IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Украйна (6)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Fondsk.ru: Бунтът на бесарабските българи срещу украинската мобилизация
    2 Февруари 2015 | 08:06 | Агенция "Фокус"
    Одеса. Четвъртата вълна мобилизация в Украйна, която стартира на 20 януари, може да се разбие в неочаквано за властите препятствие. Хората отказват повиквателните, тъй като не искат да бъдат хвърлени във войната, започната от киевския режим срещу Донбас, коментира изданието Fondsk.ru.
    На 30 януари украинското министерство на отбраната обяви, че вече са започнати 1300 углавни дела срещу 7,5 хиляди подлежащи на военна служба мъже. Най-висок е броят на отказалите повиквателни в Западна Украйна, и по-конкретно в Ивано-Франковската, Тернополската, Волинската и Закарпатската област. В последната седмица от януари обаче най-мащабна съпротива оказаха жителите на българското село Кулевча в Одеската област.
    Българинът Петър Иванов засне видео материал за събитията в Кулевча и се обърна към съотечествениците си. „На бандеровците не им стига геноцидът, който нашият народ търпи през последните 25 години. Не им стигат политическите убийства на българите. Никога няма да забравим нашите герои Милев и Николов, които загинаха в Одеса. Днес (28 януари) дойдоха да мобилизират българите за войната срещу Донбас. Хората отидоха на протест и не позволиха изпълнението на заповедта... Нека Порошенко, Турчинов и Яценюк да вземат пушките и да воюват! Моля, напишете обръщение към българското правителство и организирайте в България митинги в наша подкрепа“, се казва във видеото.
    Протести и митинги против мобилизацията бяха проведени в редица български селища като Нови Трояни, Стари Трояни, Виноградовка и Кирнички. Жителите в село Кирнички заплашиха, че ако мобилизацията продължи, ще блокират движението по пътя Одеса-Измаил. В село Лиманске пък повиквателните бяха залени с бензин и изгорени.

Превод и редакция: Нина Лесева

Как са новите туркофили......сиреч американофили.....или по точно НПОП....

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
      Отговори ми на въпросите?Не смятам че си грешния човек.Щом ме изкарваш комунист ще отговориш на това което те питам
      Не зная кой са тия и какво са му викали. Сега чувам, че някой са му викали нещо.
      Както казах, не съм аз верния човек.

Най-трагичното е, че питането ти няма нищо общо с атентата на църквата, извършен от комунисти. Въобще поведението ти и отношението ти в разговорите е крайно нестабилно. Неадекватен си на ситуацията. Не се обръщай занапред към мен, не ми се занимава с разнопосочните ти отклонения във всяко едно отношение.
      По-културно от това няма как да ти го кажа, въпреки богатството на езика ни, изискана конфигурация за идеята ми няма.

Коментар

• Първоначално изпратено от Хайърсъзоff Разгледай мнение
        Питаш грешен човек.
        Засрамисебе!
        Отговори ми на въпросите?Не смятам че си грешния човек.Щом ме изкарваш комунист ще отговориш на това което те питам

Коментар

Я кажи ти що викахте на Желю да умре и другата ти щерка?И що горихте книгата му?Кажи бе не задавй въпроси
          Питаш грешен човек.
          Засрамисебе!

Коментар

Аз ако бях ти, щях да се самообеса.
            Чакаме с интерес, да отговориш църквата Света Неделя православна ли беше, кой я взриви с хората вътре, кой забрани на българските баби да палят свещи за 50 години и как стана така, че това с православието вече е от значение за вас червените?
            Я кажи ти що викахте на Желю да умре и другата ти щерка?И що горихте книгата му?Кажи бе не задавй въпроси

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
              Забавно е човек да гледа как S&P дава по-висок онвестиционен рейтинг на Нуландистан отколкото на Русия. Естествено, радва се на добро отношение от правителството във Фашингтон. Същото на може да се каже за Moody's. След като се "ослушаха" и не последваха S&P да свалят рейтинга на Русия вчера им беше заведено едно делце от надзирателите във Фашингтон!... Тези кого си мислят, че заблуждават не знам.
              Руина вече е привлякла консултанти за контролиран фалит. S&P отдавна са загубили блясъка на независим, честен и компетентен институт за качествен рейтинг. Още от ипотечната криза, а уволнението на бившия им шеф, случило се само седмица след понижението на рейтинга на САЩ доста цинично показа цялата "независимост" на базираните зад океана рейтингови агенции.
              А.А. "Всяко нещо трябва да се прави толкова просто, колкото е възможно. Но не по-просто!"

