IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще се освободи ли ЕС от американска окупация?

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от vankata23 Разгледай мнение
    Имат, има.
    Е - те дали не нашлякаха половината планета 45' - 91' ? След това не бяха абхазия, южна осетия, украйна, беларус още е под ботуша, молдова, калининград, грузия, чечня, таджикистан и т.н. и т.н, горе долу където им е кеф, стига противника да е достатъчно немощен.
    Е, тва са пълни глупости... Все едно да кажеш Видин, Русе, Варна, Бургас, Хасково, Пловдив, Благоевград, Киспичан и Долни Лом все още са под български ботуш...
    Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
      А, какво е ватник ако не е тайна?
      https://www.google.bg/search?q=%D0%B...0CC0QsAQ&dpr=1

Коментар

• Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
        Оки всичко от това разбрах , обаче ми се струва че си едностранчив.
        Признаваш правато на Италия САЩ и т.н. да имат собствени интереси и да стрелят на месо и кост ако трябва ......е що тогава Русия да нямат същото право?

Според мен всеки има право да има национални интереси и да си ги защитава ......не само САЩ примерно
        Имат, има.
        Е - те дали не нашлякаха половината планета 45' - 91' ? След това не бяха абхазия, южна осетия, украйна, беларус още е под ботуша, молдова, калининград, грузия, чечня, таджикистан и т.н. и т.н, горе долу където им е кеф, стига противника да е достатъчно немощен.

Сега въпроса е - като се храчим върху външната политика на едните - защо да не се храчим и върху тази на русия?
        #dagoduhatbednite

Коментар

• Първоначално изпратено от Bate_Goiko Разгледай мнение

Понеже сме страна, намираща се на новата разделитлена линия, трябва да сме едностранчиви и да си гледаме нашия интерес.

Нашият интерес е да държим зелените човечета вън, а това само Америка може да го гарантира. Ако ги няма тях - сволачите утре са влязли.

Ако искаш да разбереш какви ще са последствията - погледни държави като Армения, Грузия и Молдова, та дори и Украйна.
          Под америка се разбира географско понятие, а ако искаш да разбереш какво гарантират войските на шаш погледни хаити, но може и никарагуа, ето ти кратка статия по въпроса
          http://fakti.bg/mnenia/126731-za-nik...a-i-ujen-potok

Във връзка с плановете за изграждане на канал на територията на Никарагуа, първоначално при посещението си в Манагуа през 2013 г. американският зам.търговски министър нарича проектът „удивителен“ и изразява готовността на публичния и частния сектор на САЩ да се включат в изграждането. Никарагуанските власти и китайският инвеститор обаче отправят сигнали, че предподчитат участие от страна на Бразилия и Русия – нагласа, която с оглед на историческия контекст в бедната централноамериканска държава е напълно обяснима.

Оттам насетне, събитията подсказват, че САЩ не желаят да приемат новите реалности в своя „заден двор“, както в продължение на близо два века в съответствие с прословутата доктрина „Монро“ третират Латинска Америка и особено страните от Карибския басейн и Централна Америка. В ход е пусната цялата машина на публичната дипломация и информационната война (както евфeмистично в днешни времена се наричат подривната дейност и пропагандата) с цел дискредитиране и блокиране на изграждането на алтернативния Никарагуански канал.

Проамериканските политически среди в страната, в познат и по нашите географски ширини стил, започват да вещаят катастрофични сценарии, ако мегапроектът се осъществи. Местен тинк-танк, оглавяван от представител на лоялната на САЩ олигархична политическа фамилия Чаморо, иска спиране на проекта, защото бил проведен без „публични консултации”. Локални клонинги тип „Иван Кръстев” и „Огнян Минчев” редят тежки размисли за опасностите от „китайската зависимост“ на Никарагуа и за нарушаването на човешките права. Щедро подкрепяни от посолството на САЩ активисти атакуват неуспешно законодателството за канала пред никарагуанския Върховен съд. Други се готвят да сезират Интерамериканската комисия за човешки права, защото се нарушавали правата на местни общности. Финансирано от американски донори НПО започва да събира подписка до парламента с искане за „незабавна отмяна на проекта”. Екоактивисти, в т.ч. някои чуждестранни (датски и американски) екоорганизации, разгръщат истерична кампания с твърдения за предстояща екокатастрофа, унищожаване на биоразнообразието и на поселения на морски костенурки, популация от тапири и мангрови дървета по протежение на трасето на бъдещия канал. В същото време няма как да не се забележи, че срещу сходни екологични и социални рискове от разширението на Панамския канал, извършвано в момента, подобни кампании не се водят. Напротив – твърди се, че тези рискове могат да се преодолеят чрез съществуващите технологии и административни мерки.

