IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Швейцария

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
    И аз съм далеч от мисълта, че Гърция е на ръба на фалита. Смятам, че са отвъд ръба!

А то е ...?
    Всичко което можеше да им наложат го наложиха. Не работи! Дългът на Гърция расте с всеки изминал месец.
    Аз пък си мисля, че е в ход сценарий по сриване на ЕС.
    В Гърция печели лявата партия и правят референдумче за излизане от зоната, никой не се съпротивлява защото иначе ще трябва да платят цената на оставането на Гърция. Следва домино - Испания, Италия, Великобритания. Германците / а те бяха първи против излизането на гърците от ЕС / не искат повече да плащат на гърците.

Свързвам това си мое разсъждение с факта, че много помпят еврото към паритета / изключваме смешката за влиянието на единичните трейдъри /.
    Швейцарците набързо / въпреки заявленията си отпреди 1 седмица / отвързаха курса на франка т.е. престанаха да купуват евро.

Коментар

• Първоначално изпратено от Макс Разгледай мнение
      Швейцария убила ипотеку Польши? Данные Goldman Sachs

Польша

Общий объем ипотечных кредитов, номинированных в швейцарском франке, в конце ноября достигал 131 млрд злотых. Это 22% от розничного кредитования

...

Венгрия

Общий объем ипотеки в швейцарских франках в конце ноября достигал 3,9 трлн форинтов. Это 26% от всего кредитования
      Да, точно затова става въпрос. И не е само за Полша и Унгария.

На поляците доста им се насъбра... Миналата година бяха пометени от руските контрасанкции тази година от швейцарските...
      Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

Данные Goldman Sachs
        http://www.vestifinance.ru/articles/51992
        .
        Е ти какво искаш да напишат Голдмъните??? Такава тупалка изядоха

Коментар

• Първоначално изпратено от 4ubaka Разгледай мнение
          бъркаш ги двата щата
          Нищо не бъркам. Преди половин година САЩ санкционираха Франция с 9 милиарда долара. Предтекста бе, че една държавна френска банка нарушила американското ембарго срещу Иран. Това стана 1 седмица преди САЩ да свалят това ембарго... хаха

Колко му е пиндосите да санкционират и Швейцария с някоя по-крупна сума? Предтекст все ще се намери.
          Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Швейцария убила ипотеку Польши? Данные Goldman Sachs
            http://www.vestifinance.ru/articles/51992

Польша

Общий объем ипотечных кредитов, номинированных в швейцарском франке, в конце ноября достигал 131 млрд злотых. Это 22% от розничного кредитования, 15% от всех выданных в стране кредитов и сопоставимо с 8% от ВВП страны. При этом отдельные банки зависят от франка гораздо больше, чем другие. По информации Goldman Sachs, у MBK и PKO более 20% капитала завязано на швейцарской валюте, а PEO и BHW страдают меньше: у них продуктов, номинированных во франках, менее 5%.

Венгрия

Общий объем ипотеки в швейцарских франках в конце ноября достигал 3,9 трлн форинтов. Это 26% от всего кредитования, и большая часть, как и в Польше, приходится именно на розничное кредитование. Зависимость венгерских кредитов от курса швейцарского франка можно считать временной, потому что власти уже сформировали программу по конвертации ссуд из зарубежной валюты в форинт, причем сделано это было еще в ноябре. Ставки были установлены, и выбранные банки (OTP, ERST, RBI) заявили, что у них уже есть необходимое количество ликвидности. Реальная конвертация стартует в феврале.

Коментар

• бъркаш ги двата щата
              тва не ти е любимата русия

Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение

Какви санкции смятате, че ще въведе Запада срещу Швейцария?

Коментар

Смяташ, че на Запад го познават по-зле от нас ли?

Проблемът е, че ПО ЗАКОН държавно гарантираните дългове от държави членки на еврозоната се оценяват с тройно "А". Така е оценен в момента и дълга на гръцката държава.
                Това пък от къде го измисли? По кой закон? Оценен от кого?