Коментар

Колко пъти трябва да ти отговарям на въпроса?!... Малоумен ли си или бавноразвиващ се?

Ето отговора за последен път:
                Атеисти взривиха църквата за да унищожат тези които проведаха погромите и смазаха в кръв Първото анти-фашистко въстание в Европа през 1923 г. Те бяха атеисти и затова използваха църкавата за този атентат... Ти като атеист би трябвало да ги разбираш?
                Много долно човече си ти.
                Нула пъти си ми отговорил, за това питам.
                Ето ги твоите атеисти:

Атентатът в църквата „Света Неделя“ е най-тежкият терористичен акт в историята на България, а по това време и в света[източник?].

Извършен е на 16 април 1925 г., Велики четвъртък, когато група крайнолеви дейци на Военната организация (ВО) на Българската комунистическа партия (БКП) взривява покрива на църквата „Света Неделя“ в София. По това време в нея се провежда церемонията по погребението на генерал Константин Георгиев, убит на 14 април същата година от други дейци на комунистите. Специалната цел на атентата е да бъде ликвидиран военният и политическият елит на страната, включително цар Борис III.

Коментар

• Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
                  България нямаше да участва в ПСВ, ако Русия не се беше обърнала срещу нея през Междусъюзническата война.
                  Ко?
                  Тва трябва да е новия виц в опорните точки на НПО простетата?... хаха
                  Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Всъщност всички знаем какво е "фашизъм" за вас рушняците - всички, които са против кремълската хунта. Няма значение какви.

Коментар

Император е без кавички... Тогава тези земи са били населени с българи. За съжаление, след двете поредни национални катастрофи причинени от монархо-фашистките правителства през двете световни войни, в които България е против Русия и на страната на губещите, българите от тези територии са изселени!

Смешник.
                      И фашизъм ли е имало през ПСВ бре, бре, бре. Пък и в България през ВСВ и преди това не съм чувал нито за фашистка партия, нито за националсоциалистическа (щото ти май това визираш с "фашистка". Объркан си, разбираемо е, няма как да обясниш приятелство с хитлер, а месеци по-късно война)
                      А пък словоблудството монархо-фашизъм е просто за "Бисери и вицове 1-2-3".
                      Фашистът Мусолини и монарх в едно изречение е просто.....

Коментар

Ама кой гръмна църквата нищо не казваш..
                        Колко пъти трябва да ти отговарям на въпроса?!... Малоумен ли си или бавноразвиващ се?

Ето отговора за последен път:
                        Атеисти взривиха църквата за да унищожат тези които проведаха погромите и смазаха в кръв Първото анти-фашистко въстание в Европа през 1923 г. Те бяха атеисти и затова използваха църкавата за този атентат... Ти като атеист би трябвало да ги разбираш?
                        Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

Император е без кавички... Тогава тези земи са били населени с българи. За съжаление, след двете поредни национални катастрофи причинени от монархо-фашистките правителства през двете световни войни, в които България е против Русия и на страната на губещите, българите от тези територии са изселени!
                          България никога не е била против Русия, няма и как да бъде. България нямаше да участва в ПСВ, ако Русия не се беше обърнала срещу нея през Междусъюзническата война. Така че путинчетата пишете абсолютни глупости.

Коментар

Ама кой гръмна църквата нищо не казваш..

Коментар

• Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение
                              А! Ма той тоя "император" на тая карта, май окупирал македония, покрайнинитеи северна "гърция"

Коментар

Да прав си аз освен да онемея няма какво да кажа.Ще спомена само че военни действия на Русия на Българска земя е имало само по времето на Руско-Турската война 1877-1878г за нас освободителна.Щото след Априлското въстание от Запада получихме само силни сигнали и ясни знаци а руснаците финландците и румънците дойдоха да се бият заедно с нашите опълченци.Народа разбира се беше против и се биеше заедно с турците против освободителите......

Ами онемей бе, Пеше, то е факт. В моите учебници нямаше нищо по въпроса за тия сражения през ПСВ, и в твоите очевидно е нямало.
                                И преди съм писал - българите винаги са били признателни на Русия за Освобождението. Има 100ци паметници от тия събития, да не говорим, че срещу българският Парламент има паметник не на български цар, а на руски император !

А Крайовската Спогодба е наложена от всички Велики сили. И Хитлер и Сталин подкрепят България през 1940, тогава те не са врагове !

Коментар

Working...
                                X