Първоначално изпратено от marandi
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Политика (Архив до 21.11.2015)
Collapse
Заключена.
X
X
-
В същото време в комунистически Китай ...
Китай се надява да изведе 70 млн. души, живеещи под линията на бедността, над прага на бедността в рамките на следващите шест години, като това означава всеки месец от бедността да бъдат изваждани по 1 млн. души. Това обявиха от китайското правителство, цитирани от „Ройтерс".
Въпреки бързия икономически растеж през последните две десетилетия, бедността остава огромен проблем в Китай, особено в отдалечените райони, където липсата на работни места кара дееспособните възрастни да работят на други места, изоставяйки деца и възрастни родители.
„Ние имаме шест години да изкореним бедността", изтъква Хонг Тянюн, заместник-директор Държавния съвет за справяне с бедността и развитието на Китай.
Около 70 млн. души, предимно в провинцията, живеят под линията на бедността в Китай, печелейки по.малко от 2300 юана (около 363 долара) годишно, съобщава официалната китайска агенция „Синхуа", цитирайки данни от националната статистика.
Целта на поставения кратък срок от шест години за справяне с проблема цели да се окаже натиск върху местните власти.
„Ако не се подемат широкомащабни инициативи, ще бъде изключително трудно да се постигне целта", добавя Хонг Тянюн.
Централният бюджет е предвидил повече пари за специален фонд за намаляване на бедността през настоящата година, след като резултатите от миналата година са били много „мижави", констатират анализатори.
Около 12,3 млн. души са спечелили достатъчно през 2014 г., за да прескочат линията на бедността, в сравнение с 43,3 мл. души през 2011 г.
Прочети цялата статия тук: http://www.cross.bg/bednostta-kitaii...#ixzz3oN2jR8nr
Коментар
-
Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнениеТо кога ли си прочел нещо като нормалните хора, на които ллъжата и измамата е чужда.
Ето, линк към оригинала, да видим как ще го извъртиш сега
http://www.gazeta.ru/business/news/2..._7763861.shtml
Коментар
-
Първоначално изпратено от белот Разгледай мнениеОбама си призна. Ирак беше грешка !
http://deutsche-wirtschafts-nachrich...r-gescheitert/
Сирийската стратегия се провали, както и намесата в Афганистан. САЩ трябва да сложи край на военните си операции. Така казва Нобеловият лауреат за мир.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнениеТо кога ли си прочел нещо като нормалните хора, на които ллъжата и измамата е чужда.
http://www.gazeta.ru/business/news/2..._7763861.shtml
Фростото БГ мурзиле по навик хуква да плюе тоя дет' е качил материал.
Чакаш го после около 3-5 седмици, докато зацепи, че ти не си ги писал тия неща, а неговите мурзилки, по които той нон-стоп е прехласнат.
П.П. Толкоз време някъде отнема - около месец докато зацепят. Смятай за какви идиотен говорим ...?
Коментар
-
Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнениеБе, аз знам какво пиша, ама някои 'орица не могат да четат. Проблем с текст, налЕ?
1. Кое предприятия в монголия е държавно и не е на жужето?
2. Обратен въпрос: кое предприятие в монголия се опита да е частно и жужето не го "национализира"?
П.П. Три няма да ти пиша кой трупа дългове, даже и ти ще се сетиш тоя път
http://deutsche-wirtschafts-nachrich...enreserven-an/
Коментар
-
Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнениеРуснаците не вярват в рублата
Абсолютное большинство россиян не верят в укрепление национальной валюты, такие данные следуют из свежего опроса «Левада-центра».
Только 7% опрошенных уверены, что рубль в ближайший месяц будет укрепляться, 45% полагают, что курсы валют будут находится на текущем уровне, а 30% уверены, что иностранная валюта продолжит рост по отношению к рублю.
https://www.facebook.com/Religionise...c_location=ufi
Yeah
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнениеЯ! Я аз прочетох, че не вярват в усилването на рублата. Разлика да схващаш?
http://www.gazeta.ru/business/news/2..._7763861.shtmlНе спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнениеНе. Написал си:
"Жужето е друга бира, щот' всичките му предприятия са с корпоративен дълг, но в същото време държавни. "
И аз питам - Какъв е % на държавните предприятия на Жужето(твой израз) от руската икономика?"
Нормално е да информираш...всичките му предприятия ...колко са, в крайна сметка...