Коментар

• Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение
            За ватниците си има тема, пиши там.
            А, какво е ватник ако не е тайна?
            Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Оки всичко от това разбрах , обаче ми се струва че си едностранчив.

Понеже сме страна, намираща се на новата разделитлена линия, трябва да сме едностранчиви и да си гледаме нашия интерес.

Нашият интерес е да държим зелените човечета вън, а това само Америка може да го гарантира. Ако ги няма тях - сволачите утре са влязли.

Ако искаш да разбереш какви ще са последствията - погледни държави като Армения, Грузия и Молдова, та дори и Украйна.

Коментар

• Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
                Признаваш правато на Италия САЩ и т.н. да имат собствени интереси и да стрелят на месо и кост ако трябва ......е що тогава Русия да нямат същото право?

Според мен всеки има право да има национални интереси и да си ги защитава ......не само САЩ примерно
                Върти-сучи, ама русия...
                За ватниците си има тема, пиши там.
                Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

И да допълня за моралистите в Италия и навсякъде по света. Пусни едно full HD 20 минутно клипче на 11-годишно бяло момиченце, което крещи, плаче в пълна истерия, докато го изнасилва групичка от мургави имигранти. Това клипче да е по националната телевизия в 20:00 часа емисията. Ще видиш, как след седмица бреговата охрана ще стреля не на месо, а на кост.
                  Може да е краен приемра, млад съм, позволено ми е да съм краен, но схващаш идеята - решени има, за всичко, само желание трябва.

А примера ти с американските конфликти - виждаш ли как се защитава национален интерес? Ако в Европа го имаше същия нагон към националния интересн - нямаше да говориш за никакви арабески в Италия, просто защото нямаше да ги има.

Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• И да допълня за моралистите в Италия и навсякъде по света. Пусни едно full HD 20 минутно клипче на 11-годишно бяло момиченце, което крещи, плаче в пълна истерия, докато го изнасилва групичка от мургави имигранти. Това клипче да е по националната телевизия в 20:00 часа емисията. Ще видиш, как след седмица бреговата охрана ще стреля не на месо, а на кост.
                    Може да е краен приемра, млад съм, позволено ми е да съм краен, но схващаш идеята - решени има, за всичко, само желание трябва.

А примера ти с американските конфликти - виждаш ли как се защитава национален интерес? Ако в Европа го имаше същия нагон към националния интересн - нямаше да говориш за никакви арабески в Италия, просто защото нямаше да ги има.
                    Last edited by vankata23; 21.06.2015, 18:03.
                    #dagoduhatbednite

Коментар

• Отново по темата, извинявам се на модератора за отклонението

Ами няма скоро/ в обозримо бъдеще да се освободи ЕС от окупация. Имам в предвид следното:

American Journal of Public Health публикува доклад разглеждащ всички въоръжени конфликти от края на Втората световна до днес. Изследванията, базирани на историческите факти, сочат че Съединените щати са предизвикали и разпалили 201 въоръжени конфликта за конкретния период (1945-2001), като общия брой на конфликтите за периода е 248. Най-шокиращото в изследването е заключението, че жертвите в тези 201 въоръжени конфликта са 90% цивилни.

Нито една българска медия не би си позволила да отрази факти като този. Шепа чужди медии и издания все пак споменаха за изследването, водено от Дейвид Суансън. Доклада е сбор от исторически събития, които убягват на широката публика, въпреки че са всеизвестни. Броя на въоръжение конфликти, разпалени от САЩ ясно показва кой е най-големия световен агресор. В доклада не са изброени и последните авантюри на САЩ в Сирия, например, нито последните инвазии в Ирак и Афганистан.

„От края на Втората световна са избухнали 248 въоръжени конфликта в 153 точки на света. Съединените щати са предизвикали 201 военни конфликта чрез задгранични военни операции и интервенци между края на Втората световна и 2001г., като след това са отговорни и за други като Афганистан и Ирак“, пише в доклада.

Доклада разглежда и други аспекти на глобалния милитаризъм като обема на военните разходи на някои от най-могъщите държави.

„Разходите на Съединените щати от глобалните военни разходи (общо за целия свят – бел.ред.) съставляват 41% от него. Ако всички военни разходи на САЩ за година бъдат сумирани става ясно, че САЩ харчи около $1 трлн. долара годишно“, отбелязват авторите на доклада.

