IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще се освободи ли ЕС от американска окупация?

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Зенита на империята Пиндостан беше рухването на СССР, след което съществуването и вече е лишено от смисъл. Пиндостан няма враг, Пиндостан се нуждае от шизофренично и непрекъснато създаване на враг от СМИ. Искам да направя сравнението с империята на Александър Велики.

С превземането на Вавилон се счита, че Александър е възстановил култа към Амон-Зевс и е изпълнил мисията си. Александър е хегемон на Елада, фараон на Египет и цар на Вавилон, Александър владее свещенните земи и са възстановени свещенните храмове. Това е пика на империята на Александър, въпреки че след това Александър разширява империята си почти два пъти, малобройната гръцка войска се разтваря в огромната империя, която трябва да контролира... За това разширение може да се каже следното, цитирам неговия гадател: "Александър постави своите деяния като мярка за справедливост, вместо да вземе справедливостта като мярка за своите деяния"

Това, в което упрекват Александър преди над 2300г сега го виждаме приело някаква извратена форма на пиндо изключителност. Краят на пиндо империята е близък и ще бъде спектакуларен.

Коментар

• Първоначално изпратено от panterata na pop folka Разгледай мнение
      моркуф доскоро руснаци бяхте щяхте да завземате Европа сега китайци ли станахте комунягите .....твоите побратими в темата за Гърция се изпокриха
      Аз лично не ща да превземам Европа , в момента съм си добре.

Но не мога да ви търпя глупостите по темите за великия САЩ .... там царят е гол и само няколко НПО тротинетки не го забелязват.
      Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• И това е бъдещето...
        D.Y.F-091066

Коментар

• vankata23

Като си купиш таблет от Китай на който името му е пипо..мипо..да знаеш че е производство на някой китаец който до обяд е правил джапанки а следобяд е сглобявал таблети.И ако таблета работи повече от месец независимо че ще ти трябва да е прикачен към собствена електроцентрала - китайците кондензатори които да чистят тока в съркетите на електрониката не обичат да слагат и затова грее..то трябва да си щастлив и заслугата е на калифорнийците че много яки и защитени чипове правят и им пращат.
          D.Y.F-091066

Коментар

• vankata23

Китайците как ги мързи, те тези пари не ги изкарват - подаряват им ги.Масово са измамници - търговци уж, които отмъкват парите на всеки втори клиент.Не произвеждат дори копия, а ментета които са измама - работи кратко, няма части вътре никакви почти и изгаря за нула време.Самия Китай е масово залят с такава стока.И икономическия им ръст е менте.
            D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
              Аиде пак че явно си във сериозна заблуда за доходите в китай
              моркуф доскоро руснаци бяхте щяхте да завземате Европа сега китайци ли станахте комунягите .....твоите побратими в темата за Гърция се изпокриха

Коментар

Е пак не си в час момче:

Средната заплата в Китай за 2015 според държавната им статистика вече гони 1000 долара. А по паритет на покупателната сила за китай са 1 600 долара.
                Тази ставка долар на час са били 2000 година , вземи си свери часовника , от тогава минаха 15 години и вяка година над 10 % ръст на БВП-им.
                Аиде пак че явно си във сериозна заблуда за доходите в китай

Коментар

И аз съм потресен от твърденията ти ,

направи сравнение за обемите на финансовите пазари , търговията , обема на производството и ръста на доходите между т.н. наречения стар свят / разбираи европа и САЩ / и югоизточна Азия / разбирай Китай,Япония,Корея,Виетнам,Хонг-Конг,Сингапур,Малайзия ,Индонезия и т.н./ ......тенденцията ще се потресе наистина. Ако тенденцията продължи след 10- 20 години центъра на световната икономика ще е там за съжаление
                  Да колега, така е. С всичко е така. Даже с тичането - ако не си тичал никога - първите 3-4-6 месеца ще имаш огромен и осезаем прогрес. Ще сваляш по минута-две месечно от 5000 метра тичане. Когато обаче си много развит /професионален маратонец/ - тогава и 5 секунди надолу във времето е постижение.

