IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще се освободи ли ЕС от американска окупация?

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от rover Разгледай мнение
    Не бъркай купоните от ТКЗС с купоните за хляб в градовете. Аз не съм лъжец. Спомням си като дете ( бях малък), на всяко семейство бяха раздадени купони. С тях ходех до магазините за хляб ( тогава хляб се продаваше само в специализирани за това магазини)
    Коя година? Кой град? Кви специализирани магазини? Сега можеш ли да си купиш хляб от бензиностанцията? Или от аптеката?
    Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от Patilan Разгледай мнение
      Ще се освободи ли Инвестор.бг от тролове, хлебарки, терминити и всякаква подобна паплач?
      Не, няма да се освободи. Децата и внуците на генерал Владимир Заимов никога няма да свършат.
      Партия была, есть и будет есть!

Коментар

• Ще се освободи ли Инвестор.бг от тролове, хлебарки, терминити и всякаква подобна паплач?

Коментар

• Освен купони за хляба имаше период който имаше и ограничение в купуването на въглищата. От ОФ (като най-познаващи хората в кварталите) казваха на кого по колко да се дава. Например имаше и период в който почивните дни за различните окръзи бяха в различни дни. Както и режим на тока ( ама не онзи от последните дни на соца). И Какво ли не още. Сега, когато няма свидетели на тези неща, някои си мислят, че светът започва от тях. И каквото те кажат - така е било. Ама не е.

Коментар

• Пак Куба и пак днес...

http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Куба днес:

http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• само е лъжец, но и неграмотник. Не познава историята!

"Купоните" през 50-те и 60-те години в България не са заместители на парите! Те изпълняват функцията на ваучери. Просто тогава не се е използвала тази купешка думичка - ваучер. Ако работиш в ТКЗС и си предал няколко декара за ползване имаш право на рента в жито. Тази рента се изплащаше както в жито така и в "купони". Когато отидат в хлебарницата хората предпочитаха да плащат хляба с купони вместо с левчета просто защото им излизаше по-евтино. Все едно както сега се плаща с ваучери. Можеш да платиш както с ваучер така и с левчета. Така бе и тогава, само че вместо ваучери казваха "купони
                ================================================== =========================
                Не бъркай купоните от ТКЗС с купоните за хляб в градовете. Аз не съм лъжец. Спомням си като дете ( бях малък), на всяко семейство бяха раздадени купони. С тях ходех до магазините за хляб ( тогава хляб се продаваше само в специализирани за това магазини), продавачката режеше с ножица талончето и даваше хляб. За 4 членно семейство като нашето на ден даваха по два хляба от по един килограм. Достъчни бяха, аргументите за това - хлябът е евтин и хората си хранят животните с хляб. Имаше истина в това.
                Черен ( типов ) - 15 ст
                Добруджа - 26 ст.
                Бял - 34 ст.
                Всичко това за килограм. Така че, купони е имало и през 60-тте. Кога точно, не помня. Бях много малък. А опашките бяха огромни. Чакаше се по един час. Но хлябът стигаше за всички.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                  По времето на лукановото правителство имаше купони за захар олио бензин и сирене за последното не съм сигурен.Леля ми една седмица ми циври да отида да си ги взема от университета щото нямало с какво да готви.На мен ми дремеше щото като си отида на село там от всичко и по много.Кеф ти сирене кеф ти мас кокошки пуйки прасета телета мляко чушки компоти лютеници ..........
                  Абсурд да си спомням такова нещо.
                  Бензин просто нямаше, чакаш с часове на бензиностанция и даваха по 10 литра на кола. Ама купони нямаше.
                  И за олио, захар и прочее не си спомням да е имало. Че как баба ми правеше компоти и сладка без захар и лютеница без олио?
                  Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                    Ми не си спомням.
                    Помня че имаше някакви купони за хляб на село, но това бяха купони за член-кооператорите за по-евтин хляб от селската фурна. Нещо като дялово участие с жито.
                    И може би е имало купони за олио, ама не съм сигурен или съм бил твърде малък.
                    Напъни се малко и за 50-те и 60-те на твоя чегобара!!!

Коментар

Ми не си спомням.
                      Помня че имаше някакви купони за хляб на село, но това бяха купони за член-кооператорите за по-евтин хляб от селската фурна. Нещо като дялово участие с жито.
                      По времето на лукановото правителство имаше купони за захар олио бензин и сирене за последното не съм сигурен.Леля ми една седмица ми циври да отида да си ги взема от университета щото нямало с какво да готви.На мен ми дремеше щото като си отида на село там от всичко и по много.Кеф ти сирене кеф ти мас кокошки пуйки прасета телета мляко чушки компоти лютеници ..........

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                        Гигов я си спомни по добре.
                        Ми не си спомням.
                        Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

За друго купони не е имало след петдесетте години и който твърди друго е лъжец!
                          Не само е лъжец, но и неграмотник. Не познава историята!

"Купоните" през 50-те и 60-те години в България не са заместители на парите! Те изпълняват функцията на ваучери. Просто тогава не се е използвала тази купешка думичка - ваучер. Ако работиш в ТКЗС и си предал няколко декара за ползване имаш право на рента в жито. Тази рента се изплащаше както в жито така и в "купони". Когато отидат в хлебарницата хората предпочитаха да плащат хляба с купони вместо с левчета просто защото им излизаше по-евтино. Все едно както сега се плаща с ваучери. Можеш да платиш както с ваучер така и с левчета. Така бе и тогава, само че вместо ваучери казваха "купони".

Освен собствената си история тутурутките соросоиди и НПО простета не познават и европейската история от това време... Така например в началото на 60-те в Норвегия все още обувките се произвеждат по държавна поръчка и строго се следи от кой размер, какъв цвят и колко броя трябва да се произведат и РАЗДАДАТ по списък на населението... България тогава е далеч преди Норвегия във всяко отношение. Норвегия става богата страна едва когато започват добива на нефт от Северно море

Вече не е модерно само да се плюва по българската история и миналото и само да се величае западната демокрация и да избуява чуждопоклоничеството!
                          Last edited by chronos; 04.02.2015, 16:21.
                          Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

Ами НЕ. Нямаше купони. За абсолютно нищо при Луканов нямаше купони.
                            Имаше недостиг на определени храни, говоря за месни продукти, но купони НЯМАШЕ.
                            И аз съм над 55 и не си спомням да е имало купони за храни или каквото и да е, освен за бензин. И то беше само за няколко години по време на една нефтена криза. Някъде в края на шейсетте. За друго купони не е имало след петдесетте години и който твърди друго е лъжец!
                            Гигов я си спомни по добре.

Коментар

И аз съм над 55 и не си спомням да е имало купони за храни или каквото и да е, освен за бензин. И то беше само за няколко години по време на една нефтена криза. Някъде в края на шейсетте. За друго купони не е имало след петдесетте години и който твърди друго е лъжец!
                              Е това нищо ли е?Посред зима да няма нафта за печките и да се чака със дни за две туби.С КУПОНИ ЕСТЕСТВЕНО,НЕ БЕЗ!!!

Коментар

Ха-ха-па!!!

Коментар

Working...
                                X