41% от световните разходи за военщина само на една държава

Коментар

• Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
                        Тоест външни сили съществуват и понякога каквото и да направиш си безсилен срещу тях
                        Ето тук ни е разликата. Аз признавам, че външни сили същестуват, но не смятам, че редно да ги обвинявам за собствените ми неуспехи и падения. Ако съм се провалил - то е било заради собствените ми качества или липса на такива. Впрягането на други с вината, не е достойно, според мен.

И един абстрактен пример. Бог те е дарил с 1,50м от земята, жоляв и с красива жена. В тъмна алея вечерта те ви пресещат 2 битанки 2 метра/140 килограма. Ще изнасилват жената.. Какво правиш? Примиряваш се, че външите сили са по-големи и бягаш? Или:
                        1) Понеже, знаеш че Бог те е дарил с кофти физика си носиш няколко милиметров на кръста?
                        2) Не се разхождаш с жената вечерта в тъмна алея?
                        3) Имаш 4-ма генгбангинг батки на 2 преки от теб и уреждаш нещата.

Така де, всеки си избира дали да мрънкя и да обвинява лошковците на 12к км, или да пробва опция 1, 2 или 3

А примера с Италия е абсолютно същия като този с Костура. Вътрешно падение, същата причина, впрочем поради която се разпада Римската имеприя. Ако не бяха въшливи моралисти и причакваха тея арабески/негроси с няколко чисто италиански аксесоара ( http://www.beretta.com/en/ ) сигуацията щеше да е съвсем различна. Италяските и другите предпочитат да са моралисти и да "дадем шанс" - хубаво - > даваме, само да не оправдаваме ШИБАНОТО си нежелание да се справим със ситуацията с външни фактори. Защото външни фактори винаги е имало и ще има - трябва да се справим с тях чрез вътрешната сила
                        Last edited by vankata23; 21.06.2015, 17:55.
                        #dagoduhatbednite

Коментар

Смеха е здраве, какво лошо има да се посмеем, дори за моя сметка.

Костов беше победен от външните сили.
                          Тоест ти самият признаваш че такива сили съществуват, може да не са америкоси , а хамерикоси, , да не са евреи, а ционисти , рептили /можеш да ги наречеш както искаш/, но съществуват. Ти самият го казваш. И след като си съгласен с това как може да не си съгласен че срещу Бг в момента се води една лека войничка- веднага пример- влизат емигранти, а европата с която сме в съюз докато смъртта ни раздели не дава пари, а ни казва оправяйте се. Може ли да се оправи държавата със всички мангали които влизат- ами не може, и да иска не може. Но това са външни сили. Какво е положението в Италия- ами да ти кажа говорих с моя съученичка в северна италия- направо се държи за главата- и това е българка, за италианците какво да говорим. Ако външни сили не бяха разбомбили либия сега нямаше да има проблеми. Добър лош кадафито не пускаше емигранти, същата работа със сирия- ами ходил съм там 2 пъти- никакви проблеми, богата държава, много евтино злато-минавала някаква жила, а сега какво е - около 3 мнл бегълци от които около 2 млн са тръгнали към Бг.
                          Тоест външни сили съществуват и понякога каквото и да направиш си безсилен срещу тях

Коментар

Думите ти предизвикват смях.
                            Хайде да вземем за пример един успял за нашите представи и според всички други човек- черния мавър костов. Преподавател по политиконимия/мисля че такова беше/, министър, министър-председател. Свален най позорно от един човек който не беше стъпвал в Бг от 50год и който обеща че ще ни оправи за 800 дни. Ако се вярва на андрей райчев, той е водил за ръка костов защото не е можел да повярва къде е и как е възможно да се случи това.
                            Та дойде мадридския крадец и разби костов ей така. Царот е господин никой- има единствено един ореол и това е , но за сметка на това беше външен и разби мавъра, независимо че мавъра беше ходил тук таме да прави свирки и други работи на козяк, то по него време беше до НДК, но както и да е.
                            Та ти ми кажи какви неправилни книжки беше чел костов по него време че го разбиха така яко.
                            Външните фактори играят винаги някаква роля, дори и маргинална, в политиката на дадена държава.
                            Ако искаш може да кажем и за Клинтъновица- наскоро излезе информация че е бъркала в меда- използувала е даренията за лични цели
                            Смеха е здраве, какво лошо има да се посмеем, дори за моя сметка.

