If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Сега не е съветско време но поляците хленчат и реват на умряло пред Брюксел за компенсации за загубите на полските фермери. Що така?
Защото са замесени от същото тесто, както и почти целият ЕС. Некадърността на хранилка се разпространява много сериозно в световен мащаб, така че трябва да сте доволни.
Ми тва е едно и също бе, рожбо... Не четеш ли заглавието на темата? Джон Маккейн, сенатор от САЩ, дойде в БГ и нареди да се спре европейския проект Южен поток... Нормално е за колониите съдбата на важните проекти да се решава от метрополията.
++++
Родните, назначени, червени бизнесмени, при свободна конкуренция НЕ ВИРЕЯТ!
На тях им дай путиноиден крони капитализъм със закрила на държавата и под крилото на бащицата, иначе са живи втасали.
То затова няма ни един прокопсал в чужбина от родните назначени, докато вече не един емигрант си е захапал бизнеса вече. Да минем обаче пак на тока - ловя бас, че родните ни босове в енергетиката дори не са помисли, какво ще стане ако стана масовото саниране?!
Санирането и сега им яде от парите, ами ако всички сгради над 36 апартамент се санират?! Ами, когато не един, а всички градски управи минат на LED осветление, на което цената спада от месец на месец? Ами, когато повечето домакинства минат на такова? И по 1 лев да е на киловат, пак ще го духат... Ами, ако войната в Сирия и Ирак продължи още 10 г., а май има изгледи за това?!
Сега не ми се обяснява точно как тя касае нашите производители и търговци на ток, но още като избухнаха безредиците в Сирия ми дойде на ум какво ще се случи... Ама на тях не Нито се усетиха как да изнасят ток при спадащите цени на едро в Европа.... А сега се очертават още по-интересни времена. НЕК вече е Титаник, но той ще повлече (защото не знаят как да се спасят) половината сектор.
Ми тва е едно и също бе, рожбо... Не четеш ли заглавието на темата? Джон Маккейн, сенатор от САЩ, дойде в БГ и нареди да се спре европейския проект Южен поток... Нормално е за колониите съдбата на важните проекти да се решава от метрополията.
Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Имам нещо като доведена щерка - в момента е в гнилия запад с мъжа си, много добре се оправя и да ми е жива и здрава момата. Имам и достатъчно на брой племенници от двата пола... Въпроса е твоето хлапе защо е в гнилия запад, не в Русия или в Чечня щом е толкова зле на Запад и толкова хубаво при Кадиров?! Или лъжеш тук, или дори детето ти не ти вярва. Няма друго обяснение! Но това наистина не е наш проблем..
Дали ще ми слагат 50 ст. или не - факт е, че ти обясняваше, че енергетиката ви нямало да мине на загуба, аз ти казвах обратното и в последната година май освен на НЕК които е потънал яко, едно от ЕРП-тата поне на което се клатят краката и на Електроенергиен Системен Оператор взеха да го начукват нищо, че до скоро бе на печалба Цитирах в другата тема на мюслата Радой Ралин, но да го цитирам и тук: Хитрата сврака - с двата крака! Лично аз с нетърпение чакам най-после да се спази Евродирективата, че тогава - само след година две ще се види как ще вият вълци и чакали и как ядат белите акули балкански шарани дето се мислят за щуки
Само тази година нашите "тарикати" в енергетиката ги чака около 9% спад (лична преценка и не ангажирам никого), а това с качване на цените няма да го покрият. Колкото повече качват, толкова повече им влиза отзад, а вече нямат и ходове да свалят - до преди 1-3 г. имаха, но не се усетиха.. И какво става като дойде конкуренцията? Ще ти кажа - Ще стане като при Димитър Попов - като освободиха цените, цените скочиха и кило пържоли стана от 4 на 24 лв., но после само за месец - два цените спаднаха, а като дойде конкуренцията ги изяде соц магазините и монополистите с парцалите. Така ще стане и с тока, не за 1 г. но е сигурно като затъмнението утре ... И причините дори не е само пазара а и новите технологии... Нови уреди, осветление, икономични производства, спадащо население с по около 1 милион на няколко години, неумение да се изнася ток при спадащи международни цени, дори войната в Сирия и Ирак. Тъжно е да видиш как динозаврите и паразитите им мрат, но майната им! Амин
Моето хлапе е в гнилия запад защото само е пожелало.Предполагам и твоята доведена щерка е там защото тя и мъжът и са решили така.Макар и наши деца те са отделни личности със свои желания и живот.Казвал съм ти много пъти че аз не се меся в живота на децата.Ако искат съвет позволявам си да казвам от личен опит определени действия до какви последствия водят но дотук.Желая щастие и късмет и на твоите племеници зет и дъщеря.По въпросите за енергетиката няма как да комуникурам с теб щото аз казвам едно после ти го преиначаваш в друго.Тока не са кюлоти и пържола но ще го разбереш по трудния начин.Ти нямнаш и хабер от пазар на ток но няма лошо че изокаш догодина все пак не е далече.Предния път падна Правителството да видим сега дали ще посмеят да пратят домакинствата на пазаря.То и какъв пазар след като тока от фотоволтаиците се изкупува на баснословни цени точно когато не трябва на никой както и американския ток.Политиците решават дали НЕК ЕСО и ерепетата ще са на печалба или не.Като намалят таксата на ЕСО спира поддръжката на мрежата авариите зачестяват.Стои се без ток и губят всички производители търговци потребители.Вземи се ограмоти ако ти е възможно или спри да пишеш за енергетика щото само глупости бълваш
Имам нещо като доведена щерка - в момента е в гнилия запад с мъжа си, много добре се оправя и да ми е жива и здрава момата. Имам и достатъчно на брой племенници от двата пола... Въпроса е твоето хлапе защо е в гнилия запад, не в Русия или в Чечня щом е толкова зле на Запад и толкова хубаво при Кадиров?! Или лъжеш тук, или дори детето ти не ти вярва. Няма друго обяснение! Но това наистина не е наш проблем..