1. Кое предприятия в монголия е държавно и не е на жужето?
2. Обратен въпрос: кое предприятие в монголия се опита да е частно и жужето не го "национализира"?
П.П. Три няма да ти пиша кой трупа дългове, даже и ти ще се сетиш тоя път
Коментар
-
Обама си призна. Ирак беше грешка !
http://deutsche-wirtschafts-nachrich...r-gescheitert/
Сирийската стратегия се провали, както и намесата в Афганистан. САЩ трябва да сложи край на военните си операции. Така казва Нобеловият лауреат за мир.
Коментар
-
Абсолютное большинство россиян не верят в укрепление национальной валюты, такие данные следуют из свежего опроса «Левада-центра».
Только 7% опрошенных уверены, что рубль в ближайший месяц будет укрепляться, 45% полагают, что курсы валют будут находится на текущем уровне, а 30% уверены, что иностранная валюта продолжит рост по отношению к рублю.
За съжаление не можем да вярваме на НПО източници...не са достоверни ...платени са !
Коментар
-
Коментар
-
Руснаците не вярват в рублата
Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Кирил Домусчиев: Прокопиев злонамерено борави с манипулации
Хората ми казаха, че се връщат в КРИБ, защото него го няма
Бизнесменът Иво Прокопиев избълва лавина от тежки обвинения към КРИБ от ефира на Би Ти Ви. „Срамувам се от това, в което се е превърнала КРИБ. Отне 10 години и усилията и доверието на стотици хора, за да може българските и чуждите инвеститори да се обединят около принципите на почтеност и законност, в една независима организация, която да представлява легитимните им интереси пред властта. Това, което днес КРИБ прави е абсурдно - предлага идеи на политиците как най-добре да национализират бизнеса на членове на организацията. Това е дъното”, заяви Прокопиев в предаването „На 4 очи”. Пред ПИК председателят на КРИБ Кирил Домусчиев коментира изявленията на Прокопиев.
- Г-н Домусчиев, парламентарната комисия по енергетика готви законодателни промени, с които цели да изкара на светло скритите собственици на ВЕИ-централи и фотоволтаици. Вие също инициирахте разговори в тази посока. Смятате ли, че атаката на Иво Прокопиев към КРИБ е породена от тези обстоятелства?
- Инициативата за излизане на светло на абсолютно всички собственици и заинтересовани лица в сферата на ВЕИ-тата е на КРИБ. Както знаете има доста голямо напрежение и злоупотреби в този сектор.
Ние нямаме намерение по никакъв начин да атакуваме тези, които имат ясни капитали, не са в конфликт на интереси, не произвеждат ток нощно време, не са придобили по съмнителен начин разрешителни и спазват правилата на играта. Единствената ни цел е да стане ясно кой кой е в енергетиката. Така ще стане ясно и какъв е интересът на тези, които говорят по тази тема.
Ще стане ясен и произхода на капиталите. На много места в Европа, например в Испания, в която има 500 мегавата са изградени с мръсни пари.
- Как си обяснявате персоналните нападки на Прокопиев към КРИБ?
- Явно нервите му не издържат в последните няколко дни. Това са нападки, които не са породени само от желанието на обществото ВЕИ-тата да излязат на светло и да се види кой стои зад схемите. Това са нападки, които са още от момента, в който бях избран за председател на КРИБ и КРИБ тръгна по правилния път като организация с много активна позиция по въпроси, които касаят бизнеса в България и с постоянство по темата страната ни да се превърне в добро място за правене на бизнес.
Целта ни е да защитаваме в максимална степен интересите на бизнеса на всякакви нива.
- Кога за първи път усетихте, че сте мишена на Прокопиев?
- Те започнаха още преди да бъда избран за председател на КРИБ. Един от хората, които активно обикаляха и лобираха срещу мен беше Иво Прокопиев.
- Защо?
- Видно от изказванията му е, че той възприема тази организация като бащиния и се опитва да я ползва за лични цели. Факт е, че спряхме всякакви проекти, от които печелеха неговите медии, а в касата на КРИБ не влизаше нищо. В същото време нашите членове плащаха дебели сметки в спонсорски пакети. Тук говоря за стотици хиляди, ако не и за милиони през годините.
Причините са много. Основните са както е характерно за България - злобата и завистта.
