там вече никой не си спомня за мен, а "простотията" си остана изцяло за моя сметка, че си запазих ника за да не ме бъркат колеги, които имат участие и тук.
                            Камилите от кервана все така си пристъпват напред!

Коментар

• Първоначално изпратено от nacheff Разгледай мнение
                              Ето от такива инциденти, както в Турция, следва много да ни е страх. Просто няма начин да се прогнозира до каква степен могат да ескалират нещата.
                              "Решение" на проблеми като този в Сирия не може да има без пълномащабна и ефективна сухопътна операция. Дори и след една подобна операция аз лично отново бих поставил думата решение в кавички, ама нейсе. Кой съм аз?!
                              ..
                              ...
                              Досега никой не е бил в състояние да обясни ясно и убедително разликата между умерени и радикални ислямисти.

Та така! Прегледайте вариантите, обмислете ги, допълнете ги, напишете ако щете коренно различни други варианти, пък вземете и си изберете нещо по ваш вкус и като се опитате да останете в света на свисленото и реалното.
                              Може процесът по избора да остане интимен
                              Споделям казаното. За да избегна разделянето на мурзилки и нормални ще се опитам да не споменавам причините от моята гледна точка.
                              Като цяло проблема започва много отдавна, в средните векове и преди това. Докато Европа се освобождава от църквата в държавните дела, то при арабите и всички мюсулмани остава водещата в политиките и управлението на държавата. От там тръгва и все по-голямото разделение в развитието на Европа и мюсулманския свят.
                              Това разделение се превръща в огромна разлика в стандарта на живот, и от своя страна води до чувство на обида и унижения в арабските общества. Тези общества в момента са втора категория, а също и хората там, поради горните причини. Наприме Иран - една древна цивилизация която до вземането на властта от религиозните фанатици беше нормална светска държава, се превърна в изоставаща страна, разчитаща на износа на петрол и газ.
                              ...
                              Според мен, няма разлика между радикалния ислям и другия. Всички мюсулмани са с изострено чувство за малоценност и съвсем малко им трябва за да започнат как да кажа - уйдурмата.
                              Това положение разбира се се използва от големите сили от (според мен) края на '70те от едната и от другата страна.
                              Ся решението е може би сухопътна операция на заинтеррсованите, - говоря за в игил в момента - но дългосрочно това няма да свърши работа. Работа в дългосрочен план ще свърши ограничаването на религията в управлението на държавите, което не знам как може да стане. Тея наистина живят в дарк ейджес.

Коментар

Колеги,

дребните умове обсъждали хората, средните събитията, а великите умове идеи.

П.П. Приятел Начев, съвсем коректно си пише и е безсмислен опит за вкарване на поредната интрига, в стил селско фентъзи по стар монголски обичай

Поздрави да не забравя и цун-цун-цун ...
                                Добре е да осмисляш цитираните мъдрости.

Ти си от форумците, които не спират да обиждат всеки, против чието мнение са, било заради убеждения или ...временно наложени такива...
                                Почти няма твой пост, в който да няма обиди.
                                А дребнавостта ти те кара да интригантсваш и да търсиш съмишленици срещу конкретни хора, които по някакъв начин са имали неблагоразумието да те коментират.
                                И се получават едни серии от твои мнения, в които плюеш някого извън коментара, който правиш по нечий цитат.

Та толкова ... за мъдростта и практикуването й.
                                _____

Кефале, не закъсня с включването. Прави впечатление активното ти поддържане ...да "напуска" всеки, нехаресващ политиката на форума да прилага едностранна цензура.

Постовете ми са толкова, колкото са за почти 10 години участие в този форум.
                                Без никога да съм ползвала друг ник.

Можеш ли същото да заявиш за себе си?

Коментар

Working...
                                X