Така и с икономиката - в началото ръст, ръст, после достигаш един steady-state. Осъзнаваш, че е по-оферта да си седиш в двода, да си правиш малбет в някой форум, а не да бачкаш по 12 часа на ден във фабрика за $12. Трябва да можеш да си го позволиш само
                  Какво си мислиш - Европа не може да тръгне с двуцифрен ръст? Може! Може направо да излети, ама ние си лафим в работно време. Що? Ми щото като си достатъчно богат - няма смисъл да си скъсваш анала от бачкане за 2-3% допълнителен ръст. Ама ние можем да си го позволим. А чайниците са на поточната линия.

Е това е гледката на нормалния европеец. В чайните в момента смазват поточната линия, за да направят 1-2% отгоре, икономически ръст как се вика. На каква цена - това обаче - не се коментира.
                  #dagoduhatbednite

Коментар

• Първоначално изпратено от vankata23 Разгледай мнение
                    Хаха - ще ме скъсаш! Твоя пост е типичното доказателство за китайското ноу-хау.

В ерата на облачните технологии, ти слагаш за пример чайника - дето служителите в заводите са буквално роби, бачкащи за 1 доларунгерче на час - като пример за просперитет.

Честно ти казвам - предпочитам да скоча от някъде, пред това, да бачкам като роб в китайска фабрика, за подаяния.
                    Е пак не си в час момче:

Средната заплата в Китай за 2015 според държавната им статистика вече гони 1000 долара. А по паритет на покупателната сила за китай са 1 600 долара.
                    Тази ставка долар на час са били 2000 година , вземи си свери часовника , от тогава минаха 15 години и вяка година над 10 % ръст на БВП-им.

Коментар

пс. В момента ти пиша в работно време, понеже нещо ми е раздразнено окото и реших да си остана с фирмения лаптоп да бачкам от вкъщи. На припек в личния двор (не е голям, ама си е кеф), с един швепс лимон и цигарка в ръката. В момента чайниците си спукват задника на поточната линия. А ти ми обясняваш, как Европейската, бяла цивлизиация не е центъра на 21-ви век. Потресен съм.

И аз съм потресен от твърденията ти ,

направи сравнение за обемите на финансовите пазари , търговията , обема на производството и ръста на доходите между т.н. наречения стар свят / разбираи европа и САЩ / и югоизточна Азия / разбирай Китай,Япония,Корея,Виетнам,Хонг-Конг,Сингапур,Малайзия ,Индонезия и т.н./ ......тенденцията ще се потресе наистина. Ако тенденцията продължи след 10- 20 години центъра на световната икономика ще е там за съжаление

Коментар

Аре пак глупотевини , първо не остават 7-8 % а доста повече ..... съпоставка може да се направиш като сравниш цената на Айфончето с цената на съпоставим по параметри китайски телефон като преди това махнеш 10 % процента на китайците. съотношението не е 7-8 %.

В цялата история Китаците спечелиха най-ценното , ноухау и вече могат сами да си развиват своите продукти . Като пример ще ти дам следното .....още преди 4 години си купих китаец които имаше интегрирани 2 операционни системи - Андроид и Уиндолс мобаил и 2 симкарти .......бачкаше си без грешка. Кеф ти уиндолс, кеф ти андроид.......

Тогава западните производители не бяха пускали подобни...мисля че още нямат с по две операционни системи
                        Хаха - ще ме скъсаш! Твоя пост е типичното доказателство за китайското ноу-хау.
                        Какво ще направим? - Ще сложим две ОС, разработени от запада на 1 устройство.

Да ти имам иновациите, да ти имам добавената стойност.

В ерата на облачните технологии, ти слагаш за пример чайника - дето служителите в заводите са буквално роби, бачкащи за 1 доларунгерче на час - като пример за просперитет.