- Подозирате ли, че Прокопиев иска да ви атакува превантивно, защото се опасява от проверката, която се инициира в парламента. Валери Симеонов заяви в интервю за ПИК, че следите водят към "Икономедиа"...
- Крадецът вика дръжте крадеца. Нормално е той да се опитва по всякакъв начин да се изкара в друга светлина при положение, че всеки ден в обществото излизат какви ли не истории свързани с този човек, включително и това, което заяви Валери Симеонов, че той ще бъде даден на прокурор.
В същото време аз научавам от медиите и от срещи с хора от бизнеса, че има други злоупотреби и поемани ангажименти от страна на г-н Прокопиев. Нормално е той да се опитва да прехвърли вниманието върху други хора.
- Как ще коментирате внушенията в медиите на Прокопиев, че КРИБ е била изключително силна организация, когато той я е контролирал, а сега е стигнала дъното?
- Аз мисля, че такъв човек няма право да говори при положение, че един провалил се бизнесмен и при положение, че фактите са срещу него.
- Да, но той казва, че КРИБ в момента сте на дъното!
- Мога да ви дам конкретен пример. В КРИБ по времето на Иво Прокопиев 30-40% от членовете напуснаха. Аз също смятах да напусна организацията.
Ако трябва да сравняваме КРИБ по негово и по мое време, мога да кажа, че членската маса през последните 8 месеца се е увеличила многократно. Много от фирмите се върнаха при нас.
Няма да забравя срещите ми с бизнеса в различни градове на страната във връзка с проекта "Бизнесът на светло". Много от хората ми казаха, че се връщат в КРИБ, защото Прокопиев го няма и виждат съвсем друго лице на организацията. Твърдя това най-отговорно.
Във Варна си спомням, че подобно изказване беше направено от "Интерсервиз Узунов".
Радвам се, че членската маса на КРИБ се е увеличила двойно, както и че събитията, които организираме пълнят касата на КРИБ, а не тази на "Икономедиа", както е било до моето председателство.
Организацията става все по-уважавана от страна на законодателната и изпълнителната власт, както и от бизнеса.
Що се отнася до Прокопиев, по време на неговото председателство в КРИБ са участвали 15 негови фирми, а сега не знам дали е останала една и половина. Ако толкова много милее за КРИБ, защо той не участва в нея с фирмите си?
- В интервюто на Прокопиев по Би Ти Ви, той обясни, че в КРИБ без решение на управителния съвет е предложена т.нар. Пътна карта за реформите в енергетиката. Вашият коментар?
- Това е поредната заблуда на този господин. Т.нар. Пътна карта за реформите в енергетиката в работна група с участието на вицепремиера Дончев, няколко министри и четирите национално представени работодателски организации на този етап един т.нар. в дипломацията "нон пейпър" документ, който е комбинация от предложения, понякога взаимно изключващи се, както е в "брейн-сторминг" сесиите. Това се прави с оглед да се направи максимално широка платформа върху която да се преговаря.
В този документ, в който по някакъв начин се е докопал г-н Прокопиев, присъстват идеите на КРИБ, които за негово съжаление и разочарование, са тръгнали от Комитета по Енергетика на КРИБ и са минали през Управителния съвет. Там присъстват и идеите на останалите три национално представени работодателски организации.
Ние не можем да изключим от един такъв нон пейпър документ идеите на колегите ни от другите работодателски организации. Друг е въпросът, когато всички идеи бъдат изчистени, те ще бъдат подложени на обсъждане във всяка една от работодателските организации. Има и идеи, които не одобрявам, но това не ограничава правото на колегите от другите работодателски организации да ги включат за обсъждане.
Виждате, че този човек борави с манипулации. Прави го злонамерено. Мисля, че ми е под достойнството да го коментирам, тъй като не виждам полза за обществото от това нещо.
- Очаквате ли да продължат атаките на медиите от кръга "Капитал" срещу Вас и КРИБ?
- Тя не е спирала от самото начало на моето председателство. Неговите медии постоянно търсят нещо, което напишат срещу мен било то във връзка с изявите ми като председател на КРИБ или като бизнесмен. Няма как да успеят, защото ще изкарам бизнеса на светло и нямам никакви притеснения от нападките от такъв тип хора.
Факт е, че Прокопиев не отразява в медиите си събитията на КРИБ, въпреки че е член на организацията. Мен това само може да ме амбицира допълнително.
http://www.blitz.bg/news/article/367287
Коментар
Коментар