Дали ще ми слагат 50 ст. или не - факт е, че ти обясняваше, че енергетиката ви нямало да мине на загуба, аз ти казвах обратното и в последната година май освен на НЕК които е потънал яко, едно от ЕРП-тата поне на което се клатят краката и на Електроенергиен Системен Оператор взеха да го начукват нищо, че до скоро бе на печалба Цитирах в другата тема на мюслата Радой Ралин, но да го цитирам и тук: Хитрата сврака - с двата крака! Лично аз с нетърпение чакам най-после да се спази Евродирективата, че тогава - само след година две ще се види как ще вият вълци и чакали и как ядат белите акули балкански шарани дето се мислят за щуки
Само тази година нашите "тарикати" в енергетиката ги чака около 9% спад (лична преценка и не ангажирам никого), а това с качване на цените няма да го покрият. Колкото повече качват, толкова повече им влиза отзад, а вече нямат и ходове да свалят - до преди 1-3 г. имаха, но не се усетиха.. И какво става като дойде конкуренцията? Ще ти кажа - Ще стане като при Димитър Попов - като освободиха цените, цените скочиха и кило пържоли стана от 4 на 24 лв., но после само за месец - два цените спаднаха, а като дойде конкуренцията ги изяде соц магазините и монополистите с парцалите. Така ще стане и с тока, не за 1 г. но е сигурно като затъмнението утре ... И причините дори не е само пазара а и новите технологии... Нови уреди, осветление, икономични производства, спадащо население с по около 1 милион на няколко години.. Тъжно е да видиш как динозаврите мрат, но майната им! Амин
++++
Родните, назначени, червени бизнесмени, при свободна конкуренция НЕ ВИРЕЯТ!
На тях им дай путиноиден крони капитализъм със закрила на държавата и под крилото на бащицата, иначе са живи втасали.
Не искам да те засягам но ти явно нямаш деца.Аз имам две едното избра да учи в чужбина а другото си е тука.За теб какъв съм изобщо не ме интересува.За тока не коментирай неща които не разбираш.От догодина и ти ще си на пазаря.Тогава ще коментираме колко струва тока.Енергетиката не може да каталяса може да каталясаш ти като ти набият 50 стотинки за киловат.И може ли да посочиш доказателсва за твърдението ти че твърдя колко е добре в СССР.Не може ей така да пишеш и да си измисляш каквото ти харесва.
Само тази година нашите "тарикати" в енергетиката ги чака около 9% спад (лична преценка и не ангажирам никого), а това с качване на цените няма да го покрият. Колкото повече качват, толкова повече им влиза отзад, а вече нямат и ходове да свалят - до преди 1-3 г. имаха, но не се усетиха.. И какво става като дойде конкуренцията? Ще ти кажа - Ще стане като при Димитър Попов - като освободиха цените, цените скочиха и кило пържоли стана от 4 на 24 лв., но после само за месец - два цените спаднаха, а като дойде конкуренцията ги изяде соц магазините и монополистите с парцалите. Така ще стане и с тока, не за 1 г. но е сигурно като затъмнението утре ... И причините дори не е само пазара а и новите технологии... Нови уреди, осветление, икономични производства, спадащо население с по около 1 милион на няколко години, неумение да се изнася ток при спадащи международни цени, дори войната в Сирия и Ирак. Тъжно е да видиш как динозаврите и паразитите им мрат, но майната им! Амин
Коментар