Честно ти казвам - предпочитам да скоча от някъде, пред това, да бачкам като роб в китайска фабрика, за подаяния.
                        #dagoduhatbednite

Коментар

Глупотевини ,

Мобилния уиндолс.
                          флактулацията от уиндолсите ражда дибили с ъкъл и усигуровки в дифицитна индийска ОС
                          Yeah

Коментар

• Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение
                            Мда, то айфона и компонентите му се правят основно в Китай, ама от цената на един айфон в Китай остават около 7-8%. Айде да си направят те телефонче и да вземат 100%, колко му е
                            А за софтуера е толкова безумно че няма накъде, аутсорсърите в Бангалор били движещата сила, бахти разбирачите
                            Аре пак глупотевини , първо не остават 7-8 % а доста повече ..... съпоставка може да се направиш като сравниш цената на Айфончето с цената на съпоставим по параметри китайски телефон като преди това махнеш 10 % процента на китайците. съотношението не е 7-8 %.

В цялата история Китаците спечелиха най-ценното , ноухау и вече могат сами да си развиват своите продукти . Като пример ще ти дам следното .....още преди 4 години си купих китаец които имаше интегрирани 2 операционни системи - Андроид и Уиндолс мобаил и 2 симкарти .......бачкаше си без грешка. Кеф ти уиндолс, кеф ти андроид.......

Тогава западните производители не бяха пускали подобни...мисля че още нямат с по две операционни системи
                            Last edited by markov; 10.07.2015, 12:34.

Коментар

Япончетата - окей. За другите - остави тая работа. Да направиш скапано копие е лесно. Когато трябва да създадеш нещо - тогава вече издишат.
                              Понеже не могат да измислят нищо - правят копия. Е трябва да призная, за някой неща им се получава - чайна смартфона на хавей(или както е там) е окей за най-нисшата социална прослойка в САЩ/Европа. Самсунга пак е окей - ама парата не е в корубината, а в ОС-а вътре, който е на гУбааал

Глупотевини ,

Андроида се наложи , щото Гуглето го дават почти безплатно за разлика от Мобилния уиндолс.

Идеята на Гуглето беше да печели от съпътстващите услуги като Гогле плей.
                              Но самсунг и другите големи производители си пуснаха собствени системи за продажба на приложения......

Коментар

Япончетата - окей. За другите - остави тая работа. Да направиш скапано копие е лесно. Когато трябва да създадеш нещо - тогава вече издишат.
                                Понеже не могат да измислят нищо - правят копия. Е трябва да призная, за някой неща им се получава - чайна смартфона на хавей(или както е там) е окей за най-нисшата социална прослойка в САЩ/Европа. Самсунга пак е окей - ама парата не е в корубината, а в ОС-а вътре, който е на гУбааал

Ако ти е за продукция - намери ми 500 идиота в България, навити да бачкат по 12 часа на ден, с по доларунгерче надник на час - ще ти докарам производство бели свет. Че и мрежи ще им сложа, да ги предпазим от самоубииство (Foxcon much?)

Така де, тя пазарната капитализация си показва къде е value-то, като сравниш набързо фоксконЯ с ябълката. Не мога да повярвам, че водим такъв разговор в форум "инвестор".

пс. В момента ти пиша в работно време, понеже нещо ми е раздразнено окото и реших да си остана с фирмения лаптоп да бачкам от вкъщи. На припек в личния двор (не е голям, ама си е кеф), с един швепс лимон и цигарка в ръката. В момента чайниците си спукват задника на поточната линия. А ти ми обясняваш, как Европейската, бяла цивлизиация не е центъра на 21-ви век. Потресен съм.
                                Мда, то айфона и компонентите му се правят основно в Китай, ама от цената на един айфон в Китай остават около 7-8%. Айде да си направят те телефонче и да вземат 100%, колко му е
                                А за софтуера е толкова безумно че няма накъде, аутсорсърите в Бангалор били движещата сила, бахти разбирачите

Коментар

Working...
                                X