Костов беше победен от външните сили, но само и единствено защото не си е направил сметката както трябва. Прекаленно много вглеждане в дългосрочното и надценяване на капацитета на нацията /още има хора, дето не схващат, че продажбата на нещо за $1 с дългове за $700 000 000 означава, че продажбата е за $700 000 001, не за едно доларунгерче/. И още много такива примери - много високопарни думи и изрази, казани на тъпа нация - не се получава. На Костура това му беше най-лошия проблем - кофти и несъобразен ПР.
                            Най-лесното би било е по негово време да ни заливат със статистики за какъв е бил курса на $ преди и какъв е след, какво ни е положението в сравнение с другите балканск бивши соц страни и как ги задминахме по всички параграфи и т.н. и т.н.
                            Може да е постъпил правилно, но след като не го е комуникирал правилно - каква полза? Отговор- никаква, видяхме, че едно изречение го разби т..е "Че ви оправим за 800 денА".
                            Та накратко - не е чел за нуждата от "социален хамелеон", да си прост с простите, а с другите - спрямо тях.
                            Ако Костов си беше направил по-добра сметка, и го беше играл малко по-близко до народа (като пожарникара) - нямаше да го победи мадридскеа измамник.
                            #dagoduhatbednite

Коментар

Колега, май тоя човек е използвал грешните книги. Виновен е човека, който е избрал да следва съвета на неправилните книги.
                              Другия вариант е, човека да е прочел правилните книги, но да му липсва капацитета да направи всичко, което го пише там...
                              А за справянето с разочарованието - нашата нация много добре се справя - хвърляш вината на "външни" сили като масоните, рептилите, рокешили, ротишили (или там каквито са), еврейте, арабите, американците, гейовете, гейавете, демокрацията, правителството, международното полжение, народното положение, Юнкер, Ева Браун, дъждовните червей, религията, циганите, прогнозата за времето .... абе накратко - всичко, само НЕ и собствената си идиотия*.

пс. Какво е идиотия* - 30% от работоспособното население от Българската държава доброволно да е заминало в западния свят да си търси щастието, а човек да симпатизира на Русия.

пс2. идиотията може да я замениш с лицемери, двуличие и изгражданен на паралелна реалност. Например лицемерието- от тоя форум - терминал 2 - давай досвидание към запада. Обаче в същото време сме - я люблю тебя, страна огромная. А за паралелната реалност - в момента коментираме окупация на ЕС
                              Думите ти предизвикват смях.
                              Хайде да вземем за пример един успял за нашите представи и според всички други човек- черния мавър костов. Преподавател по политиконимия/мисля че такова беше/, министър, министър-председател. Свален най позорно от един човек който не беше стъпвал в Бг от 50год и който обеща че ще ни оправи за 800 дни. Ако се вярва на андрей райчев, той е водил за ръка костов защото не е можел да повярва къде е и как е възможно да се случи това.
                              Та дойде мадридския крадец и разби костов ей така. Царот е господин никой- има единствено един ореол и това е , но за сметка на това беше външен и разби мавъра, независимо че мавъра беше ходил тук таме да прави свирки и други работи на козяк, то по него време беше до НДК, но както и да е.
                              Та ти ми кажи какви неправилни книжки беше чел костов по него време че го разбиха така яко.
                              Външните фактори играят винаги някаква роля, дори и маргинална, в политиката на дадена държава.
                              Ако искаш може да кажем и за Клинтъновица- наскоро излезе информация че е бъркала в меда- използувала е даренията за лични цели

Коментар

Ванка кой е виновен ако човек е направил всичко което пише по книгите и не се получава желания резултат??? Между другото има някой изследвания по този въпрос как човек да се справи с разочарованието от себе си

Та кой е виновен??
                                Колега, май тоя човек е използвал грешните книги. Виновен е човека, който е избрал да следва съвета на неправилните книги.
                                Другия вариант е, човека да е прочел правилните книги, но да му липсва капацитета да направи всичко, което го пише там...
                                А за справянето с разочарованието - нашата нация много добре се справя - хвърляш вината на "външни" сили като масоните, рептилите, рокешили, ротишили (или там каквито са), еврейте, арабите, американците, гейовете, гейавете, демокрацията, правителството, международното полжение, народното положение, Юнкер, Ева Браун, дъждовните червей, религията, циганите, прогнозата за времето .... абе накратко - всичко, само НЕ и собствената си идиотия*.

пс. Какво е идиотия* - 30% от работоспособното население от Българската държава доброволно да е заминало в западния свят да си търси щастието, а човек да симпатизира на Русия.

пс2. идиотията може да я замениш с лицемери, двуличие и изгражданен на паралелна реалност. Например лицемерието- от тоя форум - терминал 2 - давай досвидание към запада. Обаче в същото време сме - я люблю тебя, страна огромная. А за паралелната реалност - в момента коментираме окупация на ЕС
                                Last edited by vankata23; 21.06.2015, 16:25.
                                #dagoduhatbednite

Коментар

Working...
                                X