Коментар

Ами ФМ аз мисля, че доста добре познаваме института Некоректен длъжник.
                  Смяташ, че на Запад го познават по-зле от нас ли?

Проблемът е, че ПО ЗАКОН държавно гарантираните дългове от държави членки на еврозоната се оценяват с тройно "А". Така е оценен в момента и дълга на гръцката държава. При "института" некоректен длъжник тази оценка се отнема и кредиторът трябва да отпише изцяло дълга или по-голямата част от него. А това означава и съществено затягане на колана за самия кредитор! А това означава, че на дневен ред пред редовите германци възниква въпроса "Защо трябва ние да затягаме колана заради гърците?"... И това е края на ЕС! Това е накратко проблема...

Сега обаче ще се опитат да приберат парите на швейцарците! А там далеч не са вчерашни на тема пари... и пет пари не дават за изтъркани идеологеми!

Коментар

И аз съм далеч от мисълта, че Гърция е на ръба на фалита. Смятам, че са отвъд ръба!

А то е ...?
                    Всичко което можеше да им наложат го наложиха. Не работи! Дългът на Гърция расте с всеки изминал месец.
                    Знам ли?
                    Данъчна амнистия за завърнали се капитали с еднократен малък данък
                    Островчета
                    Задължаване на корабособствениците да не използват извън европейски флаг /чудя се как не са го направили още, не само заради Гърция/

Накрая - военно положение и пак отначало

Коментар

А то е ...?
                      Ами ФМ аз мисля, че доста добре познаваме института Некоректен длъжник. Следващата стъпка на Гърция ще бъде да търси нови кредитори, които ще са склонни да поемат по-големи рискове за сметка на по-голямо обезпечение, по неизгодни проценти за длъжника и т.н.

Китай се интересува от логистични и инфраструктурни проекти. Русия обяви, че ще вдигне санкциите на Гърция, в случай че ще бъде изхвърлена от ЕС... Като се ражда грък, евреин плаче

Коментар

• Първоначално изпратено от kandid Разгледай мнение
                        Имаш един бюлюк теми за форекс... а тази си отворил само за парлама и разводняване на други теми в този форум... типично по мурзилски...
                        хаха... бях забравил...
                        В медиите трябва да има само една тема /познай коя/. И не трябва да се отклонява вниманието на хората с никакви други... хаха... типични мисли на зомбирани соросоиди и НПО простета... побърканяци... хаха

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                          Аз съм далеч от мисълта, че Гърция е на ръба на фалита.

Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                          Да, плямпат малко повече за извиване на ръце, но ще приемат това, което им наложат.
                          А то е ...?

Коментар

Мислиш, че е време да поставим знак за равенство между ЦБ на Бурунди или Горна Волта и ЦБ на Швейцария ли?...
                            Имаш един бюлюк теми за форекс... а тази си отворил само за парлама и разводняване на други теми в този форум... типично по мурзилски...

Коментар

• Първоначално изпратено от kandid Разгледай мнение
                              Мисля, че е време да направиш тема и за Бурунди или Горна Волта...
                              Мислиш, че е време да поставим знак за равенство между ЦБ на Бурунди или Горна Волта и ЦБ на Швейцария ли?...

Коментар

Завчера от Сириза, водещата политическа сила в Гърция, направо заявиха: Гърция няма пари да плати дълговете към Германия. Ако Германия иска гръцките пари да си ги вземе от сметките в Швейцария!...

Все повече хора в Гърция мислят така, а и не само в Гърция. Ще ги последват в Португалия, Испания, Италия... Разбира се, извиването на ръцете на швейцарците ще е под някакъв друг благовиден предлог!
                                Аз съм далеч от мисълта, че Гърция е на ръба на фалита. Да, плямпат малко повече за извиване на ръце, но ще приемат това, което им наложат. Няма как да стане иначе. Докато държат 1/3 от световното корабоплаване, ще ги бъде.
                                SNB позабърса малко сополите на самозабравилите се банкерчета. По всяка вероятност още от понеделник ще започне с вербалните интервенции за отслабване на франка. Яка далавера си направиха само с празни приказки. Кефят

Коментар

Working...
                                X